Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Kochane. udalo mi sie wreszcie wejsc przez kom. w odpowiedz... jeszcze jestesmy w szpitalu zeby uregulowac Malej cukry. jutro idziemy do domku 🙂 Laurka wreszcie nauczyla sie ssac. jest grzeczna i wlasciwie nie placze.oglada sobie swiat dookola 🙂 ja sie czuje super, choc wymeczona psychicznie przez te male problemy z cukrami i karmieniem.Nie krwawie juz, nic mnie nie boli tylko mam zakwasy w rekach od trzymania sie fotela porodowego 😉 W weekend postaram sie zagladnac zeby zobaczyc ile z was urodzilo 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
ZZO miałam umowione, ale jak juz przyszedl czas, to spekalam 🙂)
Dolargan.

i na Polnej, tak?
a powiedz mi czy tam jak ktoś w trakcie porodu poprosi o ZZO to problemu nie robią i nie odmówią?
no i czy jest refundowane czy płatne?? (ile?)

• Mamusia
Tak, na Polnej...

Hmmm.. na pewno platne nie jest dodatkowo, ale moze byc problem z zalozeniem np. w nocy bo zazwyczaj problem z anastezjologiem... a od samego rana siedza na cieciach cesarskich i operacjach... wiec niby mozna poprosic, ale zdarza sie wczesniej urodzic niz przylezie ktorys ;//

Przynajmniej tak wygladalo to, jak Naduche rodzilam

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Tak, na Polnej...

Hmmm.. na pewno platne nie jest dodatkowo, ale moze byc problem z zalozeniem np. w nocy bo zazwyczaj problem z anastezjologiem... a od samego rana siedza na cieciach cesarskich i operacjach... wiec niby mozna poprosic, ale zdarza sie wczesniej urodzic niz przylezie ktorys ;//

Przynajmniej tak wygladalo to, jak Naduche rodzilam

aha, dzięki za odpowiedź
ale dobra jest przynajmniej świadomość, że w razie W można poprosić 🙂

u mnie w Ostrowie jedynie dolargan, ale jeszcze się okaże gdzie będe w końcu rodzić

na razie nie planuję nic brać... no ale nigdy nie wiadomo, teraz jestem taki chojrak a potem może byc różnie 🥴

• Mamusia
Hej kobitki,no to po kolei bo prawie wczoraj w domu w salonie urodzilam 😁
Jak wam pisalam to jeszcze co 10 min mialam skurcze,M pojechal do sklepu po wode a ja wtym czasie dostalam skurczy co 2 min,wody mi odeszly i juz normalnie czulam jak mala napiera glowa na wyjcie.
O szpitalu juz nie bylo mowy bo to 30km wiec dzwonimy tu do naszego oddzialu polozniczego a one ze mamy po katetke dzwonic,a M sie z nia kluci ze jedziemy i zaraz bedziemy bo to doslownie 5 min autem(i dobrze bo jak bysmy na ta karetke czekali to pewnie by sobie M sam corke musial odebrac) 😁
Podjechalismy,prawie sie wyczolgalam z auta 3 raz poparlam i mala wyskoczyla,nie bylo czasu na znieczulenie czy pizame do rodzenia.
Nawet nie snilam ze mozna tak szybko urodzic i ze akcja moze sie tak szybko rozkrecic 🤪
Skurcze bolaly jak cholera,od razu pomyslalam ze przeciez jeszcze ma czas,zeby posiedziala ze zartowalam ze jeszcze nie chce rodzic 😉
No ale bylo warto i juz nie pamietam tak bolu jak tylko patrze na ta mala istotke!!!
Oczywiscie wisiala by tylko na cycu i wcale nie z glodu tylko zeby sobie pospac a ja nie mam serca jej odkladac ale trzeba byc twardym bo sobie nie dam rady z dwujka jak M wroci do pracy!!!
Trzymam kciuki za was kochane,zeby poszlo wam tak szybko jak mi 😁
Ach i gratulacje dla Buffy!!!

