Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie Dziewczyny!

Wpadłam się przywitać, ja wczoraj miałam kiepski dzień, a wieczorem dopadły mnie okropne bóle brzucha i nawet nie wiem w którym momencie zasnęłam i spałam do około 3 nad ranem. A dziś też jakaś nieprzytomna jestem.

Widzę że coś się rusza powoli z porodami - 4nula, Milako - powodzenia!
Magdad śliczny Piotruś, tak słodziutko sobie śpi 🙂
Mauapaulina ślicznie się prezentujecie dziewczynki i mała taka cudna!
Suuperbabeczko życzę szybkiego powrotu do formy, super mąż ze tak Ci pomaga i że malutka w miarę grzeczna.
Czarnyloczku fajnie Homerek oswoił się z nowym domownikiem. A faktycznie dużo macie badań. A Ty wcześniej załatwiałaś pediatrę dla Miłoszka czy dopiero po porodzie to organizowałaś?
Kambea współczuję oparzenia, mam nadzieję że już lepiej to wygląda i się goi.
Amelia niepoważny ten Twój małżonek że po 4 piwach chciał wsiadać za kółko, też bym się wkurzyła. Zobaczysz i na Ciebie przyjdzie pora do porodu.
Niko witaj w gronie Sierpnióweczek 2012. Jeśli dobrze zauważyłam to masz termin porodu tak jak ja na 27 sierpnia? Napisz jeszcze w którym tygodniu poczułaś pierwsze ruchy synka to dodam Cię do naszej tabelki która w aktualnej wersji znajduję się na 31 stronie wątku "Tabelka Sierpniówek 2012". Żeby ją zobaczyć musisz być w gronie moich znajomych.
Przepraszam te które pominęłam ale jakoś ciężko mi się skupić i w jednej chwili chcę dużo napisać a za moment tracę wątek 😲

• Mamusia
dzien dobry

nie dobre wiesci od moni trzymajmy kciuki za malutka forumowa niespodzianke marcelinke

czarnyloczek a to w sumie dobrze ze robia wszystkie badania napewno bedzie ok :*

mauapaulina lilka jest sliczna 😁

superbaba dobrze ze sie odezwalas w domku zawsze najlepiej!!! dasz sobie rade z karmieniem potrzeba tylko czasu.... i oby zdrowko szybko wrocilo!!

anula juz pewnie ostatnie kroczki i bedzie miala swoje dzieciatko 😁 dwajacie znac jak bedziecie wiedziec

a milako jak w tym szpitalu??

czarnyloczek o co chodzi z watkiem na mamusiach nie bedziemy mogly juz tu pisac? czy jak??

jem sniadanko i sie zbieram do miasta bo mam polozna dzis 🤨

• Mamusia
Gaja
witaj fajnie ze ten sam termin....teraz będziemy oby dwoje wyczekiwać która pierwsza urodzi.......z tego co wiem chłopczykom się nie spieszy.. a szkoda...
jeśli chodzi o ruchy to ja bardzo wcześnie poczułam podskoki w brzuszku.... i nie pamiętam kiedy to było.. gdzieś chyba 25 tydzień ciąży takie już wyraźniejsze
no i zobaczyłam właśnie ze jesteśmy ostatnie w tej tabelce i mamy chłopczyków 😉

• Mamusia
Niko noszę w brzuszku chłopczyka.
Wpiszę do tabeli pierwsze ruchy Twojego Niko w 25 tygodniu i zaraz wkleję aktualną tabelkę. Ale 25 tydzień to chyba nie tak wcześnie bo tu dziewczyny już czuły swoje maluszki nawet w 15 tyg., ja swojego Antosia poczułam w 20 tygodniu.
Też słyszałam że chłopcom się nie śpieszy i jeszcze do wczoraj myślałam nawet że urodzę we wrześniu i nadal tak może być ale ja po nocnych akcjach z soboty na niedziele i wczoraj przestałam tak myśleć i wiem że to może się zdarzyć w każdej chwili ale mam nadzieję że Antoś poczeka z wyjściem przynajmniej do 20 sierpnia bo na razie jest jeszcze troszkę za wcześnie i ja jeszcze do końca nie gotowa.

• Mamusia
Niko zaakceptowałam już Twoje zaproszenie do znajomych 🙂 więc możesz zobaczyć przed chwilą uaktualnioną tabelkę - wejdź na wątek tabelki albo kliknij na link pod moim suwaczkiem bo tam też się ona znajduje.

Czyli Milako nadal musi czekać a już myślałam że dziś będziemy mieć 2 forumowe dzieciaczki, ciekawe jak tam 4nula się miewa.

