Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej i ja się melduje ,też w dwupaku.
Mnie mała strasznie smyra po szyjce tak jakby napierała główką. 🙂
Dzisiaj nie wychodziłam nigdzie bo aż strach w taki upał .
Jutro w końcu idę na wizytę do gin i zobaczę maleństwo ,już się nie mogę doczekać 😆
Uciekam miłej nocki .

• Mamusia
Witam się o poranku.
Nareszcie 37 tydzień ciąży jupiii 😆
U mnie pogoda tak jak wczoraj upał i jeszcze raz upał .
Dzisiaj zapowiada się intensywny dzień najpierw gin ,a potem sklepy ciekawe czy dam rade.
Muszę zaopatrzyć córkę we wszystko co potrzebne od września do szkoły bo jak będę wtedy w szpitalu to mój M sobie nie poradzi 😜
Dziewczyny pododawałam Was sobie jako znajomych -przepraszam ,że tak pozno ale przydały by się lepsze powiadomienia na tym forum .
Miłego dnia życzę .

• Mamusia
witam się i ja o poranku,

ja już od godziny w kuchni się kręcę, bo mój M uszczęśliwił mnie w sobotę 10 kg pomidorów... 😮
no i muszę zrobić je w słoiki, żeby później zimą móc zrobić pyszną zupkę pomidorową...
tak mi się nie chciało za to zabrać no ale wyjścia nie było...
pokroiłam te pomidory i teraz duszą się w garnku, zabrałam się za to wcześnie z rana bo potem mają być upały to bym chyba wysiadła w tej kuchni...
mam jeszcze w planie dziś trochę poprasować i też musiałabym chyba za top się niedługo zabrać zanim zrobi się gorączka 🤢
coś czuję, że dziś będzie cięężżżki dzień.....

mixidixi 37 to już Ci się skończył, prawda? dziś zaczynasz 38 🤪
ja jestem tydzień za Tobą 🙂 wieć dziś zaczynam 37, tzn. że chyba ciąża już traktowana jest jako donoszona, prawda??

• Mamusia
hej 🙂
najlepsza pora na pomiar ciśnienia to 5.30 😠
poraża mnie znajomość położnych na temat obsługi sprzętów w szpitalu ... 😮
skończył się papier w ktg jak robili mojej `współlokatorce... i ta się męczy z tym chyba z 10 min. zawołała inna i razem kombinuja... więc myśle sobie że to nie musi być takie trudne i wstaje do nich...założenie papieru zajmuje mi jakies 20 sekund... 😎 włączyły i zaraz jakiś błąd wyskoczył z tętnem... i wołam położna bo oczywiscie guzik przywołania zepsuty...a ona mi mowi że nie ma czasu narazie i napewno sobie poradze 😮 😮 😮 😮 😮 wiec musialam sama obsłuży ją ... ale to tylko przyciśnięcie trzech guzików więc nie wiem z czym one sie tak męczą jak to podłączaja. 😁

• Mamusia
nawet nie wiedziałam że już zaczełam 38 tydzień...ja już po cudownym szpitalnianym śniadaniu... 🙃 zaraz obchód i może czegos nowego się dowiem... 😁 dzis mi juz 2 razy leciała krew z nosa... 🤢 nie wiem czym to może byc spowodowane... ;//

Emi fajny tekst w liczniku ^^ oni Cie do seksu zachęcaja ;d

• Mamusia
Witam,
Paulczka ty to tam sie jeszcze na pieliegniarke wyszkolisz 😉a tak powaznie to zyczenci zeby cie wypisali dzis do domciu!!!
Mixi powodzenia na wizycie obys na porodowke nie trafila 😉
Tusia to sie wybyczylas,pewnie M teskni za swoimi kobietkami!!!
A mnie cala noc glowa bolala i jak wstalam to nic nie przechodz,jeszcze wczoraj jak poszlam na spacer to mi reka i pol twarzy zdretwialo,nie wiem czy to od tej duchoty,w kazdym razie jak powiedzialam M to dostalam zakaz wychodzenia sama z domu bo sie boi ze jakis udar albo wylew dostane 😮
Ach i snilo mi sie za Sandra juz urodzila a Doti byla ze mna w szpitalu bo mialysmy miec cesarke ale lekarz jakis dziwny kazal nam brzuchy sznurkiem powiazac przed cesarka ze to taka nowa metoda 🤢Niech juz to moje dziecko wychodzi bo zaczyna mnie juz straszyv 😁

