Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej kobietki!!!!
No to Toju do dzieła 😉 Dla Ciebie 😘
Czekamy na Twoją Anię 😉
A mój synuś dzisiaj jakiś niespokojny 😞 non stop cyc to płacz to cyc, dopiero teraz dał mi odsapnąć i ugotowac obiad 🙂
Może po prostu zmiana miejsca tak na niego wpłynęła 🤨 nie wiem..
Lece zjeść obiadek, apotem może na spacer sie wygrzebie z małym 🙂
milego poniedziałku 😉 Buziolki:P

• Mamusia
mimi83 na pewno zmiana otoczenia wpłyneła na twojego synusia. poczuł niepokój i ciągle chciał do mamusi 🙂 tak mi się wydaje. tak moja córa po porodzie reagowała. tylko ona nie dała mi w ogóle nawet w nocy spać ciągle chciała cyca 🙂 .... szybko to mineło więc się nie denerwuj bo i synuś zacznie to odczuwać niepotrzebnie 🙂 ... ach wy już macie dzieciaczki przy sobie oj niech już ten listopa będzie :P

przespanych nocy życzę 🙂 i szybkiego powrotu do siebie 🙂
listopadówka :P:P

• Mamusia
Asiulka ale kruszynkę urodziłaś 🤪 🤪 🤪 :laugh: czekam na zdjęcia :laugh:

Ja dziś niewyspana, bo mała troszku dokucza. I chyba zaczęły się jej kolki ale 20-30 ml herbatki koperkowej po karmieniu pomaga 😎
My z Łucja zaliczyłyśmy 2 godz spacerek bo pogoda dzis nam dopisała 🙂

Teraz mała śpi, Arek na siłowni a ja mam chwile dla siebie, więc sobie paznokietki wypiłowałam bo juz się domagały jakiś zabiegów pielęgnacyjnych 🥴

Jutro jadę po nowe kropelki dla Łucji bo nadal walcze z tymi oczkami 😞 ale tym razem poleciła je okulistka więc mam nadzieje, że pomogą 🤨

• Mamusia
Asiula gratulacje 🤪 🤪 🤪

Karola ja też ciągle używam tego samego balsamu co w ciąży, tego co moni z daxa i brzuszek mi ładnie wraca do formy 😉

Dzisiaj wyspałam się jak jeszcze nie miałam okazji od urodzenia Kubusia 🤪 A to dlatego, że mały przez katarek denerwuje się przy piersi i zjada malutko i przez to często się budził, więc od wczoraj odciągam pokarm i daję mu butelką. I jak sobie taką butlę wydudli, to śpi 3 godz. 🙂 Dzisiaj w nocy miałam tylko 2 pobudki 🤪 A z kolei w dzień jak obudził się o 13-tej to zasnął o 18.30, cały dzionek udzielał się towarzysko :P
Zaraz musimy go zbudzić na kąpanie, bo już dawno przespał porę kąpieli...

Tojuś 😘 na ten czop 🙂

Miłego wieczorku kobietki i spokojnej nocki 😘

• Mamusia
Hej dziewczyny!

Asiula, jaką kruszynkę masz fajną 🙂 🙂

Obejrzeliśmy mieszkanie 🙂 super!!! I panele już też wybrane, udało nam się zarezerwować takie z super promocji 😎 😎

dzięki babeczki za wsparcie, na razie nic więcej się nie dzieje, jutro mam wizytę u ginekologa to go trochę pomolestuję o usg, bo ciekawa jestem ile Ania waży...

Karola83, dla Łucji, żeby oczka wyzdrowiały 😘
dobrej nocki :*

• Mamusia
Hej dziewczyny!

Dopiero znalazlam chwilke by cos napisac 🙂
Widze,ze nasza Asia juz po wszystkim 🤪 🤪 🤪

Gratuluje Asiu malenstwa 😉 🙂

Toju 😘 dla Ciebie i Anusi,obyscie sie szybciutko spotkaly 🙂 trzymam kciuki za was kobietki 😉 🙂

Karola83 biedna Lucja,miejmy nadzieje,ze nowe kropelki jej pomoga i nie bedzie sie bidulka meczyla z oczkami 🙂

Moni jak Szymus?

