Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no to teraz zwróc uwagę czy będzie od pierwszych dni bo szkoda kasy wydawac tyle razy ale dziwna sprawa na wszystko trzeba patrzec 🙂 dobrze że napisałaś bo już myślałam że z przodu inaczej pisze i że z tyłu też 😁
Co do pieluszek to na początek mam te happy z wycięciem na pępek a potem inne kupie pampersa może a tak bym chciała by miec w domu i te lepsze i te tańsze tylko nie wiem czy synkowi słuzyc bedą te tańsze.Lepszych bym używała do wyjscia do lekarza i w odwiedziny i do spania a tych tańszych w domu jak nigdzie byśmy nie szli tylko nie wiem czy od razu czy jak większy będzie 😮
A co myślicie o tych pieluszkach z rossmana bebedream czy jakoś tak się pisze?

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dziekuje 🙂 bardzo mi milo sie sie wam wozek podoba-choc przyznam ze glupio sie czulam jak go prowadzilam-jakby stara baba pchala wozek dla lalek 😁 ale kobita powiedziala ze mi sie odmieni jak mi dziecko zacznie beczec 🙂

ja mam penaten i jak cos mi sie stanie to sie nim kremuje i dziala super-fakt ze sie go ciezko zmywa (MA IDENTO KONSTYSTENCJE JAK SUDOKREM BO TEZ GO MAM) ale co dziwne ze penaten dziala na mnie super a np sudokrem jak dla mnie jest do d...upy! i teraz ladny dylemat jak bedzie dzialal na dziecko i pytanie CZY ZE WSZYSTKIMI KOSMETYTKAMI TAK BEDZIE ZE CO DLA JEDNEGO JEST SUPER NA INNEGO WCALE NIE DZIALA LUB SZKODZI uczulając

• Mamusia
Ciezarnabebe i tu się z tobą zgadzam tak naprawdę żadna z nas nie wie jaki kosmetyk będzie dobry dla naszych maluchów poprostu pozostaje nam czekac i sprawdzac czy dzidzia nie ma uczuleń 🤪 Bo my możemy się wymądrzac a i tak dziecka skóra zrobi swoje 😉tak myślę 🙂

• Mamusia
monia29 napisał(a):
Ciezarnabebe i tu się z tobą zgadzam tak naprawdę żadna z nas nie wie jaki kosmetyk będzie dobry dla naszych maluchów poprostu pozostaje nam czekac i sprawdzac czy dzidzia nie ma uczuleń 🤪

jeszcze zapomnialysmy dodac ze by sie przydalo wygrac w totka zeby nas bylo stac na te metody prob i bledow 😎

aha co do wczorajszego braku ruchow waszych dzieciaczkow to mialam to samo-moze na pogode tak reagowaly choc przyznam ze jak moja mala malo sie rusza to jestem zadowolona bo mnie to normalnie boli 😞 szczegolnie ze ona zazwyczaj cos wypycha tak jakby sie prezyla 😞 moze ja cos boli albo cos-tylko ze lekarz podczas wizyt mowi ze niby wszystko ok i taki mam troche metlik DOBRZE ZE NAM JUZ NIEWIELE ZOSTALO

lece do szkoly 😞 do pozniej brzuszki

• Mamusia
normalnie nie odejdę od kompa he he
Ciezarnabebe nie martw się ja też tak mam a twoja mała teraz już tak nie kopie tylko się rozpycha bądz przeciąga ma malutko miejsca tak mi ginka powiedziała i w necie gdzieś wyczytałam i to są normalne objawy.Co do tych kremów to ja liczę na jakieś próbki ze szpitala bo wiem że u mnie dawają bo inaczej z bankrutowac można będzie 🤪

• Mamusia
Dzien Dobry,
ja dla Szkraba zakupiłam Sudocrem ale do szpitala i tak wezmę też Bepanthen -kazali mi go stosować po zrobieniu dziary- póxniej wyczytałam że dobrze też goi sutki a i w razie co jakaś alternatywa dla Szkraba jakby Sudocrem zawalił.
Co do ciemnej kreski na brzuchu dołączam do jej posiadaczek z tym tylko że ja mam od mostka po samo spojenie 😜
Wczoraj z Mariuszem byliśmy na zakupach kupiłam pampersy 1 takie od 2 do 5kg w domu wyjełam jednego a tu wielkość jak dla lalki 🙂 Nie wiem ale złapałam się na tym że chyba do mnie nie dociera że Szkrab będzie taki większy, zastanawiam sie ciągle jak taka duża Istotka mieści się w brzuchu.

• Mamusia
Wiecie co - z tym sudocremem to musi być prawda, że on nie jest dobry na początek -nam położna odradzała - powiedziała, że jego konsystencja jest gęsta i nie zadaje egzaminu na takiej cieniutkiej skórze bo ciężko się zmywa a wiadomo, że nie będziemy mocno trzeć takiego małego tyłeczka. Mówiła też, że nie dobrze jest do zwykłej, codziennej pielęgnacji stosować kremów, które "leczą" bo w razie powstania problemów, odparzeń już nie ma co stosować. Dlatego ja na początku zacznę od kremu nivea przeciw odprzeniom a w przypadku ich pojawienia zastosuję linomag, alantan lub sudocrem.

