Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Madziek84-niestety nic o żonie szefa nie wiem a jakoś tak głupio było mi do nich dzwonić i nękać, chociaż też myślę o nich cały czas...

Ja też mam zachcianki na owoce i to bardzo! Szczególnie jabłka, melony, winogrono i pomarańcze. No i sok z grejfruta na okrągło ;-) aha i kisiele 😉
Od około 2 tygodni nie piję w ogóle żadnej herbaty-po prostu mnie odrzuca. Wyłącznie soki i woda.

Aha i cały czas mam wrażliwość na zapachy kosmetyków - pochowałam wszelkie mydełka w łazience, żel pod prysznic używam męski o ostrym zapachu, wszelkie kiedyś ładnie dla mnie pachnące kosmetyki musiałam pochować bo już na sam widok opakowania...same wiecie ;-)

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
GoGr napisał(a):
Kochane

jutro ostatni dzień konkursu bardzo ale to bardzo prosze o głosy na mojego synka Mateuszka
http://pl....enia_dzieci/konkurs/2961

dziękuję![/quote

WRRRRRR! Chyba mi hormony szaleją ale wkurza mnie jak my sobie tu gawędzimy a ktoś się wcina z tymi konkursami! ]

wczoraj byłam u lekarza...i maluch ma się dobrze (niecałe 5cm), ale u mnie (miałam okropne bóle brzucha) wykrył jakiś guz, czy zgrubienie i sam nie wie co to... wyczuł w badaniu, ale na usg nie widział...trochę mnie wystraszył... 🤢
trzymajcie kciuki żeby to nie było nic poważnego... Kolejne badanie mam 7go...

• Mamusia
Pewnie, że to normalne. Ja np w ogole nie miałam. Jakbyś przeczytała wcześniejsze posty to zauważyłabyś że dziewczynom też już przechodzą mdłości. Witamy w naszym gronie 🙂
Apropo brzuszka to powiem wam ze umnie cholerka już go widać. Nie jest duży ale nie jest taki jaki był wcześniej. Podejrzewam, że teraz z każdym tygodniem będzie większy 🙂 Cieszę siębardzo i już się nie mogę pierwszych ruchów doczekać.
Miłego dnia dziewuszki 🙂

• Mamusia
Witam nową Brzuchatkę 🙂
U mnie tez lekarz znalazł coś, z tego co pamiętam to chyba mięśniak (ale to chyba), ale uspokoił mnie że to nic strasznego i nie mam teraz czym się martwić. Nie ma czym się martwić na zapas, tym bardziej że jesteśmy teraz pod ciągłą kontrolą.
Pozdrawiam 🙃

• Mamusia
Cześć 🙂 Powinnaś się cieszyć, że mdłości juz ci mijają 🙂 bo ja jestem w prze szczęśliwa ze mam już to praktycznie za sobą, bo męczarnia niesamowita :P
Co do brzuszka...cały czas rośnie, póki co to tylko ja widzę, że moje ciało się zmienia, ale jeszcze trochę i cały świat zobaczy jak się zamieniam w ciężarówkę hahah 🙂 oczywiście żartuje bo osobiście już się ogromnego brzucha doczekać nie mogę 🙂

• Mamusia
nio to super: dzieki
mam nadzieje, że mogę do was dołączyć 🙂 staraliśmy się z mężem o dzidzie 2 lata, pojawiła sie w najmniej oczekiwanym momencie. Chyba dlatego tak histeryzuję, bo boję się strasznie 😞
Generalnie od początku ciąży nie wymiotywałam. Miałam tylko nudności i dziwny smak w ustach nio i głowa mnie boli od jakiegoś czasu. Teraz to ustępuje. Nawet piersi mnie nie bolały i nie bolą. Tylko troche sie powiększyły i takie jedrniejsze sie stały. Z dnia na dzień coraz lepiej się czuję. A ta głowa to chyba ciśnienie niskie, bo nie pije teraz kawy nie smakuje mi. Widziałam już moją dzidzie, słyszałam serduszko, a następną wizyte mam za 1,5 tygodnia czyli 11 kwietnia. Gin powiedział, że usg bedzie już przez brzuszek i mąż bedzie mógł tez zobaczyć nasze szczęście.
Proszę Boga z całych sił, żeby wszystko było w porządku.