Ja kochane niestety odstawiam malego od piersi 😞 😞 😞
Pokarmu mam coraz mniej i jest zbyt "chudy"
maly sie nie najada,co godzine chce cyca,a ja nie nadarzam z produkcja 🤨
Kupilam dzis milupe 1 dostal na noc pierwsza butle i zobaczymy.A tak chcaialm karmic jak najdluzej 😠 😞 😞 😞

Trzymajcie sie cieplutko 🙂
Spokojnej,przespanej nocy wam zycze :*

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Maxara dzięki za zaproszenie 😉 ale ja już zostanę z moimi wrześnióweczkami, bardzo się do nich przywiązałam, i one mnie bardzo ciepło przyjęły kiedy październikówek było jak na lekarstwo 😉 😘

ACSB, kurcze szkoda... A może to ten kryzys laktacyjny? Nie rezygnuj jeszcze z cycucha... szkoda... Buziak, żeby jeszcze się dało 😘 😘

u mnie bez zmian... I jakoś wizja urządzania nowego mieszkania bardziej mnie absorbuje niż to że za kilka dni pojawi się w naszym życiu Ania 🤔 🤔 Cieszę się na nią, ale wykorzystuję każdą chwilę, kiedy jest jeszcze w brzuszku na wypady do sklepów, żeby wybrać wszystko, a potem jak już dostaniemy klucze M będzie sam jeździł i kupował.
Dzisiaj pojedziemy do Leroy Merlina, bo ponoć mają drzwi wew. w promocji 🤪 🤪 😎

A o 16:30 mam ginekologa :laugh: ciekawa jestem co mi powie...

• Mamusia
hej kobietki!!!
No ja mam chwilke wolną, Szymuś sie uspokoil już i spi, niestety w nocy tez dal mi popalić 😞 niewyspana jestem,ze szok.. 🤨 mam nadzieje, ze dzisiaj sie nie powtórzy ta histeria z dnia wczorajszego 🤢
ACSB moj Szymek tez czasami jak ma faze to co 15-20 min cyca chce np. tak bylo wczoraj,i mi sie tez wydaje ze sie nie najada, ale potem okazuje sie ze wszystko jest oki.Może nie rezygnuj jeszcze z karmienia piersią, uwierz mi ja tez juz mialam wetknąć malemu butle, ale jakos daje rade 🙂 Dla Ciebie 😘
Toju pomyślnej wizyty u gina 😉
Zmykam prasowac fatalaszki malego 😉
Miłego dzionka 😘 😘 🙂 🙂

• Mamusia
Hej kochane!

ACSB dziewczyny mają rację, cyc dla malucha najlepszy a możesz np dawać cyca i dokarmić butelką ja tak czasem robię jak Łucja mi się nie najada cycem samym.

Tojus oby same dobre wieści u gina 😘 , właśnie zauważyłam że stuknął Ci 40 tc 🤪 jak ten czas leci 🙂

Ja na 16 ida z Fuśka do pediatry prywatnie, bo cos ciężko oddycha a jak się pytałam lekarza rodzinnego i położnej to mówią że to normalne ale czasem wydaje mi się, że aż powietrza nie może nabrać 😞 więc lepiej dmuchac na zimne i skontrolować.
A idziemy do taty lekarza który prowadził moją ciąże :laugh:

• Mamusia
osz rany jakie pustki u Nas na forum 🥴

A my po wizycie u lekarza okazało się, że mój Skarbek zdrowiutki, jedyne zastrzeżenie lekarz miał do jej języka!!! że troszkę za duży i dlatego tak oddycha, teraz musimy obserwować czy dzieje się coś niepokojącego póki co mamy się nie przejmować 😉

a ja mam nie dokarmiać butlą tylko cycem, bo po butki będzie się jedynie tuczyć a nie chce żeby była kluska 🤢

• Mamusia
Karolka, buziak coby Cię te wirusy nie zmogły! 🙂

Karola83 super że niunia zdrowa 🙂 No leci ten czas - termin mam na piątek 😁 😁

A ja po badaniu krwawię... Kurde, dzwoniłam do gina niecałą godzinkę po wizycie co robić bo jest krew, a on na to żebym jechała do szpitala... stwierdziłam że zobaczę, jeśli minie do rana to nie jadę, ostatnio było to samo i niepotrzebnie leżałam tam... 😠

Niunia waży ok 3300g 🙂 a rozwarcie miałam ledwie na pół centymetra...