• Mamusia
A powiedzcie mi jak to jest z tym spirytusem do pępolka. Mi siostra powiedziął że to ma być taki zwykły spożywczy spirytus 70% . Z tym tylko że ja takiego znaleść nie mogę wszystkie spirytusy są 95%. Co macie do przemywania kikutka?

• Mamusia
CO do pępka,
Ja do szpitala zaopatrzyłam się w takie małe pudełeczko z 10szt. nasączonymi wacikami jałowymi spirytusem 70%, takie gotowe. Jak będę przewijać sama małą w szpitalu to będę mieć gotowe.
A do domu kupiłam gencjanę na spirytusie do przemywania i tyle.

• Mamusia
Mnie pani w aptece powiedziała, że te 90%-owe się normalnie rozcieńcza i można nim przemywać. Wiem, że moja znajoma też tak robila, ale zabijcie mnie, nie mam pojęcia o zadnych proporcjach.Ja chyba też do szpitala wezmę gaziki, a w domu to zobaczymy- w razie czego będę rozcieńczać.

Co do kremów to mam sudocrem (jeszcze się z negatywną opinią nie spotkałam), ale mam też alantan. To bardziej dla mnie teraz, bo muszę go używać, ale na pewno zostanie, więc wykończę go, a potem przejdę na sudocrem.

• Mamusia
Witam 🙂
Ale miałam do nadrobienia 😎 Fajnie że tu taka aktywność 🙂
Ja wczoraj miałam doła okropnego, normalnie na życzenie płakałam. No tak mi brakowało mojej sprawności z przed ciąży,każdy kawałek ciałą mnie bolał, po 20 metrach czułam ból w pochwie i tak juz przez cały dzień chodziłam zgieta 😠. A wszystko tak się u mnie porobiło w sumie w tym tygodniu...Jeszcze mały z dwie godziny prawie sie nie ruszał...wszystkiego próbowałam, aż w końcu czekoladka go pobudziła 🙂
Za to dziś obudziłam się z takim poobijanym żołądkiem no i podbrzuszem. Boli mnie jakbym tam siniaki miala! I tak sie zastanawiam, że może sie odwrócił i tak nóżkami mi dowalił w ten żołądek? 😎 Jakaś nadzieja jest 😁
Co do kreski na brzuchu to mam juz od końca 6-go miesiąca, pępek też wywalony na maxa,ale może to tez dlatego że cały czas w tym miejscu mi sie lubi wypychać 🙂
No i w końcu pojawiła mi sie siara...i odrazu obficie 😜 Moja koleżanka już w 4 miesiącu dostała,ale np kreski nie ma jeszcze.

• Mamusia
Z innego FORUM:

kulki13.01.2004, 14:40
Tak mi powiedzieli w szkole rodzenia: kupić spirytus monopolowy (nie salicylowy!) i rozrobić z wodą w proporcji 2 części spirytusu : 1 część wody. Myślę, że wystarczy woda z kranu.
Do brania tych części użyj strzykawki z podziałką, albo jakiejś nakrętki.Wokól pępka będę spirytus rozprowadzać patyczkiem do uszu.

• Mamusia
Z tą gancjana to też słyszałam że bardzo brudzi a pepuszek to własnie ma byc ładnie wysuszony, wiec chyba najlepiej ten spirytus...choć powiem Wam ze jakoś nie chce mi sie bawic w to rozcięczanie, więc pomysł z gotowymi gazikami najbardziej do mnie przemawia 🙂

• Mamusia
kasienkaks napisał(a):
A na co używacie teraz alantany?

Ja mam taką przypadłość z sutkami, że co jakiś czas pojawia mi sie na nich jakby strupek. I dermatolog i ginekolog powiedzieli to samo, że kazda pierś produkuje pewną ilość łojotoku i u niektórych wydostaje się to na zewnątrz tworząc taki właśnie jakby malutki strupek. Ale jest to kompletnie bezbolesne i nic się z tego nie sączy- po prostu się pojawia raz na jakiś czas. A przy alantanie to szybciutko schodzi, więc używam co jakiś czas.

• Mamusia
Dzięki Doris, oklasakm Cię później przypchało się troszkę 🙂
Teraz już wiem jak to będę rozrabiać .
A te gaziki no fajna sprawa ale troszkę drogo wyniesie, ja płaciłam u siebie po 0,8gr za sztukę dziennie zużyjesz tego min 3sztuki w skali miesiąca troszkę się uzbiera.

• Mamusia
moja polozna twierdzi,ze w niemowlectwie tylko polskie marki,np bambino,w ostatecznosci nivea.przestrzegala przed penatenem i proszkiem lovella.
do pepuszka mamy leko nasaczone,choc ponoc sprawdza sie tez octemisept.co do sudokremu-stosowac tylko jako srodek leczniczy,nie zapobiegawczy

• Mamusia
andzia0304 napisał(a):
moja polozna twierdzi,ze w niemowlectwie tylko polskie marki,np bambino,w ostatecznosci nivea.przestrzegala przed penatenem i proszkiem lovella.
do pepuszka mamy leko nasaczone,choc ponoc sprawdza sie tez octemisept.co do sudokremu-stosowac tylko jako srodek leczniczy,nie zapobiegawczy

Oj oby się połozna myliła bo ja wszystko mam wyprane w proszku lovella 🥴