Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Wiadomość od Madalenki:[color=red][/color]
"o 3.00 odeszły mi wody. Do szpitala przyjechałam o 4.00 a o 5.15 urodziłam Szymka siłami natury, synek dostał 10 pkt apgar, waży 3.530g, 57 cm. Ma śliczne czarne włoski i niezłe gardełko bo płakał bardzo głośno"
I od Marty:[color=red][/color]
"o 1 obudziły mnie skurcze. Wydawały mi się mocne, ale jednak nie byłam pewna. Zrobiłam sobie wannę. Nie przeszły. O 4.30 pojechaliśmy do szpitala. Po przyjęciu okazało się że mam 9 cm rozwarcia. I w tym samym momencie odeszły mi wody. Julka przyszła na świat o 5.50"
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Całkiem szybkie te porody dziewczyny miały 🙂 Ale im fajnie że mają już to za sobą i są z bobaskami 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzien Dobry Brzuszki!!!
my juz bylysmy na pobraniu krwi...a nocka nieprzespana...bo nie czulam malej wogole... 🥴strasznie sie balam pukalam do niej, glaskalam gadalam i nic 😮 az wkoncu delikatnie mnie musnela chyba zebym sie juz odczepila...i oczywiscie mojego lekarza w poniedzialek nie ma, zn owu co miesiac jest ale na dzisiaj zapisalam sie do innego...i odkad mala uslyszala ze popoludniu idziemy do pana doktora to bryka jak szalona 🙃 😁 😁 😁

no nic pije kawke i poczytam co tam u Was nowego 😁 ciekawa jestem czy mam jakiegos nowego bobaska 😜

• Mamusia
karolciakam napisał(a):
existence jak u Ciebie pogodowo??? Sandomierz podtopiony i podobno na Podkarpaciu nieciekawie??

Na razie przebłyskuje słońce, ale podejrzewam, że zaraz poleje, bo przecież dawno nie padało (ostatni raz dziś o 6 rano). Pogoda z jednej strony do bani, ale z drugiej nie jest tak gorąco i nie puchnę jak balon.

• Mamusia
monika835 napisał(a):
Dzien dobry mamusie i malenstwa!!!
U nas jak na razie nic sie nie dzieje i meldujemy sie jak codzien w calosci 😁 😁 😁jedynie codziennnie wieczorkiem mamy lekkie skurcze ktore odchodza i przychodza moze to juz znak ze to nie dlugo!!!
Gratulacje dla swiezo upieczonych mam i duzo 😁zdrowka dla dzieciaczkow 😁 😁 😁
Dziewczyny chcialabym wam podac tez moj telefon w razie w ale jak mam go wpisac na sierpnioweczkach???

Monika to może zrobić tylko magdalena jako administrator 😉 a ona na porodówce. Napisz do którejś z nas smsa (nasze numery tam są) w ten sposób będziemy miały kontakt telefoniczny z Tobą 😆 😆 😆

• Mamusia
No nic ja wybywam na ten deszcz 😞 i znów w podróż to robi się męczące. Nie wiem jak później 4 kilometrowy spacer ma wywołać u mnie poród skoro jest to dla mnie norma 🤢 Ależ mi się nie chce a musze. No nic dziewczynki miłego dnia, buziaki

dzien dobry brzuszki 🙂

marta i madalena - gratulacje 🤪 ale nam się dziewczynki zgrały 😁

a ja po raz pierwszy w ciaży miałam nie przespaną noc 🥴 dopadły nas skurcze 🥴 po raz pierwszy 😜 i trwają do tej pory... z tym, że nie są regularne... w nocy i nad ranem bolały bardzo i występowały co ok 5 - 10min, teraz już nie są tak często (bo co 15 - 20min) więc nie panikuje i na razie nie wybieramy się do szpitala... no ale zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie 😉

• Mamusia
siehankowa napisał(a):

a ja po raz pierwszy w ciaży miałam nie przespaną noc 🥴 dopadły nas skurcze 🥴 po raz pierwszy 😜 i trwają do tej pory... z tym, że nie są regularne... w nocy i nad ranem bolały bardzo i występowały co ok 5 - 10min, teraz już nie są tak często (bo co 15 - 20min) więc nie panikuje i na razie nie wybieramy się do szpitala... no ale zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie 😉

Czyżbyśmy z m przeskakiwały na "S"???