• Mamusia
ja tu jestem od czwartku wieczór... 🥴
Umieram z nudów ...
A lekarze dziś mnie rozwalili... :| dziś zobaczyli że mam stwierdzone małowodzie... 😲 cóż za odkrycie.... 🤨 i że zrobą mi USG i będą : OBSERWOWAĆ przeciez jeszcze chwila i ich tu rozniose.... 🥴 i nic moje stwierdzenia że na ostatniej wizycie miałam stwierdzone że sie poprawiło... 🤔 RATUNKUUUUUUUU !!

mówiłam że chce już do domu...a oni za wszelką cene chcą mnie tu zatrzymać... ale to juz chyba lekka przesada... jestem w 38 tygodniu a powiedział że cc bedą mi robią w 39.. ^^ no śmiech na sali...to ja już tu zostane chyba ^^

• Mamusia
Witam się i ja 🙂
Noc w miarę przyzwoita, choć duszno niemiłosiernie. A teraz nad Gdynią przechodzi burza, aż miło 🙂 Od razu powietrze jakieś bardziej lekkie się zrobiło.
Zaraz idę ogarnąć łazienkę, potem wypróbować nowy przepis na ciasteczka z amarantusem.

Miłego dnia, dziewczyny! 🙂

• Mamusia
Dobrze że mam laptopa bo chyba bym zwariowała w innym razie... bo leżenie i gapienie się w ściany tak jak moja współlokatorka nie jest dla mnie... ^^ Dziś kolejna poszła na wywołanie a na jej miejsce przyszła jakaś 16 latka i płacze że ona rodzić nie będzie bo będzie bolało...
a jej matka na to `trzeba było się nie puszczac 🤪 🤪 🤪 🤪 a ja taki zonk i musiałam wyjść do ubikacji tak mi się śmiać chciało ^^

• Mamusia
Witam.
Dziś dzień wizyty 🙂 Nie chce mi się tam jechać bo M nie ma a moje auto jest bez klimy i już widzę co będzie jak po wizycie w nie wsiądę....
Mam pytanie do Emi i Doti. Którego miałyście pierwszy dzień OM ?
Mi już leci 39 tydzień i wcale mi z tym nie jest tak wesoło. Jakoś im bliżej tym bardziej chcę by mała jeszcze była w brzuszku. Boję się komplikacji przy porodzie. Mam nadzieje że dziś ginka powie, że jeszcze u mnie wszystko pozamykane,jak dotychczas.

Tak sobie policzyłam średnią z tabelki sierpniówek i ze średniej wychodzi poród w 39 tyg ciąży. Jakoś to do mnie nie dociera...Ja czuję że urodzę w 42 tyg przez wywołanie.

• Mamusia
Pesteczka nie nakrecaj sie wazne to pozyrywne myslenie,wszystko bylo do tej pory dobrze to czemu przy porodzie mialo by byc zle!!!
Nikola wyskoczy szybko i gladko i bedzie sliczna zobaczysz 🙂
Ja mam z OM na 1.09 wczesniej myslalam ze do 20 to juz urodze a tu dupa trzeba jeszcze poczekac,ale ja osobiscie juz bym chciala urodzic nie wiem czy wy tez tak macie ale wieczorem jak juz sie poloze i chwile poleze to nie moge potem wstac,plecy,krzyz,biodra wszysrko tak boli a ja niecierpie taka byc bo zawsze mam motorek w dupce a teraz ledwo sie podnosze z kanapy 🤔