Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aha.. i wczoraj miałam podobnie jak Szuwartynka.. tez myślałam ze rodzę!
skurcze co 5 minut!
Mój wystrachany 😉 ale powiedział, żebym zrobiła to, co na szkole rodzenia mówią- idz weż prysznic, wymodeluj włosy, zrób makijaż, albo idz spać 🙂
ale po nospie i melisie minęło 🙂

a zaraz sobie zacznę pisać.. jak tylko będzie cichsza robota.. albooo jak skończą 🙂
potem musze popakować rzeczy na jutrzejszą sesje- za skarby świata nie wiem co zabrać ze sobą.. 😮
myślałam że wystarczy mój uroczy brzuszolinio 😜

Dziewczynki starajmy się nie myśleć o żadnych smutkach 🙂
Tylko o tym, że nasze Pociechy już tak naprawdę lada dzień będą na świecie 🙂

Ja włączyłam pranie pieluszek tetrowych i zonk...pada.. Będzie trzeba suszyć w domku, szkoda.. 😉
Na pranie czekają flanele, pościele, kocyki... może jutro będzie ładniej... 🙂

Właśnie miałam wychodziż z domu a tu oberwanie chmury, no nic poczekam aż przejdzie.

Możliwe Akneri, bo wczoraj trochę nawet zabolało jak mnie badała. Poczekam, jeśli do jutra nie przejdzie to zadzwonię do niej i zapytam co to może być. Lepiej dmuchać na zimne a jeszcze po tej tragedii u wrześniówek to wogóle strach.

Carpioo widzisz -nasze dobre moce działają, tak trzymaj a lada dzień będziesz miała ta prace z głowy.

• Mamusia
Pisałyście dziewczyny o obwodzie w pasie. Aga33 w pasie 118cm z 2 dzieci? Toż to nic! Kobiety z jednym mają więcej 🙂 Mnie tak natchnęło i też sobie pas zmierzyłam (2 razy, bo mi się wierzyc nie chciało, że tyle mi pasie przybyło) i mam 97cm, tak więc Aga trzymasz formę jak cholera! 🙂

Co do zębów to tak jak pisała Marzenka lekarz powinien na początku ciąży wysłac do stomatologa i internisty na ogólne badanie. Mnie w każdym badz razie wysłał. A czy znieczulenie w ciązy nie można dawac? Są różne szkoly. Jedni dentysci mówią, że to wręcz wskazane a inni, że nie. Mi wyleciała plomba z 1 i siłą rzeczy musiałam isc, bo wyglądałam jak szczerbata, ale bez znieczulenia, chociaz lekarz stwierdzil, że jak chcę to może mi dac..

Co do wrześniówek to awantura poszła o to, że ta laska napisała na forum o tym, że dziecko zmarło za co laski ją opierniczyły, że jest bezduszna i ferment sieje na forum i wszystkie laski denerwuje tą historią. Wiec zamiast wsparcia dostała ochrzan. Dziwne, bo uważam,że forum jest po to, by nie tylko opowiadac piękne historie a także po to, by się wspierac. Pewnie czuła się "zdradzona" po tym, jak przez tyle czasu forum jest naszą 2 rodziną, ta rodzina ją odrzuca..
Ja się cieszę, że jestem w październiku 🙂

Marzenka pisała, że częściej chodzi w nocy siku. Czy to faktycznie oznaka zbliżającego się porodu? Bo ja w nocy albo wcale nie chodzę albo tylko raz, więc mam nadzieję, że moja ciąża nie będzie jak u słonia 🙂
Anetka jakby to był czop to uwaga jak nas 1 poinformujesz o swoim dzieciątku 🙂

