Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No widzisz Nequitia, faceci potrafią zaskoczyć. Mój też obiecał poprasować, a jak dotychczas to widziałam go raz w życiu przy prasowaniu i to po wojnie, że albo sobie uprasuje koszule albo nie będzie miał w czym do pracy chodzić 🙂
Kiniek centymetrowe rozwarcie to chyba nie jest jeszcze tak źle- znam takie dziewczyny co z 3cm musiały przetrzymać jeszcze 2 miesiące. Będzie dobrze! Najważniejsze, że teraz dzidziom już niewiele zagraża,nawet jak się urodzą.

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziękuje za tyle miłych słów 🙂 ja wiem, że to może być niby nic ale wiem, że równie dobrze może być szybko 🤪 także wolałabym zdecydowanie zamkniętą i twardą szyjkę ,ale jest jak jest i tak jak mówisz butterfly.. teraz maluszek jest niezagrożony jakoś specjalnie niczym 🙂

• Mamusia
Hej Brzuszki 🙂
Przespałam noc!! Prawie całą 😁 🙃
Miałam wczoraj poważną rozmowę z Dzidziusiem i chyba posłuchał mamusi i się przesunął/ obrócił troszkę - nie wiem. W każdym razie boli, ale tylko troszkę. Można wytrzymać. Sprytny ten mój Dzidziuś :*
Ja mykam na badania - zobaczymy co mnie dziś spotka w przychodni 😉
Miłego dnia Laski!!! Buzia
🙃

• Mamusia
aniaruda83 napisał(a):
siemka przyszle mamuski pozdrawiam i zycze milego dnia....a moze jeszcze nocy ...... zgaga 😞 😞 😞

Ania ja na zgagę mleko popijałam zimne, pomagało ale tylko na chwile. Z tego co wiem, to w aptece można kupić takie mleczko na zgagę - znajoma w ciąży to piła. Tylko jak wszędzie to i tu na ulotce pisze, że nie było badań w ciąży i nie wiadomo jak konsekwencje. Ale wiem, że ginekolodzy w skrajnych przypadkach każą to brać. Nie wiem, może spróbuj? Albo gina zapytaj?

• Mamusia
witam!
w koncu wyspana,bez zadnych bolesci..jutro do doktora.
lozeczka dalej nie mamy,ale JUZ wiemy jakie zamowimy.w zestawie jest z baldachimem-rezygnujemy z niego,dzwonilam do sprzedawcy,mila pani powiedziala,ze to teraz taka moda,wiec spelniaja oczekiwania rynku,ale oczywiscie mozemy kupic bez .ponoc zbiera sie na tym tylko kurz,a przed insektami lepiej chroni moskitiera w oknie.
Milego dnia!!

• Mamusia
hej, hej.... noc przespana calutka.... przebudziłam się po piątej pełna niepewności czy chce siku czy nie chce, ale poszłam tak na wszeli wielki haha i pospałam później prawie do 8... i jestem wyspana.... 😮 pościągałam pranie, poskładałam, pochowałam do szaf.... i szczerze to mi się nudzi teraz haha
Dzisiaj idę do ginka, więc czeka mnie jeszcze przeprawa z goleniem 🥴 no ale dam sobie jakoś radę haha miał mi wczoraj pomóc mój R. ale najwidoczniej zapomniał.... i ja zresztą też 🤪

Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Witam 🙂
Nequitia, z goleniem i wizytą u gina też się podpisuję pod Twoimi słowami 😉 mąż mi miał pomóc, ale wyleciało nam z głowy i dobrze, że Ty przypomniałaś! bo bym w ostatniej chwili leciała ☺️
z baldachimem to dyskryminacja normalnie... tylko do mam oczekujących dziewczynek... 😜
Dla chłopców -znaczy się w kolorach raczej chłopięcych- też są zestawy z baldachimami. Więc i tak się udzielę 😁 czytałam sporo o nich i nie dość, że kurz, roztocza, przeróżne bakterie, to prania masz więcej i prasowania, przydatne to nie jest, a tylko przeszkadza właściwie. Jeśli tak bardzo Ci zależy na tym, to zabójcze przecież to nie jest, tylko roboty i kosztów się dokłada niepotrzebnie.
Jakoś nie siusiam w nocy ostatnio, przed snem i około 7. rano wystarczy w zupełności 🙂 z tym, że już nie zasnę później, ale ma to swoje plusy 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny jak wasze samopoczucie? moje nawet niezle, choc ciepło się robi i nóżki zaraz będą wielkie, mała wczoraj tak mnie kopała a jak tata się wieczorkiem do niej przytulił to cichutka że nie wiem, wie komu ma dać popalić 😁 ja jadę pozniej na zajęcia do szkoły rodzenia, ciekawe o czym będzie, chociaż jest z kim pogadać, poprasowałam dziś pościelkę dla małej choć nie wszystko jeszcze, juz nie mogę się doczekać pon i tego ile mała juz waży, miłego dnia Wam życzę, odezwę się pozniej

• Mamusia
Witam ja sie czuje dobrze 🙂 🙂 nie narzekam ale mała moja coraz bardziej sie rozpycha nie ma co hehe 🙂
jutro juz mam wizyte i chyba juz ostatnia,zobaczymy co mi powie moja gin 🙂 🙂
Ale juz sie doczekac nie moge kiedy bedzie moja coreczka ze mna... 😆
teraz ten czas mi sie dłuzy ze szok ale jeszcze troszke 🙂
Pozdrawiam:*:*

