- Mamusia
PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży
Ja też raczej jak gotuję to tak na dwa dni. W końcu mamy się oszczędzać 😁 to robię co mi karzą hehe 😉
- Mamusia
marzenka napisał(a):
No wiec bylam ze swoim bo chcial strasznie jechac i przez cale badanie ja,pani gin i moj wszyscy mielismy usmiech na ustach a mi sie znowu lezka krecila bo;
dzidzia ma zdrowiutka,pani doktor pochwalila,ze jest super,bardzo ruchliwa i tez podejrzewa,ze to bedzie chlopak (czyli tak jak my i pol mojej rodziny,hehe ) nawet nam raczka pomachala co mamy na zdjeciu,serducho pieknie bije,normalnie muzyka dla moich uszu.
wychodzi ze to 12 tydzien i dzidzia ma 5.4 mm
dalej jestem taka podjarana,ze wszystko oki, czuje sie najszczesliwsza mama 🙂
Madziek84 jak twoje USG?????
No wiec bylam ze swoim bo chcial strasznie jechac i przez cale badanie ja,pani gin i moj wszyscy mielismy usmiech na ustach a mi sie znowu lezka krecila bo;
dzidzia ma zdrowiutka,pani doktor pochwalila,ze jest super,bardzo ruchliwa i tez podejrzewa,ze to bedzie chlopak (czyli tak jak my i pol mojej rodziny,hehe ) nawet nam raczka pomachala co mamy na zdjeciu,serducho pieknie bije,normalnie muzyka dla moich uszu.
wychodzi ze to 12 tydzien i dzidzia ma 5.4 mm
dalej jestem taka podjarana,ze wszystko oki, czuje sie najszczesliwsza mama 🙂
Rekomendowane odpowiedzi
mdoundi
mdoundi Londyn 15 tydzień 28 lat plus 5kg plec: jeszcze nie wiem termin:7/10/11
Asiula88
Jakie plany na dziś? U mnie piękna pogoda. Jak co wtorek odpuściłam sobie wykład i pewnie będę się uczyć do CAE, a wieczorem postanowiłam pójść na pobliską siłownię i poćwiczyć na rowerku stacjonarnym. Pytałam lekarza i jak najbardziej zalecał. A Wy jakieś sporty uprawiacie czy kompletny brak czasu na to?
mdoundi
U mnie też ładna pogoda i zapowiada się znowu ok 20 stopni ciepła więc super! Co do sportu to w moim przypadku jest zakazany i mam się oszczędzać ale chyba sobie dzisiaj nie odmówię spaceru - taaaaakie słońce toż to witamina D za free! :-)
Poza tym odliczam czas do przylotu mojej mamuśki (to już ta sobota!) ...i zastanawiam się co by tu na obiad zrobić. Z tabelki widać że przytyłam z nas wszystkich najwięcej (chociaż mam przypuszczenia że przytyłam nawet więcej bo nie jestem pewna ile ważyłam przed ciąża...) -no ale po tych tygodniach wymiotów nie mogę sobie jedzenia odmówić, hehe ;-) No ale postaram się być grzeczniejsza i nie wyglądać niedługo jak Godzilla :-)
Buziaki i miłego dnia! x
Gość
Aneta84 Olsztyn 15 tydzień 26 lat plus 1 kg pleć: być moze dziewczynka termin 06.10.11
Gość
Aneta84 Olsztyn 15 tydzień 26 lat plus 1 kg pleć: być moze dziewczynka termin 06.10.11
Asiula88
Aguska21
Agnieszka Szczecin 13 tydzień 21 lat plus niecały 1 kg :P mówią że dziewczynka termin 15.10.11
mdoundi
no mam nadzieję że zrzucimy ;-) chociaż u mnie w sumie nic nie widać - tylko cyce i brzuch większe ;-)
marzenka
Mi rower odradził lekarz. Ale ja stwierdziłam, że nie ma co sięprzejmować. Jak zdrowa ciąża to rowerek jej nie zaszkodzi 🙂
asia85a
asia85a
asia85a
marzenka
carpioo
Carpioo Warszawa 24 lata 12 tydz, 5 dzień, plus 3,5kg: powiedziano że dziewczynka, termin na 20.10.2011
carpioo
nie pisałam wczoraj bo Internetu zapom,niałam zapłacic z tego wszystkiego 🙂 i mi wyłączyli neta w domu 🙂 w pracy dziś beiganina, spotkania i szkolenia więc krótko-
Zdrowe dzięcię nosze pod sercem, duże, jestem dzisiaj w 12 tyg. i 5 dniu, prawdopodobnie Dziewczynka 🙂 71,6 cm długości 🙂 serduchu w normie, znowu 163 razy na minutę- i jest to najwspanialszy dźwięk jaki może słyszeć Mamusia 😉
Pan powiedział, że ciąża wzorcowa 🙂 nie mam sie o co martwić, 100%zdrowia to moje maleństwo 🙂 🙃
i powiem Wam szczerze- nastwaiłam sie na Synka, i moja pierwsza reakcja 😮"zaraz zaraz- przeciez lepiej wiem co amm w brzuchu" 😉.
