Cześć Brzuszki,
Nie bylo mnie kilka dni, bo wyjechalismy na długi weekend w rodzinne strony męża.
Nie wiem kiedy uda mi sie nadrobic forumowe zaległości, bo dzis czeka mnie pakowanie i o 4 rano jedziemy nad morze do Miedzyzdrojów-przed nami ponad 8 godzin drogi 🙃 W tym roku muszę połączyć przyjemne z pożytecznym, czyli odpoczynek z nauką, bo za tydzień w poniedziałek mam obronę. Masakra, tak ciężko mi się skupić na nauce, mam nadzieję że zrozumieją ciężąrną jak będę się motać się przy odpowiedzi ☺️ Odezwę się w przyszłym tygodniu Kochane i proszę trzymajcie kciuki za moją obronę 😘
Aneta84, trzymamy. Na pewno obrona pójdzie Ci śpiewająco 🙂
Iris, właśnie zaczęłam gromadzić wszystko co chowałam skrzętnie do portfela 🙂 co prawda część wywalałam, bo nigdy nie sądziłam, że spotka mnie taka sytuacja, ale do końca ciąży zostało mi jeszcze trochę, więc uzbieram tego troszkę! Nadal nie mogę uwierzyć, że czeka mnie ta cała babranina sądowa. ehhh, no ale cóż, ja chciałam dobrze, zrobiłam wszystko, żeby do tego nie doszło.
hejka 😆😆😆 Anetka 3mam kciuki za obronę, życzę udanego urlopu i wygodnej podróży 😉 (sama miałam w tym roku wyjazd nad morze-9h jazdy)
Bojalubie ale mnie rozbawiło zachowanie byłego. jak dziecko normalnie. Iris ma rację 🙂pamiętaj o paragonach i całej reszcie. Nic mu nie podaruj. Licz co do złotówki! 🙂3maj się 🙂 Zuziaczku ale słodki wózeczek (spacerówka). Nawet nie wiedziałam, że takie są.
Co do tanich ciuszków to jeszcze na takie za 3-5 zł nie natrafiłam. Jutro idę robić zdjęcie do dyplomu(kupiłam tańszy kupon na nie na okaziku)to też jak już wyjdę z domu na "miasto" to i zaglądnę do jakiegoś lumpa 😉No i nie mogę się doczekać powrotu męża do domu bo po pracy odbiera komodę dla małej 🙂 Niby mam dużo ubranek ale sporo takich większych a na takiego bobasa po urodzeniu już mniej. I nie wiem czy mogę liczyć, że ktoś coś nam kupi, bo tak nie lubię jak nie jestem czegoś pewna. A znów mąż mówi, żebym nie kupowała za dużo. I mam dylemat. Ale żeby zawsze takie problemy były 😉
Bojalubie 🙂 nie jest to miłe wiadomo. Ale nie trwa to jakoś latami, trzeba zacisnąć zęby i do przodu. A jak masz mieć później na pieluszki i inne rzeczy to jakieś odciążenie. 🙂A facet niech płaci za swoje postępowanie. 😠dasz radę! 😆
Anetko udanych wakacji i pięknych wrażeń nad morzem 🙂 Ja tez broniłam się w ciąży, komisja była przemiła, a na zakończenie mój promotor gratulując mnie i mojemu mężowi (chodziliśmy do jednej grupy) pogłaskał mój brzuszek i powiedział : "A Tobie Mały też gratuluję, zostałeś awansem magistrem akademii 🙂 ". Zobaczysz, że będzie super 🙂 Trzymam kciuki i powodzenia !!!
