Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wiecie co, mi tez mówią że nie widać tych kg-mów.. ale ja nie wierzę w to.. 😞
chciałam przytyć 16 max. w ciąży, a tu jeszcze 1,5 mies. a ja 22 na plusie????!!!\tros=chę jestem załamana, ale co tu począć? na diete przyjdzie czas, a na nerwy nie ma w ogóle czasu! 🤨
mam nadzieje że deprecha mnie nie łupnie po porodzie.. 😮

• Mamusia
Carpioośku filety śledziowe to pikuś 🙂 Ja dzisiaj rurki waflowe wcinam, zatrzymałam się w połowie paczki i poszłam je schować 😉 Bierz się za pisanie mgr i nie rozmyślaj o głupotkach Kochanie 🙂

A Mikołaja adoratorki będą miały ze mną przesrane!!!! 🙂 hi hi

Zuziaczek napisał(a):
akneri1982 napisał(a):
Braciszka Krzysia (na Adasia reaguje NIE i koniec 🙂, a Tatuś się jeszcze zastanawia, ja czekam na ich decyzję 🙂).

a jak małego ochrzcicie, a Emilka zmieni zdanie co do imienia ? I będzie zmieniać co 2 tygodnie ? 😉

Ja mierzę 165 cm i ważę 65 kg. :/ i kręgosłup mi wysiada, jakbym ważyła 80 kg to bym pewnie z łóżka już nie wstała, słabe kości chyba mam.

Po Chrzcie będzie już 'pozaiatane' 😉 a i mi i Adaś i Krzyś się podoba 🙂 Nie chce nic narzucać mężowi, niech wybierze to imię wspólnie z córcią 🙂

Ja przy swoich 164 i 61kg na początek - w pierwszej ciąży- przytyłam do 86kg i jakoś się turlałam ehehe-łatwo nie było, ale dałam radę 🙂
Na pewno łatwiej jest kobietkom drobnym, które niewiele tyją-w znaczeniu, że jest lżej.
Tak czy siak poradzimy sobie z tymi kg... z czasem.. 😉

• Mamusia
akneri1982 napisał(a):
Zuziaczek napisał(a):
akneri1982 napisał(a):
Braciszka Krzysia (na Adasia reaguje NIE i koniec 🙂, a Tatuś się jeszcze zastanawia, ja czekam na ich decyzję 🙂).

a jak małego ochrzcicie, a Emilka zmieni zdanie co do imienia ? I będzie zmieniać co 2 tygodnie ? 😉

Ja mierzę 165 cm i ważę 65 kg. :/ i kręgosłup mi wysiada, jakbym ważyła 80 kg to bym pewnie z łóżka już nie wstała, słabe kości chyba mam.

Po Chrzcie będzie już \\\'pozaiatane\\\' 😉 a i mi i Adaś i Krzyś się podoba 🙂 Nie chce nic narzucać mężowi, niech wybierze to imię wspólnie z córcią 🙂

Ja przy swoich 164 i 61kg na początek - w pierwszej ciąży- przytyłam do 86kg i jakoś się turlałam ehehe-łatwo nie było, ale dałam radę 🙂
Na pewno łatwiej jest kobietkom drobnym, które niewiele tyją-w znaczeniu, że jest lżej.
Tak czy siak poradzimy sobie z tymi kg... z czasem.. 😉

Kochana ja też się kulałam 🙂 Z Misem do porodu ważyłam 91 kg 🤪 🤪 🤪 jak patrzę a swoje foto z tamtego okresu to aż mi się żal 🙂 Ale przeżyłam 🙂

Wiecie co... a propo położenia Tymka, to niesamowite jak go głaskałam dotąd po tej małej dupce przekonana że to głowa, a ruchy tłumaczyłam sobie że to rączki a teraz wiem już że to pupa i stopy i jakoś mi tak dziwnie że on taki do góry nogami 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Czesc Kochane...
dawno bardzo mnie tutaj nie było..najpierw ta rwa kulszowa i stos masaży, pozniej pojechałam do rodziców nad jezioro, tam mama się mna zaopiekowala i moglam lezec i dochodzic po woli do siebie...no i znad jeziora trafilam do szpitala z bolami...
Lezalam ok tygodnia, maly bardzo sie obnizyl, i dawal wiecej o sobie znac w taki sposob,ze mnie wszystko bolało i myslalam,ze to juz sie zaczelo,,,ale naszczescie NIE!
porobili mi wszystkie badania i jest dobrze. Wczoraj mialam usg i Maksio waży 1860g, ma piekna ponetne ustka i nosek malutki kartofelek 🙂 Termin porodu przesunal mi sie na 24 wrzesnia, ale to po wymiarach głowki, bo jest wieksza niz powinna,wiec mysle, ze urodze gdzie pomiedzy 24.09 a 17.10 🙂Ciesze sie ze jestem juz w domku. Bole mi przeszły i moge juz sie jako tako poruszac, ale mam sie oszczedzac, a tu nas malowanie i urzadzanie pokoiku Maksia jeszcze czeka...bedzie ciezko,ale musimy dac rade 🙂
Piore wlasnie pierwsza sterte ciuszkow i nadrabiam zaleglosci brzuszkowe...
Ciesze się,ze wszystkie dobrze sie czujecie
TEsknilam!!!

