Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
marta-lion bardzo ładna bedzie w niej fajnie brzuszek wyglądał. duzo za nia zaplaciłaś?
Ja w lipcu będę mamą chrzestną i będę musiała też jakąś kupić... jak dotrwam. 🙂
Dziewczyny a może to wy denerwujecie własnych mężów ???
Ja też ostatnio jakoś zauważyłam, że strasznie mu dokuczam i docinam, i wmawiam sobie że to hormony 😜 😜 😜 i jestem jak osa... no dziś np byłam milutka 🙂 w sumie zawsze byłam, ale ostatni mi się zmieniło. 😜 😠 🥴

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej Dziewczynki, wpadłam powiedzieć dobranoc, bo mnie tez coś dziś pobolewa i twardnieje brzuszek, chyba czas odpocząć ale zanim to nastąpi to jeszcze:
SIEHANKOVA - gratuluje syneczka, super, że jest następny, nasze panny muszą mieć w końcu jakiś kandydatów na mężów a nasi mężowie kogoś do odganiania od płotów 🙂

DZIEWCZYNY ZE ZŁYM HUMOREM I WKURZAJĄCYMI MĘŻAMI - mówiłam wczoraj, że ich trzeba palmą po łbie strzelić!!! Jeszcze nie jest za późno.... 🤪 Na mojego póki co to działa od kilku lat 🙂

WSZYSTKIE MAMUSIE SIERPNIOWE - dobranoc....... papapapa

aaaaaaaaa PATI, to może usuń historię z kompa, bo jak stary zobaczy ile zakupów narobiłaś to rzeczywiście osiwieje 🤪

• Mamusia
Hej mamusie
W weekend prawie wcale mnie nie było i tera tyle miałam do przeczytania że hoho,padam na twarz 😮 😮więc przywitam się powiem dobranoc i spadam spaciu,jutro mam zamiar zacząć wielkie przedświąteczne sprzątanie,chyba moim tempem będę sprzątać do soboty,dlatego lepiej zacznę już jutro 😁 😁 😁 hihihi
Siehankowa gratuluję synusia 🙂
A dzięki co do sugestii o wózkach,też w sumie Jedo Fyn podoba mi się najbardziej,a ile tam ma gondola Marta -lion?A i co myślicie o Jedo bartatina?
Buziaczki na dobranoc.papapa

• Mamusia
Siehankowa gratuluję synka 🙂 🙂 🙂 🙂 Super, że u Was wszystko dobrze 😉
Malstep mi osobiscie te jedo bartatina bardzo sie podobają a jak go w sklepie ogladalam to wcale nie jest taki ciężki jak niektóre. Myslę, ze była byś z niego zadowolona. Ale to tylko taka moja opinia niedoświadczonej mamusi 😉 😉 😉 😉 😉
DOBRANOC BRZUCHOLKI

DZIEN DOBRY MAMUSIE[color=red][/color]
dzisiaj pierwsza was przywitam 😆 Siehankowa gratuluje synusia!! Kolejny przystojniak na forum 😁 Pati ja to ci nawet zazdroszcze tych zakupow,ja bym nie miala cierpliwosci 😁 Byłam wczoraj na wizycie u lekarza.Ze skarbem wszystko w porzadku 😜 Wody i łożysko też bez problemów,wogóle stwierdzil ze ladnie ciaza przebiega 🙂 wyniki badan tez super wyszly takze za bardzo sie przejmuje 🙂 Synek waży 460g.Przy okazji możecie mi powiedziec na ktorej stronie sa wagi waszych pociech bo znalezienie ich teraz graniczy z cudem 😮 😁 Miłego dnia mamuśki 😘
ps. ja oczywiście tez juz zapisuje sie na terapie 🙃

Ja tylko na chwilę bo na 9,45 mam do fryzjera a na 12,20 do lekarza na wizytę kontrolną. Dlatego trochę popracuję na Naszej stronce i zmykam się szykować. Do zobaczenia już chyba wieczorkiem brzuszki. 🙂

• Mamusia
Witam mamuśki 🙂

pogoada u mnie niezbyt ciekawa a podobno miało się poprawić słonko świecić itp. 😮

Justyna891 mój synek w 21tyg i 6 dniu ważył tyle co twój maluszek 460 g. Więc chyba ok 🙂

Miłego dzionka laseczki 😘

• Mamusia
Dzień dobry brzusie 🙂
U nas pogoda bardzo ładna świeci słoneczko 🙂
Mnie dziś w nocy obudził ogromny ból brzucha który szybko też przeszedł więc chyba jakiś skurcz przedporodowy 😮 ale dzidziusia nie czuję od rana więc trochę się denerwuje, mam nadzieję że jeszcze śpi i niebawem się uaktywni.
Miłego dnia Wam życzę

malstep napisał(a):
A dzięki co do sugestii o wózkach,też w sumie Jedo Fyn podoba mi się najbardziej,a ile tam ma gondola Marta -lion?A i co myślicie o Jedo bartatina?

