Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzien Dobry!!! ale piekny dzien dzisiaj!!! 🤪 🤪 🤪ja wlasnie oncze kawke i biore sie za porzadki!!! wczoraj strasznie bolal mnie dol plecow az przez posladek do uda... nie moglam nogi podniesc, chodzic i lezec na prawym boku, dzisiaj rano troszke bolalo ale teraz juz przechodzi... nie wiecie od czego moze to byc 😮 😮 😮a jesli chodzi o pulsowanie to odczuwam je codziennie...cudowne uczucie 🤪 🤪

• Mamusia
aaa zapomnialam napisac ze wazylam sie i waze 2kg mniej niz w tydzien temu ( czyli na plusie mam 13) i teraz nie wiem czy wtedy zle mi waga pokazala czy schudlam 😮 😮 😮na razie sie nie martwie bede kontrolowac dalej wage....

a jesli chodzi o partnerow to juz pisalam ze za moim trudno nadazyc.... wczesniej to srednio raz dziennie sie sprzeczalismy a teraz....odkad jestem w ciazy to tylko raz na poczatku i to przeze mnie... jakos teraz bardziej tolerancyjna sie zrobilam dla jego szalonych (czyt. czasem durnych ) pomyslow... albo podswiadomie nie denerwuje sie zeby malenstwu nie szkodzic... ostatnio stwierdzilismy ze chyba caly czas powinnam w ciazy chodzic bo tak sie miedzy nami dobrze uklada 😁 😁 😁

• Mamusia
Witajcie brzuszki 🤪
Wczoraj miałam wizytę u gina jest wszystko w porządku 😆 i dzidziuś się ułożył pokazał nam siusiaczka 🤪 🤪 🤪 ale w srode 20 kwietnia jedziemy na badanie 4D na ul.Strzeszyńską w Poznaniu do dr.Wandelta i wtedy myślę potwierdzimy: na 100% że będzie JEREMIASZ 🤪 🤪 🤪
Pozdrawiam was wszystkie 😁

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Diviana napisał(a):
Ja już w pracy
Marta to prawda jesteś niezastąpiona 🙂
A jak się czujesz??

Czuję się dobrze, Alutka własnie przed chwilą dała o sobie znać więc i nerwy mi przeszły 🙂 aczkolwiek po kilku godzinach w pracy czuję że brzuszek twardnieje, no ale cóż.

Kasia gratuluję synka 🙂 grono chłopców zaczęło się powiększać 🙂

Witajcie Brzusie u nas cudne słonko 🙂

Kasia GRATULACJE. Grono chłopców się powiększa 🙂

Moja niuńka wariuje dziś od samego rana a wczoraj wieczorem dała mi porządnego kopa 😁 😁 😁
Crazzzyyy ja myślę że to dzidziuś daje o sobie znać. Nic się nie martw 🙂
Paninka ja na ostatniej wizycie ważyłam już 52,5kg więc od początku przybyło mi 6,5kg
A brzuch wydaje mi się wieeelki co to będzie później haha

Miłego dnia czas się wziąć do pracy

witajcie brzusie 🤪
Siehankowa,Kasia gratuluję chłopców 😎
Ja mam jutro wizytę 🙃 hihi ale pewno taką bardziej ze skierowaniem na badania,no ale moja dzidzia buszuje zdrowo po brzusiu i podsłuchuję ją detektorem 😉 a na kolejne USG to pewno się wybiorę koło 30 tygodnia...
Dzisiaj piękne słoneczko i mąż juz zapowiedział poobiedni spacerek 🤪 a wczoraj wylądowaliśmy na lodach w Grycanie mniam 🙃
A dzisiaj na obiad idę zaraz lepić leniwe pierogi i gotuję zupkę jarzynową....
Wszystkim życzę miłego , słonecznego dnia 😁 😁 😁

• Mamusia
Siehankowa , Kasia1984 cieszę sie że grono naszych chłopaków dzieki Wam wzrasta 🙂 Może w końcu uda nam się dogonić dziewczynki 🙂 🙂 🙂 🙂

Paninka z tą wagą to dziwne. Ale przypuszczam, że albo teraz ważyłas się w ciuszkach albo byłaś przed wizytą w toalecie. ja zawsze ważę się nago przed śniadaniem 🙂 No i po dzisiejszym pomiarze mam 5,5 kg na plusie.

