Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
agadka,anyaz to kazda z nas ma inna karte ciazy 😮 bo ja mam niebieska 🤪
I mam tam tylko za kazdym razem pisane cisnienie,tetno dziecka, czy z moczem wszystko ok, czy czuje ruchy i jest zaznaczone glowkowe ulozenie juz ale nic wiecej na ten temat, no i ile cm ma brzuch 😁
Niby jeden kraj a i tak wszystko inaczej
Nirmalka no to trzymam kciuki moze sie cos ruszy,pochodz po schodach moze 😜 a rozwarcie sie zwiekszy i skurcze moze sie wkoncu zaczna
Magdaluke kozystaj i sie zdrzemnij z Ella juz duzo nie zostalo na odpoczynek.Jak maly sie urodzi to bedzie wstawanie raz do Elli a raz do maluszka
Czarnyloczku widze ze masz troszke wiecej xczasu zeby z nami posiedziec teraz 😆 bardzo sie cieszymy
I kurcze jakie wy zagorzale kibicki sportowe 😜 mi to sie nie chce ogladac za bardzo sportu

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aguska dziwne myslalam ze przynajmniej ty masz taka jak ja...

a mnie zaraz cos strzeli ten korzen mnie znow zaczyna bolec az mi sie plakac chce jak sobie pomysle ze znow musialabym brac antybiotyk po raz trzeci przez glupi zab wrrrrrr a usuniecie dopiero 11 wrzesnia 😞

• Mamusia
Agadka oj niedobrze z tym zębem 😞, oby szybko przeszło i obyło się bez kolejnej serii antybiotyku.
Dziwne że jesteście w jednym kraju a każda ma inną kartę ciąży.
Czekamy na wieści od rodzących mamuś, jesteśmy z Wami i trzymamy za Was kciuki!

• Mamusia
hej ja dalej 2w 1. Ktg to glupia maszyna mialam lekkie skurcze nic nie zapisala, mialam srednie skurcze nic nie zapisala mam mega skurcze gdzie zwijam sie z bolu to zapisala ze mam slabe a w dodatku nie regularne gdzie co 3 minuty mam takie same...jest glupia zmiana kazali mi sie do lozka polozyc i strac sie zasnac ktoras probowala ?? Jak co 3 minuty ma sie mega bol ? Powiedzieli ze dzis sie z tego nic nie wykluje swietnie druga noc w bolach pozostaje mi czekac do rana na druga zmiane 😞 juz nie mam sily 😞 mam nadzieje ze u was lepiej :*

• Mamusia
hej ja dalej 2w 1. Ktg to glupia maszyna mialam lekkie skurcze nic nie zapisala, mialam srednie skurcze nic nie zapisala mam mega skurcze gdzie zwijam sie z bolu to zapisala ze mam slabe a w dodatku nie regularne gdzie co 3 minuty mam takie same...jest glupia zmiana kazali mi sie do lozka polozyc i strac sie zasnac ktoras probowala ?? Jak co 3 minuty ma sie mega bol ? Powiedzieli ze dzis sie z tego nic nie wykluje swietnie druga noc w bolach pozostaje mi czekac do rana na druga zmiane 😞 juz nie mam sily 😞 mam nadzieje ze u was lepiej :*

• Mamusia
4nula to Cię wymęczą w szpitalu, a myślałam że jeszcze dziś będzie na świecie nasza kolejna forumowa dziewuszka. Oni w tych szpitalach to nie mają serca tylko karzą się męczyć i czekać. Trzymaj się Kochana

• Mamusia
4nula a mialas dzisiaj urodzić. Pewnie oni już wiedzą że będzie CC i jeśli w nocy nic nie będzie to rano Cię wezmą.
Agusia no już ponad miesiąc się Nim zajmuje więc się wprawilam 😜 Poza tym w dzień siedzimy w domu to mam czas na neta, ale jak jest tak upalne to co kwadras budził się do dziewietnastej na cyca. Ale wiem że to już nie to samo dziecko 😉 Dla mnie on zawsze będzie tyci jak w dzień porodu 🙂

