Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kurde dziewczyny!! Moja robi to samo z tym wystawianiem rączek do mnie. Cały czas kręci się obok mnie. jak leżymy w trójkę na kocyku to oczywiście ona wspina się na mnie, jak ryczy to od razu podkówka i na mnie 🙂 No ale taki urok maluszków 🙂 Tyle, że ja nie zawsze ją biore od męża...bo się wycwani i bedę miała przerąbane - zarówno z gabrysią jak i z mężem 🙂

A....moja nauczyła się kaszleć...i od wczoraj sobie co chwilę pokaszluje....zauważyła, że ja wtedy reaguje i teraz to wykorzystuje 🙂

Gosiu nie martw się wagą - tak jak Ci powiedziała Sandra - najważniejsze, że cały czas idzie tym samym centylem 🙂 Moja jak ją wczoraj ważyłam na naszej wadze to miała 7700 z pieluchą i ciuszkami...więc liczę, że ma jakieś 7600 - więc też nie przybrała prawie w ogóle 😞 Ale wydaje mi się, że ona teraz tyle się rusza, że zaczęła dużo więcej spalać...

• Mamusia
heheh....mały leniuszek 🙂 No ale nie każde dziecko raczkuje...no i zresztą Nadusia ma jeszcze trochę czasu, bo przecież dzieci raczkować niby powinny zacząć między 9 a 10 miesiącem życia 🙂 Mi tak się spieszyło do tego żeby sama się poruszała, i jak się w końcu nauczyła to jej z oka nie mogę spuścić, bo łazi po całej chacie....uwielbia człapać po panelach i zbierać okruszki 😁 😁 ale nie za bardzo jej na to pozwalam, bo zimno ciągnie strasznie od paneli.

• Mamusia
Marta ja chodzę na fitness do "Euforii"w Komornikach,pewnie kojarzysz,mam blisko no i z zajęć też jestem zadowolona,karnet miesięczny do wykorzystania ile chcesz kosztuje 150zł więc moim zdaniem się opłaca.Szczególnie fajnie jest iść sobie jak małą położę wieczorkiem na 21.15
Mogłybyśmy chodzić razem 🙂
Gosiu Oliwierek jest śliczny no i jak już ślicznie stoi przy szczebelkach,brawo!
Julka też od jakiegoś czasu ma obniżone łóżeczko na maksa.Dzisiaj moja maluda skończyła 7 miesięcy 🙂
Sandra Julka też jeszcze sama nie siedzi stabilnie:P
Lece robić obiad bo jak M przyjedzie z pracy to jedziemy do teściowej bo dzwoniła że się stęskniła za wnusią ,buźka 🙂

• Mamusia
hej hej 🙂
ale naskrobałyście 🙂
co do raczkowania, to ja też nie raczkowałam, mój Paweł najpierw zaczął chodzić a potem raczkować a Grzesiu? Potrafi już podeprzeć się na kolankach i fajnie się bujać ( nie wiem jak Wam to opisać ) - zamiast raczkowania buja się w przód i w tył :P tylko muszę uważać, bo jeszcze potrafi na buźkę polecieć, więc podkładam mu gruby koc 🙂

ale dzisiaj się zmachałam jak koń po westernie! Od rana zabrałam się za sprzątanie, naszą całą górę wysprzątałam, pranie zrobiłam, obiad ugotowałam, 2 łazienki teściowej umyłam... i mi tak nogi w (_|_) włażą... oczywiście w między czasie Grzesia zabawiałam, więc było ostro... teraz korzystam z chwili wolnego, mały zasnął a ja w końcu coś zjem 🙂

• Mamusia
Kasiu no moja też długo była na etapie stania na czworaka i bujania się w przód i w tył...to tego "stawała" przy tym na głowie...
Tos się biedna narobiła dzisiaj 🙂 🙂 Ja byłam dwie godzinki na spacerku z Gabi. myślałam, że jest brzydka pogoda, ale jak wyszłam to sie okazało, że nie jest źle 🙂

Inka...właśnie patrzę na tę stronkę...nie rozumiem tylko tego jakie zajęcia wchodzą w skład tego karnetu. No i na 21:45 są tylko zajęcia we wtorek i czwartek...a Ty ile razy w tygodniu chodzisz??

• Mamusia
KAsia alez sie narobilas nonono ale pewnie mieszkanko blyszczy 😁
fajnie ze sie spotykacie 🙂Wroclawski watek tez sie w koncu rozwinal i moze tez sie kiedys z dziewczynami spotkam 🙂 🙂 🙂
Kasia moj Oliwier tez tak sie bujal w tyl i w przod na poczatku 😁ale zaraz zaczal w tyl raczkowac 😁
my dzisiaj na spacerkutez krutko bylismy bo pogoda nie za ciekawa:/
ja dzisiaj pizze na obiad robilam i nie powiem 🙃wyszla jak w pizzeri 😁

• Mamusia
hah, Gosia, dopiero teraz zobaczyłam u Ciebie suwaczek z ząbkiem, fajnie wygląda 😁 😆 🤪 taki szczerbolek mały :P

zaczęłam Grzesiowi myć ząbki - polubił swoją szczoteczkę i pastę 🙂 to dobrze, może w przyszłości równie chętnie będzie mył ząbki ;]

ah, pizza fajna rzecz.. swojej roboty by się, zjadło 😉 ale ostatnio zjadłam taką z lidla, z mozarellą, nawet dobra 🙂
ja dziś na obiad miałam mielone z sosem i ziemniaki do tego, a co!

