Diviana Ja pracuję w bibliotece i w zeszłym tygodniu "wpłynęły do naszej biblioteki dwie książki dotyczące przemocy seksualnej względem dzieci 😉 I jak napisałaś co studiujesz od razu pomyślałam o tych książkach 😉 To jak byś poszukiwała literatury...
Wybaczcie, ale to zboczenie zawodowe 😉
karolciakam bardzo dziękuję za propozycję, a co to za książki warto wiedzieć że jest coś nowego, można wtedy sobie doczytać. A w jakiej dzielnicy pracujesz? Ja dziś już mam ostatni zjazd i rozdanie dyplomów, więc powinno być miło. Wczoraj prowadząca pochwaliła moją pracę zaliczeniową 😁 więc już dziś idę bez stresu 🤪
Bellagnos ja w szkole podstawowej i gimnazjum. A nie mówiłam, że pedagogicznie 🙂🙂🙂 Ale marzy mi się prywatne przedszkole językowe 😉
Ja też myślałam o prywatnym przedszkolu nawet rozglądałam się za funduszami unijnymi by jakąś kasę ewentualnie dostać. Nie jest to wszystko proste trzeba spełniać szereg wymagań itp. łatwiej już chyba taką świetlice dla maluchów, działa jak przedszkole ale wymagania są mniejsze. Może dziewczyny założymy coś wspólnie 🙂
Miłej niedzieli. My na śniadanko mieliśmy rogaliczki 😜😜😜 I dzień jak co dzień. Leżymy.
Moniczek jak zajrzysz napisz mi czy ty codziennie tak samo odczuwasz ruchy malucha?
Diviana ja też myślałam o funduszach unijnych. Ale powiem ci, że normalnie nie mam weny żeby sie za to wziąć. Kiedyś pisałam projekt unijny więc wiem mniej więcej o co chodzi, ale i tak trzeba by dużo się douczyć. Wszystko się szybko zmienia.
Gratuluję dyplomu 🙂🙂🙂 To imprezka dzisiaj 😁 Trzeba to uczcić hihi... 😁😁😁 Boże kiedy to było, że ja kończyłam podyplomówkę, hmm... człowiek się starzeje 🤢🤢🤢
PS. A jednak trochę nie leżymy, wzięliśmy się za czyszczenie akwarium 🙃
marta-lion podyplomówkę można zrobić w każdym wieku 🙂 A co do wniosków unijnych to też już taki pisałam, nawet ostatnio w pracy pisałam i nawet przeszedł i dostaliśmy pieniądze, ale faktycznie jest tak że ciągle się coś zmienia.
Ja już z dyplomikiem 😁 i jeszcze mam kawałek dnia na odpoczynek 🙂
Witajcie brzucholki 🙂 diviana, gratuluję dyplomu 🙂 a ja też jestem po pedagogice - specjalnej 😜 a teraz podyplomówka w trakcie - kryminalistyka 🙂 jak dzidzius podrosnie, mam już w planach kolejne studia - rekonstrukcja wypadków drogowych 🙂 ot, takie moje zboczenie 😜
Witajcie brzucholki 🙂 diviana, gratuluję dyplomu 🙂 a ja też jestem po pedagogice - specjalnej 😜 a teraz podyplomówka w trakcie - kryminalistyka 🙂 jak dzidzius podrosnie, mam już w planach kolejne studia - rekonstrukcja wypadków drogowych 🙂 ot, takie moje zboczenie 😜
To niezwykle ciekawe 🤪 ja obsesyjnie oglądam wszystkie CSI 😁 uwielbiam po prostu 🙂
Miło mi 🙂)
Mam pytanie - czy możecie mi powiedzieć na czym polega zgaga, bo chyba zaczyna mnie męczyć. Dopiero skończyłam wymiotować o każdej porze dnia i nocy oraz w miarę ustały mdłości, ale teraz jest mi wiecznie gorzko i kwaśno w ustach i nie mam pojęcia czy to jest zgaga, bo w życiu jej nie miałam. Powiem, że uczucie jest straszne 🤨
O proszę, widzę, że dziewczynki studiują pedagogikę... Ja też w czerwcu się bronię, kończę resocjalizację 😉)) Niech dzidza ma mamę z mgr przed nazwiskiem 😉))
Hihi Foga ja jak broniłam magistra byłam w 3 miesiącu ciąży z pierwszą córką 🙂🙂🙂 Nikt wtedy nie wiedział, powiedziałam jak wyszłam z obrony 😉
Zgaga 😮. Ja miałam zgagę w poprzedniej ciąży z Majką. To raczej pieczenie w przełyku. Przy małej ciąży ma to związek ze zmianą gospodarki hormonalnej w organizmie. Potem gdy dzidzia jest większa zgaga spowodowana jest uciskiem powiększającej się macicy na żołądek i jelita. Smaki w ustach o których piszesz to wynik pewnie jakiś kwasów w żołądku itp. Być może też spowodowaną hormonami.