• Mamusia
Hej dziewczyny!

dzieki dziewczyny za slowa otuchy,oczywiscie jeszcze daje malemu cyca,
a po cycu jeszcze wytrabi 90ml milupy i spi teraz 5godz 🤪 jeszcze nigdy tak dobrze nie spal 🤪

dzis bylam z nim na kontroli juz wazy 4560 i ma 55cm rozwija sie prawidlowo i byl dzis bardzo dzielny 🙂

jestem tez po pierwszej kolce,kurcze,ryczalam razem z Phillipem,biedaczek meczyl sie od 18 do 22 ,zrobilammu masaz brzunia,oblozylam termoforem i pomoglo.
Okropne te kolki jutro lece po kropelki simplex podobno sa super na kolki.

• Mamusia
Karola,fajnie,ze juz jestescie w domku,2dni zawsze cos 🙂
duzo zdrowka dla Ciebie i Natalki 🙂

Toju pewnie,ze nie ma co panikowac skoro juz raz tak mialas,ale ja dla pewnosci pogadalabym o tym z polozna,to juz koncoweczka,wiec lepiej miec sie na bacznosci 🙂

Karola,ciesze sie bardzo,ze Lucja zdrowiutenka,teraz jestes spokojniejsza.
Z tym cycem to naprawde lepiej jak z butla,jesli mozesz karmic i mala ssie bez problemu to lepiej cycunia dawac (ja mimo "chudych dni" nadal podaje 🙂 😘 na zachte 😉

Mimi te nasze chlopaki maja albo male zoladki,albo za duza chec bliskosci z mamusiami 😉

dobranoc kochane kolorowych i slodkich snow

• Mamusia
czesc nareszcie w domku w sobote przed południem pojechałam do szpitala z bulami krzyzoymi i skurcze pocztakowo co 10 min potem co 5 mini tak zbadano mnie niemiałam rozwarcia to kazali mi czekac ból ciezki do zniesienia i tak ciagłam cała sobotnia noc o 3 kazali mi isc na podorówke tam miałam rozwarcie na 6 o 4 rano i tak czekałam z tym bółem o 7.30 bo przedemna dziewczyna rodziła potem znów mnie połozna zbadała to juz było 9 palców i jeszcze co tak mi dobrze zrobiła ze masujac to te bule krzyzowe zanikły ja do rodzenia atu skurcze co 13 min koszmar ja juz sily niemiałam przeszec normalnie spałam i tak przyciagli mnie do 10 dopiro podlazyli mi kroplówke na skurcze i potem lekarz mi nacisnoł na brzuch zeby juz szybko poszło i jak zobaczyłam swoje malesnto to odazu mi zmeczenie przeszło dosłaa 10 punktów ma 53 cm i ważyła 2800 ale jakie jaja dopiero na drugi dzien mi powiedzieli ze mieli awarie wagi i im wczesniej pokazała 2450 dobze ze jeszcze raz ja wazyli bo im niepasowało ze to taki klocek a tu tyle wazy,no i mnie oczywiscie nacieli po 2 godzinach juz sama szłam na sale i mąż był cały czas ze mna przy porodzie.ogulnie dobrze sie czuje waze 60 kg,to juz troche schugłam nawet niemam rozstepów ale ja w ciazy sie smarowałam kremami to moze za to,mala ładnie pije z piersi i jest grzczna normalnie wyglada jak kotek oczka ma takie ciemne no i tyle włosków,a wiecie co wczoraj sie dowiedziałam ze na sali lezała ze mna dzieczyna co tez bywa czesto na brzuszku super pozdrawiam cie sylwia 🙂

• Mamusia
Cześc dziewczynki!

Mi Łucja po 5 zaserwowała pobudkę, godzine piła cyca a teraz szaleje bo pewnie się przejadła - zachłanna jest na jedzenie.
Mi nie pozostało nic innego jak czuwać przy niej dopóki bezpiecznie nie zaśnie więc urozmaicam sobie czas 🙂

Zauważyłam, że moja Fuśka już z ciuszków wyrasta 🤪
ale co się dziwić ma juz 3 tyg - masakra jak ten czas leci a jeszcze nie tak dawno marudziłam, że chce już urodzić :laugh: 🤪

ACSB dobrze, że nie rezygnujesz z cycucha, wiadomo wszystko co najlepsze dla dzieciaczków

Toju a może po badaniu poprostu czop intensywniej odchodzi bo wiadomo po badaniu naruszone

Asiula dobrze, że już po wszystkim i masz swoja córeczkę przy sobie :laugh:
Tak więc wszystkie wrześnióweczki rozpakowane 🤪