• Mamusia
Kochane bardzo się cieszęże z Waszymi maluchami wsystko ok.
Co do wagi to moja: 84 kg przy 170. Całe szczęście ostatnie 2 miesiące nie bł takie złe i nie przytyłam dużo. Oby tylko 2 kg do końca przytyć a będzie dobrze. powiedzmy ze narazie 16 na plusie.
Kurde ja jeszcze nic nie prałam. moze wezme urlop pierwsze 2 tyg wrzesnia bo musze to wszystko ogarnac.
W czwartek idziemy do notariusza a w piatek zlozymy wniosek kredytwy. i jak sie uda to za miesiac wprowadzimy sie do nowego mieszkanka 🙂 ojej nawet nie wiecie jak bardzo bym tego chciała 🙂 Mam nadzieje ze odpowiedz co do kredytu szybciej dostaniemy 🙂
Caluje was gorąco i nie rozpakowywać sie jeszcze!!!!!

• Mamusia
Hey Brzusie kochane 😘
Cieszę się że wasze maluszki tak pięknie rosną no i widzę że parę terminów się przesunęło na wrzesień 😉 ahh też bym tak chciała ;D

Malena
dobrze że już w domku jesteś i że twój Skarbek poczekał jeszcze z przyjściem na świat 😉
Marzenko
trzymam kciuki żeby wam się udało wszystko z tym kredytem i żebyście mogli wprowadzić się do nowego gniazdka jak najszybciej 😉

Ja w sobotę już chyba skocze na zakupy żeby się obkupić do szpitala bo dla niuniusia już wszystko mam nawet już w torbie leży gorzej ze mną 🤪

Tak żeście się rozpisały dzisiaj że wyleciało mi z głowy której co mam napisać wybaczcie 😁

• Mamusia
Dziewuszki mam pytanko a zwłaszcza do tych doświadczonych mam 😉
ile trzeba paczek pampersów kupić tak żeby stykło na miesiąc bo u mnie na wiosce to ciężko dostać a do miasta najbliższego mam 15 km więc wole się zaopatrzyć jak będę na zakupach bo mój tez nie zawsze może wyskoczyć do miasta jak ma nadgodziny 🥴

A tak a propos co się dzieje z fredeczką odzywała się czy nie bo już zakręcona jestem i nie wiem a wydaje mi się że miała zniknąć na parę dni a tu cisza już dosyć długa 😮

• Mamusia
malena10 napisał(a):
Czesc Kochane...
dawno bardzo mnie tutaj nie było..najpierw ta rwa kulszowa i stos masaży, pozniej pojechałam do rodziców nad jezioro, tam mama się mna zaopiekowala i moglam lezec i dochodzic po woli do siebie...no i znad jeziora trafilam do szpitala z bolami...
Lezalam ok tygodnia, maly bardzo sie obnizyl, i dawal wiecej o sobie znac w taki sposob,ze mnie wszystko bolało i myslalam,ze to juz sie zaczelo,,,ale naszczescie NIE!
porobili mi wszystkie badania i jest dobrze. Wczoraj mialam usg i Maksio waży 1860g, ma piekna ponetne ustka i nosek malutki kartofelek 🙂 Termin porodu przesunal mi sie na 24 wrzesnia, ale to po wymiarach głowki, bo jest wieksza niz powinna,wiec mysle, ze urodze gdzie pomiedzy 24.09 a 17.10 🙂Ciesze sie ze jestem juz w domku. Bole mi przeszły i moge juz sie jako tako poruszac, ale mam sie oszczedzac, a tu nas malowanie i urzadzanie pokoiku Maksia jeszcze czeka...bedzie ciezko,ale musimy dac rade 🙂
Piore wlasnie pierwsza sterte ciuszkow i nadrabiam zaleglosci brzuszkowe...
Ciesze się,ze wszystkie dobrze sie czujecie
TEsknilam!!!

