Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej kobiety!!!!
Karola, ja myję główkę przy upalach codziennie, a jak jest chlodniej to kąpie małego co drugi dzień 🙂
U nas jest moja przyjaciolka,wiec siedzimu, plotkujemy, chodzimy na spacerki i jest bardzo fajnie 😜
Jutro wyjazd do rodziców, bo w sobote mamy wesele, no i zastanawiam sie czy zostac tam u nich już az do konca urlopu mojego T czy jeszcze tu wrócić 🤔Powiem Wam, ze bardzo tęskniłam za domem, ale jak sobie pomyslę, ze bede tam musiała tyle siedzieć, to jakoś mi sie nie chce 🤢 Jednak nie ma to jak na swoim 😜 😜
Buśki 😘 😘 😘

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Karola83 napisał(a):
a skoro jesteśmy przy kąpielah itp.
to jak często myjecie włoski dzieciaczkom? bo ja w sumei codziennie wydaje mi się, że poci jej się głóka i może swędzieć przy takich upałach ale nei wiem czy dobrze robię 🤨

my kąpiemy Natalkę codziennie nawet 2-3 razy w ciagu dnia, a główkę myję codziennie 🙂

• Mamusia
hejka 🙂
my już po wizycie u dermatologa 🙂 Natalka ma stwierdzoną alergię na własny pot /nadwrażliwość/a do tego bardzo kwaśny pot co przyczynia się do wysypki skórnej powierzchniowej. Dostaliśmy całą reklamówkę próbek kremów, szamponów itp. na takie dermatologiczne przypadłości u małych dzieci. Wszystko możemy stosować dopiero po zniknieciu wysypki. Lekarz zapisał wapno, clemastin oraz woderobioną do przemywania całego ciała i zasypkę na noc, do tego krem zinalfat.
Jestem zadowolona z wyzyty,Pdoktor bardzo miły, delikatny i wszystko super wytłumaczył. Skasował 40zł, leków przepisał za 50zł a kkontrolną wizyte mamy gratis za 7-14dni w zależności od postepu leczenia.

• Mamusia
Karolcia takie wizyty teściowej najlepsze raz na jakiś czas i masz spokój. 🙂
co do mieszkania, nieraz lepiej dać wiecej i mniej robić niż ładować kase w remonty...muicie się zdecydwoać jakjest ładnie wykończone i wyposarzone mieszkanie to chyba lepiej takie wziąść 🙂Powodzenia raz jeszcze 🙂
Mimi udanego urlopowania u rodziców 🙂
ja też ostatnio mam mało czasu, ale czytam was co chwilkę w pracy patrze czy coś nowego naklikałyscie 🙂
Pozdrawiam.

• Mamusia
Natalka wrażliwa,
ale ja zauważyłam, że Łucji tez wyszły chrosteczki na pleckach i ramionkach, posypałam jej talkiem.
a w takie upały to tez sie chłodzimy w baseniuku bądź wannie z 2/3 razy 😉

a moja Gwiazda dziś strajkowała i tylko jedną drzemeczkę po obeidzie miała a jak zwykle na placu zabaw śmigała więc mega zmęczona padła po 19 😁 aaaa i dostała swoje pierwsze zabawki do piaskownicy 😁 oczywiście mama i tata więcej mają z tego radochy a dziecko tylko gryzie ale co tam fajnie jest 🙃
wogóle mała osatnio strasznie zaczepna się zrobiła 🤪 Panie na placu zabaw muszą na nią patrzeć i podziwiać. 🤪 stroiminki, bije brawo, i inne swoje wygibasy byle ją podziwiały 🤪 😁 normalnie gwiazda piaskownicy 😁

• Mamusia
hej dziewuszki!