Koyotko wcale się nie dziwię. My w weekend ustalaliśmy co i jak robimy z tym naszym remontem, co trzeba kupić liczyliśmy i planowaliśmy zmiany 🙂 I postanowiliśmy, ze w lipcu mój Mąż weźmie urlopik i zajmiemy się przemianą naszego gniazda 🙂 Też już przebieram nogami niecierpliwie, żeby wreszcie się za to zabrać i układać sobie wszystko po nowemu 🙂 Z mebelków właściwie oprócz łóżeczka, które odkupimy od znajomej w lipcu pozostaje nam zakup komody. mamy jedną z IKEI na ubrania Misia, drugą kupimy identyczną dla Maluszka 🙂
Ogólnie to ja mam dość remontów, ale jeśli chodzi o ta sytuację to mogłabym ciągle coś wymyślać dla maluszka. Niestety nie będzie miała swojego pokoju, ale planuję, że zrobię dla Zuzi kącik. Przykleję jakaś naklejkę na ścianę lub obrazeczki dla bobaska, żeby była choć tego namiastka 🙂No i w końcu zacznę się cieszyć tym faktem że będzie bobas. Bo ja ciągle wole się za mocno nie cieszyć...taka jakaś dziwna jestem 😉🤢😮
U nas będzie podobnie. Tzn Miś ma swój pokoik malutki, chłopacki, a Maleństwo będzie z nami w większym pokoju. To wygodniejsze dla nas, no i nie będzie budziło starszego brata po nocach 🙂 W kącie stanie łóżeczko, tez planujemy zakup czegoś na tę ścianę. Fajnie mieć Maluszka blisko bo to dużo wygodniejsze niż spacery na wpół śpiąco po mieszkaniu 🙂 Jeszcze chwila i dzieciaki będą przy nas 🙂
Anetko trzymam mooocno kciuki za Twoją obroną, pisząc jednocześnie swoją magisterkę 🙂 To powinna być podówjna moc :P Udanego wypoczynku nad morzem.
P.S Piękne zdjęcie, śliczny brzuszek!!!!
ojjjj tak 500-600 szt. to zdecydowanie za duzo!!!! wiekszosc rzeczy byla ubrana raz albo dwa razy a spora czesc przyznaje sie bez bicia ze ... nigdy :| ja na bierzaco odrywalam metki od rzeczy i pralam wiec sprzedawalam za grosze. a reszta zostala dla coreczki mojej sisotry 🙂 za meisiac termin!! :P dalatego teraz kupuje tylko tyle co mam na liscie i ani rzeczy wiecej!! 😁 poporodzie przeciez sklepy tez sa otwarte 🙂
Bojalubie..... jak mojsobie poszedl do tej swojej ex to tez mnie usunal ze znajomych i zablokowal i cala moja rodzine pousuwal :| żal, żal, żal, żal ......... a najlepsze.... jego pies tez mieszkal u nas ( amstaff wiec logiczne ze nie chcialam go zatrzymac tymbardziej ze tylko jego sie sluchal tak w 100% ) i jak kazalam mu go zabrac do zajelo mu to 2 tyg!!!??? i zabral go do.... uspienia! i jeszze napisal mi sms ze mnie nie nawidzi i ze jak ja mialam sumienie!!!! no halooo ja tylko kazalam mu zabrac to co jego a dlaczego niby to ja bylam winna ze go uspil? dzieciaki i tyle.... moj ex mial wtedy 21 lat a mozg 15latka....... a jak mozesz to teraz jak cos bedziesz kupowac to pros o faktury najlepiej bo Twoj ex w sadzie moze powiedziec ze ktos Ci dawal paragony a Ty tego nie kupowalas a faktura to faktura. i jak bedziesz potrzebowala pomocy przy najpisaniu wniosku to smialo pisz do mnie, ja swoj nadal mam. u mnie w malej miejscowosci za napisanie wniosku chca 100zł a co dopiero w wiekszym miescie......
Dobra lecimy ubierac sie i wyplewie troche kwiatkow i przejdzeimy siena spacerek i trzeba bedzie wracac do domu ugotowac obiad i posprzatac.....
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Gość
Nie bylo mnie kilka dni, bo wyjechalismy na długi weekend w rodzinne strony męża.
Nie wiem kiedy uda mi sie nadrobic forumowe zaległości, bo dzis czeka mnie pakowanie i o 4 rano jedziemy nad morze do Miedzyzdrojów-przed nami ponad 8 godzin drogi 🙃
W tym roku muszę połączyć przyjemne z pożytecznym, czyli odpoczynek z nauką, bo za tydzień w poniedziałek mam obronę. Masakra, tak ciężko mi się skupić na nauce, mam nadzieję że zrozumieją ciężąrną jak będę się motać się przy odpowiedzi ☺️
Odezwę się w przyszłym tygodniu Kochane i proszę trzymajcie kciuki za moją obronę 😘
bojalubie
Iris, właśnie zaczęłam gromadzić wszystko co chowałam skrzętnie do portfela 🙂 co prawda część wywalałam, bo nigdy nie sądziłam, że spotka mnie taka sytuacja, ale do końca ciąży zostało mi jeszcze trochę, więc uzbieram tego troszkę! Nadal nie mogę uwierzyć, że czeka mnie ta cała babranina sądowa. ehhh, no ale cóż, ja chciałam dobrze, zrobiłam wszystko, żeby do tego nie doszło.
koyotka
Anetka 3mam kciuki za obronę, życzę udanego urlopu i wygodnej podróży 😉 (sama miałam w tym roku wyjazd nad morze-9h jazdy)
Bojalubie ale mnie rozbawiło zachowanie byłego. jak dziecko normalnie. Iris ma rację 🙂pamiętaj o paragonach i całej reszcie. Nic mu nie podaruj. Licz co do złotówki! 🙂3maj się 🙂
Zuziaczku ale słodki wózeczek (spacerówka). Nawet nie wiedziałam, że takie są.