A juz pojutrze mam badanie glukozy 🥴 😲 🥴 😲 🥴 😲 😮 😮 😮

ja korzystam np z http://ifotos.pl a potem wklejam kod URL na forum

Rany 😮 tak się zaczytałam że przetrzymałam farbę na włosach,dobrze że nie wyszły mi zielone hahah 😮 🙃

a moje dziecię tak jakoś nisko mnie dziś kopie 🤔 co chwilę biegam do kibelka ... i coś boli mnie blizna po cięciu uch 🤢

• Mamusia
kamonik napisał(a):
Siehankowa , Kasia1984 cieszę sie że grono naszych chłopaków dzieki Wam wzrasta 🙂 Może w końcu uda nam się dogonić dziewczynki 🙂 🙂 🙂 🙂

Paninka z tą wagą to dziwne. Ale przypuszczam, że albo teraz ważyłas się w ciuszkach albo byłaś przed wizytą w toalecie. ja zawsze ważę się nago przed śniadaniem 🙂 No i po dzisiejszym pomiarze mam 5,5 kg na plusie.

A juz pojutrze mam badanie glukozy 🥴 😲 🥴 😲 🥴 😲 😮 😮 😮

ja tez sie waze nago, tydzien temu przed sniadaniem wazylam wiecej o 2 kg niz dzisiaj nago po sniadaniu 😮 😮 😮nie wiem co jest jutro tez sie zwaze i zobaczymy 😉

wkoncu wzielam sie za porzadki.... najgorzej zaczac ale pozniej jakos idzie... ale patrze zlew zapchany... dobrze ze tesciowa zlota raczka i po klopocie.... 🤪 🤪 🤪

dzień dobry brzuszki

Witam was w ten piekny dzień 🙂Ja juz po sniadanku,troszke sprzątnęłam,to oczywiscie co mogę.
Dzis popołudniu wizyta.Denerwuje sie troszke,a z drugiej strony nie moge sie doczekac kiedy zobacze babelka 🙂
Diviana dobrze,że juz lepiej sie czujesz.
Kasia gratuluje chłopca i zycze powodzenia na jutrzejszej wizycie 🙂
Dzis na obiadek zupka jarzynowa,a teraz pije swój koktajl,który wczoraj zrobiłam 🙂

• Mamusia
Dzień dobry Brzuszki 🙂
Słoneczko u mnie ładniutkie świeci i ptaszki za oknem tak pięknie od rana śpiewają 🙂
Kasia Gratuluję syneczka 🙂
jolajola z Kornelką to dłuższa historia 😉 W skrócie-na biegu podała mi tak córka przy logowaniu w sobotę. Czasu było mało do namysłu, póżna godzina i zmęczenie po całym dniu. Rano w niedzielę jak weszłam na forum i czytam " kornelka" to mnie takie dziwne uczucie wzięło, jakoś mi to mało pasuje. Chciałabym je zmienic, ale nie wiem czy mogę. Już krótko tłumacze dlaczego. Otóż Rysio to miała byc Kornelka 🙂 Mąż chciał początkowo córkę i takie imię dla niej wybrał, mi ono się tak spodobało jak tylko powiedział 🙂 Ja nawet nie brałam pod uwagę, że może byc chłopiec ale jak już w ciązę zaszłam to od początku niemal czułam, że to synek będzię. Na usg lekarz powiedział, że synek będzie 😁 a imię dalej w głowie siedzi 🙂 Kornelka i Kornelka 🙂 Córka Klaudia, mąż Kamil, siostra na drugie ma Kamila, bratowa Kamila, ich córki Kinga i Karolina 🙂 Wszystko na K 🙂 Amoja córka jak się dowiedziała, że brata będzie miała to powiedziała, że Kornelka też jeszcze musi byc 😁 Z testów internetowych wychodziło nie raz, że dziewczynka będzie, nawet imię, że Kornelka 🙂 Teraz to się śmieję z tego ale po prostu uwierzyłam i nastawiłam się na córkę. Wczoraj jak tata synkowi paluszkami po brzuszku popukał, tak jak czasem po stole się puka, to synek jak nigdy taki kontakt z tatusiem złapał i bawili się w puk puk 😁 😁 Pierwszy raz tacie się tak udało 🙂 zazwyczaj maluszek przestawał jak tata rękę tylko położył 🙂 I taka to historia z Kornelką 🙂
Marta ja do Ciebie jeszcze słowo. Wczoraj napisałam, że masz duszę na ramieniu, a chciałam powiedziec, że jesteś ciepłą, serdeczną i życzliwą osobą. Przepraszam, bo powinnam napisac, że z sercem na dłoni.

