Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się do siebie śmieje, że urodzę zanim mój storczyk przekwitnie 🙂 a kwitnie od mniej więcej moich urodzin 5sierpnia 🙂 czyli już ponad 2mce 🙂 Były 4 kwiatki, teraz ma następne 2...
Zobaczymy czy się mylę 😉
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/403/dsc05290a.jpg/][IMG]http://img403.imageshack.us/img403/1237/dsc05290a.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
A w tle moja nowa ściana 🙂 ta jest w takim fiolecie, reszta w zieleni 🙂

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ZUZIAK jaka super informacja z samego rana 🙂 🙂 🙂 gratulacje
Moja mama to mnie wczoraj pocieszyła bo mówi że gadała z koleżanką i ta mówiła że jej siostra w zeszłym roku też miała termin na 13 X a urodziła 6 11 i tego sie zaczynam obawiać 😞

• Mamusia
Basienka_O napisał(a):
dzieki akneri za slowa otuchy niestety nie mam zadnych symptomów na rychły poród

6.11?? to chyba niemożliwe, żeby lekarze pozwolili aż tak ciążę przenosic. i na nas przyjdzie czas, ale jak chcesz to możesz rodzic przede mną..ja się nadal kuruję i licze na to, że do poniedziałku się nic a nic nie ruszy..

• Mamusia
czesc brzuszki 🙂
gratulacje dla wszystkich mamusiek 🙂
a ja znowu sie nie odzywalam od uuuuuuu ale za to czytam Was kochane na biezaco 🙂
wczoraj mialam termin produ i pojechalismy do szpitala bo siostra mojego mnie tak zestresowala ze massakra;/ od dwoch dni nie czulam ruchow malego a ona zaczela panikowac ze moze maly nie oddycha ze sie pepowina owinal to szybko wsiedlismy w auto i pojechalismy do szpitala. Tam zrobili mi KTG i wszystko na szczescie bylo ok a jak sie poplakalm jak uslyszlaam ze serducho bije 🙂 na ktg wyszlo ze sa minimalne skorcze ale to jeszcze zamalo;/ potem przyszedl lekarz (ordynator) sprawdzl rozwarcie ale niestety nic a nic;/ zrobil usg i glowka jest juz bardzo nisko no ale trzeba czekac;/ powiedzial ze jak bede miala skorcze regularne co 10min to mam sie pakowac i jechac do szpitala, a co do ruchow dziecka to juz nie beda one takie intensywne bo maly zsuwa sie w kanal rodny i nie bede juz tak mocno czula.
I mnie lekarz pocieszyl ze od dwoch dni posiadaja znieczulenie do porodu 🙂 i jak bedzie mnie bolalao a bedzie napewno to mam podczas porosu powolac sie na niego i musza mi podac znieczulenie 🙂
a po powrocie do domu to Kajtek tak sie zacza wierzgać w brzuszu ze nie moglam usiedziec massakra 🙂
i chyba juz wszystko 🙂

Olciak a tak myślałam o TOBIE patrząc w tabelkę i myślałam, że już jesteś po...
Cieszę się, że wszystko jest ok, życzę Ci, by poród przyszedł już za chwilkę i by wszystko poszło szybciutko i jak najmniej boleśnie 🙂

• Mamusia
akneri1982 napisał(a):
Olciak a tak myślałam o TOBIE patrząc w tabelkę i myślałam, że już jesteś po...
Cieszę się, że wszystko jest ok, życzę Ci, by poród przyszedł już za chwilkę i by wszystko poszło szybciutko i jak najmniej boleśnie 🙂

dziekuje bardzo 🙂
ale poki co to sie nie zapowiada;/

• Mamusia
Jejku Ziuziaczku gratuluje!!!!!!!!!!! Ja was podczytuje a tak to cały czas leze mama mi pomaga przy malej bo ja nie mam sily mam antybiotyk alenaszczescie lekarz pozwolil mi karmic. Małe jest taka grzeczna karmie ja o 23 potem 1-2 w nocy i budzi sie dopiero rano 6-7 wiec nie daje mi popalic spokojniutka jest.... Trzymamkciuki za nastepne rodzące....