Co do tanich ciuszków to jeszcze na takie za 3-5 zł nie natrafiłam. Jutro idę robić zdjęcie do dyplomu(kupiłam tańszy kupon na nie na okaziku)to też jak już wyjdę z domu na "miasto" to i zaglądnę do jakiegoś lumpa 😉No i nie mogę się doczekać powrotu męża do domu bo po pracy odbiera komodę dla małej 🙂 Niby mam dużo ubranek ale sporo takich większych a na takiego bobasa po urodzeniu już mniej. I nie wiem czy mogę liczyć, że ktoś coś nam kupi, bo tak nie lubię jak nie jestem czegoś pewna. A znów mąż mówi, żebym nie kupowała za dużo. I mam dylemat. Ale żeby zawsze takie problemy były 😉
koyotka
Iris
Koyotko wcale się nie dziwię. My w weekend ustalaliśmy co i jak robimy z tym naszym remontem, co trzeba kupić liczyliśmy i planowaliśmy zmiany 🙂 I postanowiliśmy, ze w lipcu mój Mąż weźmie urlopik i zajmiemy się przemianą naszego gniazda 🙂 Też już przebieram nogami niecierpliwie, żeby wreszcie się za to zabrać i układać sobie wszystko po nowemu 🙂 Z mebelków właściwie oprócz łóżeczka, które odkupimy od znajomej w lipcu pozostaje nam zakup komody. mamy jedną z IKEI na ubrania Misia, drugą kupimy identyczną dla Maluszka 🙂
koyotka
Iris
Asiula88
P.S Piękne zdjęcie, śliczny brzuszek!!!!
Asiula88
fredeczkaa
zaraz sie ubieramy i idziemy na spacer....
ojjjj tak 500-600 szt. to zdecydowanie za duzo!!!! wiekszosc rzeczy byla ubrana raz albo dwa razy a spora czesc przyznaje sie bez bicia ze ... nigdy :| ja na bierzaco odrywalam metki od rzeczy i pralam wiec sprzedawalam za grosze. a reszta zostala dla coreczki mojej sisotry 🙂 za meisiac termin!! :P dalatego teraz kupuje tylko tyle co mam na liscie i ani rzeczy wiecej!! 😁 poporodzie przeciez sklepy tez sa otwarte 🙂
Bojalubie..... jak mojsobie poszedl do tej swojej ex to tez mnie usunal ze znajomych i zablokowal i cala moja rodzine pousuwal :| żal, żal, żal, żal ......... a najlepsze.... jego pies tez mieszkal u nas ( amstaff wiec logiczne ze nie chcialam go zatrzymac tymbardziej ze tylko jego sie sluchal tak w 100% ) i jak kazalam mu go zabrac do zajelo mu to 2 tyg!!!??? i zabral go do.... uspienia! i jeszze napisal mi sms ze mnie nie nawidzi i ze jak ja mialam sumienie!!!! no halooo ja tylko kazalam mu zabrac to co jego a dlaczego niby to ja bylam winna ze go uspil? dzieciaki i tyle.... moj ex mial wtedy 21 lat a mozg 15latka....... a jak mozesz to teraz jak cos bedziesz kupowac to pros o faktury najlepiej bo Twoj ex w sadzie moze powiedziec ze ktos Ci dawal paragony a Ty tego nie kupowalas a faktura to faktura. i jak bedziesz potrzebowala pomocy przy najpisaniu wniosku to smialo pisz do mnie, ja swoj nadal mam. u mnie w malej miejscowosci za napisanie wniosku chca 100zł a co dopiero w wiekszym miescie......
Dobra lecimy ubierac sie i wyplewie troche kwiatkow i przejdzeimy siena spacerek i trzeba bedzie wracac do domu ugotowac obiad i posprzatac.....
do pozniej 🙂