• Mamusia
Kokosanko, masz 100% rację!
ja nie zaglądałam do wrześniówek! powiem Wam że oczywiście jest mi przykro.. i smutno..
i nie wiem jak one mogły na nią naskoczyć!
pamiętacie tą dziewczynę z pomorza? co na początku poroniła?! każda z nas była wsparciem! i ja pocieszała! a wtedy był bardziej stresujący okres dla nas, bo to były początki ciąży! i ryzyko było większe!
Ja właśnie zauważyłam, że ten nasz październik to babeczki takie są niezawistne, pomocne, szczęśliwe, wyrozumiałe.. takie mało babskie jesteśmy 🙂 bo baby przecież są wredne 😜
i tak jak Koyotka napisała- stałyśmy się rodziną 🙂 jesteśmy super ciotkami dla swoich maluszków nawzajem 🙂 niejedna już tutaj łezkę uroniła 🙂 i niejedną otarłyście drugiej! 🙂 przytulamy, tulimy się, pijemy ze soba kawkę 🙂
i dyby którejś (tfu tfu) sie noga powinęła to nie wyobrażam soie tutuaj awantur!
życie to nie jest bajka. tragedie sie zdarzają.. i dobrze o nich wiedzieć, tylko po to, żeby docenić swoje szczęście, i miec świadomość tego..
ehh szkoda mi tej dziewczyny, nawet nie chce zaglądać..
ale powiem wam ze jestem przekonana ze nam sie nic nie stanie!
rzuciłam na nas zaklęcie 🙂 Harry Poter włączył na nas super tarczę ochronną i nic nas nie dotknie..
kosztem ejst odrobina bólu przy porodzie i nerwówki, w imię pozytywnego rozwiązania. rozumiem, że zgadzacie się, że ten ból to pikuś 🙂 i dobrze wybrałam negocjując warunki z BOOGIM 🙂 🤪

akneri piękny brzusio i Emilka taka słodka ,zawsze uśmiechnięta 🙂
Agusiu w trzypaku wyglądasz znakomicie , a jakie masz nóżki ... Cudo 🙂
carpioo uwielbiam Cię za te Twoje pocieszające wpisy 🙂
meegotko powodzenia u dentysty , mam nadzieję , że wrócisz szczęśliwa uwolniona od bólu 🙂
Anetko nie wiem czy to pocieszające , ze ja po badaniu też tak mam , lekarz powiedział mi , ze to nic groźnego. Ale dla pewności zadzwoń do swojej gin 🙂 🙂
JESTEM ZAPISANA DO SZKOŁY 🙂 🙂 OD 1 PAŹDZIERNIKA ZACZYNAM 🙂Musiałam zacząć jednak od początku , ale może to i dobrze , wszystko sobie poprzypominam i będę bardziej na bieżąco z materiałem 🙂
Faktycznie u wrześniówek stała się ogromna tragedia , szkoda mi tej dziewczyny , bo nie dość , że straciła to co najważniejsze to jeszcze została zjechana przez kogoś komu \" zaufała\" i przed kim się otworzyła.
Wiem , że u nas na październiku by każda każdą wspierała , bo no właśnie stałyśmy się taką małą rodzinka październikowych Mamusiek. Niby sobie obce a tak bliskie i dnia nie można wytrzymać zeby na forum nie napisać. To jest zajebiste...
U mnie dziś naleśniki z serem , bakaliami i polewą czekoladową , tak mi się nie chce robic ale obiecałam Księciuniowi 🙂

• Mamusia
He he, carpioo, fajnie piszesz 🙂
I dobrze gadasz, POLAĆ JEJ 😉 😁

Aneta84 napisał(a):

Po wczorajszej wizycie zaczęła mi się jakaś lekko brązowawa sybstancja wydobywać i dziś trochę też. Poradziłam sie dr Google 😉 i mozliwe, że jest to czop sluzowy. Piszą, że może pojawić się na 1 dzień przed porodem lub nawet na 2 tygodnie przed. Wybieram ta 2 opcję 🙂.

A może lekarz Cię lekko uszkodził w środku podczas badania i teraz troszkę krwi brunatnej wycieka ? Może Ci śluzówkę uszkodził ?