Malenko uważaj na siebie! i cieszę się bardzo, że wszystko już w porządku i że Maksio taki dzielny i zdrowy 🙂

• Mamusia
edytak napisał(a):
Dziewuszki mam pytanko a zwłaszcza do tych doświadczonych mam 😉
ile trzeba paczek pampersów kupić tak żeby stykło na miesiąc bo u mnie na wiosce to ciężko dostać a do miasta najbliższego mam 15 km więc wole się zaopatrzyć jak będę na zakupach bo mój tez nie zawsze może wyskoczyć do miasta jak ma nadgodziny 🥴

A tak a propos co się dzieje z fredeczką odzywała się czy nie bo już zakręcona jestem i nie wiem a wydaje mi się że miała zniknąć na parę dni a tu cisza już dosyć długa 😮

Edytka zabij mnie ale nie umiem Ci napisać ile paczek pampersów powinnaś kupić. 😮 czekaj... niech pomyślę.... no z 10 pampersów na dobę na początku to chyba idzie jak nic z tego co sobie przypominam 🙂 Może mamy młodszych dzieci będą bardziej precyzyjnie umiały oszacować 🙂 Aga lub Akneri z pewością będą w tym lepsze 🙂

Pampersy...
Pamiętam tyle, że w szpitalu położna mówiła o przewijaniu Maluszka co 3 godziny, a jak to w rezultacie wychodziło to też nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć 😉
Czasem jednak zdarzało się, że Maluszek w ciągu godziny zrobi ze 2 kupki 😉 wtedy to co wyżej się nie sprawdza 😉 Myślę, że tak jak pisze Iris - na początek około 10sztuk na dobę będzie ok. 🙂

Przy okazji... Jestem dumna z Emilki bo mając 20 mcy już całkiem przestała nosić pampersa 🙂 i zaczęła używać tylko nocnika 🙂 A i o wiele wcześniej rzadko siusiała 🙂 Ale to było okupione systematycznym sadzaniem na nocniczek od około 8mca życia-kiedy Emilka potrafiła siedzieć 🙂

Ja kupiłam 2 paczki pampers new born , ale zobaczymy czy na miesiąc wystarczy.
Moja siostra już po wizycie - dziś idzie do szpitala , bo ma za wysokie ciśnienie , jutro na obchodzie zadecydują kiedy cesarka. Zdołowało mnie to , wiem , że dla niej to lepiej , bo już się bardzo męczyła , ale się bardzo martwię . A najgorsze jest to , że jestem 2-3 km od szpitala a nie mogę jechać bo muszę leżeć , ewentualnie jak ktoś autem pojedzie to wtedy... Mam nadzieję , że wszystko bedzie ok...

Musi być dobrze Gosiaczku 🙂 inaczej być nie może 😉 !
Masz wiele trosk, bo o Was dbasz, a i Siostra jako bliska Ci osóbka jest dla Ciebie równie ważna!
Zobaczysz, szybko wszystko się pozytywnie rozwiąże 🙂 i napięcie i stresik znikną! 😁
Jesteśmy z Tobą 😁

Witam wszystkie 🙂
dziś dla odmiany dobra wiadomość DOSTALIŚMY KREDYT 🙂 🙂 🙂
odnośnie pamprów to też czytałam że średnio co 3 godziny czyli jakieś 240 sztuk miesięczniie troszku dużo Ja na razie mam paczke pamprów 44 sztuki + w tej samej cenie zakupiłam biedronkowe dady 78 sztuk ponoć są tak samo dobre jak pampry wiem to od znajomej która przetestowała dziesiątki firm na swojej córci i ponoć DADA jest jedyną podróbą co daje rade nie przecieka itd więc warto chyba wypróbować napisze jeszcze jak wypróbuje sama

• Mamusia
Dzięki za odpowiedz też kupię ze 2,3 paczki narazie i się okaże a tym czasem lecę się lulnąć bo aż mi się oczy zamykają później zerknę co się tu dzieję bo i tak ciszaaa... ;D
wszystkie brzusie na spacerku pewnie bo piękna pogoda 😜

Basienka_O
Gratuluję!!! 😉