Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
na kłopoty brodawkowe.
http://www.akpolbaby.pl/278-krem-na-popekane-brodawki-puerlan-medela.html
http://www.mamopedia.pl/0-3-mies/zdrowie/krem-do-brodawek
w tym jest tez ziajka na popekane brodawki i ten bepathen czyli to samo co pantenol.
ano z małymi dziecmi i goracymi rzeczami jest problem.każdy stara sie uwazac i i tak cos sie moze zdarzyc.mojej kolezance 4 letnie dziecko sie poparzyło co wiedziało juz co nie wolno. masakra.
Iga widac po kolczyku żęs diabełek. to chyba zamiast tatuażu 🙂 ja chciałam miec w brwi kolczyka 🙂
dziewczyny a jak zmontowałyscie łoczeko? na jaka wysokosc? ja na razie najwyzsza jak bedzie w ty rozku, choc mam watpliwosci czy nie na srodku wysokosci łózka.

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nadrobiłam 🙂

Beti paski koniecznie na receptę, kosztują 2-3zł bez ok.50zł, jak nie ma Twojego lekarza idź do pierwszego lepszego i powiedz że potrzebujesz, na pewno wypisze. i pilnuj już do końca niedaleko, ja jak mam wielki głód to po większym posiłku pije duuużo wody w trakcie godziny, to zbija cukier. A cukry proste właśnie wychodzą nie po godz tylko później, to samo tłuszcz, wiem bo raz zjadłam pare frytek do obiadu i kilka godzin spadał 🤢

Co do ciąż cukrzyków to troszkę to działa inaczej, jest więcej niebezpieczeństw z prawidłowym rozwojem i zatrzymaniem rozwoju dziecka. No nie pamiętam dokładnie ile ale chyba ponad 50% takich ciąż kończy się ok 38tyg cc. Dlatego miałam przykaz liczenia ruchów od 26!! tyg ciąży i po każdym posiłku ma się ruszyć, przynajmniej w ciągu godziny a jak nie to od razu na IP, więc ja w sumie spokojnie poczekałam nie 1 a aż Pięć godzin. No ale jak lekarz sam nakręca, że trzeba bezzwłocznie się zgłosić to się jedzie.

Koleżanka dopiero dziś oprzytomniała po tamtej cc, tylko przysłała zdjęcie - 58cm i prawie 4kg 😎

co do auta to volvo combi, bo rodzinka się powiększa 😉

• Mamusia
dzieki beti-sprobuje tego beoantenu oby podzialalo bo jak do tej pory ta skora jest jakby martwa nie chce odrastac 😞 wyglada jak popekana ziemia na pustyni a przeca ja kremuje i jest raczej tlusta 😞 ide spac wtedy nic nie boli ☺️ kolorowych i do jutra ciekawe od kogo bedzie kolejny bociek 🙂

• Mamusia
dobrej nocki Iga.
Czerwcóweczko ja prosiłam sie juz o paski lekarzy ogólnych i internistów i nie chca przepisywac bo bez choroby przewlekłej wpisanej to i tak miałabym sto procent a wpisac mi nie mogą od tak. tak to z lekarzami. kolezanka w szpitalu pracuje i tez nie załatwiła, bo musieli by na kogos innego wpisac tak sie tłumaczą.lekarze a znajomego moj men ma cukrzyka to niestety moze mi dac receptę ale na inne paski. głupota totalna ze na recepcie piszą nazwe do jakiego glukometru mają byc. a jakby komus sie popsuł to co musiałby reszte recept wyrzucic i isc po nowe? powinno pisac po prostu paski do glukometru a tu pisze z firma. wiec masakra jest płącic 50 zł za cos co mozna miec za 2. mam nadzieje ze moj gin mi wypisze...ze dwa opakowania chociaz.

• Mamusia
Czerwcoweczka to super autko my też takie chcieliśmy ale nie mieliśmy tyle kasy i też mam kombi ale opla vectre 🙂
No z kobietkami co mają cukrzycę ciażową to zapomniałam że trzeba się baczniej obserwowac ale dobrze że twoja dzidzia zaczęła się ruszac 🙂Aha ta twoja koleżanka to dużą dzidzie urodziła szok 🤪
Także uciekam do juterka 🙂Dobranoc brzuszki 🙂

• Mamusia
A mnie coś dłoń drętwieje i już nie ogarniam tego bólu...
Jejku, dziewczyny, współczuję Wam z tym cukrem, jakbym ja miała jeszcze myślec o mierzeniu czegoś za każdym razem, to bym chyba padła. Kompletnie nie umiem trzymać diety i nigdy tego nie potrafiłam.

