Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Korzystaj, bo pozniej nie bedzie Ci dane 🙂 Tylko napisz mu lopatologiczna kartke 🙂)

My za chwile sie zbieramy i idziemy do mamy na drozdzoweczke z okazji imienin. No moze nie takie zaraz, bo pewnie na 10 🙂)
A przed wyjsciem zabieramy sie za farbowanie wloskow Nadusi i malowanie flag 😉
Moze im dluzej bedzie pomalowana, tym bardziej pomoze Polakom 🙂) hahaha 🙂)

No ja koniecznie bede ogladac.. ale dzisiaj pewnie sama ;// bo nawet i Nadia bedzie spala ;//

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
też nie znoszę tych bab, które zamiast coś pożytecznego robić, to cały dzień paznokcie piłują, a potem się okazuje, że sprawę w urzędzie załatwia się miesiac...
ale przypomniałyście mi, że muszę do lekarza po zaświadczenie o ciąży zadzwonić, bo jakieś nie takie jest to, które mi wystawił...

• Mamusia
Inirtam korzystaj póki ma chęć pomagać 😁

Aisza ja bym chyba wolała taką jazdę niż leżenie ale nie mam wyboru...

Ja czekam na ładną pogodę i koniec roku szkolnego. Bo jak już M. przywiezie mi szafę od rodziców, to zmolestuję siostrzenicę żeby mi pomogła z praniem ubranek 🙂

• Mamusia
ja tez czekam na zakończenie roku szkolnego... i wybywam nad morze.... 😁 😁 😁 😁 😁 na miesiąc, hehe... 😁 pod namiot 🤪 i właśnie zastanawiałam się nad kupnem czegoś takiego http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html
słyszałam, że jest świetne do spania, potem do karmienia... tylko trochę kosztuje 🥴

namówiłyście mnie... robię listę zakupów, a on dziś wcześniej wraca, to podjedzie, gdzie trzeba 😁

• Mamusia
Inirtam ja też nad tym myślałam, ale ostatecznie wystarczyły mi zwykłe jaśki - jeden pod brzuch i jeden między kolana. A do karmienia mi się żadna poduszka nie przydała bo wolałam dziecko ręką trzymać a nie kłaść tak na poduszce.

• Mamusia
cześć laseczki 🙂
inirtam nawet się nie zastanawiaj, tylko niech Twój chłop zrobi te zakupy! Ty przynajmniej nie będziesz musiała dźwigać, a poza tym on może będzie miał satysfakcję, że Tobie pomógł...kto wie może mu się to spodoba i będzie częściej pomagał sam z siebie.. 😁

co do kibicowania to ja tez z tatą zawsze oglądałam mecze i teraz też oglądam każdy póki co! M ze mnie sika bo ja tak się tym wszystkim emocjonuje... w piątek jak Polska strzeliła gola to uderzyłam głową o sufit bo tak skakałam (akurat stałam pod skosem - nie jestem aż taka wysoka 😉)
ciekawe co to będzie dzisiaj, znów ciśnienie 200 będę miała hihiih

• Mamusia
mam jasiek między nogami (dopóki go nie zgubię 😉 ), poduszkę pod brzuchem i za plecami, bo mnie koszmarnie bolą... nie wiem czy to zda egzamin na materacu pod namiotem... 🤨

M mojej siostry, po urodzeniu pierwszej córy, bardzo chetnie robił zakupy, bo to byl jego sposób na wybycie z domu... tak mu zostało do dziś, do tego stopnia, że moja siostra to w zasadzie nie orientuje się za bardzo w cenach 🙃

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Hehehe, ja to ostatnio na koniec meczu mialam lzy w oczach ;// tak chcialam zeby wygrali 🙂)

Ale masz fajnie, my pojedziemy pewnie tylko na weekend bo Darek nie dostanie urlopu, a sama sie kurde boje zostac ;// z Nadia...

plusy oświaty 😉
w zeszłym roku bylysmy w 4 dziewczyny (ja siorka i maluchy) przez dwa tyg, uwielbiam to 🙂

• Mamusia
Ja już wieki całe nad morzem nie byłam 😞 ostatnio jako dziecko na jakimś obozie sportowym a to było tak daaaaaaaaawno..... i wcale się nie zapowiada żeby nam się udało wyjechać. Może za dwa lata jak Mała podrośnie a ja będę miała jakąś pracę...

