Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej brzuszki 🙂
Cały weekend byliśmy z mężem w Krynicy Morskiej, nad samym morzem. To nasz ostatni wyjazd we dwoje 🙂 Kolejny już z Kubusiem, jak to brzmi...sama nie mogę uwierzyć,że to już nie długo!
Alexia gratuluję! widzę,że rozpakowywanie się rozpoczęło, zobaczymy,która następna :P
Dzisiaj wizyta u ginki, zobaczymy co powie. Mam nadzieję,że coś będzie widać i urodzę w terminie.
Do miłego 🙂

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pauleczka, współczuję leżenia w szpitalu :/ Ale się tam dziwów naoglądasz... Ja też leżałam kilka dni tylko, ale im dłużej się jest w szpitalu tym większa ochota wyjść 😞 Ale za to Ty wyjdziesz ze swoim maluszkiem najprawdopodobniej 🙂

Pestka, nie nakręcaj się na komplikacje, będzie dobrze 😁 Musi się wszystko pięknie udać 😉

Ja dziś strasznie spuchnięta wstałam po nocy... Mam i ręce i nogi opuchnięte, ciśnienie podniesione i słabawo mi jakoś. Zaraz się położę z nogami wyżej bo mi się to nie podoba :/ Dobrze, że dziś M w pracy tylko do 15 🙂 Dziś mają być 34 stopnie 😮
A złożenie łóżeczka działa cuda 😉 Jak do tej pory nie czułam specjalnie skurczów przepowiadających tak wczoraj wieczorem już tak... Melodyjka z karuzeli wywołała skurcze, hihi 🤪
O matko, według suwaczka zostało mi 30 dni do porodu 😁

• Mamusia
Dzień dobry kuleczki...My 2 w 1....a ja dzis noc nie przespana...chyba się zaczyna bezzsenność :-/ no i 10 razy siku masakra....Wczoraj aktywnie spedzilismy dzien nad jeziorkiem...aż normalnie pływałam 2 razy, w nocy myslelismy ze cos sie zacznie a tu dupa...Dzis bylam na tych przeplywach i lekarz stwierdzil ze ok jest i moglabym już rodzić....jak powiem to Szymańskiemu to chyba na łeb dostanie 😁 😁 chociaz juz bym chciala urodzic w koncu 39 tydzien 🙂 a ja nie mam jeszcze złożonego łóżeczka...chociaż może mamę namowie to złożymy i coś czuje,że jak już bedzie złożone to pojadę na porodówke bo to jest niby wywoływanie dziecka 😁 😁 hehe

• Mamusia
Dzień dobry brzuchatki i mamusie 🙂
Gratulacje dla ALEXI!!!
Teraz ciekawa jestem kto będzie kolejny 😉
Ja cały weekend spędziłam na grillowaniu i opalaniu. Czuję się fatalnie bo na wszystko mi maluszek uciska. Też tak mam emaleth, że przy leżeniu gorzej mnie wszystko boli niż jak stoję 😮 a najgorsze że ciągle boli mnie brzuch.
Albo się wczoraj zadrapałam, albo wychodzi mi rozstęp. Zobaczymy za kilka dni.
Dziś zrobiło się chłodniej, więc poprasuję znów troszeczkę 🙂
Pisałyście o rozmiarach pierścionków... wyobraźcie sobie że ja noszę nr8. U każdego jubilera pokazują mi pierścionki w biedroneczki/serduszka itp 😠
Powodzenia na wizytach!!!!!

• Mamusia
Emaleth napisał(a):
Pesteczka nie nakrecaj sie wazne to pozyrywne myslenie,wszystko bylo do tej pory dobrze to czemu przy porodzie mialo by byc zle!!!
Nikola wyskoczy szybko i gladko i bedzie sliczna zobaczysz 🙂
Ja mam z OM na 1.09 wczesniej myslalam ze do 20 to juz urodze a tu dupa trzeba jeszcze poczekac,ale ja osobiscie juz bym chciala urodzic nie wiem czy wy tez tak macie ale wieczorem jak juz sie poloze i chwile poleze to nie moge potem wstac,plecy,krzyz,biodra wszysrko tak boli a ja niecierpie taka byc bo zawsze mam motorek w dupce a teraz ledwo sie podnosze z kanapy 🤔

Pewnie każda tak ma, mi się nie chce już nawet opisywać jak mnie czasem wszystko napierdziela,bezsenne noce są non stop, ból bioder itd itd...Ale niech jeszcze Nikola posiedzi 🙂

Miałam dziś przed wizytą iść do fryca na farbę ale przypomniało mi się że w poniedziałki ma nieczynne...wrrr!!! A jak mam się na miasto wybrać specjalnie tylko po to, to nie wiem czy przed porodem się zmuszę ruszyć dupę.