• Mamusia
Bisiu ale sprawdza zaraz serduszko Frania wiec o tyle spokojniejsza zawsze mozesz byc 🙂
A ja znowu mialam kilka skurczy i cisza. Mam nadzieje ze w drodze mnie nie wezmie bo to jednak ok. 2h w jedna strone 😮 Maz mi sie postresowal ze porod by musial odbierac 😉

• Mamusia
niestety jeszcze nie teraz.miałam skurcze i stwierdzono( po raz kolejny),że to są przepowiadające.a mnie wszystko boli w dole tak jak przy okresie.jeszcze pojawiła się białawo-bezbarwna wydzielinka.lekarz nawet nie miał czasu mnie zbadać :O jestem mega zdenerwowana na całą tą sytuację.w dodatku byłam sama,bez nikogo najbliższego,bez jakiegokolwiek wsparcia.jedynie pielęgniarka jakoś mnie podtrzymywała na duchu,bo tak to bym zwariowała.ogólnie jestem wymęczona,bo w nocy nie mogłam spać.przeżywałam.bałam się.
wszystko to jest jakieś zagmatwane
chyba się chwilę zdrzemnę.może coś pomoże.

• Mamusia
milako nie jestes jedyna z przepowadajacymi to nadzieje ze cos sie dzieje....a to jednak nie to i trzeba czekac 😞

nirmala a gdzie sie wybieracie??

bisia dokladnie tak jak nirmala mowi przynajmniej sprawdzaja jak sie maly ma! ja tez bym chciala chociaz jedno ktg 😞 jakby skurcze byly juz takie porodowe napewno by cie nie wypuscili a dla dobra dziecka chca go trzymaj najdluzej w brzuszku oby tylko twoje kosteczki to wytrzymaly

• Mamusia
ooo widzę, że coś się u Was rozkręca ! 🙂 Trzymam kciuki i zazdroszczę.
Miałam strasznie ciężką noc - budziłam się do łazienki co godzinę i co godzinę miałam nowy koszmar senny ... i teraz padam....i czuję taki niepokój jakiś...
U mnie nic jak to zwykle, bo do nieregularnych przepowiadających się już przyzwyczaiłam. W planach tylko pranie i mały spacerek, bo upał okrutny przeokrutny...leżę przed wiatrakiem i może wskoczę do basenu poleniuchować, bo mąż ma służbę...

• Mamusia
hej dziewczyny! Ja narazie w dwupaku 🙂 Wczoraj myślałam ze już mnie bierze bo skurcze były choć nieregularne ale mdłości i biegunka była i mialam nadzieję że to już. Dziś też niby jakieś lekkie pobolewania są ale wolę się nie nastawiać.
Idę was poczytać bo widzę że Milako i 4nula już na porodówce z tego co zdążyłam zobaczyć?!

• Mamusia
obecnie do bólu głowy i łamania w kościach doszła biegunka i mdłości.nogi się pode mną same uginają.spuchnięta mam lewą rękę.
nie mogę zasnąć o normalnej porze,walam się po całym łóżku,a później wyglądam jak zombie.

Bisie tak samo obsłużyli w szpitalu,jak mnie.to normalnie woła o pomstę do nieba to co się wyrabia w szpitalach.

• Mamusia
Udało mi się wejść z telefonu 🙂 no tak skurcze mam co 5 minut mnie wygina a ktg mało co widzi ;p mam rozwarcie na 4 palce i czekam na większe skurcze bądź odpłyniecie wód mam nadzieje że dzisiaj się uda bo noc mnie wykończyla. Będę zaglądać trzymajcie się :*

• Mamusia
Gaja dzięki za dodanie mnie.... ja tez mam mieszane uczucia co co sierpnia, września.... raz coś boli a później cisza... zobaczymy co dziś ginek powie....oby były pozytywne wiadomości trzymajcie kciuki.. 😘