Ja zmykam bo po wczorajszym dziwnym samopoczuciu stwierdziłam że muszę pojechać po koszulę i biustonosz do karmienia 😉

MIŁEGO DNIA 😉

• Mamusia
no az tak owocnej w bobaski nocy sie nie spodziewalam!!!!! GRATULUJE OGROMNIE MARCIE I MADALENIE!!!! oj zeby wszystkie porody byly takie szybciutkie!!!!

siehankowa czyzby Twoja kolej byla?

i jeszcze ciekawe jak karolcia i jej jogging po parku 😉 😉

o jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa co za dzień i cudowne wieści 😁
Marta, Madalena gratuluję Wam - jesteście niesamowite i chyba już sobie przeznaczone 🤪

My wczoraj wieczorem byliśmy przejazdem w szpitalu zapytać o KTG
i położna nam mówiła, że mają strasznie ciężki dzień i totalny wysyp rozpakowań 😁
Coś jest w powietrzu 🙂

Dzień Dobry!!!!

A jednak Marta nie wytrzymała do piątku i wczoraj razem z madaleną poczęstowały się jabłecznikiem 🤪 🤪 🤪 🤪
Marta, Madalena gratuluję zdrowych bobasów i expresowych porodów 🙂

Teraz to już nie wiem co z tym moim pieczeniem, jak to działa lawinowo....... Hmm a dziś mam jeszcze jeden jabłecznik upiec mamie..

monika835 napisał(a):

Dziewczyny chcialabym wam podac tez moj telefon w razie w ale jak mam go wpisac na sierpnioweczkach???

Monika
napisz swój numer na stronce np w komentarzach 😉
Jak Madzia wróci uzupełni w tabelce 😉
I może zapisz sobie czyjś numer żeby dać nam znać w razie akcji 🙂

Siehankowa
trzymam kciuki 🙂

Siehankowa - ty też /??? Ale numer...........to komu ja w sierpniu będę piec, jak tu połowa w lipcu sie rozpakowuje 🤪 🤪 🤪 🤪

W razie W trzymam za Ciebie kciuki... a swoją drogą ja nadal nie wiem jak czuje się te skurcze.....czy to boli, czy jak??? Kurde, boję się, że przegapię...

• Mamusia
Foga napisał(a):
Siehankowa - ty też /??? Ale numer...........to komu ja w sierpniu będę piec, jak tu połowa w lipcu sie rozpakowuje 🤪 🤪 🤪 🤪

W razie W trzymam za Ciebie kciuki... a swoją drogą ja nadal nie wiem jak czuje się te skurcze.....czy to boli, czy jak??? Kurde, boję się, że przegapię...

niema obaw porodu podobno nieda się przegapić 🤪 🤪 🤪 😜

• Mamusia
mapa napisał(a):
monika835 napisał(a):

Monika
napisz swój numer na stronce np w komentarzach 😉
Jak Madzia wróci uzupełni w tabelce 😉
I może zapisz sobie czyjś numer żeby dać nam znać w razie akcji 🙂

Siehankowa
trzymam kciuki 🙂

Mapa ok zaraz to zrobie dziekuje serdecznie 🙂

• Mamusia
Dzień dobry!!1
Ojejejejeje jakie tu wieści, gratuluje Magda i Marta super szybkich porodów. Ale ja Wam zazdroszczę 🙂 🙂 🙂 Pięknie się razem rozpakowały chyba faktycznie ten jabłecznik zadziałał 🙂 🙂

• Mamusia
Foga na pierwszego to za wczesnie ☺️ ☺️ bo to tak jakby za 4 dni 🤪 🤪 🤪 mnie satysfakcjonuje 5-7 😉 😉 😉 o ile to niezbyt wygorowane wymagania 😘 😘 masz oklaska bo ja tez zaczynam wierzyc w Twoja jablecznikowa moc 🤪 🤪