-
Użytkownicy online
Brak użytkowników do pokazania
-
Najnowsze odpowiedzi
-
Hej dziewczyny! 😊 Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕 @Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
-
Przez pavla pavla · Napisano
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał). -
Przez pavla pavla · Napisano
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
-
-
Nasze kluby
-
Czerwcóweczki 2021
Klub otwarty · 29 klubowiczów
-
Majóweczki 2021
Klub otwarty · 43 klubowiczów
-
Kwietniówki 2021
Klub otwarty · 24 klubowiczów
-
Marcóweczki 2021
Klub otwarty · 22 klubowiczów
-
Lutówki 2021
Klub otwarty · 3 klubowiczów
-
Lipcówki 2021
Klub otwarty · 29 klubowiczów
-
Sierpniówki 2021
Klub otwarty · 17 klubowiczów
-
Wrześnióweczki 2021
Klub otwarty · 9 klubowiczów
-
Październikowe mamy 2021
Klub otwarty · 4 klubowiczów
-
-
Najnowsze dyskusje
- Dodaj nową pozycję...
Rekomendowane odpowiedzi
Gość
znajoma co miała cesarke 2 tygodnie temu to na usg przed samym zabiegiem jej zmierzyli że dzicko 3500 a ważyło 4200 wiec nie panikuj na pewno te pół kilo jest więcej niż Ci mówią
carpioo
carpioo
tak .. tez mieliśmy tyle fot. ale my trochę na innych zasadach bo ja nie kupiłam kuponu.. itd.. i mielismy 90 zdjęć od niej, wy macie 30- dlatego poprosiła, żebyście wybrali, ktore wam sie podobają.. Też byłam zmęczona, ale w końcu to pierwsza ciąza, pierwsza sesja z brzuszkiem to musiałam się postarac i poświęcić 😉
bachap
Kokosanka
Koleś nie z tej planety..Normalnie jak w serialu jakimś a motyw z ręcznikami dobry..czyli nie kupił, tylko dostał i przekazał dalej..ale jest jakiś postęp!! przyniósł czekoladki!
a jak gimnastyka pod kątem niedzielnego porodu?okna myjesz, firanki wieszasz etc? 🙂
atagusia
Wczoraj byliśmy z mężem na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia i był temat o technikach relaksacji w czasie porodu. Położna mówiła też o bólu w czasie porodu i powiedziała myślę coś mądrego 🙂
żeby traktować ból nie jak coś złego tylko pozytywnego. Nie myśleć o tym jak boli tylko o tym że za chwile na świecie pojawi sie nasze upragnione dziecko. Mówiła że pozytywne myślenie to połowa sukcesu w przetrwaniu tego bólu. Powiedziała żeby starać sie na maxa zrelaksować pomiędzy skurczami a nie wyczekiwać z lękiem na następny bo podobno takie zle podejście wydłuża poród.
Wiem, że dobrze sie mówi, a sama nie wiem jak to będzie ze mną, ale postaram się tak nastawić. Z resztą cały czas tak do tego podchodzę. Nie myślę o porodzie, myślę że chciałabym już tulić mojego Adasia i póki co nie odczuwam strachu przed tym co będzię. Myślę że nie ma sie co martwić na zapas. Mam nadzieje że takie podejście do porodu pozwoli mi przejść przez to bardziej lajtowo, a czy to działa to Wam opowiem jak będzie po hehehehe
meegotka
Kokosanka
Atagusia, Anetka muszę wziąśc sobie do serca opisy i zalecenia położnych między skurczami..Jakby nie patrzec wszystko dzieje się w głowie i od nastawienia wszystko zależy..
Powiem Wam, że cały czas będac na L4 się nie nudziłam, ale od 2 tyg już mi się nudzi w domu i jakby Nadia się już urodziła to nie miałabym czasu na pałętanie się po chacie..Musiałabym okna umyc, ale weny twórczej 0!
carpioo
nie dostał, a pewnie ukradł 🙂 wiecie jak te reklamowe gadżety wyglądają i jaką mają jakość?Mój powiedział, żebym je wygotowała, i będą dla nas, a nie dla Dzidzi.. smutno mu biedakowi było.. widziałam,ze się wstydzi za ojca, i czuje sie zażenowany, dla Niego tylko nie wybuchnęłam i sie powstrzymywałam od niemiłych komentarzy.
a czekoladki.. no kupił, żeby zjeść.. tak przynajmniej to wyglądało 🙂
szkoda gadać..