Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ehhh ja znów zaczynam mieć skurcze. Póki co są co 10 minut za to coraz mocniejsze. Wkurzam się bo M jest po 4 piwach! Będę się sama wiozła na porodówkę????? A jeszcze gorzej bo od jutra ma nocki i strasznie się boję że mi się akcja w nocy zacznie 😞

Marylu tetrę i flanelki możesz na max temp prasować.

Szczęśliwamamo wg mnie po prostu masz już wewnętrzne rozwarcie, szyjka ustawiła się w początkowej części kanału rodnego i zaczęła już na szyjkę macicy napierać - jak skurcze się pojawią to ucisk główki dziecka będzie powodował powiększanie się rozwarcia.
Mnie też gin obiecywał że do terminu nie dotrzymam... a tymczasem zostało mi 8 dni i dalej nic..

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Deira widze, ze Ty tez nie jestes obojetna na jego wdzięki 😁 😜

No cóż... 😜 Jest w pierwszej dziesiątce "atutów", które mnie zdecydowanie przekonują, że tak to ujmę 😉
No i pomijam, że w obsadzie jest Gary Oldman, Liam Neeson i genialny sir Michael Caine 😁

Doti, czyżby to JUŻ??? 😁 Trzymam kciuki! 😁 W razie czego wzywaj taksówkę.
8 dni to nadal przed terminem 😉

• Mamusia
hej laseczki,

ja już po wizycie u gin, ktg wyszło dobrze, skurczy nie ma, więc raczej w najbliższych dniach nie urodzę
co tydzień mam teraz mieć robione ktg, a za dwa tyg 7.09 mam kolejna wizytę i jeżli do tego czsu nie urodzę to chce mnie wziąć na oddział na Polną i tam mam czekać na poród... średnio mi się uśmiecha bo jak mam tam leżeć ze 2 tygodnie, tak daleko od domu.. myślałam o tym, żeby może jednak rodzić w Ostrowie ale widzę, że on strasznie się przejmuje i wolałby mnie mieć już na oku przed porodem nawet.. no zobaczymy jak się akcja potoczy

szczesliwamama moja mała waży na dziś 2950 🤪 🤪

ja mam 9,5 kg na plusie więc bardzo się cieszę 🙂

• Mamusia
oooooo.... to pochwal się potem choć jednym zdjęciem 😉
ja to się raczej nie dam namówić... :/

od wczoraj mam cykliczne (co jakiś czas, bliżej nieokreślony) boleści w dole brzucha i przy kręgosłupie w odcinku lędźwiowym... nie biorę nospy, bo zanim się po nią zbiorę to mi w miarę ustępuje... pomaga trochę, gdy przybiorę pozycję ukłonu japońskiego, oczywiscie z szeroko rozstawionymi kolanami, zeby brzuch się mieścił pomiędzy nimi, hehe 🙂 wtedy trochę plecy odpuszczają... generalnie ból zaczyna się od pleców i przechodzi na brzuch, który przy okazji twardnieje... 🥴
co o tym myśleć? 😮

• Mamusia
inirtam napisał(a):
oooooo.... to pochwal się potem choć jednym zdjęciem 😉
ja to się raczej nie dam namówić... :/

od wczoraj mam cykliczne (co jakiś czas, bliżej nieokreślony) boleści w dole brzucha i przy kręgosłupie w odcinku lędźwiowym... nie biorę nospy, bo zanim się po nią zbiorę to mi w miarę ustępuje... pomaga trochę, gdy przybiorę pozycję ukłonu japońskiego, oczywiscie z szeroko rozstawionymi kolanami, zeby brzuch się mieścił pomiędzy nimi, hehe 🙂 wtedy trochę plecy odpuszczają... generalnie ból zaczyna się od pleców i przechodzi na brzuch, który przy okazji twardnieje... 🥴
co o tym myśleć? 😮

może, że poród u Ciebie zbliża się wielkimi krokami...

• Mamusia
Deira taksówkę? Musiałabym ponad 100zł zapłacić za dowóz do szpitala! 🤪
Sandra czekamy na foteczki z sesji 🙂
Inirtam myśleć możesz tyle że to chyba jakieś skurcze się pojawiają 😜

A mnie właśnie przeczyściło....... jeeeeej niech to będzie już!!!!!!

• Mamusia
Deira napisał(a):
Doti, to nie masz wyjścia - albo sama się zawozisz na porodówkę albo ktoś z rodziny/sąsiadów 😁 😁 No chyba, że karetką chcesz jechać 😉
A w życiu karetką 😜 Jakby co dzwonię po tate mojego... gorzej jak on będzie miał wyciszony telefon..... 🤨 Wtedy wsiadam w auto i będę musiała jakoś dojechać sama.

• Mamusia
W sumie ode mnie jakieś 16km.... ale że za taxi musiałabym płacić międzystrefowe bo ja na wsi mieszkam to koszta by było okropne. A tata mój do mnie ma następne 15km... Przy dobrych wiatrach w pół godziny byśmy do szpitala dojechali hihihi A zanim dojadę to skurcze pójdą spać, bo mnie wytrzepie na dziurawych drogach objazdu - żeby przez całe miasto i mnóstwo skrzyżowań ze światłami się nie pchać. Bo jeszcze jakbyśmy mieli stawać na każdych światłach,........ 🙃

• Mamusia
mam takie dni ze czuje sporadycznie pojedyncze ruchy do poki nie zakolysze brzuchem ale podobno to normalne wiec czasami sama nie wiem dzis w nocy zamiast brzucha mialamw razenie ze to kawal kamienia i 0 ruchow malej az sie wystraszylam ii tak dlugo kolysalam brzuchem do poki nie kopla dwoma nozkami na raz 😮

• Mamusia
pati1984 napisał(a):
hej laseczki,

ja już po wizycie u gin, ktg wyszło dobrze, skurczy nie ma, więc raczej w najbliższych dniach nie urodzę
co tydzień mam teraz mieć robione ktg, a za dwa tyg 7.09 mam kolejna wizytę i jeżli do tego czsu nie urodzę to chce mnie wziąć na oddział na Polną i tam mam czekać na poród... średnio mi się uśmiecha bo jak mam tam leżeć ze 2 tygodnie, tak daleko od domu.. myślałam o tym, żeby może jednak rodzić w Ostrowie ale widzę, że on strasznie się przejmuje i wolałby mnie mieć już na oku przed porodem nawet.. no zobaczymy jak się akcja potoczy

szczesliwamama moja mała waży na dziś 2950 🤪 🤪

ja mam 9,5 kg na plusie więc bardzo się cieszę 🙂

jeżeli bys miala lezec na Polnej to napewno sie spotkamy bo ja tez bede lezec przed porodem i jak co bysmy mogly razem na spacrki wychodzic 🙂 wysyłam Ci na priv moj numer telefonu napisz eske jak dostaniesz 🙂