Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
inirtam napisał(a):
ja to bym swojemu subtelnie na sumienie wjechala... tak, żeby poczuł się winny... bez awantury, bo to nic nie daje, odbija się echem albo jest przyjmowane jako atak, a wtedy nie przynosi oczekiwanego efektu...

jest dziś coś ciekawego w tv?

On dobrze wie co o tym myślę, mówi zebym sie usmiechnela bo mu się serce kraje...tak mu się kraje, ze poszedl i znow siedze sama....aaaa tam.... dzis dzien do dupy doslownie

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 Kochane zaczynamy lipiec!!!! Za miesiąc muszę mieć gotową torbę do szpitala 🤪 Fajnie hihihi
A tak poza tym to jestem po tragicznej nocy, bo duszno, bo piłam za dużo, bo latałam sikać, bo coś się za oknem darło niesamowicie... itd.. Pospała bym jeszcze a synal obudził mnie o 6.. za wcześnie go położyłam wczoraj. Żeby było ciekawiej to o 6 rano na termometrze było u nas 24*C 😮 😮 😮 Oszaleję z tą pogodą! Może popołudniu wybiorę się do rodziców na chwilę.

• Mamusia
Hej i ja już na nogach.
U mnie też w nocy tragedia , parno ,duszno i całą noc chyba była burza z piorunami i lał deszcz.
Ale na długo się nie poprawiło bo już od rana świeci słonko ale poki co wieje przyjemny wiaterek.
Ja dzisiaj z rodzinką wybywam na cały dzień na działeczkę na grila i opalanko .
Miłego dnia. 😆

• Mamusia
U mnie z opalanka nici, chyba ze sie przejasni ;// bo nie dosc, ze od 5 burza i lalo jak cholera. to od ranca same chmury... ;(
Ale jak patrze to powoli sie zaczyna przejasniac i slonko mi wpada do pokoju 😉) ale na pewno od rana nie jest do opalanai i biegania po trawie, bo mokro w cholere...
Jeszzcze za godzinke kumpeli synek do nas przyjezdza na 3h... wiec ta czy siak jestem uziemiona... 🙂

Musze meza z wyra wywalic , zeby poszedl do sklepu po sniadanie 😉

• Mamusia
Mixi, pdziwiam, ja nie dałabym rady opalać się w ten upał.U mnie noc tez porazka, co prawda nie przez M, bo przyszedl akurat jak pisalam do was post na brzuszku.Nie pił nic,tylko gadali.Aż dziw.
W nocy duchota straszna,musiałam isc do innego pokoju,bo z powodu M allergi otworzyc okna przy nim nie mogę.Poszłam do pokoju od zachodu i gdy otworzylam okno to wiał chlodny wietrzyk.mmmmm coś pięknego 🙂
Pod cyckami zrobiłam sobie pudrem łagodzącym przeznaczonym do Nikoli hihi. Chyba nie miałaby nic przeciwko temu.Mimo to, mnie boli w tym miejscu.Rano padało u nas i na dworze było całkiem chłodno. Zrobiłam przeciągi i w domciu od razu różnica 🙂
Miłego dnia brzuszki 🙂

• Mamusia
Mi sie tak ladnie ramiona i dekolt opalily, ze koniec 🙂) Normalnie braz tunezyjski 😉
Szkoda,ze buzi sie tak nie udalo, ale spoko bede nad tym pracowac....

A po porodzie musze zalicyzc kilka wizyt w solarium, zeby sobie zrownac opalenizne, bo mam wszystkie kolory teczy.. odcisniecia od stanika, brzuch jasniejszy 😉 Ale pozniej zima, wiec sie wytnie 🙂
A latem planujemy juz wyjazd do jakiegos afrykanskiego kraju, wiec sie opale 🙂

No i oczywiscie wielkie sto lat dla Florka 🙂)

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
Wszystkiego najlepszego dla Florka 🤪
Ja wyspana,już nawet przed moją córcią się budzę mimo że wczoraj do 24 czytałam książkę 😜
Śniadanko zjedzone i szykujemy się do wyjścia póki słonko świeci.Może dziś jakieś ciacho zrobię bo nawet mam chęci 🙂

• Mamusia
Witam wszystkie brzuchatki 🙂
Ja dzisiejszą noc miałam koszmarną. Od 3 nie śpię, najpierw obudziła mnie cholerna zgaga a potem burza.
Wczoraj w kinie obejrzeliśmy film Nietykalni. Film cudowny, wzruszający, optymistyczny a do tego zabawny. Historia kalekiego milionera (sparaliżowany od szyi w dół), który na przekór wszystkim i wszystkiemu zatrudnia jako swojego pielęgniarza czarnoskórego byłego więźnia. Film choć porusza poważny temat zrobiony w konwencji wzruszającej komedii. Nie tylko się ubawiłam do łez momentami, to niektóre sceny chwytają za serce. A Mała w brzuszku była chyba też zachwycona filmem, bo ścieżka muzyczna (za wyjątkiem kilku kawałków Earth, Wind and Fire i chyba Urban Species) głównie z muzyka poważną 🙂 Do tego w przeciwieństwie do kina w Gdyni, w gdańskim Multikinie są bardzo wygodne fotele i można nogi wyciągnąć 😁
Pati, dziękuję za powitanie 😁
karolka84 napisał(a):
My to jestesmy straszne... jak zimno narzekamy, jak gorąco tez 🙂.

Karolka, kobietom w ciąży się po pierwsze nie odmawia a po drugie wybacza się takie narzekania 😁 Ja to wciąż powtarzam mojemu M 😁
Buffy, duży ten Twój Maluszek 🙂 Na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki. 🙂
Pestka, facetów trzeba trzymać krótko 😉 Ale przede wszystkim, powoli i sukcesywnie ich sobie wychowywać, ale tak żeby nie odczuli, że za bardzo naciskasz, albo robić im co chwila jazdę, bo skutek będzie odwrotny. Mój nadal do tej pory w pewnych kwestiach jest niereformowalny, ale w wielu już zrozumiał, że nie jest Panem na włościach a ja jego praczką, kucharką i służącą. Trzeba tylko odrobiny cierpliwości ale też nie robić wszystkiego za nich i na pewno wszystko się ułoży. NIewykluczone też, że po przyjściu na świat dziecka zupełnie mu się samemu odmieni i nie będziesz musiała mu już o niczym ani przypominać ani za co go strofować 🙂
I wszystkiego najlepszego dla Florka! 🤪