Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczynki – pierwszy rok życia
Wiek miesiące
Waga kg

1
3,2 – 5, 1

2
4 – 6

3
4,6 – 7,1

4
5,3 – 8

5
5,9 – 8,5

6
6,3 – 9

7
6,7 – 9, 5

8
7 – 10

9
7,4 – 10,4

10
7,5 – 10,8

11
7,8 – 11,3

12
7,9 – 11,6

•Jeśli poniżej – waga poniżej normy.
•Jeśli w przedziale – waga prawidłowa.
•Jeśli powyżej – waga powyżej normy.

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dziewczynkiWiek miesiące
Wzrost cm

1
51 – 58

2
53 – 61

3
57 – 64

4
59 – 67

5
62 – 69

6
64 –71

7
65 – 72

8
66 – 74

9
67 – 75

10
69 – 77

11
70 – 78

12
71 – 80

•Jeśli poniżej – wzrost poniżej normy.
•Jeśli w przedziale – wzrost prawidłowa.
•Jeśli powyżej – wzrost powyżej normy.

• Mamusia
Chłopcy – pierwszy rok życia
Wiek miesiące
Waga kg

1
3,5 – 5, 5

2
4,5 – 6,5

3
5 – 7,5

4
6 – 8,5

5
6,5 – 9,5

6
7 – 10

7
7,3 – 10,5

8
7,5 – 11

9
7,8 – 11,5

10
8 – 12

11
8,3 – 12,3

12
8,5 – 12,5

•Jeśli poniżej – waga poniżej normy.
•Jeśli w przedziale – waga prawidłowa.
•Jeśli powyżej – waga powyżej normy.
Wiek miesiące
Wzrost cm

1
52 – 60

2
55 – 63

3
58 – 66

4
61 – 69

5
65 – 73

6
66 –75

7
67– 76

8
68 – 77

9
70 – 79

10
71 – 80

11
72 – 82

12
74 – 84

•Jeśli poniżej – wzrost poniżej normy.
•Jeśli w przedziale – wzrost prawidłowa.
•Jeśli powyżej – wzrost powyżej normy.

• Mamusia
AKNERI..ja bym chciala taka bułeczkę 🙂 taka z oponkami :0 grubiutkimi plauszkami 🙂 oojj ojjj wycałowana będziesz (i w tym momencie głaszczęs się po brzuszku) 🙃

Zuziaczek- powoli dowiesz się. co skrywa Twój Brzucio.. zobaczysz 😜 taki psiukus zrobi, i sie rozkraczy na USG .. mów cały dzień do Bobo, żeby Mmausi sie nie zgrywało.. i pokazało ładnie cipke albo siurka! że mam zdązy sienapartzrec przy przewijaniu i żeby sie nie wstydziło!! 😉

Mój na mnie 'nakrzyczał' za te ciuszki (ja kupiłam tylko kombinezonek20,00 zł i leginsy z tuniko-sukienko-bluzką razem 25,00zł no i skarpetki(4 pary za 9,90)-toż to okazja była!!! 😉) .
a ondo mnie- 'a jak siusiak wyrosnie?!?!?!" 😮
ja na to, ze przeciez dwa arzu lekarz powiedzial 'chyba dziewczynka' 😲 to dwa minusy daja plus, nie??? wiec chyba+chyba= 100% pewności 🙂wiec niech mi tu placem nie grozi, ze siusiak bedzie 😜
mówie mu ze wiem co w brzuchu mam.. (mimo, że byłam przkonanan do drugoego USG ze facecio bedzie) 😁

ehh.... sama mówiłam i sie zarzekałam, że nie kupie nic tylko sierpien-wrzesień beda zakupowpszalonymimiesiącami 🙂..
ale uwierzcie mi ze to nie moja wina.. te moje nieposłuszne nogi same zaprowadziły mnie do działu dziecięcego. new born i wieksze a ręce.. tez takie ostatnio nieposzłuszne, zlapały za ubranka .. w tem oczom sie spodobało.. a nogi mnie fruuu do kazsy.. ręce fruuu do portfela.. a jak wyszłam to powiedziałam nogom, oczom i rękom że nie można tak sie niesłuchac właścicielki.. ale Mój nie uwierzył,.. powiedział, że jeszcze przeciez była głowa.. 😁 ehh głowę sie traci przeciez jak nogi rece i oczy sie nie słuchają, nie? 🤔 a jak serce jest nieposłuszne.. to człwoiek dopiero głupoty robi- to niech sie cieszy ze to tylko konczyny i jeden ze zmysłów chwilowo oszalał 🙃

a prezent od rodziców?? co ja poradzę, ze im tez te nog, ręce i oczy czasami odmawiaja posluszeństw?? chyba to u nas rodzinne 🤔

hahaha 😁

• Mamusia
A ja dziś postanowiłam zrobić mojej iskierce prezent z okazji jej święta: pożarłam mango, zdrzemnęłam się godzinkę (czego sobie zawsze odmawiam), a teraz zjadłam baardzo zdrowy obiadek. Dziewczynki Wy też zabierajcie się za brzuszki i koniecznie zjedzcie kawałek czekolady 🙂

