Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kurcze, chyba coś szlag mi zaczyna trafiać pralkę, bo zaczęła chodzić tak głośno jak ruska rakieta..... i od spodu woda się sączy..... akurat teraz jak będzie dużo prania........

• Mamusia
Cześć dziewczyny.

Oczywiście piszę się na spotkanie, ale wole na wileńskim, a nie w centrum, bo może nie dojade 🙂 😜

Mapa ale mnie zmartwiłaś, a kiedy idziesz na te usg 4d? bo nie napisałaś? napewno lekarz źle cos wymierzył tak jak dziewczyny piszą.
agapurka2 tez bym sie wkurzyła za takie coś, a potem bym mówiła, ze to nie moja wina, jeszcze tak się napracowałaś eh faceci czasami tacy są na nic nie zwracaja uwagi. myslą tylko o sobie.

• Mamusia
Dzien dobry mamuśki 🙂 Melduję się po paskudnej nocy. Lało i grzmiało i spac nie dało.
Foga gratuluję wizyty 🙂
mapa nie stresuj się, dziewczyny dobrze mówią. Zajmij się czym kolwiek, postaraj się nie myślec zle, Wieczorem okaże się, że jest dobrze. Tego Ci życzę.
Moja klawiatura dalej szwankuje i mnie normalnie złości jak nie wiem co. Buzki wstawia gdzie nie powinno, przenosi wyrazy między napisane muż słowa i cholera wie czemu tak. Zanim napisze posta, czasem obiad bym już zrobiła. Poprawiam, sprawdzam i znów poprawiam. Wezmę się za obiad i porządki, wstałam chyba o 11 i tak z kąta w kąt chodzę. Siedziec nie mogę dzisiaj bo mi coś u środku koło żołądka maluszek przygniata i drętwieją mi ręce, więc albo chodzic albo leżec mogę. Miłego dnia 😘

Eleeza napisał(a):
Marta Julcia chyba jednak będzie lwiątkiem 🙂
Hehe szansa jest, albo czeka na siostre 🙂 Emilka dziś późnym wieczorem wraca z kolonii 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Mapa trzymam kciuki żeby wszystko było ok 🙂 Mój gin na ostatniej wizycie tłumaczył mi, ze jak dziecko jest ciut mniejsze i np. zbyt chude w brzuszku to nie jest aż taki duży problem - po prostu może być drobniejsze. Natomiast grunt, żeby główka prawidłowo się rozwijała i odpowiadała danemu tygodniowi 🙂 Z tym , że nie wiem o czym dokładnie twój lekarz mówił...
Tak samo odnośnie rozmiaru brzuszka... Ja mam macicę, która w 32 tygodniu odpowiadała 28. Z tym, ze lekarz stwierdził, że widocznie taka moja uroda i grunt, ze dziecko prawidłowo się rozwija. Ale tak jak pisałam nie wiem o czym dokładnie mówił twój gin...

Wróciłam z miasta, wszystko co chciałam załatwiłam 🙂
Za godzinkę idę na proszony obiad 🤪 ale fajnie jak nie trzeba samej gotować 🙂

Mapa nie nakręcaj się tu dziewczyny dobrze radzą. Trzymam kciuki za pozytywne wieści.
Foga firany świetne, ta pierwsza w brązach do kuchni by mi pasowała 😁

• Mamusia
Witajcie mamusie 🙂
Ale się u mnie rozpadało na maxa!!!!! Czy Was też swędzą brzuszki?? bo mnie strasznie 😞
Mapa nic się nie martw a może po prostu do dzidzi mniej jedzenia dochodzi, moja mama miała tak ze mną w ciąży jadła wszystko i jak należy a ja jakoś malutko wchłaniałam ale ogólnie zdrowa się urodziłam tylko kruszynka byłam 🙂w przeciwieństwie do rzeczywistości 🙂 🙂
MIŁEGO I SPOKOJNEGO DNIA WAM ŻYCZĘ 🙂

A my własnie zaprawilismy ogóreczki,jutro ciag dalszy.
mapa nie denerwuj sie kochana,dobrze,że jedziesz na to 4d,to usg jest bardzo dokładne i na pewno bedzie wszystko dobrze 🙂

Dziękuję Kochane 😘

Eleeza napisał(a):

ja właśnie odszukałam wydruk z ostatniego usg i zerknęłam na normy w pomiarach i one w przypadku obwodu brzuszka wynoszą 6 tygodni!!! A znasz dokładny wymiar w cm?
Ile waży Maciuś?
Moja Liwcia ma zawsze trochę mniejszy brzuszek ale moja lekarka twierdzi, że dzieciaczki w tak zaawansowanej ciąży są ściśnięte i nie da się dokładnie zmierzyć.

Wiek OM 35t1d
AC 256mm -->odp30tc
Waga ok 1900g.

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, choć to raczej nie jest błąd pomiaru,
bo lekarz jest dobrym specjalistą a mierzył chyba z 5 razy...

• Mamusia
Witam brzuszki
Jestem tak jak Wy sierpnióweczką 2011. Miałam już kilka razy do Was napisać ale jakoś nie wyszło... remont, wyjazdy itd. Mam jednak nadzieję, że pozwolicie mi dołączyć :-)
Termin mam na 26 sierpnia. Pod serduszkiem noszę synka i już nie mogę się doczekać tego sądnego dnia narodzin.

Ulala - witaj 🙂

Daniela, to jak następnym razem natrafię na takie przeceny, to kupię ci firanę w brązach w prezencie 🙂
Uciekam ogarnąć chatkę i muszę pomyśleć co tu na obiad zrobić, coś nie mam koncepcji...

• Mamusia
Mapa jeśli możliwość odchyłu jest o 6 tygodni to się mieścisz. Ja jak miałam robione usg chyba połówkowe to u mnie nogi wyszły trochę krótsze jakiś tydzień, głowa tydzień większa i jakoś tak i lekarz mówił że to się jakoś inaczej ocenia i że nie ma się czym martwić. Mam nadzieję że w przypadku Twego maleństwa też tak własnie będzie a po prostu jest szczuplusieńki szczypiorek z niego, pewnie po mamusi 🙂
Ulala witamy 🙂

• Mamusia
ulala witaj! napisz cos wiecej o sobie...jak sie czujesz?to Twoj pierwszy bobas?

ja dzisiaj dziwnie sie czuje, nieswojo...jakas niespokojna jestem poddenerwowana a rownoczesnie oslabiona...do tego juz 3 razy dzisiaj w kibelku bylam i modle sie zeby to nie bylo to przeczyszczanie przed.... i mala jakos nisko dzisiaj sie rozpycha...na wysokosci pepka a zawsze duzo wyzej jej nozki czulam...oblana potem jestem, goraco mi i duszno 😮

jeszcze rano jak m. do pracy wychodzil a ja przerzucalam sie z boku na bok strasznie sapiac to powiedzial zebym tylko dzisiaj rodzic nie zaczela 😮 😮 😮

oj ja chyba do tego dnia zwariuje 😲