Dzień dobry Brzusie 🙂

Kasia1984 gratuluję synka 🙂

Crazzzyyy też myślę, że to Dzidziuś 🙂
Może rzeczywiście czkawka 🙂

Paninka
na wagę ma też wpływ jak dawno się wypróżniałaś,
czy organizm nie zatrzymał trochę więcej wody, itd
Nic się nie martw-na pewno nie chudniesz 🙂

kamonik
jak używam ImegeShack

aneczkare22 trzymam kciuki za wizytę 🙂

• Mamusia
DZIEŃ DOBRY 🙂
Shienkowa, Kasia2984 gratuluje syneczków 🙂
Mapa lody od Grycana moje ulubione, po ostatniej wizycie u rodziców mam 4 smaki kawowy,tiramisu, malagę i jeszcze jakiś w sumie z 5 litrów w lodówce:blink
Co do zakupów w sumie boję się, aby nie zapeszać, ale kupuje i to w sumie cieszę się,że powoli to kompletuje bo w sumie ciuszków już troszkę się nazbierało min.2 kaftaniki, 9 bodów,2 zestawy 6 elementów,5 zestawów śpioszki koszulka czapeczka, 2 pajacyki, 1 zestaw spodenki i kurteczka, 1 zestaw sukieneczka z geterkami 😜 😜 😜 😜
W sumie wyszło mi już 492 zł 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Jednak nie za same ubranka bo podkłady bella i karuzele też już w tym kupiłam:0
Więc na ten miesiąc wystarczy, a w następnym kolejne zakupy za 500 zł bo tak zaplanowałam. 500 zł na każdy miesiąc.
Tak,że do lipca z 2 tysiące wydam na przyjemności dla laleczki ,a sierpień zostawiam na dokupowanie tego co zabraknie do całego kompleciku 🙂 no i łóżeczko i wózeczek dziadkowie 🙂

DZIEŃ DOBRY BRZUSZKI 🙃
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty oraz Kasi gratuluję synka!
Ja dziś nie czuję się za dobrze, coś mnie brzusio pobolewa i twardnieje 🤢 Byłam rano na targu, miałam już coś kupić na święta, ale jakoś nie miałam siły. Kupiłam tylko mięsko drobiowe i firany, które bardzo mi się spodobały i zwiałam do domu. Chyba dziś będę cały dzień leżeć........

• Mamusia
Diviana może brzusio i to osłabenie daje Ci sygnały,że za bardzo się przemęczasz????
Z tego co pamiętam urlop na załatwienia wykorzystałaś, budowa i wykańczanie domku to obciążenie, cały czas w biegu praca i stażyści i tak cały czas wszystko, tylkonie odpoczynek i tym sposobem może warto pomyśleć o jakimś odpoczynku i czasie na prawdę dla siebie???Nie tyle dla siebie co dla bobaska 🙂