U mnie od rana pada, no niby fajnie, bo się ochłodziło ale nie pójdziemy na plac zabaw 😞
popołudniu oglądamy kolejne mieszkania - mam nadzieję, że trafi się cos fajnego 😜

Łucyja nadal stroi humory i zanim jej dam kaszę to szaleje w łóżeczku ja w tym czasie wychodze bo mnie trafia 🤢 później mimo, że jest zmęczona to nie uśnie tylko szaleństwa część dalsza i tak nawet do godz 🥴
po sniadaniu już drugi dzień nie spała, ot dziewczyna dorasta i widać uznała że juz jest na tyle duuuża, ze nie potrzebuje drzemeczki 😁

Ja po obiadku zmykam paznokcie malować i odsapnąc odrobinę zanim czorcik wstanie 😁

Buziam 😘

• Mamusia
Inka nie zaginęła, tylko internet jej zabrali 😁 A konkretnie mężuś, bo wraca z pracy wieczorami, prawie jak my się do spania szykujemy, a wtedy już nie mam siły jeszcze przy komp. siedzieć 😜

Karola83 szkoda tego mieszkanka, oby szybko udało Wam się znaleźć kolejne 😉 I zazdroszczę Ci z tą teściową, ja też bym chciała swoją raz na miesiąc oglądać 😜 No, może przesadzam, ale na pewno nie tak jak mam teraz... A budowa się przedłuża 😞
Wczoraj wreszcie zamówiliśmy schody i tym sposobem mamy już wsio załatwione, teraz tylko dokończyć kafelkowanie (a mamy dopiero zrobioną tylko łazienkę 😞), w sierpniu panele, drzwi wewn. i zewn. i brama garażowa, a na wrz./pażdz. montaż kuchni i schodów. Ale pewnie wszystko będzie trzeba poprzesuwać i wyjdzie na koniec roku, albo jeszcze lepiej 😞
Toja, Kubala taki maminsynuś jest i najlepiej mu u mamusi na rączkach 😉 Z innymi chodzi za rączkę, albo jak ktoś go puści to raczkuje, a ze mną tuli się do kolan, ręce w górę i dawaj 🤢
Poza tym zrobił się wstydliwy 😁 Jak ktoś obcy go zaczepia to tak śmiesznie przechyla główkę na bok i wtula się we mnie 😁

Aha, co do mycia główki, to też myjemy codziennie. Po pierwsze włoski przez te upały ciągle mokre od potu, a poza tym Kubala przy jedzeniu lubi nakładać odżywki, to z kaszki, to z zupki, zawsze czymś ma poklejone 😁

• Mamusia
no mam faworyta mieszkaniowego 🤪 nareszcie 😁 troche kreciłam nosem i pewnie z ceny uda się zejśc trochę 😜
ale zobaczymy bo mam jeszcze fajniutkie upatrzone ale na urlopie sa człowieki i w przyszłym tyg bedziemy mogli obejrzeć 😉

no dobra to teraz chwalę sie pociechą, otóż już swobodnie i pewnie staje przy wersalce i zaczęła wędrować powolutku i ostrożnie ale coraz bliżej chodzenia jestesmy. a tym czasem zapierdziela tak na czworaka, że szok. Normalnie biega 🤪 aż cała mokra jest, ja nie wiem skąd tyle energii ma 🤨 😁

• Mamusia
Witam!!!

Nie ukrywam,ze mi glupio,ze sie nie meldowalam tyle czasu ☺️ nawet nie bede sie tlumaczyc 🤨 bo chyba juz calkiem sie spale.
Podczytalam to i owo i widze,ze nasze szkrabki wyprawiaja juz cuda 🙂 A i mamusie dzielnie sie 3maja 🙂
karola-Gratuluje pracy!!! (lepiej pozno jak wcale nie pogratulowac)
karola83-3mam kciuki za mieszkanie 🙂
inka-wytrzymasz,jeszcze troche i tesciowa bedzie sasiadka 🙂
mimi-udanego wypoczynku,odpoczywaj ile sie da.
Toju-milo,ze o mnie pomyslalas :*

