Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Paninka napisał(a):
ja dzisiaj ide do innego lekarza to zapytam o tego paciorkowca...bo ten do ktorego cala ciaze chodzilam twierdzi ze nie ma potrzeby 😮

Paninka a mi lekarka powiedziała że to nie potrzebne, że oni nie robią i jak chcę to muszę jechać do Szczecina i tam prywatnie sobie zrobić 🤢

wlasnie nie rozumiem dlaczego jedni to robia bez zadnego problemu a innym trzeba przypominac i twierdza ze nie wazne sa takie badania... 😮

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Daniela napisał(a):
Paninka napisał(a):
ja dzisiaj ide do innego lekarza to zapytam o tego paciorkowca...bo ten do ktorego cala ciaze chodzilam twierdzi ze nie ma potrzeby 😮

Paninka a mi lekarka powiedziała że to nie potrzebne, że oni nie robią i jak chcę to muszę jechać do Szczecina i tam prywatnie sobie zrobić 🤢

Moja również twierdzi, że to nie potrzebne 🤨 😮

• Mamusia
O KURCZACZEK 🤪 Mamy nowe dzieci na świecie 🤪
Dzień dobry 🙂 🙂
A to się dziewczyny zgrały. Dobrze, że tak szybko urodziły. Wczoraj mówiły dobranoc a dziś na dzień dobry już rozpakowane 🙂
Magdalena i Marta gratuluję Wam i zdrówka życzę 🙂 🙂 🙂
To doczytam dalej co tam napisałyście...........może jeszcze któraś się rozpakowała 🙂

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Dziewczyny, w Poznaniu w laboratorium badanie na paciorkowca kosztuje 28zł więc nie jest to jakaś zawrotna kwota i myślę, że warto je wykonać.

ja dzisiaj bylam na pobraniu krwi i nie pomyslalam zeby zapytac...ale ja popoludniu pojade i mi znowu lekarz powie ze nie trzeba to wejde i zapytam o prywatne

tylko teraz dzwonilam do szwagierki ktora do tego raz poszla i mowi ze cala wizyta trwa u niego okolo 5 minut 😮 😠

• Mamusia
Moja gin mi nie pobierała wymazu, tylko dała mi zestaw pobraniowy (myślę, że spokojnie można go kupić w każdej aptece) i powiedziała jak pobrać próbkę ( rano, przed siusianiem, bez podmywania się trzeba do połowy włożyc sobie do mariolki taki dłuższy "patyczek kosmetyczny" , wyjąć i włożyć do takiego pojemniczka z żelem, zakręcić i dostarczyć do laboratorium, ot i cała filozofia)

Paninka trzymam kciuki żeby lekarz Cię poważnie i rzetelnie potraktował 🙂

Inez szkoda, że z tym USG tak wyszło, ale z drugiej strony
po moich ostatnich przebojach czasem sobie myślę, że więcej USG wcale nie oznacza lepiej 😉

Aniolek zgadzam się z Eleezą, próbuj podziałać z laktatorem 😉
Obyście jak najszybciej mogły być z Oliwką razem 🙂
Trzymam za Was kciuki 😘

A za mną chodzi coś słodkiego, a mam tylko lody...
Ehh na razie znęcam się nad arbuzem 🙂

Foga napisał(a):
Siehankowa - ty też /??? Ale numer...........to komu ja w sierpniu będę piec, jak tu połowa w lipcu sie rozpakowuje 🤪 🤪 🤪 🤪

W razie W trzymam za Ciebie kciuki... a swoją drogą ja nadal nie wiem jak czuje się te skurcze.....czy to boli, czy jak??? Kurde, boję się, że przegapię...