• Mamusia
Kobitki dzie pierwszy raz wyszlam 🙂
heheh ale ciezko bylo malego zostawic 😞
4nula i milako: trzymam kciuki zeby gladko poszlo i zebyscie milay szybciutko maleństwa przy sobie :*
bisia: mecza Cie okrutnie 😞 nio ale im dluzeh w brzuszku tym lepiej... Nasz Piotrus poczekal do rownego donoszenia czyli 38 skonczone i juz nie chcial w brzuszko nio ale kruszynka taka.... Wiec jak Franio ciut posiedzi i sam sie zdecyduje to chyba lepiej. Tylko ty bidulko umeczona tymi skurczami 😞
monia: trzymam sie mocno kochana, wszytsko bedzie dobrze!!! Musi byc!!!
maiha: nio Adas to mocne dzieciatko i organizm sam to zniweluje, trzymam mocno za to kciuki!!!
Loczku: a ty kupowalas monitor oddechu?
Kochane za duzo nie poczytalam wiec przepraszam jeżeli kogos pominelam 🥴
Powoli wracam do zywych, przez ostatnie dni to katastrofa 😞
Normalnie nie wiem co sie dzialo, mialam zwidy 🥴, patrzyalm na swoje rece i mowilam ze to nie moje, w ogole szok, nio a pozniej te dreszcze a w pokoju przeciez cieplo 😞 Mierzylam temperature a tu nawet 35 nie bylo 😞
Chyba cesarka to jednak szok dla organizmu 😞
NIo ale juz ciut lepiej i 10 kg mniej 🙂 Kobtki czy to normalne ze maly sadzi kupki przy kazdym karmieniu?? Nio i chyba ma te wredne potowki, tzn ma takie czerowne plamki na ciele ale jak spi to one znikaja. Kurcze przestalam mleko pic bo zaczelam sie zatsanawiac czy go nie uczula 🥴
Laski karmie piersią ale wcale latwo nie bylo, bo polozne od razu daly butle. Dopiero przyszla laktacyjna, zmienila smoczek w butli a meza wyslala po nakladki ale tylko Medeli nio i ladnie zalapal i do teraz ciagnie 🙂 Troszku sie martwie czy dojada ale pokarm jest nio i te kupki wiec mam cicha nadzieje ze tak 🙂
Trzymam kciuki za latwe porody!!!
Nio buziaczki dla wszytskich!!

• Mamusia
4-nula trzymam kciuki żeby się udało. Ja czekam na męża aż wróci z pracy zje obiad i jedziemy na ktg. Zobaczymy co dzisiaj powiedzą jak nic nie będzie to następne ktg w środę a w sobotę rano do szpitala na wywołanie. Boje się tego wywoływania porodu wolałabym żeby mnie wzięło znienacka i pojechać do szpitala niż w szpitalu siedzieć i wyczekiwać tego aż nastąpi. Mały właśnie strasznie się wierci na dole ze aż boli a ja mu mówię nie wierć się tak malutki tylko wychodź 😜

• Mamusia
Dzien dobry mamusie!
Lilusia i mama piekne!!!!
4nula!!! Znosnego i szybkiego porodu i czekamy na wiesci!!!
Bisia daj znac jak po ktg
Dorotka, fajnie, ze sie odezwalas. No a Helenka wiadomo, na pewno super slodziak. Tak wlasnie sobie o was myslama, gdzie wy teraz mieszkacie... Buzi
Amelia, pewno masz racje, pewno ten mocny CIe obudzil bo slabsze przespalas 😜
Dodi i Pampkina, wcale nie musi sie nic dziac i was wezmie z zaskoczenia. Ja taka zakladam sytuacje 😉 A co do szczepien, to wiem, ze te dwa chyba odplatne w PL. Ale warto dziewczyny...tu sa w zestawie, ale gdyby nie bylo, to bym zaszczepila.
A pediatre mam tego co Elli, wiec latwo tym razem. I racja Dodi, chyba czas wybrac 😉
Monia, dobrze, ze sieodezwlas, jestesmy z Toba i malutka, wszystko sie ulozy, zobaczysz kochana. A malenka slodkaaaa!
Milako, wspolczuje, ze sie meczysz...mogliby CIe zostawic i jakos pomoc... 😞
Magdad, bidaku, ale schizy musialas miec...no ale Piotrus wynagradza, jestem pewna. Widze, ze chyba wiekszosc z was po cc ma poczatkowo problemy z laktacja, ale jakos sie udaje, wiec trzymaj sie i nie poddawaj.
Agadka, napisz co po wizycie i Gajeczko, dziekuje. CHcialam dodac CI oklaska, ale nie moge jeszcze. I D-brycz gdzie?
Megi, rozumiem Twoj stres, ja tez wole , zeby nie wywolywali, wiec spokojnie ten tydzien moge poczekac a pozniej pewno beda krecic nosem...
My po fajnym dniu, a dzis musimy na duze zakupy ...tesciowa dyzuruje w ten tydzien wieczorami, dzis i tesc i pies przyjada. Hehe bez przesady, ale wole zeby ktos byl pod reka, i nie pwoeim, bo do pomocy z ELlunia.
U mnie lekkie bole, stekam jak chodze i ogolnie wiecie, czuje sie jak na koniec ciazy 😉 ale najgorsze sa noce, bo boli dupa i biodra i sie ruszyc nie moge a kursuje tylko po schodach na siku...
no i jak zwykla epopeja, wybaczcie...