• Mamusia
ale ciuszki cuuudne. też zwróciłam uwagę an ta dżinsową spódniczkę, bo takaaaaka słodka 🙃
No ja staram sie wytrwać do sierpnia. na razie wychodzi mi...ale na razie bo daleko mam do sklepów (mieszkam na obrzeżach miasta, gdzie nie ma sklepów hehe- a niby miasto 😉)

• Mamusia
czesc Kofane!!
nie bylo mnie tylko cały dzien a tu 9 stron do nadrobienia 😉
Ankeri wkoncu udalao mi sie dodac plusa,heh 😉
Carpioo płytki do łazienki bardzo fajne,na pewno bedzie fajny efekt!ja mam braz z bezem i jest oki.
Ciuszki co kupilas i dostalas sa piekne 🙂kurde jakie cuda mozna znales dla dziewczynki 🙂 🙂 🙂

Co do nerwow kochane,to mi tez dzis pusciły w banku 😠 no rozni sa ludzie ale jak sie juz tam pracuje to wypaadalo by miec jaakies pojecie.na szczescie sytuacje uratowala druga kobieta i wyszłam w miare juz uspokojona,choc musialam łazic tam dwa razy 🤢

Tak wiec dla poprawy humorku poszlam zobaczyc na ciuszki dla dzidzi i tez nie wiem jak sie to stało ale kupiłam juz fajne spodnie z koszula a to dopiero na 2-3 latka i jeszcze pare innych rzeczy.takze doskonale Carpioo Cie rozumie,co tu poczac jak cialko ani glowa nie słucha 🙂 🙂

• Mamusia
Dziewczyny wiecie jakie można brac tabletki na gardło? Słyszałam , że cholinexu nie można. Jak na złość zaczęło mnie boleć gardło, obawiam się , że to może być zapalenie, jak mi nie przejdzie to jutro pójdę do lekarza. Eh wyszły mi chyba lody, woda prosto z lodówki i klimatyzacja 😞

normalnie zachcianki mi się zatrzynają hihi koniecznie mój luby musiał lecieć do sklepu i ugotować leczo mi uch mniam uwielbiam leczo szczególnie kiedy to nie ja gotuje 🙂 powoli brzuszek coraz większy choć nadal nie tyje nic ..dziś próbowałąm się umówić na usg połówkowe i lipa poddenerwowali mnie ino 🤢 jutro kolejna próba chce wkońcu wiedzieć co mnie na codzień kopie ;D

z tego co kojarzę to można taki areozol na gardło Tamtum verde, zawsze możesz spytać w aptece, doradzą.. 🙂 ja ssałam hallsy też jak mnie bolało, mi pomagały 🙂

Jak byłam przeziębiona ostatnio to lekarka powiedziała, że na gardło można Herbitussin do ssania i mi pomagał.
Słodkie te ubranka Carpioo, płytki do łazienki też fajne.
Mnie remont czeka na początku lipca, będziemy musieli się wtedy do moich rodziców wynieść, bo będzie się trochę działo-na początek burzenie ścian 🤪 Chcemy zrobić bardziej otwartą przestrzeń i szafę w przedpokoju, bo teraz mamy w sypialni ale tam trzeba zwolnić miejsce na łóżeczko dla córeczki 🙂

• Mamusia
Natalko na gardło to sobie zrób:
1. Mleko z miodem, czosnkiem i masłem - wiem że brzmi tragicznie ale nawet dobre
2. Mleko z siemieniem lnianym i miodem - to jest super powoli spływa przez gardełko i koi ból
Możesz też ssać cukierki szałwiowe.
Mleko z czosnkiem itd jest wskazane bo czosnek to naturalne lekarstwo.
Acha no i miodu nie za wiele - tak łyżeczka- bo w większych ilościach może podrażnić gardło

• Mamusia
ja piłam syropek cebulowy (cebula drobno siekana zasypana cukrem i tak na noc aż sie 'syrop' wytworzył, tez pomogło.. i gardło szałwią płukałam (ale nie pij tego bo 'podobno' 😉 w ciazy nie mozna,i nawet na opakowaniu szałwi w saszetkach piszą że w ciąży nie polecają)..

• Mamusia
Właśnie mąż wrócił z apteki i przyniósł tabletki do ssania Chlorchinaldin i właśnie ten syrop Prenalen, coprawda on jest na początkujące przeziębienie ale zobaczymy. Dzięki dziewczyny za rady 🙂

Widziałyście , tabelka się nie wyświetla wyskakuje napis ze nie znaleziono strony 😞

widziałam właśnie, że tabelka się nie wyświetla... myślałam, że tylko u mnie...
nie wiem dlaczego tak się stało...
mogę ją wkleić tutaj 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/805/mamuski.jpg/][IMG]http://img805.imageshack.us/img805/3333/mamuski.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

a jutro zobaczymy czy w tym drugim wątku będzie działała 🙂