• Mamusia
No i natchnienie mi przeszło. W międzyczasie poszłam zmielić mięso na sznycle i po zrobieniu zdjęć 3 sukienkom mam dość. Jednak dziś wskazane mi tylko leżenie, bo jak stoję nawet 5 minut to mnie cały brzuchol ciągnie 😞 😞

• Mamusia
Doti napisał(a):
No i natchnienie mi przeszło. W międzyczasie poszłam zmielić mięso na sznycle i po zrobieniu zdjęć 3 sukienkom mam dość. Jednak dziś wskazane mi tylko leżenie, bo jak stoję nawet 5 minut to mnie cały brzuchol ciągnie 😞 😞

Leż, leż kochana ile trzeba :*

• Mamusia
Ja to Wam chyba będę narzekać już do samego porodu jak mi te bóle nie przejdą 😞 tak mi żal synka,że nie mogę z nim normalnie na spacer wyjść czy nawet przed dom. Bo w pokoju to jeszcze jakoś się zabawi ale na dworze to by chciał ganiać tam i z powrotem a ja nie dam rady za nim łazić 😞
Teraz właśnie bawi się w mechanika i naprawia śrubokrętem swój motorek 🙂 Za chwilę może weźmiemy się za malowanki.....

• Mamusia
Witam się.
Doti jak Cię boli, rzeczywiście odpuść i miej wszystko w kancie 🙂
Ja bym dziś coś kurde zrobiła ale nie wiem co...Jak od wschodu przestanie świecic slonce to umyję 4 okna bo są tak opieprzone od deszczu i piasku że szok.Wczoraj umyłam parapety a na okna zabrakło sił. Chciałam zrobić dziś kurczaka po chińsku z patelni i makaron ryżowy do tego ( został mi od sałatki i wymyśliłam taki eksperyment) ale nie mam piersi z kurczaka cholera,byłam pewna,że są 😞
Nie wiem teraz co na obiad zrobić 😞 Kurde coś bym upiekła,mam natchnienie.
Wczoraj dzwoniłam do fryzjerki czy jest możliwość farbowania u nich włosów ale farbą klientki,bo ja robię właściwie szamponem tym z Loreal Casting Crame Gloss bo jest bez amoniaku a po farbach mi włosy wylatują i potem mnóstwo ich wszędzie, w łóżku i na podłodze wrrr.Powiedziała że nie bardzo ,że wolą ich farbami ale mogą mi zrobić. Więc jak mi farbowały włosy ich farbą to płaciłam 90zł a teraz z mojej farby, aby za usługę, wołają 60zł!! do tego musiałabym kupić nie jedną a dwie farby bo mam długie a jedna to 24zł i wyjdzie mnie drożej niż farbowanie ich farbą. Porażka. Dziś dzwoniłam do innego fryzjera i wszystko ok tylko za Boga mi ceny nie powie przez telefon.Kurde ostatnio farbowałam przed wielkanoca chyba 2 tygodnie i już wtedy było mi ciężko bo włosy długie, ręce wciąż do góry i to długie spłukiwanie a ta woda ciągle czarna i czarna....Byłam wykończona.Nikt mi w tym nie pomoże więc chyba będę zmuszona iść do fryzjera.
Ja się też szykuję już na mecz, na pewno będę miała ubraną koszulkę na Euro i będziemy kibicować. Wczoraj rzeczywiście to był mecz, nasi jak mają jednego gola więcej to zwalniają, nie zależy już im tak a wczoraj Ukraina wygrywała 2-1 a latali za tą piłką jak niemożliwi.Z podziwu nie mogłam wyjść. Nie wiem czemu Ci nasi nie mają tego tempa,jeszcze jeszcze w pierwszej połowie a potem to jak muły biegają 🙂

• Mamusia
inirtam napisał(a):
Tussiiaa napisał(a):
Bry 🙂 Ja dzisiaj tak sobie się wyspałam - szału ni ma 😉
Ale na 17:15 fryzjer więc to jest mój plan na dziś 🙂
No i pewnie mecz w domu.

może i ja do fryzjera skoczę 😁

No ja muszę 😁 bo w piątek idę na wesele, a z moimi odrostami tak nie ciekawie 😁
w necie jeszcze szukam jak mogę je upiąć, bo długich nie mam i nie pójdę specjalnie do fryzjera na ułożenie, tylko coś bym chciała sama wymodzić prostego... 🤨