• Mamusia
Martus moja wyszla doslownie jak ta z pizzeri hehe skromnie mowiac ☺️ 😁 Michal znawca pizzy tak powiedzial 😁
nagotowalam malemu potrawki a indyka i troszke jej wyszlo wiec zamrozilam ale teraz tak sie zastanawiam czy dobrze zrobilam...
moj juz spi od 15 minut hehe teraz ma 2 drzemki dziennie po 1,5h ale potrafi nie spac nawet 4,5h!!!a jaki on wtedy marudny matko hehe
no nasz zabeczek to narazie kreska na dziasle ale wazne ze juz sie przebila 😁 😁 😁 teraz tylko rosl bedzie 😁

• Mamusia
My dzisiaj skrzydelka te z Knorra..dobre wyszly.. 🙂

Nadia czesto wstaje o 7 i idzie spac ok 15...Masakra..

Mialam Ci kasia pisac, ale zapomnialam..ze ten zel co nie moze dziecko polykac to ZIAJKA zel zurawinowy 🙂

Ja pytalam pediatry o mrozenie potraw i mowi, ze to najlepszy sposob przechowywania...tak wiec wiekszosc jej mroze, choc ostatnio z tym jej jedzeniem to zwariowac mozna..

• Mamusia
u nas w domu numerem jeden jest fix kebab z sosem czosnkowym z knora 😁 😁 😁srednio raz w tygodniu robie 😁
no z jedzeniem to masakra jednym slowem mowiac jak daje sloiczek to pol zje duzego ale ile nerwow przy tym 😲 on teraz ma fazy ze sam chce lyzeczke do buzi sobie wlozyc z jedzeniem albo pcha lapki do sloiczka czy miseczki 🙃 wszystko dookola brudne dobrze ze jeszcze mi miseczki z jedzeniem nie zrzucil na podloge bo ladnie bym musiala sprzatac 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Gosia ja miałam sie Was właśnie pytac czy Wasze dzieciaki tez pchaja rączki do słoiczków czy miseczki 🙂 Gabi jak już nie za bardzo chce jeść to wkłada paluszki do słoiczka i zje jeszcze kilka łyżek...no i niestety tez próbuję przechwycić ode mnie łyżeczkę 😠 Ostatnio jadła obiadek z miseczki i ja nie zauważyłam ze włożyła nie tylko paluszki ale całą rękę!! Ale byłam wkuta, bo całe spodnie i bujak usmarowała 🙂 Ale ile było radości z jej strony...heheheh

Ja tez często robię te dania z Knorra/ karkówka jest dobra!

• Mamusia
Ja od samego początku małemu gotuję. czasami jadł słoiczek jak dostaliśmy jakąś próbkę albo jak np na mikołajki dostał do bucika słoiczki po 4 miesiącu bo wtedy jeszcze był na samym mleku, a tak to sama całkowicie gotuję. Niby teraz wszystko pryskane ale my mamy koło siebie dużo wiosek i 2 razy w tygodniu targ gdzie pobliscy gospodarze przyjeżdżają sprzedawać swoje produkty więc jest ok:P A słoiczki? nie chce mi się wierzyć że tam nie ma chemii skoro data ważności jest na 2-3 lata do przodu... 🤢
🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 Alek sam zasnął na łóżku bez bujania 🤪 🤪 🤪 🤪
No nie powiem bo byłam koło niego, dawałam mu smoczek robiłam ciiiii... i głaskałam ale sam zasnął 🤪 wprawdzie u nas na łóżku ☺️ale liczą się postępy 😜 A do tego czasami musię udało stanąć na 4 łapkach i tak biedny długo szukał miejsca aż w końcu padł ze zmęczenia hahaha
A do tego nauczył się sam pić z butelki 🤪 🤪 🤪 No czasami mu się nie chce samemu trzymać i jeszcze muszę mu podać ale czasami tak weźmie tę butelkę i tak ja próbuje utrzymać chociaż poziomo, ale czasami mu ucieknie i tek fajnie ją buja hihihi

• Mamusia
Gosia,ja poluję na ten kebab knora, ale nigdzie go nie mogę znaleźć 🙂 za to robiłam te eskalopki w sosie ziołowym - dla mnie rewelka 🙂 tak samo ryba w sosie śmietanowo-ziołowym, zapiekanka z szynką. Dobrze, że takie "pomysły" są na obiad 🙂

a Grześ też pcha rączki do miseczki, jak tylko się odwrócę to cała dłoń w obiadku/deserku i zawsze patrzy na moją reakcję 😉