U nas wszystko wporzadku,pimpek pociska juz ostro przy meblach,jeszcze lepiej wychodzi mu zabawa w rozwijanie papieru toaletowego,grzebanie w szafach i szufladach.Dyskutuje przy tym po swojemu i obraza,gdy ktos zwraca uwage,ze tak nie wolno.Wyszedl mu kolejny juz 7 zabek.
A ja kochane od m-ca na diecie jestem i ostatnimi czasy wieczory spedzam w fitness clubie (przez co mam malo czasu),ale efekt jest od 15.07 zrzucilam z siebie 10.4kg musze wkoncu schudnac,tym bardziej,ze planujemy z C kolejna ciaze.

Buziole dla Was i Maluszkow :*

• Mamusia
Hej 🙂
Acsb fajnie,że jesteś 🙂każdy zagoniony,mało czasu na wszystko mamy. Gratuluje ważnej decyzji o drugej dzidzi 🙂kiedy palujecie zacząć starania?? ale się wzięłaś ostro za odchudzanie- Gratuluje taki spadek, tylko pozazdrościć 🙂ja jakoś czasu mam za mało...tymbardziej teraz kiedy pracuje 🙂 dziekuję za gratki 😁
Karolcia oby się udało trzymam kciukasy 🙂
Inuś tak to już z tymi naszymi facetami jest 🙂 zabierze ci taki internet a my odciete od świata 🤪

• Mamusia
jak się chwalimy to chwalimy 🙂
Natlia wczoraj trenowała z Tatą chodzenie, od fotela do ramion T robiła kilka kroczków i bams na dupkę - tak się wszystko konczyło.
Wczoraj byłam z B na urodzinkach w hoplandzie jego koleżanki. Niestety zdarzył się mały wypadek. Niektóre siatki były porozrywane i B wypadł z 2m na brzuch spadajac na plastikowy bujak 😞szczęście w nieszczęściu, żę trochę się poobijał ale nic mu nie jest 🙂 oczywiście pracownicy tej placówki nawet nie zauważyli zdarzenia 😠

• Mamusia
Acsb super! Ale mnie ucieszyła ta wiadomość o drugim dzidziusiu 🙂

Inka wytrzymasz, a wtedy własne gniazdko będzie cieszyć że ho ho 🙂

Karola83 mam nadzieję, że dostaniecie to najlepsze mieszkanko 🙂

Karola, ja bym tego wypadku tak nie zostawiła i narobiłabym tam rabanu 😠 i do lekarza idź z młodym bo może mieć ukryte obrażenia wewnętrzne 😞

• Mamusia
o ja pierdziele! karolka dobrze, że Batiemu nic poważnego się nei stało.
Ja bym mega zadymę zrobiła i zgłosiła gdzie trzeba, żeby sprawdzilli stan techniczny skoro właściciele i pracownicy tego nie robią 😠
dla Natalki ogromne brawa za próby samodzielnego chodzenia 😁

ACSB fajnie, że zajrzalas i gratuluje decyzji 🤪 😁

Inuś oby szybko budowa i urządzanie domku się skonczyło i żebyście mogli sie cieszyć na swoim 😉

U mnie kolejny dzień pada i chłodno jest więc kisimy się w domu, ale jak Łucyjka wstanie to wybierzemy się na małe zakupy do centrum, żeby na siebie nie wchodzic w domu bo znowu nerwowa atmosfera.

co do mieszkania to zanim je znajdziemy to ja pobiję A. no wynajduje mi mieszkania na 10 ii 11 piętrze mało tego w takim beznadziejnym układzie że szlak mnie trafia i łazi za mna i truje mi d... że je pięknie urządzimy tak jak ja będę chciała itp. no mówię Wam droczy się neimiłosiernie 😠 😁