Ja nie znalazłam sposobu mimo, że zgaga męczyła mnie całą poprzednią ciążę. Mimo zmiany diety cały czas mnie męczyła. Przywykłam do niej. Podobno pomagają migdały.
Siehankowa to jeszcze bardziej pedagogicznie mamy niż wczoraj. Ja zawsze chciałam być policjantką 🙂🙂🙂 A zostałam nauczycielem hihi 🤪🤪🤪
hihi, ja jestem zywym przykładem tego, że marzenia z dzieciństwa sie spełniają 😜 od zawsze wiedziałam, gdzie chcę pracowac i tak się stało 🙂 choć nie ukrywam, że moje wyobrażenia o pracy w policji nieco odbiegają od pracy w realiach, ale cóż, przełozonych sie nie wybiera 😉
Siehankowa to jeszcze bardziej pedagogicznie mamy niż wczoraj. Ja zawsze chciałam być policjantką 🙂🙂🙂 A zostałam nauczycielem hihi 🤪🤪🤪
hihi, ja jestem zywym przykładem tego, że marzenia z dzieciństwa sie spełniają 😜 od zawsze wiedziałam, gdzie chcę pracowac i tak się stało 🙂 choć nie ukrywam, że moje wyobrażenia o pracy w policji nieco odbiegają od pracy w realiach, ale cóż, przełozonych sie nie wybiera 😉
Wiesz ja w sumie też poszłam za marzeniami. Kiedyś chciałam być policjantka owszem. Ale marzyła mi się taka policja jak w serialach 😁. Wiesz pościgi, śledztwa hihi 😆😆😆😆 Marzenia dziecka 🙂 Szkoła policyjna w Szczytnie. Szybko mi przeszło. Nie lubię sportu po pierwsze...
Potem już w liceum wiedziałam że matematyka jest tym co mnie interesuje i że będę nauczycielem. I tak też się stało.
Kurcze, to są chyba te kwasy.. Ale moja teoria na to jest taka, że mój organizm ma już po prostu dość luteiny.... Biorę ją dwa razy dziennie, od 4 tyg. ciąży i nie mogę już na nią patrzeć 😞 Jak da dni nie brałam, to czułam się lepiej, jak zaczęłam znowu brać, jest gorzej....i bądź tu mądra... 🙃
Foga może tak być. Ja biorę Duphaston. Może powiedz lekarzowi o tym. Może poprostu zmieni ci leki. Luteina jest też dopochwowa, niestety też ma swoje minusy. Trzeba trochę leżeć. Duphaston jest ok. U mnie to on działa najlepiej. Niestety jest drogi i nie refundowany.
Kurcze, to są chyba te kwasy.. Ale moja teoria na to jest taka, że mój organizm ma już po prostu dość luteiny.... Biorę ją dwa razy dziennie, od 4 tyg. ciąży i nie mogę już na nią patrzeć 😞 Jak da dni nie brałam, to czułam się lepiej, jak zaczęłam znowu brać, jest gorzej....i bądź tu mądra... 🙃
Słyszałam kiedyś od dr że luteina jest szkodliwsza od duphastonu, może rzeczywiście nie powinnaś brać.
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Diviana
karolciakam bardzo dziękuję za propozycję, a co to za książki warto wiedzieć że jest coś nowego, można wtedy sobie doczytać. A w jakiej dzielnicy pracujesz? Ja dziś już mam ostatni zjazd i rozdanie dyplomów, więc powinno być miło. Wczoraj prowadząca pochwaliła moją pracę zaliczeniową 😁 więc już dziś idę bez stresu 🤪
Diviana
Ja też myślałam o prywatnym przedszkolu nawet rozglądałam się za funduszami unijnymi by jakąś kasę ewentualnie dostać. Nie jest to wszystko proste trzeba spełniać szereg wymagań itp. łatwiej już chyba taką świetlice dla maluchów, działa jak przedszkole ale wymagania są mniejsze. Może dziewczyny założymy coś wspólnie 🙂
Gość
Miłej niedzieli. My na śniadanko mieliśmy rogaliczki 😜 😜 😜 I dzień jak co dzień. Leżymy.
