Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wstawać spiochy
my juz od 7 nie spimy
zaraz wciągam sniadanie
trochę pognijemy w domu i na spacer
bo piekne słoneczko siweci, tylko nie mam planu gdzie uderzyć
bo tak czy siak z naszego zadupia autem musimy gdziś wyjechać 🙂

Lady trzymamy kciuki za szybki powrót do domu

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Siemka! Ja już dziś byłam u dentysty i myślałam, że się wściekne w poczekalni - byłam drugą pacjentką i przy mnie już miała 40min opóźnienia. Na szczęście mała słodko spała w domu pod opieką babci 🙂 Zakupy też po drodze już załatwione, teraz się biorę za książkę 🤪 Chwila luzu, dawno tego nie było 🙂

• Mamusia
A mnie dopadło jakieś cholerne przeziębienie 😞 kaszel mnie dusi i tak jak Ggulek kiedyś pisała, że wody płodowe lecą mi noskiem 🙂 🙂 nie cierpię być chora, jak kaszlę to cały brzuch podskakuje i boli aż 😞 idę zapodam sobie Oscillococcinum, często mi pomaga, więc może i teraz podziała 🙂

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Hej,
U nas była dzisiaj położna i mam doła, przez tą całą kiepską morfo po porodzie mam za mało pokarmu i muszę małą dokarmiać... Idę się pochlastać 😞

Wez napij sie herbatki na laktacje.Ja wczoraj jedna wypilam i nie wiem czy to po niej,ale w nocy mleko mi samo z piersi lecialo.A tez mialam problem z wkarmieniem malego.Czesto go przystawialam i teraz pije co 2 h.Jak jest marudny czy sie kreci to tez cycuszka dostaje.I takim to sposobem mamy mleko 🙂Tobie tez sie uda 😉

• Mamusia
izunia1986op napisał(a):
ggulekk napisał(a):
Hej,
U nas była dzisiaj położna i mam doła, przez tą całą kiepską morfo po porodzie mam za mało pokarmu i muszę małą dokarmiać... Idę się pochlastać 😞

Wez napij sie herbatki na laktacje.Ja wczoraj jedna wypilam i nie wiem czy to po niej,ale w nocy mleko mi samo z piersi lecialo.A tez mialam problem z wkarmieniem malego.Czesto go przystawialam i teraz pije co 2 h.Jak jest marudny czy sie kreci to tez cycuszka dostaje.I takim to sposobem mamy mleko 🙂Tobie tez sie uda 😉

Izunia a co to za herbatka? Tak żebym wiedziała na przyszłość 🙂

• Mamusia
Izunia piję od paru dni hippa na laktację i racja trochę jest więcej, ale dalej za mało. Podłamałam się trochę bo najpierw problemy z ssaniem, potem z brodawkami, a teraz to. Do tego moje dziecko ma charakterek i musi sobie possać cyca, nie da się oszukać niczym 😜

• Mamusia
meti84 napisał(a):
Kasia, wskakuj pod koldrę i sie wypoc porządnie, bo w sumie nic więcej zrobic nie możesz. Trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia!!

Tak też właśnie robię kochana 🙂 leżę grzecznie pod kołderką w łóżeczku 🙂 obiadek z wczoraj mam więc nie muszę robić dzisiaj 🙂 🙂

• Mamusia
kasia_sztuk napisał(a):
izunia1986op napisał(a):
ggulekk napisał(a):
Hej,

Izunia a co to za herbatka? Tak żebym wiedziała na przyszłość 🙂

ja pije z Herbapolu.

• Mamusia
ja piję z hippa
ggugulek ale ta połozna po wynikach morfo stwierdziła że masz za mało pokarmu? czy jak ?
a bierzesz jakieś witamińska na to ?
ja mam/miałam anemie i jakoś dziecko swoje karmie, a i ja czuje że anemia już mija, bo chociażby oczy mnie już nie bolą
szczerze ja bardzo radyklanie podchodze do karmienia cyckiem i jak słyszę że połozne takie rzeczy pierdolą to najchetniej bym im jebła

astra trzymamy kciuki za wizytę

ja babusię odwiedziłam
dzieci mi pospały w aucie wiec odtransportowałam do łozek i mam relax
obiadu tez nie gotuje bo mam z wczoraj
chyba jakiś filmik sobie zapodam 🙂
aha jest słońce ale wieje jak ch... wiec postałysmy chwile na dworze tylko bez spacerowania

• Mamusia
A to w aptece można kupić taką herbatkę?
A mogę ją już zacząć pić przed porodem? 🙂 co by se naprodukować mleczka 🙂 🙂 ja wcinam pomidorówkę, wyskoczyłam do Netto, bo mam 5 kroków dosłownie i kupiłam całą siatkę pomarańczy i bananków 🙂 🙂 i chipsy do tego 🙂 muszę korzystać póki mogę jeszcze 🙂 🙂

• Mamusia
kasia w aptece jak najbardziej
ja hippa kupuje w realu na dziececym
w kazdym molochu idzie kupic taki herbatki

chyba mozna pic ale szczerze nie wiem czy przy nawale bedzie to konieczne 🙂
ja to zaczełam dopiero teraz podpijac niedawno jak poczłam ze mniej wiecej cycki sie wyregulowały 🙂

• Mamusia
Sztunia oglądała moje wyniki morfo i była w szoku, że nie dostałam żelaza i powiedziała, że przez to mam mało pokarmu. A i doszła do tego wniosku też po tym jak moje dziecko po 40 minutach jedzenia płakało o więcej i potem jeszcze zjadło 60 ml bebilonu. Próbuję teraz robić dłuższe odstępy w karmieniu i karmię tylko z jednego cycka, żeby uzbierało się więcej pokarmu w drugim, nie chcę małej dokarmiać ehh
Kasia mój mi kupił hippa w carrefourze i chyba można przed, bo to ziółka 😜

• Mamusia
Ja też wypełzłam ze szpitala ze sporą anemią, ale naszpikowana żelazem i dawką do domu. Z ilościa pokarmu problemu nie miałam. Kurcze, może jednak powinni Cię wzmocnić. Chociaż ja tabletki odstawiłam bo Dżon dostał wzdęć. A robiłaś badanka kontrolne?

Wróciłam 🤪

Jak byłam się kąpać to wypadł mi czop, z krwistymi nitkami, nie za dużo, ale cały czas mi wyłazi po sporym kawałku.
Ginka szok, jak mnie zobaczyła...Niunia waży 3300g, paluchami sobie majstrowała przy buzi. Główka bardzo nisko i teraz najważniejsza rzecz: mam rozwarcie na 2 paluchy 🤪
Po badaniu nie mogę łazić, tak mnie bolą pachwiny i co chwila mi brzuchol twardnieje...brr...
Czyli wieści dobre!!! 🙂