• Mamusia
4nula jejku ale serio cie mecza 😞 mam nadzieje ze ci sue akcja rozkreci i szybko urodzisz-trzymam kciuki 😉
Czarnyloczku no ten czas tak szybko leci a malutki pewnie mocno spragniony w te upaly i dlatego by przy cycu siedzial clay czas takie cieplo tez naszym pociechom daje w kosc,a zreszta nie ma to jak przy cycuszku u mamusi 😁
Moze Milako urodzila 😉 macie z nia kontakt?

• Mamusia
qle anula dalej nic.... normalnie ktos musi urodzic i przelamac ta cisze 😁 napewno bez dzieciatka ze szpitala nie wyjdziesz....

chociaz patrzac na tabelke to jak na sierpniowki to i tak duzo juz rozpakowanych....

leze z zimnym okladem i plucze szalwia poki co jest ok odpukac!!!!! moze tylko falszywy alarm
i jeszcze normalnie chyba popuscilam....plucze sobie zeba a tu psssiii i mam mokro :O 😮 chyba moj pecherz ma juz dosc naciskow....maz sie smieje ze rodzimy ale to bylo raczej napewno siusiu....no nic leze juz w lozku wy pewnie juz spicie....to dobranoc

• Mamusia
Dzień dobry mamusie i dzidziusie 🙂

Jak zwykle ostatnio ja już nie śpię, chociaż i tak dziś pospałam do 5-tej. Śniła mi się dziś Agadka, Anyaz i Magdaluke jak nawzajem odwiedzałyście się na porodówce 🙂
Myślałam że jak tu z rana zajrzę to Anula albo Milako będą już rozpakowane a tu nadal cisza, strasznie przetrzymują w tych szpitalach, zaczynam się panicznie bać porodu 🤢
U nas jak na razie deszczowo to może będzie chłodniejszy dzień, oby tak było bo upały mnie wykańczają.

Miłego dnia 🙂

• Mamusia
witam skarbeńki....
ja już na nogach

otóż.....wizyta u ginia, wszytko ok... mały wazy 2800,powiedział ze dobije do 3200, główka wbita w kanał rodny,szyjka zamknięta jeszcze, niko ma się dobrze, o cesareczce nic nie wspomniał... wiec ok...w tym tygodniu mam mieć KTG w szpitalu dal mi już skierowanie
kazał mi mniej jeść i pic ze 2,5L wody, bo troszkę wod płodowych malutko...
i ostatnie wyniki moczu i krwi porobic...
tak się zastanawiam...hmmmm.... tego moczu niby jak mam zrobić jak mam pobudki co godzinę w nocy ...a trzeba mieć przespane przynajmniej 4 bite godziny....buuuu
trudno będą takie jakie będą... 🙂
to już była ostatnia wizyta u ginia teraz mnie bierze pod skrzydełka szpital.. no chyba ze coś wyskoczy w miedzy czasie.....tfu tfu nie zapeszam... 🙂

za to ja w tym miesiacu przesadzilam +6 kilo!!!! szok

• Mamusia
Czeeeeeeść mamuśki ! 😘
Ja to dzisiaj witam o 12 na ktg i będzie mój prowadzący tam i powiedział, że mi dzisiaj da już skierowanie do szpitala a pewnie znowu mnie nie przyjmą 🙂 ale pociesza mnie fakt, że do 16 mam urodzić bo przeterminowana z nadciśnieniem nie mogę dreptać .. zobaczymy !

Ciekawe jak tam już 4nula i milako .. 🥴 bidulki nasze 😘 mam nadzieję, że was nie męczą ..
D-brycz - mam nadzieję, że i u Ciebie coś poszło w nocy 🥴 Megi tak samo!