Hej. Malstep. Jedo Fyn i Jedo Bartatina to te same gondole, nawet z kolorów wybierasz tych samych. Te wózki różnią sie stelażem.
Gondola jest jedną z największych na rynku, ma 80x35 i ważne jest to że nie jest zwężana przy końcach. Niestety niektóre wózki też oferują takie długości godnoli, ale zwężane przy końcach, ze potem ciężko "upchać" główkę dziecka i nogi w kombinezonie i śpiworku.
Co do Bartatina to są oki. Ja bym nie wybierała tylko tego na paskach, bo masz dwie opcje: na paskach i na wahachach. Te pierwsze bardzo się bujają. Ale to kwestia gustu.
U mnie obie dziewczyny wychowały się bez huśtania i bujania. Wystarczyło, że wózek jedzie... Hehe i żyją i są szczęśliwe. A tak na marginesie smoczka też nie miały 🙂
Jedo Fyn jest na amortyzatorach i oczywiście "jest ruchomy", ale nie jak te na paskach.

DZIEŃ DOBRY MAMUSIE !!!!

U nas dzisiaj znów pięknie się zapowiada. Co do sukienki Jola to komunię mam 15 maja hihi mam nadzieję, że wtedy będę dobrze wyglądać w tej sukience, czerwone buty już mam, jeszcze tylko jakies bolerko, bo mnie ksiądz w neglizu do kościoła nie wpuści 🙂 A potem hihi żadnych imprez nie panuję. Leżenie bykiem (o ile przy dwójce dzieci to możliwe) do samego porodu 🙂

Madalena hihi zrób się na bóstwo i powodzenia na wizycie 🙂 A co do mojej buźki 🙂 Cięzko znaleźć taką godną publikacji hihi 😁 😁 😁 Może ja jak mapa zaoferuję "małego palca" 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
hejHEJ BRZUSZKI 🙂)
Mam 2 pytania 🙂
1-Pomóżcie mi prosze z pytaniami do lekarza na połówkowym...Z tego co wiem jak się nie zapytam to niczego się nie dowiem...
2-Czy takie dziwne uczucie w dole...jakby pulsowanie to surcze macicy czy dziecko tak kopie mi w jelita?
Buziaki dla Wszystkich przyszłych Mam 🙂))))))))))

Crazzzyyy napisał(a):
hejHEJ BRZUSZKI 🙂)
Mam 2 pytania 🙂
1-Pomóżcie mi prosze z pytaniami do lekarza na połówkowym...Z tego co wiem jak się nie zapytam to niczego się nie dowiem...
2-Czy takie dziwne uczucie w dole...jakby pulsowanie to surcze macicy czy dziecko tak kopie mi w jelita?
Buziaki dla Wszystkich przyszłych Mam 🙂))))))))))
Hehe Crazzzyyy zacytuję trochę moje badanie, będzie łatwiej:
1. Zainteresuj się strukturą (wyglądem czaszki i mózgu), wielkością główki, obrysem (wyglądem kręgosłupa), wyglądem rączek i nóżek (można zobaczyć paluszki). Zainteresuj się wargą, można ją dokładnie obejrzeć i wykluczyć rozszczep.
2. Budową i wyglądem serca, czy jest czterojamowe, czy widoczne są zastawki, czy przegroda między komorami jest prawidłowa, czy pracuje równomiernie (jak szybko).
3. Czy widać żołądek i czy jest prawidłowo wypełniony.
4. Czy wątroba jest prawidłowej budowy i wielkości.
5. Czy nerki są dwie i czy są ok.
6. Czy pęcherz moczowy jest widoczny i czy prawidłowo wypełniony.
7. Jak wygląda twoja pepowina.
8. Gdzie masz umiejscowione łożysko.
9. Czy ilość wód płodowych jest prawidłowa.
10. I ogólne wymiary dzidziusia, waga, długość kości udowej, wymiar brzuszka i głowy. To wszystko będzie świadczyło o tym czy maluszek rośnie miarowo.
Jeśli o czyms zapomniałam przepraszam 🙂

Co do pytania o pulsowanie. Jeśli trwa dłuższy czas i jest w miarę rytmiczne to może byc poprostu czkawka. Twój dzidziuś ma czkawkę 🙂 🙂 🙂
Albo tak jak pisze Magda poprostu boksuje mamusię 🙂