• Mamusia
Chyba wszystkie czkamy na nasze brzuszki. U mnie też się coś pojawia, choć tak jak ty Aguska, widzę to chyba tylko ja i mój mąż. Ach! 🙃 doczekać się nie mogę brzusia, będę strasznie dumnie z nim paradować.
Z mdłościami to tak jak pisałam mi przechodzi......ale miałam wczoraj akcję w łazience pod prysznicem. Mąż przede mną użył żelu pod prysznic, który teraz ma dla mnie drażniący zapach....i myślałam że zwymiotuje do wanny normalnie. Uśmialiśmy się z tego w sumie, bo śmiesznie to wyglądało 😁 Choć wtedy do śmiechu mi nie było

Reniferka napisał(a):
Odpowiadam na 33. str, post wkleja na 1. lub 2. Dziwne to forum. Mam nadzieję, że jakoś się to uporządkuje. 🙂
Jutro pierwsze USG - im bliżej, tym wiecej obaw, czy wszystko w porządku.

W takiej sytuacji używamy klawisza "CYTUJ".
"ODPOWIEDZ" służy do odpowiadania na ostatnio dodany post.
Forum nie jest dziwne, jest takie jak każde inne forum internetowe. Dziwni to czasem bywają użytkownicy 😉

• Mamusia
admin napisał(a):
Reniferka napisał(a):
Odpowiadam na 33. str, post wkleja na 1. lub 2. Dziwne to forum. Mam nadzieję, że jakoś się to uporządkuje. 🙂

Forum nie jest dziwne, jest takie jak każde inne forum internetowe. Dziwni to czasem bywają użytkownicy 😉

Panie Adminie, proszę o zablokowanie możliwości wypowiadania się Pani Gogr na naszym forum albo udzielenie jej jakiegoś ostrzeżenia, że spamowanie dozwolone nie jest!

• Mamusia
Kurczę, nie rozumiem czegoś.
Nie umiem zrobić podpisu w moim profilu.
Wpisałam tylko jedno zdanie, które po zapisaniu skraca sie samo o połowe, a na forum ciągle pod moim postem jest napisane "ładuję..."
Nie umiem też zmienić zdjecia 😞
co robię źle????? help !!!!!!

carpioo napisał(a):
admin napisał(a):
Reniferka napisał(a):

Panie Adminie, proszę o zablokowanie możliwości wypowiadania się Pani Gogr na naszym forum albo udzielenie jej jakiegoś ostrzeżenia, że spamowanie dozwolone nie jest!
ok, wyślę jej ostzeżenie, tylko proszę o linka z postem, w którym spamuje. Proszę przesłać na [email protected]

• Mamusia
Hej 🙂 Mi w tabeli wyszło że córka ale mi to wsumie obojętne ważne by zdrowe było mój narzeczony to mowi ze to na 100% syn i napewno nic innego hehe ale z córki tez bedzie sie pewnie cieszył 🙂 Jeżeli chodzi o brzuszek to mi już lekko sie zaokrąglił ale może dlatego ze bardzo szczupła jestem ale jeszcze nikt tego nie zauwaza oprocz mnie i mojego męźczyzny wczoraj byłam na zakupach i sprawiłam sobie troche luzniejsze spodnie bo te co chodziłam wczesniej to juz uciskaja na brzuszek 🙂 Juz nie moge sie doczekać wielkiego brzuchola i pierwszych ruchów maleństwa 🙂 Za miesiąc wogóle mam slub i jak mi brzuszek troche urosnie to sie nie zapne w sukienke bo wybierałam ją zanim byłam w ciazy 😉

• Mamusia
maskara dwa lata temu jak byłam wrzesniówkach 2009 to niebyło spamu ani na poczte nikt mi niewysyłam nic a teraz grzebiią na profilach i wynajdują sobie adresy poczty i wysyłają ,,prosimy o głosik "" dobijające to jest i wkurzające niech sobie wysyłają do przyjaciól do rodzin o głosiki a nie o obcych !!!!!!!!!!!!PRECZ Z SPAMEM!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
hejka, mi wyszło że synek 🙂 zobaczymy, bo ja przeczuwam synusia, Mój tak samo 🙂
a jak sie czujecie dzisiaj?? ja zakupiłam sobie 2 staniki, o rozmiar wieksze 🙂 tak sie cieszę, że piersi mi urosły z B na C 😉 no i brzuszek u mnie widac już wyraźnie, przecież ja już o 9 tygodnia noszę ciążówki 😜