• Mamusia
agadka napisał(a):
zaraz was podczytam napisze tylko ze wrocilam od poloznej...

pomacala brzuch zmierzyla cisnienie i kazala wrocic jak bede w 41 tygodniu ciazy

WIEC NIE NARZEKAJCIE NA POLSKA SLUZBE ZDROWIA....[/quote

Myślisz, że tu jest inaczej? Mojego brata dziewczynę tak właśnie trzymali....codziennie miała KTG i dopiero w 42 tygodniu kazali jej się stawić na wywołanie porodu......Też już miała dosyć bo myślała, że ta ciążą nigdy się nie skończy..

• Mamusia
Adas jaki sliczny i wyglada powazniej niz na noworodka. Super 😁
Widze ze wciaz sie nic nie rusza z porodami, chociaz Milako i D-brycz jeszcze sie nid odezwaly. U mnie tez cisza, wczoraj wybolalo i spokoj. Dzisiaj tez juz zaczyna brzucho pobolewac. Ale coz to w porownaniu z bolem zeba ktory juz przed 5 mnie obudzil, promieniuje az do ucha i oka, moge jedynie siedziec bo w innej pozycji sie nasila wiec udalo mi sie jeszcze z godzinke zdrzemnac na siedzaco ale i tak czuje sie az slaba... Moze jakbym rodzila to bym przynajmniej ten bol przestala czuc :P
Niko ciesze sie ze z malenstwem wszystko dobrze 🙂 A ja zapomnialam wczoraj napisac ze u Michasi wyszlo prawie 3800g 😮
Ide sprobiwac cos przezuc bo glodna jestem... Milego dnia kochane :*

• Mamusia
Hej wkleiłam zdjęcie mojego Adasia 🙂 żeby ciocie zobaczyły jaki juz duży jestem 🙂

Widzę że juz powoli coś rusza-skurcze sie juz pojawiaja-wchodze na forum to aż mam stresa czy któras własnie nie rodzi albo nie urodziła 🙂

Podczytuje Was ale czaus nie zawsze starcza żeby odpsiac teraz mam chwilkę bo NAdia na spacezre z tatusiem a Adaś śpi 🙂

CZarny loczku na zdjeciach dzieciaczki wydają się większe-penwie gdybyśmy połozyły Adaia i Piotrusia obok siebie były tej samje wielkosci 🙂

DZiewczyny ja juz załatwiłam chrzciny na 2 wrzesnia-w kościele juz załatwione restauracja zamówiona 🙂 córce robiłam w domu impreze ale po tamtych doświadczneiach już podziekowałam takim imprezom w domu bo 32 osoby w domu to masakra-i tak musiałabym posuzkac jakis kucharek bo sama nie dałabym rady z przygotowaniem tyle ejdzenia do tego zwozenie stołów i krzeseł - myslałam o cateringu ale to te zmusiaąłbym sale jakas wynajac bo w domu nawet tyle talerzy nie mam 😮 wiec zdecydowalismy ze restauracje zarezerwujemy wydatek wiekszy ale ja mniej nerwów bede miec 🙂

• Mamusia
Akinimod na kawkę napewno sie umówimy jak urodzisz i jak Martusia troszke podrosnie i Adas to sie umówimy na kawke i spcer z wózkami 🙂

co dos zpitala to jestem bardzo zadowolona, na patologii fajne położne-no moż ejdna się taka nie fajna trafiła ale tez dało się ją strzymać 🙂 sam poród też fajny bo połozne sobie żartowąły i fajan atmosfera(mimo że lezałam na stole z przeciętym brzuchem) a na położnictwie to już tez połozne fajne, miłe i zawsze przychodziły gdy się je poprosiło to pokazałay jak karmić czy butelkę przyniosły nam anwet na noc dzieci zabierały jak chciaąłysmy-bardzos ympatyczne panie gdybym rodziła 3 raz ( ale raczje tego nie planuje) to na penwo bym rodziła w orzepowicach 🙂