Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej Kochane!
ja sie wkoncu odsprzatalam i teraz laba 😉
Carpioo jeszcze raz gratulacje 🙂 🙂 🙂 przykro mi ze Twoja babcia focha strzela,no ale nie przejmuj sie 😉
wskakuj do łozeczka i sie wygrzewaj 😉
ja pikole Dziewczyny chyba jakies fatum ze tak ostatnio duzo nas choruje,najdziwniejsze ze na koniec ciazy.
Zycze wszystkim duzo duzo zdrowka 😆

• Mamusia
Melduję się dziewczynki 😉
U mnie choróbsko nie minęło już tydz się meczę mimo że łykam te cholerne leki 😠
Ja dzisiaj mam dzień sprzątania dlatego tylko się melduje i zmykam z powrotem bo mam termin na przyszłą niedzielę wiec chce mieć już wszystko uporządkowane itp a kto wie może Bartulek wcześniej zechce zawitać oby nie później ;p

Nadrobię was jak znajdę chwilkę nie gniewajcie się że ostatnio was zaniedbuje ściskam wszystkie Brzuchatki i lokatorów ;p
A te dziewuszki co chore niech wracają szybciutko do zdrowia Buźka 😘 😘 😘

• Mamusia
Dziewczyny, dzisiaj zauważyłam, że zniknęła mi kostka u nogi...chyba już tak zostanie do końca ciąży, bo cały dzień nie schodzi..

Jestem też od południa jakaś taka dziwna, bez energii i życia..Idę na fakty a potem na voice of poland.

Edytka fajnie, że się zameldowałaś!! Jak narazie wszystkie poza fredeczka trzymają się pi razy oko wyznaczonego terminu..Kaja od Meegotki nie chce coś wyjśc 🙂 a słyszałam, że ponoc dziewczynki rodzą się szybciej niż chłopcy..Wygląda na to, że w sobotę pójdziemy jeszcze spac w dwu i trzypaku 🙂

• Mamusia
Marzenka a tu coś dla Ciebie już widzę waszą Helkę
http://www.youtube.com/watch?v=2QkrMUpAZiQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Dw8-MfLG19k&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=jelTc_ng10Q&NR=1 🤪
Ależ bym je wyściskała za tę cierpliwość 🙂

• Mamusia
Kokosanka napisał(a):
Dziewczyny, dzisiaj zauważyłam, że zniknęła mi kostka u nogi...chyba już tak zostanie do końca ciąży, bo cały dzień nie schodzi..

Jestem też od południa jakaś taka dziwna, bez energii i życia..Idę na fakty a potem na voice of poland.

Edytka fajnie, że się zameldowałaś!! Jak narazie wszystkie poza fredeczka trzymają się pi razy oko wyznaczonego terminu..Kaja od Meegotki nie chce coś wyjśc 🙂 a słyszałam, że ponoc dziewczynki rodzą się szybciej niż chłopcy..Wygląda na to, że w sobotę pójdziemy jeszcze spac w dwu i trzypaku 🙂

Kokosanko ja swoich kostek nie widze od jakis 2 miesiecy 😁 opuchlizna zostanie juz do konca czasem mnie lub bardziej widoczna....

• Mamusia
Aguska21 napisał(a):
Czy orientuje sie może któraś z was po ile chodzą wanienki fisher price? te z siedzonkiem? Bo chcę taką sprzedać w idealnym stanie i nie wiem za jaka cene

Kochana, sprawdz na allegro po ile takie chodzą i znajdz jakąs cenę pomiędzy 🙂 dlaczego chcesz sprzedac wanienkę? Nie przyda Ci się?

aaa ja na katar (początek ciąży) to robiłam inhalację z olejkiem sosnowym i lekarka przepisała mi lek homeopatyczny euphorbium..Nie wiem, czy to poskutkowało,ale po kilku dniach byłam zdrowa! a tymczasem dziewczyny zdrowiejcie...

• Mamusia
Nie chce tej wanienki bo jest maleńka, ostatnio przyjechała moja szwagierka z 1,5 miesiacznym synkiem i on nie wszedl do tej wanienki, nawet nie bylo jak główki umyć ;/ jest bardzo nieporęczna. Ja ją dostałam, ale chce sie jej pozbyć. Kupiłam zwykłą 100 cm wanienke i z tej jestem zadowolona

• Mamusia
hej witajcie dopiero skonczyłam porządki w pokoju po malowaniu wreszcie prawie koniec troche okna umyłam ale po niedzieli jeszcze raz musze umyć płynem do szyb normalnie mam dość tych remontów , dziś w nocy wszystko tam niżej tak mnie bolało że obrucić się niemog łam a co dopiero wstać , przeglądam teraz allegro ubranka na dzidzę i mysle co mi jeszcze trzeba ,uciekam spać jutro zajrze do was , buziaki i miłej nocki

• Mamusia
Hej Kochane, ja tylko na sekundkę. Chcialam sprawdzić czy się któraś nie rozpakowuje i pożalić... czuję że głowa Tymka cisnie mnie w dół i co chwilę wypływa z mych ust niekontrolowane Auuuuuć 😮 Cholera mam nadzieję, że nie szykuje się do wyjścia!? 😮

A gdzie jest Zuziaczek? Kilka dni jej już nie ma czy mi się wydaje?