• Mamusia
weekend dziewczęta zapewne imprezują 😉

zaponiałam napisać, że Łucyja ma szczoteczkę do zębów i tak pięknie myje te swoje prawie 6 ząbków 😁
mała dość szybko usnęła więc ja mam dla siebie dłuższy wieczór 😁
pośmigam sobiepo necie a późneij oglądamy film z A. bo już nie mamy sił wynajdowac nowych ofert mieszkań

• Mamusia
Witam wieczornie 🙂

ACSB miło, że zaglądnęłaś 😉 My też ciągle myślimy o drugim dzidziusiu, ale poczekamy do przeprowadzki, bo będzie niedługo kupę roboty, malowanie, pakowanie, przenoszenie, meblowanie... Oj, jak ja bym już chciała... No i pewnie zaczniemy pod koniec roku i jak nic drugie dzieciątko znów na lato się szykuje 😉 A mówiłam nigdy więcej latem 🙂

U nas też dziś leje i chłodno. Nawet dobrz, bo trochę powietrze lepsze, ale gorzej, że moi rodzice dziś wyjechali nad morze i tez tak mają 😞 No i co gorsza znów ludzie mają zalane domy przez te ulewy... A jak u Was, nikogo nie podtopiło?

Karola83, ja też coraz częściej kombinuję, żeby choć n atrochę z domu wybyć, bo można oszaleć... Ale zagryzam zęby, może szybko zleci te parę miesięcy 🥴

Kar_ola, dobrze, że Bartusiowi nic się nie stało. Ale aż strach dziecko puszczać w takie miejsca, nikt tego sprzętu nie sprawdza? 🤨

Spokojnej nocki 😘

• Mamusia
Witam wieczornie!

U nas tez pogoda pod psem,ale nie siedzielismy w domku,bylismy w sklepie zoologicznym Phill podziwial chomiki i inne male puchate zwierzaki,tak sie do nich zacieszal,ze o maly wlos jeden puszek nie pojechal z nami (mam rozsadnego meza).
Wracajac do sprawy drugiego dzidziusia,dlugo sie zastanawialam,nad tym czy jestem gotowa i stwierdzilam,ze najpierw to musze schudnac,wtedy owszem 🙂 Kochane moja waga wskazywala 79kg zywej wagi 🤢 zalamka,ale sama na nia pracowalam ☺️
Takze jak schudne do 59 zabieramy sie za majstrowanie drugiego malenstwa.
Kto wie moze znow uda sie,ze z Inka bedziemy razem z brzuniami smigaly 🙂 Takze,Inus poczekam 🙂
Karola-no sprawa z Batim to mna strzepala,Bogu chwala nic sie nie stalo,ale jak pomysle co by moglo sie stac przez nie odpowiedzialnosc pracownikow.Az mnie nerw bierze 😠 A i Wielkie BRAWO dla Natalki za pierwsze kroczki 🤪 zuch dziewczyna.
Toju-decyzja nie latwa,ale maz sie tak rozkrecil,ze i mnie zarazil 🙂 w sumie wszystko dla dobra Phillusia,zawsze razniej z rodzenstwem 🙂
Karola83-Z mieszkaniem czasami warto poczekac,porozgladac sie.Sama wiem jak mnie irytowalo,gdy nie moglismy znalezc,Ale po 3m-cach udalo sie i jestem mega zadowolona.
Fakt bylo do remontu,ale okazalo sie wielkim plusem,bo mam tak jak mnie sie podoba 😉

Milej nocy i kolorowych snow :*

• Mamusia
Inka, ACSB trochę Wam zazdroszczę 🙂 ale ja na razie muszę zrobić kolejny etap awansu nauczycielskiego, który trwa 3 lata... 😞 Wypłata będzie trochę większa jak będę nauczycielem mianowanym... A dwa, moja nerka musi odpocząć, bo w kolejnej ciąży znów będę miała zastój.
Taką mam budowę i tak ta nerka jest umiejscowiona że ciąża zawsze będzie ją uciskać, bo jest za nisko 😞