• Mamusia
i ja rowniez witam-dzisiaj znowu humor do d... 😞
nie dosc ze od 3 juz nie spie to mnie moj chlop ciagle denerwuje 😞 kogo ja sobie wybralam 😞 na dodatek kupilam glupia posciel za 130 zl 😞 cos mnie zacmilo ze wzielam ja mimo ze taka droga i musze isc ja oddac-jak mi odmowi to sie chyba tam pobecze... 😞

p.s. nequitia prosimy o dopisanie nowej czerwcoweczki do listy ☺️

• Mamusia
Witajcie, u nas nocka przespana MAriusz obudził o 9:00 gdyby nie to pospałabym dłużej 🙃
A ja mam baladachim, uprałam go, poprasowała i na początek założę jeśli mi nie podpasuje zawsze mogę zdjąć.
Zaczełam się już martwić bo od poniedziałku mój Szkrab jakiś taki markotny, mało ruchliwy a tu wczoraj wieczoram tatuś do domu wrócił i Niunia szału dostała- co ona wyprawiała 🙂 a no i kupił nam piękne juz nasze truskawy co prawda cena powala bo za łubiankę 25zł ale czego się nie robi dla swoich babeczek 🤪

• Mamusia
Dorota552 napisał(a):
no i kupił nam piękne juz nasze truskawy co prawda cena powala bo za łubiankę 25zł ale czego się nie robi dla swoich babeczek 🤪

sprawdzałam ceny giełdy Bronisze z 17.05. i truskaweczka krajowa to koszt 17-20zł/kg, a w łubiance jest (powinno być) 2kg... więc jak tu wierzyć w wieści internetowe... muszę się z menem wybrać chyba do gospodarstwa i złapać trochę, to może pohandlujemy... 🤔

• Mamusia
dzien dobry brzuszki 🙂
Ja dzis tez cala noc przespalam a rano nawet mi sie siku tak mocno nie chcialo...az sie zdziwilam. Wczoraj o 12 w nocy ostatnie pranie wieszalam 🤪 ale znajac zycie jeszcze cos mi sie napatoczy...
Sypialnia raz pomalowana, i musialam spac na kanapie ale bylam tak zmeczona ze to bylo bez znaczenia 🙃
Od rana jakos energia mnie rozsadza...mam nadzieje ze tak caly dzien bedzie a nie tylko do 12 😉
Na sniadanie zjadlam snickersa z kawa (nie wiem co mi odbilo 😜)
a i przestalo padac, slonko pieknie swieci ale jeszcze troche zimno.
Zycze wam wszystkim bezbolesnego dnia, i dobrych humorkow (choc sama wiem ze to czasami nielatwe) 😘

• Mamusia
Ja ustrzeliłam 3 el. komplet za 49zł 🙂 i bardzo zadowolona jestem póki co, bo taki sam materiał, i też 3el. kosztowały w nast. kolejności od 79 do 165zł... i nie jest jakąś specjalną pościelą dla alergików, kołderka chyba wystarczy antyalergiczna 🙂
Aleksandra, ja machnęłam na śniadanie 2 wypasione buły i poprawiłam waflami posmarowanymi kremem czekoladowym..... ☺️

• Mamusia
ciezarnabebe napisał(a):
niby jest ok poza cena-mama mnie opierniczyla ze zwariowalam... 😞 bo wszedzie sa po max80zl 😞

a powiedzcie ile placilyscie za posciel? i czy kupowalyscie dla alergikow?

ja chyba płaciłam tak około 70 zł o ile dobrze przliczyłam na Polskie , ale nie brałam dla alergikow tylko normalna .

• Mamusia
Mykam coś porobić, bo mi się towarzystwo porozjeżdżało i pasowałoby, żeby jakakolwiek zmiana w domu nastąpiła... 😉
~~Nika, za każdy dzień tutaj masz oklaska ode mnie od dziś 😁 co ja za 4 tyg. będę przeżywać... 😮

• Mamusia
Mikaanka , Mariusz mówił że kupował truskawi gdzieś w powrocie z kujawsko-pomorskiego przy trasie stali może dlatego taniej jak na Broniszach. Powiem szczerze że Bronisze mam rzut beretem ale nigdy nie byłam tam specjalnie po truskawi. W trym roku pojadę po malinki żeby soczku na zimę dla Niuni i Mariuszowie do piwka naorbić- ale to będzie pierwszy raz.

a za dodatkowy komplet pościeli na zmianę płaciłam 79zł zamówiłam razem z łóżeczkiem i innymi rzeczani które zamawiałam za jednym zamachem.

• Mamusia
mikaanka napisał(a):
Mykam coś porobić, bo mi się towarzystwo porozjeżdżało i pasowałoby, żeby jakakolwiek zmiana w domu nastąpiła... 😉
~~Nika, za każdy dzień tutaj masz oklaska ode mnie od dziś 😁 co ja za 4 tyg. będę przeżywać... 😮

ha ha dzięki 🙂 ja narazie przestałam myslec.. o tym ze sie mecze , mały jak sie zdecyduje to wyskoczy
ta koncowka jest straszna ale dasz rade 🙂