Ja dziś się maksymalnie wyspałam, poszłam spać chyba o 2.00, ale spałam do 12, więc odespałam 😁
Zjadłam winogronko, jabłuszko (czyli to co mi z wczorajszej kolacji zostało niedojedzone, bo już nie miałam siły na owocki), i nawet nie chce mi się na dół zejść :/
Ale ja się leń zrobiłam, Boże Święty !
🥴

• Mamusia
Przypomniało mi się, wczoraj na szkole rodzenia pani uczyła tatusiów masować mamusie 🙂
Allleż to było cudowne !
Tylko Mój się cały czas wygłupiał, taki duży dzieciak ! 🥴

Ogólnie super ugniatanie, głaskanie, masowanie, ale Mój jakoś wyczucia nie ma, masował mnie jakby silnik w aucie wymieniał - zero czułości ! Ma tak mocny uścisk, że aż sprawiał ból momentami.
Ale pani powiedziała, że miło by było, gdyby tatusiowie codziennie masowali mamusie 😁
A jak nie to chociaż co drugi dzień.
Ciekawe, czy Mój mnie dziś wymasuje po pracy 😉
hi hi

• Mamusia
my tez mielismy na szkole rodzenia masaz w poniedzialek. Nasza pani powiedziala zeby masowac nie czesciej niz co drugi dzien bo po masazu jest jakie ukrwienie i jak bedzie codziennie masaz to beda nas polecy bolaly bo to ukrwienie nie zejdzie... cos takiego tam gadala 🙂

Gosiu, a ja się bardzo cieszę, że Synuś tak pięknie rośnie! 🙂 jeszcze tylko chwila i się będziecie tulić we troje 🙂
Naleśniki, niam niam 🙂 ale bym zjadła 🙂 może wieczorkiem też zrobię 😁

Cieszę się również Kasiuszko, że i u Was w porządeczku i Maluszek piknie zdrowo rośnie! A odwrócić się może do samego porodu, więc nic straconego 🙂

Zdjęcia Bajkoo cudne 🙂) bardzo mi się podobają 😁 i będziecie mieć pamiątkę na całe życie 🙂
A dziś to nasz KARP chyba idzie robić fotki 🙂 więc również czekamy na zdjątka 😁

Wczoraj o tym wszystkim napisać miałam, ale skleroza mnie dopadła... 😉 dziś nadrabiam 😁

akneri widzę , ze nie tylko mnie dopadła skleroza 🙂

Wiecie co ostatnio nocami przeżywam koszmar , kurczę jak leżę na boku to tak mnie cały ten bok boli , ze szok obojętnie czy prawy czy lewy , marzę już żeby położyć się na brzuszku 🙂
marzenko czytałam o tej krwi pępowinowej , podobno jest bardzo wartościowa i można używać jej np. w walce z rakiem , białaczką i całym ogromem innych schorzeń . Jednak z tego co wiem jest to bardzo kosztowne. Musisz o tym poczytać lub zapytać gina może Ci udzieli jakichś konkretnych informacji 🙂

• Mamusia
Hej moje czarodziejki my już w domciu dzielnie zniosłyśmy dentystę.Dostałam znieczulenie dla kobiet w ciąży i moja kochana dentystka musiała się jak zwykle wyrobić w 10min hi hi zanim puści(dziwne ,ze puszcza na zębie a polik,jęzor i wara zwisają jak żulowi) niestety nie wiemy czy to na pewno ta ósemka którą zatruła na razie bo i tak jest do wyrwania także poczarujcie jeszcze trochę,żeby to był trafny wybór no i powiedziała jeszcze ,że niestety ale wieczorem będzie bolało po znieczuleniu 😞No zobaczymy 😁