Foga, ja do dziś tez nie wiedziałam co to skurcze - a u mnie juz 39 tydz. 😜 ale wierz mi, nie da się tego przegapic 😉 cały brzuch nagle twardnieje i boli tak w podbrzuszu, ból podobny do tego na okres (chociaz ja zawsze miałam taki delikatny, a ten jest naprawde mocny) i tak Cię chwyta na kilka kilkanaście sekund i puszcza... ból przechodzi, twardnienie brzuszka też... a po paru minutach powtórka... Czasem ten ból tak jakby mi promieniował na plecy...
kurde, ja do wczoraj to żadnych objawów zbliżającego porodu nie miałam 😉 a tu wczoraj czop, a od nocy skurcze 😉 ciekawe ile zostało do porodu 😮 😉

• Mamusia
Aniołek bądz dobrej myśli. Oliwka jest pod dobrą opieką a pokarm faktycznie można zamrozic i podawac dziecku póżniej. W aptece można kupic torebki specjalnie na pokarm matki. Nie wiem ile w tym prawdy, ale podobno zamrożony i pół roku może w zamrażarce leżec. Życzę Wam dużo zdrowia bo to jest teraz nejważniejsze 😘

Za Karolcie trzymam kciuki, od wczorajszego spaceru minęło trochę czasu a ona jeszcze w dwupaku, no ale jak piszecie zaraz może nie byc więc życzę jej dużo sił i szybkiego porodu 🙂
Coś mi się wydaje, że Siehankowa bedzie następna 🙂
Paninka powodzenia na wizycie 🙂

Eleeza napisał(a):
Mapa skoro masz ochotę na coś słodkiego to piecz jabłecznik....dla Siehankowej 😁 😁 😁

Upiekłabym tylko leżę w szlafroczku, deszcz pada i nie mam chyba na tyle determinacji
żeby wypuścić się do sklepu., a składników brak.. 😆 🙃

Eleeza, prysznic letni juz brałam z samego rana, ale nie wiele pomogło...
mapa, skurcze nadal są ... i mam wrażenie że są coraz mocniejsze 😮 i tak średnio co 10 min 😮
i trwają tak z 30 - 40 sek i puszczają... kurde , na razie staram się nie panikować 😉 może dotrwam do jutrzejszej wizyty u gina 😜 a jeszcze lepiej by było gdybym do sierpnia dotrwała 😁

• Mamusia
Witajcie dziewczyny!

Mam pytanie głównie do Karolciakam i Palomy21, w których szpitalach zamierzacie rodzić w Warszawie? Pytam bo ciągle zastanawiam się, co gdy nie będzie miejsca w szpitalu, bo obecnie sporo szpitali w Wawie jest remontowanych i czasami robią się korki 🙂, więc zawsze mogą odmówić przyjęcia.
Ja już nie mogę się już doczekać porodu, póki co ani jednego znaku zapowiadającego, żeby miało to szybko nastąpić. Tymczasem cieszę się i gratuluję wszystkim dziewczynom, które w ostatnich dniach zostały Mamami 🙂

• Mamusia
Witajcie dziewczyny!

Mam pytanie głównie do Karolciakam i Palomy21, w których szpitalach zamierzacie rodzić w Warszawie? Pytam bo ciągle zastanawiam się, co gdy nie będzie miejsca w szpitalu, bo obecnie sporo szpitali w Wawie jest remontowanych i czasami robią się korki 🙂, więc zawsze mogą odmówić przyjęcia.
Ja już nie mogę się już doczekać porodu, póki co ani jednego znaku zapowiadającego, żeby miało to szybko nastąpić. Tymczasem cieszę się i gratuluję wszystkim dziewczynom, które w ostatnich dniach zostały Mamami 🙂

• Mamusia
jolajola81 coraz bardziej zaczynam wierzyc w te jableczniki!!! robilas w niedziele i wtedy odeszly wody agapurce...teraz kolejne blachy ciasta wywoluja porody...cos za duzo jak na zbieg okolicznosci 🤪 🤪 🤪

i do naszej ksiegi sposobow na ciaze i porod nalezy dopisac cudowne wlasciwosci jablecznika 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Jolajola81 widzę, że Ty też jesteś z Warszawy, więc jak masz ochotę podzielić się, który szpital wybrałaś będę wdzięczna. Chyba mamy zbliżone terminy porodów 🙂 Jeśli ten jabłecznik jest taki skuteczny to ja chętnie zrobię kilka może któryś zadziała 🙂

• Mamusia
Paninka napisał(a):
jolajola81 coraz bardziej zaczynam wierzyc w te jableczniki!!! robilas w niedziele i wtedy odeszly wody agapurce...teraz kolejne blachy ciasta wywoluja porody...cos za duzo jak na zbieg okolicznosci 🤪 🤪 🤪

No i wczoraj późnym wieczorem ta moja niepohamowana ochota na jabłecznik 😁 😁