Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, dziewczyny!
Wózki, foteliki... My jeszcze za bardzo nie oglądaliśmy... Tak trochę tylko... Ale może faktycznie już czas... żeby finansowo zakupy rozłożyć w czasie... hmm...
To Wy głównie te wózki jedo, tak? i foteliki maxi cosi? Hmm... Ostatnio poznaliśmy przypadkiem w tramwaju jedną dziewczynę z dzieckiem i ona powiedziała, ze poleca kupić wszystko osobno... Gondolę to jakąś tańszą, ale z bardzo dobrą amortyzacją, a potem (jak dzidzia będzie miała ok 7 m-cy) to lekką spacerówkę maclarena, w której można rozłożyć siedzisko to pozycji leżącej. Bardzo polecała takie rozwiązanie.
Widzę, że jakoś sporo z nas dopadło to przygnębienie nadmiarem kilogramów... 😞 Też bym chciała do przyszłej wiosny wszystko zrzucić! Ale ja nie mam takiej silnej woli... 😞
Znalazłam w necie taki kalkulator wagi i w 24 tygodniu waga dla mnie powinna być 66,9, a maks 68. A ja już miałam 71! 😞 😞 i to w 22 tyg... 😞
Ale jak to powiedziała moja koleżanka - kiedy będę mogła sobie tak podogadzać, jak nie teraz? 😉 🙃
A butelki to ja mam już 3 🙂 tej firmy Avent. Z czego dwie kupiliśmy (w promocji), a jedną dostałam w przychodni. 🙂 Także więcej nie będę teraz kupować.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A Usta usta to jest kręcone na licencji, na wzór jakiegoś zagranicznego serialu, więc ja np. wiedziałam już wcześniej, że ona umrze 😞 miałam cichą nadzieję, że może w polskiej adaptacji to zmienią - ale jednak tego nie zrobili... 😞 dziady!

A! I ja tez miałam zaparcie w święta 😞 😞 Teraz trochę poszło... ale ciężka sprawa... więc dzisiaj zrobiłam sobie kawę z cykorii! 🙂 Kiedyś ją piłam codziennie, w ciąży przestałam i chyba źle zrobiłam. Nie wiem, czy znacie ją (np. jest tutaj: http://www.lekiznatury.pl/pl/1853-cykoria-napoj-kawowy-z-blonnikiem-instant-150g.html) Ja ją kupuję normalnie w hipermarkecie za około 5 zł. Jest naprawdę dobra! Ma bardzo dużo błonnika!

a ja z tymi zaparciami walcze i walcze,juz nawet witaminy biore co dwa dni.A co do kawy,to przed ciąża piłam dość rzadko,a tez nie pije w ogóle.Nie ciagnie mnie.
Teraz przerzuciłam sie na suszone sliwki i activia ze sliwek,ale efektów szałowych nie ma.

agusiakowalczyk napisał(a):
A! I ja tez miałam zaparcie w święta 😞 😞 Teraz trochę poszło... ale ciężka sprawa... więc dzisiaj zrobiłam sobie kawę z cykorii! 🙂 Kiedyś ją piłam codziennie, w ciąży przestałam i chyba źle zrobiłam. Nie wiem, czy znacie ją (np. jest tutaj: http://www.lekiznatury.pl/pl/1853-cykoria-napoj-kawowy-z-blonnikiem-instant-150g.html) Ja ją kupuję normalnie w hipermarkecie za około 5 zł. Jest naprawdę dobra! Ma bardzo dużo błonnika!

nie widziałam tego wczesniej, a tylko w ciązy to pijesz??

aneczkare22 napisał(a):
a ja z tymi zaparciami walcze i walcze,juz nawet witaminy biore co dwa dni.A co do kawy,to przed ciąża piłam dość rzadko,a tez nie pije w ogóle.Nie ciagnie mnie.
Teraz przerzuciłam sie na suszone sliwki i activia ze sliwek,ale efektów szałowych nie ma.
Ale ta kawa z cykorii to taka jak zbożowa. Czytałam, że kawa zbożowa, np. taka tradycyjna Inka, to nawet zalecana!
Myślisz, że lepiej nie pić? Ja to jakąś wielbicielką kaw nie jestem, ale te zbożowe to piłam. W ciąży odstawiłam, ale dzisiaj pomyślałam, by jednak sobie robić jedną lekką dziennie... Tą z błonnikiem własnie.

aneczkare22 No własnie piłam przed ciążą codziennie. Jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży, to przestałam, bo zaczęłam więcej soków sobie kupować... Ale jak mnie dopadło to zaparcie świąteczne, to dzisiaj stwierdziałm, ze sobie wypiję!