• Mamusia
Buterfly mi także dłonie drętwieją,coś w kolanach kłuje z boku i bolą mnie łydki ale to nie są skurcze łydek bo biorę magnez regularnie 😮 no i stopy mam takie spuchniete że bolą jak chodzę masakra dosłownie 😞
teraz już uciekam pa pa 😜

• Mamusia
Witamy 🙂
No powiem Wam, ze dziś to chyba nawet nieciezarnym puchly nogi. Moje pobily dzis swoj rekord. Jak balony.
Udalo mi sie pojsc do domku od 11 rano do 21 w nocy. hehe. a w domku szampan, tort itp.
wrocilam na oddział i z marszu na ktg. Wyszlo mi podwyższone cisnienie, a lekarz i polozne sie smiali, ze maż w sumie przyjechal do mnie po całym tygodniu rozłaki no to i cisnienie musiało skoczyć.
Mała dziś bardzo ruchliwa, dość mocno mi napiera na dół, aż boli. Jutro mam wyjsc do domku.
Ale koniec z przyspieszaczami, niech siedzi i rośnie.
Dziewczyny, dzieki za życzenia. Butterfly - no fakt, ja tez blizniak i zalezy mi aby mała również miała ten znak.

• Mamusia
aaa... na poczatku bylam z dwiema dziewczynami młodymi na sali. Sala 3 osobowa.
potem nastepna dobe byłam sama. w sumie tez ok bo caly dzien byl u mnie Maciek, potem moglam na luzie wlaczyc radio z netu i pojsc spac
kurde dzis wracam z domu na oddzial i idzie przede mna babka, z fajami w rece, wali od niej na kilometr extra mocnymi, nogi brudne i uszczypnelam mame ze oby nie byla u mnie, a ta włazi do mnie na sale.
No masakra, zero zebow z przodu, chrapie 😠 oj.

• Mamusia
Kasia no to ci sie trafila kolezanka 🤢.
Ja pitole mogliby Ci juz dac spokoj z tym szpitalem. Jedyne pocieszenie chyba to ze jeszcze tylko troszke i Oliwka bedzie z wami.
Trzymamy z Adriankiem kciuki 😁.
Ja spiaca i zmeczona, ale maly tak szaleje i sie rozpycha ze nie wiem czy uda mi sie zasnac 😞.

Trzymaj sie tam Kasiula !

• Mamusia
kasienkaks napisał(a):
aaa... na poczatku bylam z dwiema dziewczynami młodymi na sali. Sala 3 osobowa.
potem nastepna dobe byłam sama. w sumie tez ok bo caly dzien byl u mnie Maciek, potem moglam na luzie wlaczyc radio z netu i pojsc spac
kurde dzis wracam z domu na oddzial i idzie przede mna babka, z fajami w rece, wali od niej na kilometr extra mocnymi, nogi brudne i uszczypnelam mame ze oby nie byla u mnie, a ta włazi do mnie na sale.
No masakra, zero zebow z przodu, chrapie 😠 oj.

no dokladnie masakra-i taka baba tez na oddziale CP?pewnie z 5-6 trollem z kolei i na zasadzie co ma byc to bedzie,bozia dala to i wychowa? 🤢 a my tu na forum o kosmetykach,wyzszosci pampersow nad huggiesami,zaletami wozkow itp...jakos cisnie mi sie komentarz,ze ci ktorzy chca miec dzieci,chca swiadomie i maja 1-2,a reszta...echh(choc sa wyjatki)moze zle babe podsumowalam,pozory moga mylic,ale..Kasia trzymaj sie!

• Mamusia
dzien dobry wszystkim 🙂

Najpierw zaleglosci:
Kasienka wszystkiego Najlepszego , STO LAT!
Nika serdecznie gratuluje! Doczekalas sie 🙂