Moniczek jak zajrzysz napisz mi czy ty codziennie tak samo odczuwasz ruchy malucha?
Diviana ja też myślałam o funduszach unijnych. Ale powiem ci, że normalnie nie mam weny żeby sie za to wziąć. Kiedyś pisałam projekt unijny więc wiem mniej więcej o co chodzi, ale i tak trzeba by dużo się douczyć. Wszystko się szybko zmienia.
Gratuluję dyplomu 🙂 🙂 🙂 To imprezka dzisiaj 😁 Trzeba to uczcić hihi... 😁 😁 😁 Boże kiedy to było, że ja kończyłam podyplomówkę, hmm... człowiek się starzeje 🤢 🤢 🤢
PS. A jednak trochę nie leżymy, wzięliśmy się za czyszczenie akwarium 🙃
Diviana
A co do wniosków unijnych to też już taki pisałam, nawet ostatnio w pracy pisałam i nawet przeszedł i dostaliśmy pieniądze, ale faktycznie jest tak że ciągle się coś zmienia.
Ja już z dyplomikiem 😁 i jeszcze mam kawałek dnia na odpoczynek 🙂
Gość
No ja mam w planach jeszcze jedne studia, ale to jak maluszek podrośnie 🙂 🙂 🙂
Gość
diviana, gratuluję dyplomu 🙂
a ja też jestem po pedagogice - specjalnej 😜 a teraz podyplomówka w trakcie - kryminalistyka 🙂 jak dzidzius podrosnie, mam już w planach kolejne studia - rekonstrukcja wypadków drogowych 🙂
ot, takie moje zboczenie 😜
Diviana
To niezwykle ciekawe 🤪 ja obsesyjnie oglądam wszystkie CSI 😁 uwielbiam po prostu 🙂
Gość
Pozdrawiam 😁
Diviana
Gość
Siehankowa to jeszcze bardziej pedagogicznie mamy niż wczoraj. Ja zawsze chciałam być policjantką 🙂 🙂 🙂 A zostałam nauczycielem hihi 🤪 🤪 🤪
Gość
Mam pytanie - czy możecie mi powiedzieć na czym polega zgaga, bo chyba zaczyna mnie męczyć. Dopiero skończyłam wymiotować o każdej porze dnia i nocy oraz w miarę ustały mdłości, ale teraz jest mi wiecznie gorzko i kwaśno w ustach i nie mam pojęcia czy to jest zgaga, bo w życiu jej nie miałam. Powiem, że uczucie jest straszne 🤨
Gość
Gość
Zgaga 😮. Ja miałam zgagę w poprzedniej ciąży z Majką. To raczej pieczenie w przełyku. Przy małej ciąży ma to związek ze zmianą gospodarki hormonalnej w organizmie. Potem gdy dzidzia jest większa zgaga spowodowana jest uciskiem powiększającej się macicy na żołądek i jelita. Smaki w ustach o których piszesz to wynik pewnie jakiś kwasów w żołądku itp. Być może też spowodowaną hormonami.
Ja nie znalazłam sposobu mimo, że zgaga męczyła mnie całą poprzednią ciążę. Mimo zmiany diety cały czas mnie męczyła. Przywykłam do niej. Podobno pomagają migdały.
Gość
Foga, lepiej trafić nie mogłaś 😁 Witamy 🙂
Gość
Gość
Wiesz ja w sumie też poszłam za marzeniami. Kiedyś chciałam być policjantka owszem. Ale marzyła mi się taka policja jak w serialach 😁. Wiesz pościgi, śledztwa hihi 😆 😆 😆 😆 Marzenia dziecka 🙂 Szkoła policyjna w Szczytnie. Szybko mi przeszło. Nie lubię sportu po pierwsze...
Potem już w liceum wiedziałam że matematyka jest tym co mnie interesuje i że będę nauczycielem. I tak też się stało.
Gość
Gość
bellagnos
Słyszałam kiedyś od dr że luteina jest szkodliwsza od duphastonu, może rzeczywiście nie powinnaś brać.