Kokosanka napisał(a):
Basienka_O napisał(a):
dzieki akneri za slowa otuchy niestety nie mam zadnych symptomów na rychły poród

6.11?? to chyba niemożliwe, żeby lekarze pozwolili aż tak ciążę przenosic. i na nas przyjdzie czas, ale jak chcesz to możesz rodzic przede mną..ja się nadal kuruję i licze na to, że do poniedziałku się nic a nic nie ruszy..

no już jej mieli robić cesarke ale w końcu urodziła nie wiem może jej źle tą date wyznaczyli czy coś

A moja sie dziś wyjątkowo słabo rusza jeżeli to znak że już blisko to sie ciesze bardzo

• Mamusia
Wchodzę na brzuszka, zajadam ciasteczko i popijam kawkę…czytam…a tutaj takie nowiny
ZUZIACZKU GRATULUJE MAJECZKI!!! Wreszcie masz swoją perełeczkę przy sobie 😁

Aneta84 napisał(a):
Carpioo w szpitalu odwiedzał mnie tylko mąż i raz rodzice przyszli. Koleżanki dzwoniły, że chciałyby mnie odwiedzić ale nie miałam na to ochoty i dopiero wczoraj jak Kaja miała tydzień wpadła moja najlepsza koleżanka. Na początku w szpitalu byłam w jednoosobowej salce, więc nikt nam nie przeszkadzał ale na 2 ostatnie doby przeniśsli mnie do dwuosobowej i u dziewczyny z pokoju non-stop ktos przesiadywał- to mąż, ciotki, kolezanki, rodzice i tak w kółko. Męczyły mnie te jej odwiedziny tym bardziej, że krępowałam się wystawiać cycki do karmienia przy obcych :/

Co do pokoju to, ja też zarezerwowałam sobie pokój jednoosobowy z prysznicem (bo są i bez, ale potem zasuwasz gdzieś po korytarzach). W Belgii masz możliwość wyboru pokoju jedno, dwu lub kilkuosobowego. Stwierdziłam, że po takim przeżyciu jak poród, i mi, i Roksance będzie potrzebny spokój. A jeśli jest taka możliwość wolę w ciszy dochodzić do siebie 😉

Co do odwiedzin, to mnie się też pytali znajomi, czy je chcę. Odpowiedziałam szczerze, że wszystko zależy jak się będę czuła. Jak coś to zadzwonię i przyjdą. Niestety oprócz męża nikt z mojej najbliższej rodziny nas nie odwiedzi, bo wszyscy są w PL, ale mamy mnóstwo znajomych, którzy są żywo zainteresowani 😁

Dzięki Ankeri za wieści od naszej Agi. Super, że jest coraz lepiej i z nią i z maluchami. Dzielna nasza mamuśka, z resztą jak wszystkie!!!!
Ankeri zobaczymy czy twoja storczykowa przepowiednia się sprawdzi hahaha, a kolorek ściany fajniutki. Sama mam ostatnio bzika na punkcie fioletowego 😉

Irysku udanej imprezki!!!! Daj znać jak było  złóż życzenia dla Miśka i ucałuj go od cioć 😉

Olciak to ci napędzili strachu. Dobrze, że wszystko jest ok. Teraz nic tylko oczekiwać na przyjście dzieciątka.

• Mamusia
Już trochę wypoczęci, więc można podać jakieś szczegóły :P
Majusia wygląda tak [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/23/cimg3603k.jpg/][IMG]http://img23.imageshack.us/img23/2264/cimg3603k.jpg[/IMG][/URL]

[/URL]

Urodziła się dokładnie 15 X o godzinie 3:30
Wzrost 53cm i waga 3100g
Aktualnie śpi :P

M. 😎

meegotka to mogą być potówki jeżeli stosujesz diete to nic niepowinno maleńkiej uczulić, mój miał i po kąpieli w emolium wszystko mu zeszło
wczoraj cała noc miał około 38 nierosło i rano po kąpieli już całkiem zdrowy jakieś przesilenie tylko na szczęście, popłakałam troche mąż sie powkurzał na moje łzy pogadaliśmy o tym i doszlismy do porozumienia