• Mamusia
Witajcie Dziewczynki

U nas piękna słoneczna pogoda, ale niestety jestem uziemiona i ze spacerków nad morzem nici 😞 Jedyny wyjazd dziś to na zmianę opatrunku 🤢 i po wyniki do laboratorium.
Noc przetrwałam niemal bezboleśnie...a obawiałam się,że jak znieczulenie przestanie działać to będzie bolało...a tu praktycznie nic 🙂 Oby i zmiana opatrunku nie była jakoś szczególnie bolesna.

Przełamałam dziś strach przed odkurzaczem (odkurzyłam cały dom) , pomyślałam, że skoro piorun nie uderza dwa razy w to samo drzewo to i rura od odkurzacza nie zaatakuje mnie po raz kolejny 😁 😁 😁

Madalena- dużo zdrówka dla Kubusia i buziaki od cioci Eleezy 😘 😘

• Mamusia
agusiakowalczyk ja dostałam w prezencie od Rodziców spacerówkę Maclarena i kocham ten wózek: 1) rozkłada się do pełnego poziomu (podobno w Anglii jest dopuszczony od 0+) Natalka mi w nim słodko i wygodnie spała, 2) leciutki, łatwy w składaniu 3) ma świetną duża(długą, że do nóżek dochodzi) budkę- która super chroniła przed wiatrem, słońcem i deszczem.4) dużo zakupów mi na dół wchodziło. Minus to cena

aneczkare22 napisał(a):
agusia tez słyszałam ,ze warto pic kawy zbozowe w ciązy,tylko ja za nimi nie przepadam.
A z mlekiem? Też nie przechodzą? Dla mnie to też specyficzny smak, ale z mlekiem i odrobiną cukru bardzo mi smakują. 🙂
Agnie-szkaO! To super recenzja 🙂 Nam teść coś przebąkuje, że da nam na wózek, więc może by się udało 😉 a oprócz tego mamy niedaleko komis wózków i planujemy tam się przejść i zobaczyć... (właśnie t dziewczyna, którą poznaliśmy tam kupiła swój i mówiła, że można znaleźć wózki w naprawdę idealnym stanie).

Witam po świętach... M był ws domku, więc cieszyliśmy się sobą. dziś go znowu oddelegowałam na ponad miesiąc, więc będę miała dużo czasu na Brzuszka... tęskniłam za Waszym towarzystwem 🙂
Crazzyyy, gratuluję synka
Elezaa, rzuć urok na te sprzęty... może wtedy będą bezpieczniejsze 🙂

Zapomniałam, co miałam pisać, bo tyle zaległości w czytaniu nadrabiałam, że w końcu nie wiem, co miałam komu odpisać ☺️

Co do wózków, to w czasie świąt trochę ich oglądaliśmy w necie i jak na razie podoba nam się Baby Merc.. gondola taka jak w Jedo - 80 cm, fajna spacerówka i wpinany fotelik... no i większy jest jednak od Tako... http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zestaw-baby-merc-q7-x-mega-gratisy-i1568683115.html
Planujemy pojeździć po hurtowniach, co by go na żywo obejrzeć, pomacać itp.......

Idę trochę ogarnąć mieszkanie...ale będę z Wami na bieżąco.. 🙂))
MIłego dzionka dziewczynki 🙂

• Mamusia
_Evelina_ ja rozgladalam sie za lozeczkami ale moja mama zalatwila nam, wystarczy je wyczyscic, zetrzec papierem sciernym i pomalowac...wlasnie szukam farb jakiki mozna malowac zeby maluchowi nie szkodzily.slyszalam ze to powinny byc wodne akrylowe ale zadnych na razie nie znalazlam...pojade do jakies castoramy i o pomoc poprosze, pewnie beda wiedziec jakie farby sie nadaja... 😜