U nas też upał, siedzę z nogami w zimnej wodzie 🙂

Kurde od paru dni mi Brzuszek świruje,muszę często odświeżać stronę, nie widać suwaczków wogóle 😞

• Mamusia
no to nam Natalia troche przenosila skoro 27 sierpnia 😁 😁 😁

bylam na malych zakupach i pozniej chcialam isc posiedziec na slonku, ale nie ma takiej opcji, juz chyba zbyt zaawansowana ciaza na to...szlam do domu i juz mi sie slabo robilo, wiec teraz siedze w domu i sie nie wylaniam 🤨

• Mamusia
Hej ja też już po wizycie. Mały ma ok. 3 kg ale u mnie szyjka jeszcze zamknięta więc jeszcze rodzić nie będę 😞 a za tydzień już chciałabym 🤔 chociaż lekarz chce mnie jeszcze widzieć za 2 tyg. - mam nadzieję że już nie będzie potrzeby 😁 Zrobił mi ten nieszczęsny posiew na paciorkowca. Ogólnie wszystko ok.

• Mamusia
Witam Brzuszki 🙂

Czy u Was też takie upały??. U nas 30 stopni w cieniu........Ja dziękuję za taką pogodę.Wyobrażam sobie jak musi byc gorąco na porodówkach i w szpitalu!!.

Chciałam się pochwalic,(tak,tak pochwalic-jest czym),że dzisiaj zaczynamy 38 t.c. a więc ciąża jest donoszona 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂.............a tyle było stresu,nerw........leżenie w łózku od 17 t.c........pobyty w szpitalu,leki przeciwskurczowe.........udało się donosic ciążę.
Kolejny cel: urodzic zdrowego synka 🙂 🙂.

Dzisiaj z mężem mamy 2 rocznicę ślubu więc będzie romantyczna kolacyjka w restauracji 😉.

Nie wiem jak Wy,ale ja już bym chciała urodzic jakoś na dniach......
Jutro mam USG kontrolne i KTG z w czwartek wizytę u ginekologa.....
Póki co skurcze się zmniejszyły.....no ale może takie uroki 9 m-ca ciąży że raz skurcze są bolesne i w miare regularne a raz sporadyczne i niebolesne??.......
Dzisiaj zaczęłam popijac herbatkę z liści malin.... 😁 😁.Liczę na szybkie efekty....... 🙂
Ja dzisiaj w nocy wstawałam chyba z 8 razy......... 😜

Aisza: czasami jest tak że ze skróconą szyjką i rozwarciem chodzi się tygodniami.........a czasami jest tak że szyjka długa i zamknięta i się skraca w ciągu kilku godzin,więc bądz dobrej myśli!!.

Pauleczka:Myślę że dzidziuś nadrobi swoje.....więc nie masz co się martwic.Póki co jesteś pod dobrą,fachową opieką......Pewnie chcą Cię przetrzymac 2 tygodnie po terminie ze względu na wagę Milenki?.
Na szpitalnym jedzonku to Ty raczej albo trzymasz wagę,albo chudniesz......Ja zazwyczaj wychodziłam ze szpitala 1,5-2 kg lżejsza.....

mixi: wiem że może to głupio zabrzmi,ale zazdroszczę Ci tego rozwarcia 😁 😁 😁 😁

Emillia: po czym taki efekt biegania do kibelka?.Ja wraz z rozpoczęciem 9 m-ca odeszły problemy z wc....

• Mamusia
U nas też gorąco... ja co chwilę nogi w zimnej wodzie trzymam i zastanawiam się jakby tu Laurkę na świat przyspieszyć...
Mam wrażenie ostatnio że sączą mi się wody bo wkładka ciągle wilgotna.. do tego więcej śluzu niż zwykle. I drażniący mnie zapach przypominający zapach spermy choć ostatnio nie baraszkowaliśmy z M... czy wody mają zapach?

• Mamusia
WYSZŁAM !! 😁 😁
Zrobili USG i Milenka jest 35+2 i waży ok.2500kg.
Rozmawiałam z lekarzem jak z moją cesarką i powiedział że robi się ją zwykle w ok.39 tygodnia. a ja mówię że z ostatniej miesiączki mi wychodzi 2 tygodnie wczesniejszy termin.
a on że przy pierwszej ciąży bierze sie termin z OM i zrobimy cesarke tydzien wcześniej ...czyli 2 września.... 😮 ja już nic nie wiem...
Prowadzący mówi że 20 a w szpitalu że 2 to prawie 3 tygodnie rozbierzności ...

• Mamusia
pestka ja OM mialam chyba 28.11 nie pamietm dokladnie wiem ze w listopadzie ostatnia i wydaje mi sie ze 28 a ty?
dziewczyny ja mam dosc od wczoraj bol krzyza mnie paralizuje do tego brzuch pobolewa chce mi sie plakac z tego bolu plecow nie wiem jak lezec czy siedziec 😞 macie jakis sposob na plecy? 😞

• Mamusia
Doti: też zaraz sobie pomoczę nogi.........tak mi gorąco ufffffffff.
Gdybym wiedziała jak skutecznie pogonic małego to bym się podzieliła.......Powiedz szczerze......nic nie boisz się porodu?.Ja bym chciała urodzic w tym tygodniu,mimo że porodu się boję......

Pauleczka: super że wyszliście i Milenka podłapała troszkę masy 🙂.
Hm,nie rozumiem za bardzo jak można minąc się o 3 tygodnie.Rozumiem tydzień,ale 3??