• Mamusia
Kokosanka napisał(a):
Pisałyście dziewczyny o obwodzie w pasie. Aga33 w pasie 118cm z 2 dzieci? Toż to nic! Kobiety z jednym mają więcej 🙂 Mnie tak natchnęło i też sobie pas zmierzyłam (2 razy, bo mi się wierzyc nie chciało, że tyle mi pasie przybyło) i mam 97cm, tak więc Aga trzymasz formę jak cholera! 🙂

Co do zębów to tak jak pisała Marzenka lekarz powinien na początku ciąży wysłac do stomatologa i internisty na ogólne badanie. Mnie w każdym badz razie wysłał. A czy znieczulenie w ciązy nie można dawac? Są różne szkoly. Jedni dentysci mówią, że to wręcz wskazane a inni, że nie. Mi wyleciała plomba z 1 i siłą rzeczy musiałam isc, bo wyglądałam jak szczerbata, ale bez znieczulenia, chociaz lekarz stwierdzil, że jak chcę to może mi dac..

Co do wrześniówek to awantura poszła o to, że ta laska napisała na forum o tym, że dziecko zmarło za co laski ją opierniczyły, że jest bezduszna i ferment sieje na forum i wszystkie laski denerwuje tą historią. Wiec zamiast wsparcia dostała ochrzan. Dziwne, bo uważam,że forum jest po to, by nie tylko opowiadac piękne historie a także po to, by się wspierac. Pewnie czuła się \\\\\\\\\"zdradzona\\\\\\\\\" po tym, jak przez tyle czasu forum jest naszą 2 rodziną, ta rodzina ją odrzuca..
Ja się cieszę, że jestem w październiku 🙂

Marzenka pisała, że częściej chodzi w nocy siku. Czy to faktycznie oznaka zbliżającego się porodu? Bo ja w nocy albo wcale nie chodzę albo tylko raz, więc mam nadzieję, że moja ciąża nie będzie jak u słonia 🙂
Anetka jakby to był czop to uwaga jak nas 1 poinformujesz o swoim dzieciątku 🙂

Sorry że się wtrącę, wiem że nasze forum wrześniowe jest teraz mocno oblegane i podczytywane...i nie zgadzam się że stwierdzeniem, że\\\\\\\\\" wszystkie denerwuje tą historią\\\\\\\\\". Były dokładnie 3 które tak uważały...reszta miała odmienne zdanie,próbowała pocieszać,rozmawiać...Więc proszę Was-zanim nie doczytacie wszystkich postów nie osądzajcie WSZYSTKICH jedną miarą....bo mi sie przykro aż robi jak czytam takie rzeczy....sama jestem po jednej stracie i nigdy w życiu nikomu nie życzę tego, co przeszłam,więc wydaje mi się , że takie generalizowanie WSZYSTKICH wrześniówek też jest trochę nie fair.
Przepraszam, że Wam tu spokój zakłócam (sama byłam zła, jak ktoś inny nam się wtrącał w tą historię), ale musiałam się odnieść do tej wypowiedzi...Nie zamierzam się tu wykłócać ani nic z tych rzeczy, bo nie o to przecież chodzi 🙂 I nie będę już więcej Wam głowy zawracać, obiecuję 🙂
Poza tym życzę Wam wszystkim szczęśliwej końcówki ciąży i lekkich porodów. Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Carpioo jutro daj czadu i czekam na zdjęcia 🙂 Na pewno będą superowe 🙂 🙂 🙂

Ja dzisiaj robię racuchy z jabłkami na specjalne zamówienie Miśka, dla Tatusia frytki z kalafiorem a ja pewnie szkubnę jednego i drugiego bo nie będę się mogła zdecydować 🙂

A taki masaż to by mi się przydał... Ja właśnie wstałam z drzemki, bo tak jak Zuzia poszłam spać strasznie późno i wstałam z jakimś dziwnym kłuciem w pośladku. Chyba jakiś nerw mi nawala... No i dalej ból mostka i żeber... 😞