Czesc dziewczynki 😘
Agnie-szka dzieki za link sukienki naprawde fajne pewnie cos z nich wybiore 🙂
Wogole dziewczyny dziekuje za rady ☺️ sama by oszalala 🤪 marta-lion to ty pokazywalas nam ta sukienke w czerwone kwiatki?(o ile dobrze pamietam)
marta-lion pewnie lzej robic komunie w lokal niz w domu 🙂 wlasnie przez taka sytuacje mialam popsute swieta. Po cywlnym chcialam zrobic male przyjecie w lokalu bo nie pasuje tak wyjsc z USC i rozjechac sie do domu.Beda 22 osoby(+5 dzieci).Wiadomo jakis cieply posilek i do widzenia. Az tu nagle dowiedzialam sie ze tata cofnal rezerwacje w lokalu bo moja siostra ktora wszystko wie lepiej 😠 😠 wmowila mu ze w domu wyjdzie taniej 😠 😠 🤪 a gdzie w tym wszystkim ja? bede juz wtedy wieksza i naprawde zawsze "marzylam" o tym zeby jeszcze chodzic i gospodarzyc 😠 i bede musiala robic wszystko sama bo siostra tylko madrowac sie potrafi a do pomocy to nigdy czasu nie ma 😠 😠 eh musialam sie wygadac...

_Evelina_ napisał(a):
jak juz pisalam kiedys mi pomaga na zaparcia kiwi na czczo. Rzeczywiscie droga ta spacerowka Maclarena. A z fotelikami tej firmy mialyscie doczynienia? Czy ktoras z Was zdecydowla sie juz na jakies lozeczko? Wiem ze sporo dziewczyn ma po poprzednich bejbikach.
My chcielibyśmy kupić takie: http://www.wyprawki.pl/Radek-kolyska-z-szuflad-sosna-p304.html
Nasi znajomi je mają i jest super, zwłaszcza opcja kołyski. No i szuflada też się przydaje. Nam sie na pewno przyda, bo mamy małe mieszkanie.

Justyna..... a nie da się jeszcze cofnąć tej odmowy rezerwacji????
ja też brałam cywilny i chcieliśmy zaoszczędzić, robiąc przyjęcie w domu... ale teraz żałujemy.. mimo, że to było 5 lat temu.. Teraz widzimy, że lokal byłby lepszy... a tak.... bieganie, szykowanie, kupowanie i kombinowanie, co by wszystko było zrobione na czas...... a później w biegu szykowaliśmy sie na ceremonię...
Walcz o swoje i tyle... w końcu to nie siostra ten ślub bierze, jak będzie chciała, to niech sobie w domu robi.... Może podjedź do tej restauracji i zapytaj? W końcu im chyba też zależy na tym by zarobić??? A swoją drogą w domu wcale nie wyniesie to taniej....... koszty są porównywalne...

• Mamusia
DZIEŃ DOBRY MAMUŚKI 🙂

Ja jak zwykle wstałam po 12 😁 U nas znowu pada, ale po południu może się przejaśni i pójdziemy z mężem na spacerek.
Pisałyście o wózkach. Ja już się zdecydowałam na Jedo Fyn 4 DS. Najpierw spodobały mi się na allegro, a jak byłam w Polsce to poszłam sobie do sklepu i kilka wypróbowałam i ten był najlepszy 🙂
Łóżeczko będziemy mieć taniej od męża kolegi a moja znajoma chce nam dać fotelik, (tylko muszę do niej pojechać zobaczyć, bo nawet nie wiem jaka firma) więc się cieszę.

Witajcie brzuszki !!!!

Ja już po pracy. Kuba dobrze się czuję tylko jeszcze jak zobaczy się w lusterku i sobie przypomni to trochę marudzi. Ale ogólnie jest ok. Strupek już się zrobił. Smaruję mu maścią nagietkową ponoć bardzo dobrze goi rany.

Dziękuję Wam kochane za wsparcie. Na was zawsze można

liczyć. Buziaki dla Was!!!
😘 😘

Foga koszty pokrywa moj tata... a on sie uparl i juz. Probowalam mu wytlumaczyc ze na tym nie oszczedzi ale gdzie tam.A siostra juz dawno po slubie,miala swoje wymarzone wesele na 160 osob i wszystko o czym marzy kobieta... ale ona chora by byla jakby sie nie wpiepszyla w moje zycie 😠 ostatnio nawet powiedziala ze jak urodze to ona przyjdzie mi pomoc bo ja sobie nie dam rady z dzieckiem 😠 😠 🤪oczywiscie nie powiedziala tego mi tylko ciotkom 😠 masakra,nigdy nie mielismy idealnego kontaktu ale teraz z kazdym dniem staje sie dla mnie bardziej obca 🤢 🤔

Przepraszam Was że jeszcze nie powstawiałam Waszych świeżo nadesłanych zdjęć ale mam problem bo jest jakaś awaria ze stronką z której korzystam żeby wygenerować kody zdjęć dlatego bądźcie cierpliwe jak tylko ją naprawią to zabieram się do aktualizacji Naszej stronki 🙂