Spadam, do jutra brzuszki dobranoc 😘

• Mamusia
Hej Brzusie, żadna nie urodziła? Ja dzisiaj spędziłam dzień z koleżanką, a teraz właśnie wróciłam z mężem z zakupów i...ja chyba psychicznie nie wydolę-kupiłam cholerny odstraszacz pająków...i nie działa! wchodzę z zakupami do domu a tu przez środek pokoju maszeruje mi pająk jak tarantula!!! Najbardziej boję się że jak będzie dzidzi a ja zobaczę pająka to jeszcze z nerwów dziecko upuszczę! Kuźwa dlaczego w tym kraju jest tyle pająków??? I skąd one się biorą - ja już prawie okien nie otwieram, załamka...Czy znacie jakiś sposób? Coś czego tego dziady się boją, płakać mi się chce! Co drugi dzień odkurzam, myję podłogi, dzisiaj znowu wysprzątałam a ten gnój wylazł skądś...Sorry za zanudzanie, ale ja mam poważną fobię, hehe...A mąż się jeszcze wydziera abym dorosła! A ja teraz siedzę i rozglądam się wszędzie czy jakiś następny nie wychodzi i wszystko mnie dosłownie swędzi...

• Mamusia
ehh... co do pajakow to fakt jest masakra ja tez mam fobie :/ wyłozone mam plapki na roznego rodzaju robactwo a tam patrze pajak gigant no normalnie masakra :/ nawet jej nie tknelam czekalam az facet to wyrzuci, same pajaki mi sie lapia co jakis czas. spod okna wycielam taki wielki krzak bo mialam wikse ze w nim siedza :P
Pozdrawiam

Dzień dobry Brzuszki,
Dzisiaj spałam u rodziców ale o 5 się obudziłam i nadrabiam forumowe zaległości. We wtorek w końcu odbieram komp. z naprawy jupiii 😁

Pierwsze co zrobiłam po zalogowaniu to look na naszą tabelkę-coś te nasze dzieciaczki na dobre zadomowiły w brzuszkach 🙂

Przede wszystkim GRATULUJE PANI MAGISTER CARPIOOO!!!

Brzuszki uważajcie na siebie, bo widzę że jakiś wirus krąży. A z tym przedszkolem Iris to przegięcie, ludzie to maja klapy na oczach, najłatwiej chore dziecko do przedszkola bach... i hejaa... pogoń za pieniędzmi ehhhh
Kilka razy w ciązy przechodziłam przeziębienie i polecam syrop Prenalen (Meegotka tez o nim pisała). Jest specjalnie dla kobiet w ciąży, mi szybko pomagał.

Z dolegliwości też mi ręce w nocy drętwieją i po obudzeniu jak zginam palce to jest takie uczucie jakbym miała powybijane. Marzenka trochę nastraszyła z tą pępowiną ale chyba lekarz na usg zauważyłby, że coś jest nie tak więc jestem spokojna.

Pisałyście o fotelikach-też mam maxi cosi cabrio fix. Sprawdzę jak będzie się sprawował tylko z pasami i w razie czego później dokupi się tą bazę.

A ja czekam do poniedziałku, bo mój wraca z delegacji i ma już nie wyjeżdzać nigdzie do porodu huraaa 😁 tak się udało załatwić, że do porodu będzie pracował w biurze na miejscu a po bierze 2 tygodnie urlopu. W końcu będę mogła spać spokojnie, bo ostatnio to już bałam się być sama w nocy.
A i jeszcze zmienilismy trochę koncepcję co do porodu, pisałam wcześniej, że zastanawiam się nad szpitalem. Chcemy też wynając prywatną położną, wcześniej nie miałam takiego planu ale w miejsce znieczulenie (za które miałam płacić) opłacę położną tzn. wyjdzie 200 zl drożej ale myslę, że to dobry pomysł, tym bardziej, że nie chodziłam do szkoły rodzenia. W poniedziałek mam do niej dzwonić i umówię się na spotkanie przedporodowe 🙂