Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
madziatre a ja myślałam ze ty urodziłaś 😞. a ja byłam dzis u pediatry z Wojtusiemi wyniki na bilirubine wyszły nie bardzo 😞!!!mam go dopajac glukoza po karmieniach tyle ze on nie chce butelki!!!!w środe powtórka badania....mam nadzieje ze mu spadnie ta bilirubina i nie bedziemy musieli wracac na odział i sie naswietlac 😞i ze bedzie wszystko ok!!!

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ojej ciągle ktoś rodzi jak super 😁: 😁 a Iwona to Ziolka???była ta połozna i te szwy mi zdjęła 😁 ale tą potrzebną zostawiła 😁 hhe i musze sie pochwalic!bylismy na pierwszym spacerku 😁 😁 Julu pozytywnie zareagował i sobie nam poprostu zasnął!!a spi dzisiaj cały dzien,masakra nawet mnie uspił na jakas godzinke popołudniu!!!heh takze teraz go troche trzymamy zeby w nocy ladnie spal..

• Mamusia
Witam mamusie te rozpakowane i te w dwupaku! Widzę że lipcówki wzieły się w garść i bardzo dobrze!!!Pewnie znowu któreś wylądują jutro we dwie na porodówce 🙂Wilsonka bidulko trzymam za Ciebie mocno kciuki żebyś już poszła!!!Buziaki dla Was kochane!!!Lecę do łóżeczka bo mała właśnie usneła więc 3 godz mam snu:P

• Mamusia
Cześć dziewczyny!
Byłam wczoraj u lekarza! Szyjke mam miękką i rozwarcie na 1 cm ale mały jeszcze wysoko i nie uciska więc pewnie jeszcze pochodzę 🙂 Nie mógł mi zmierzyć obwodu brzuszka bo synuś był odwrócony pleckami he! Mam przyjść 22 lipca jak doczekam 🙂 Dajcie znać kto urodził!

• Mamusia
Witam Mamuśki 🙂 My po pierwszej wspólnej nocy w omciu jesteśmy 🙂 I było... SUPER:P Mała spała w łóżeczku, budziła się tylko na karmienie->trzy razy pociągła i dalej spała, no i jak narobiła w pory 🙂 Ale za to rano od 8 ciągle prawie pzy cycu - musiała nadrobić 🙂 Teraz dopiero zasnęła. Więc muszę szybko za obiad się zabrać 🙂

• Mamusia
Mam nadzieję, że Anusia już po 🙂 i że się nie męczyła długo 🙂 Wogóle mamusie jak wasze porody? Bo ja po tyłach jestem. Mój 8,5h trwał, ale był, że tak powiem "konkretny" 🙂 Położna nie dała odpocząć, cały w pozycji kucznej... Ehhh, ale jak zobaczyłam Małą... Hmmmm:*

• Mamusia
anusia 86 URODZIŁA!!!!''DZIS O 8.45 PRZYSZEDŁ NASZ SYNEK JULIAN 4350G I 58!'
GRATULACJE: 🙂 🙂:d
Willsonka ja jak dostalam takich troszke bardziej bolesnych skurczy to na drugi dzien polecialam 🙂
Zanka moj Maluch w nocy przespal 5 h 😁 😁
a o porodzie moze popiszemy jak wszytkie sie wypakuja 😁:P
heh,moj tez byl konkretny 😁 😁

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂
my dzisiaj wróciłyśmy ze szpitala tzn ja z moją córcią Natalką 🙂 ... tym razem już nie w dwupaku 😆
Niunia właśnie śpi więc korzystam z okazji, jeśli chodzi o poród to nie powinnam się dzielić wrażeniami z laskami, które beda rodziły 🤢 było koszmarnie ciężko, długo i wogóle nic nie było tak jak powinno być... ale Kruszynka jest cudna więc myślę że było warto 😆
wody odeszły mi w dzień w piątek powoli się sączyły potem 12 godzin chodziłam z bólami krzyżowymi i czekałam na rozwarcie, które nie przychodziło, w sobote rano zaczęło się zbliżać do 5 cm po czopkach, zastrzykach i gorących prysznicach, sam poród trwał prawie 2 godz, ale nie miałam normalnych skurczy tylko bolały mnie przy nich plecy, i musiałam się domyślać kiedy mam przeć, a skończyło się na nacięciu krocza i wreszcie Malutka wyskoczyła 🙂
teraz dochodze do siebie... mam silną anemie, ale bedzie ok 🙂

• Mamusia
Witam
Czy sa na waszym forum mamy z Warszawy ?
Chcialabym uzyskac od was troche rad na temat szpitala jaki wybrac,bo wy juz lada dzien bedziecie ze swoimi maluszkami i jestescie bardziej obeznane czym sie kierowac w wyborze,czy oplacacie polozna itp?
z GORY DZIEKUJE

• Mamusia
Monika bidulo... Ale faktycznie warto dla dzidzi wszystko przeżyć 🙂 ja nie umiem siedzieć praktycznie wogóle na pupie, ale też uważam, że Ona jest tego warta 🙂 A dzisiaj matka dała popis konkretny! Aż mi wstyd. Moja mała należy raczej do grzecznych dzieci (na razie) ale dzisiaj dała w kość. Cały dzień, po cudnie przespanej nocy płakała i marudziła, nie chciała jeść, ani spać. A jak jej mama ściągnęła kaftanik, rozwinęła rożek to Kruszka odpłynęła niemal natychmiast. Normalnie matka wstyd jak cholera. A Kruszka się tyle namęczyła... Teraz śpi jak Aniołek 🙂

• Mamusia
a co do porodów to słusznie, szczególy opiszemy sobie jak każda z nas urodzi. Ja dzis zrobiłam głupio bo wpisałam sobie w przeglądarke filmy z porodów, i troche sie przeraziłam. Po obejrzeniu dwóch dostałam mdłości i było mi niedobrze, szczególnie po tym z nacinaniem. Także drogie mamy-zazdroszcze Wam, że już jesteście po...

• Mamusia
a co do tych moich skurczy...to były takie miesiączkowe, raz mnie obudziły, czekałam, nie przestawało, wzięłam no spe i zasnęłam, po 3 godzinach znów to samo, myślałam że samo przejdzie ale też nie , dopiero po no spie. oj jestem ciekawa jak to będzie.
Dziś z mężem złożyłam łóżeczko, bo może wózek jej nie spasował to może na łóżeczko sie skusi tej nocy 🙂