Ale chwile potem, już mnie nie obchodziło czy siusiak czy cipka 😉 po prostu dziekowałam Bogu i wszystkim innym ludziom i zjawiskom na świecie, że jest wszytko OK 😉
no i odkryłam jeden plus- to mojemu Facetowi teraz nie będą pasowali kawalerzy i adoratorzy Córuni 🙂 a nie przyszłe dziewczyny i narzeczone mojego Synusia 🙂
hihihi
oczywiście lekarz powiedział, że czasami siusiaki rosna jak grzyby po deszczu- i nastepne USG mam miec dopiero 🤢 w 20 tyg.. więc DOPIERO spotkanie z moją Fasoleczka za 2 miesiące 😞
ale za to jakie szczęsliwe :P
pozdrawiam Was moje Brzucholińskie i moich siostrzeńców i siostrzenice internetowe w brzuszkach skrywane :*
koyotka
Mnie czeka leczenie zębów i wiem że dostane znieczulenie, właśnie takie nie zagrażające ciąży. Troszkę się popsuły w miejscach gdzie miałam obręcze podtrzymujące aparat ortodontyczny.
Zachcianek nie mam już raczej. Na początku były to litry lodów 🙃 Teraz cieszę się jak na coś mam ochotę, bo właśnie z apetytem różnie. Zwłaszcza, że początki to były ciężkie i wymiotowałam i ciągle mnie męczyły mdłości.
Przez to też nie przytyłam dużo. Raczej na razie wróciłam do wagi sprzed ciąży. Spokojnie dziewczyny jak na razie to chyba ja mam największą wagę. Mam teraz 74 kg z tym że mam 176 cm wzrostu. I tak jak wam poszło w brzuch i piersi 😆
U nas dziś skromny obiadek. Ziemniaczki z kalafiorem. Chętnie bym do tego jajko sadzone zjadła, ale wyczytałam, żeby je omijać, bo źle dosmażone może się podzielić salmonellą 😉
Asiula88
koyotka
Koyotka (Agnieszka) Wrocław, 29 lat, 15 tydzień, plus 2kg, płci nie znam, termin 08.10.11
carpioo
[(...)U nas dziś skromny obiadek. Ziemniaczki z kalafiorem. Chętnie bym do tego jajko sadzone zjadła, ale wyczytałam, żeby je omijać, bo źle dosmażone może się podzielić salmonellą 😉
kurde, nie pomyslałam, a ja ostatnio jaja na miękko i sadzone.. 😞 ale całe szczęście- wszytko ok!
Dobrze że napisałaś bo mi to zupełnie z głowy wyszło 🙂 a co najśmieszniejsze Mojemu kazałam wszytkie jajka wymyc dokładnie w ciepłej wodzie, zanim mi je do lodówki włozy 🙂 i biedactwo stało i myło te jaja :P
Ja mam klopsy gotowane w bulionie z warzywami, ziemniaczki młode i marchewkę z groszkiem (nagotowałam tego an 3 dni 🙂 ) więc trochę nudą powiało mi w kuchni, ale nie mam siły tak w kółko po pracy stac i gotowac 🙂