• Mamusia
Emaleth nie moge uwierzyc, ze tak szybko poszlo 😁 20 minut przed porodem jeszcze z nami pisalas na forum 😁 😁 😁

Bardzo sie wszystkie cieszymy, ze nasz malutka juz przy sobie, tez juz bysmy wszystkie chcialy miec porod za soba 🙂 Dostalas niezly prezent na urodzinki 😁 😘

• Mamusia
Emaleth super, że tak gładko poszło. Szczęściara 🙂
A ja posprzątałam cały dom, zrobiłam 4 prania i upiekłam chleb 🤪 - kupiłam sobie w poniedziałek w Lidlu urządzenie do wypieku chleba i dzisiaj wypróbowałam. Wyszedł pyszny - już jestem po 3 kromkach 😁 i nadrobiłam Wasze wpisy od rana. A teraz sobie leżę i męczę ze zgagą 🤔

• Mamusia
Emaleth, dzielna kobietka 🙂
Ja się dziś dowiedziałam,że u mnie w szpitalu nie podają znieczulenia, jedynie przy CC jest ZZO. Tylko przy cięciu, bo na cały szpital jest jeden anestezjolog bo szpital nie ma kasy na więcej i nie mogą pozwolić sobie żeby dawać zzo wszystkim pacjentkom które tego chcą przy porodzie sn, bo wtedy cały czas musi być anestezjolog a skoro jest jeden to się nie rozdwoi. Tak mi mówiła położna moja.
Ja sobie dzisiaj sprawdziłam szyjkę w lusterku.hahahha.Nie śmiejcie się, robiłam to już w sobotę 🙂 Jest na pewno bardziej otwarta niż w sobotę i jakoś dziwnie jasna, biała jakaś i miękka bardzo. Śluz taki biały, gęsty jak białko kurze ale mimo to,jakoś jest dziwnie jasna ta szyjka a nie różowa, jak w sobotę. Ale ze mnie obserwator 🙂 Trzeba sobie jakoś radzić 🙂 hihihihi

• Mamusia
Hej Brzuszki!!.
Nadrobiłam,uffff 😁
Nie liczcie na mnie w najbliższych dniach.Byłam na KTG i skurczy to ja widziałam kilka..........a tak to płaska linia........No nic,za kilka dni kolejne KTG. Za 2 dni zaczyna się wrzesień ,więc będą się wykluwac nasze pocieschy-czy tego chcemy czy nie 🙂

Deira: ależ lekceważące podejście!!. Ja bym się uparła o badanie na paciorkowca!.Jak można faszerowac ciężarną antybiotykiem skoro może nie ma takiej potrzeby!.
L4 nie może wypisac Ci pielęgniarka,położna lekarza do któego chodzisz?.Ah,ta nasza służba zdrowia..........

Madzia: hm,może jeszcze wstrzymają się z wywoływaniem aż będziesz w terminie....hm bo jeszcze 1,5 tygodnia masz.....Cierpliwości.Może jeszcze Twoja szyjka zmięknie,( ja też póki co mam długą i zamkniętą).

isa: często tak robią,jak mają braki na stanie.........nie denerwuj się........

Pestka: ależ masz piękny avatarek 🙂

Emaleth:gratulacje !!.Cudowna wiadomośc!!.Nie wierzę jak czytam jak szybko urodziłas!!.

Tosia: czemu stosujesz tak ubogą dietę?.Wiele osó normalnie wcina przy karmieniu,(oczywiście pomijając orzeszki, nadmiar czekolady itd) i jest ok...może spróbuj.........co się będziesz męczyc 🙂

Gratulacje dla buffy.Wow,to się zaczęło na dobre 🙂

Doti: dopiero co urodziłaś i już taki pozytywny wpisik,że nic Cię nie boli...........tylko pozazdrościc 🙂