U mnie pada i paskudnie za oknem...a mi sie nie chce w domu siedziec...no ale poki co nie ma po co wychodzic bo sie tylko przeziebie...
Jak tam nocka? U mnie z przygodami....tzn...
Wczoraj mialam taki nie za fajny dzien, czulam sie dobrze ale z moim sie troche posprzeczalismy itp, wieczorem strasznie sie zdenerwowalam...a pozniej sie pogodzilismy w bardzo przyjemny sposob... 🙃 No ale o mojej nocy...o 3 rano odpadl mi czop- fuuu...dosc sporo go bylo(myslalam ze to mniej tego jest), no i reszte nocy dzidziulek sie cos krecil lekko...a ja oczywiscie nie spalam, czekajac czy to juz...no i NIC 😮 nadal nie urodzilam i skurczy brak , czuje sie super, no ale na wszelki wypadek juz wykapana,ubrana,po sniadaniu i zaraz ide torbe do szpitala przegladnac czy napewno wszystko mam 🤪 a i biegunki troche dostalam. Wiec pewnie do terminu urodze 😆 a w nocy juz tak sobie wyobrazalam ta moja mala piekna ksiezniczke 🙂, juz sie doczekac nie moge i nawet porodu przestalam sie bac 🙃 Tylko tak mysle czy ten czop odpadl bo juz byla jego pora, czy to przez moj dzien pelny wrazen...teraz to nie wazne w sumie, oby tylko mala zdrowa!
Sie rozpisalam...ale dzis po weekendzie to pewnie kazda bedzie miala jakas ciekawa historyjke do opowiedzenia 😜
Wypije jeszcze herbatke malinowa i ta torbe lepiej sprawdze...

• Mamusia
Jejku, jakby mnie się czop oderwał jak się wkurzę na mojego chłopa, to ja bym już bez niego chodziła od miesiąca 🤪 U mnie dzisiaj bez zmian, trochę w podbrzuszu ćmiło z samego rana, teraz nie czuję nic, tylko Mały się wierci dość, tak trochę jakby się znowu obrócił do porządku...Albo się cieszy na kominiarzy,bo dzisiaj mają przyjść sprawdzać wentylacje 😉

Mnie się wydaje, czy Mikaanka zaginęła coś ostatnio w akcji??

• Mamusia
Dzień dobry brzuszki !
U mnie nocka supcio ! Zero bóli, skurczy, mała grzeczna - troszkę za mocno stópki wystawia z prawej strony ale lepiej tak niż ma się nie ruszać !
Przed chwilką wróciłyśmy z pobranka krwi, nawet jedna kobita (stara) bardzo sympatyczna zauważyła ciążę i powiedziała pozostałym żeby mnie puścili bez kolejki. Opowiedziała mi jak to ona w siedemdziesiątym którymś stała w kolejce w ciąży i źle się czula a nikt jej nie puścił i było jej przykro i się rozpłakała ... 😞 Stwierdziła że, że kobiety, które porodzily dzieci strasznie szybko zapominają co to znaczy ciąża, a przecież kto jak nie one powinny najlepiej rozumieć ciężarną... Pozostałe bardzo niechętnie ale przyjęły do wiadomości, że następna wchodzę JA.

Ja też się wczoraj pokłóciłam z moim chłopem, ale o głupotę więc zaraz była zgoda. ☺️

Aleksandra_W - ja na twoim miejscu już bym spanikowała z tym czopem a ty tak ze stoickim spokojem o tym piszesz ...

• Mamusia
ja mialam cala noc na przemyslenie i panike 🙂, a wole sie nie nastawiac ze to juz bo to moze znow falszywy alarm...choc bym bardzo chciala zeby jednak cos zaczelo sie dziac 🤔
A pozatym mam was to po co panika 🙂, dobra ide wkoncu ta torbe sprawdzic i dopakowac , przepakowac i wogole 🤪 bede pisac jakby cos nowego sie dzialo 🙃

• Mamusia
Aleksandra może się zaraz zacznie 🙂 ten czop może nawet 4 tyg przed porodem odejść, a może przed samym porodem, może w części a może cały na raz!

Doris wiesz, co ta starsza pani to jakaś fajna kobietka musi być 🙂 mi jak dotąd miejsca ustąpili np. w mpk tylko i wyłącznie starzy ludzie..... młodzi są wychowani przez neta, gry, fantastyczne opowieści.... .... nie ma tam mowy o dobrych manierach

• Mamusia
Hej Laski 🙂

Kasia - wszystkiego NAJ!!!! Spełnienia marzeń!!!
NIKA- Gratuluję! Cieszę się, że już jesteś po i się tak nie męczysz 🙂 I że masz juz swoją Kruszynkę!!
Całusy dla Was!!!

Ja nadrobiłam to, co nie doczytałam ostatnio - nie wiem jak dałam rade 😮
Mi nogi puchną okropnie - patrzeć na nie nie mogę! ☺️ Butów moich to żadnych nie założę - nawet japonek... Ale dobrze, że już niedługo.
I co najgorsze wszędzie pisze, że po nocy powinna opuchlizna zejść - a u mnie nic, no może troszkę zmalała, ale znowu teraz mam takie jak balony. A Wam dziewczyny schodzi ta opuchlizna przez noc?