Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry kuleczki!

dzisiejsza noc była wyśmienita ;/ nie dość, że co chwile pobudka do wc, to jak się przekręcałam z boku na bok to tak mnie podbrzusze i krocze bolało że szok... w dodatku od wczoraj strasznie bolą mnie biodra, też tak macie??? nawet jak leże, chodzę, siedzę... czuje pulsowanie w biodrach 😮

• Mamusia
U mnie też pada:-/ oki takze nie mam sie czym denerwowac narazie to pewnie taki bol brzucha przepowiadajacy....jade z mamuśka do Szymanskiego zobaczymy....ciekawe ile mała wazy bo ja przybrałam 2kg przez dwa tygdonie.....mam 9kg na plusie 😮 odezwe sie pozniej jak doajde do domku bo jeszcze do M1 chcemy wskoczyc

• Mamusia
Witam sie 🙂 niestety nadal bez humoru ledwo co otworzylam oczy i plakac mi sie chce jak by serce peklo zawiodlam sie. Co do skurczy mi w domu mowia ze bede miala wrazenie ze chce mi sie kupe.
U mnie noc prawie ok przed przed 00 dostalam wlasnie takich 3 skurczy co 10 min pozniej przeszlo i obudzily mnie kolejny skurcz moze w nocy bylo ich wiecej ale nie az tak bolesnych ale ten co mnie obudzil byl straszny i do tego caly brzuch twardy niczym skala malej nie czulam nic a nic zaczelam kolysac brzuchem odkopal na szczescie. Myslalam juz ze rodze wystarszylam sie doslownie.

• Mamusia
My dzis dzwonilysmy do gosci i zapraszalysmy na urodzinki. Znaczy Nadia zapraszala 🙂) Tylko o malo sobie jezyka nie polamala jak mowila PIERWSZEGO WRZESNIA O SZESNASTEJ 😉)
Jeszcze szwagier i dziadek Stasiu do zaproszenia 🙂

Doti, dzieki za linki. W koncu tata zadzwonil do MOPsu i wezma te dzieciece i noworodkowe, wiec stwoerdzilam, ze jeszcze troszke komode uszczuple..Dorzucilam troche skarpetek i bluz i jeszcze za chwile lozko otworze i przejrze 🙂) i te nazywane przeze mnie PRLowskimi tez dorzuce,.. mam nadzieje, ze komus sie przydadza 🙂)
Becikow chyba tez 4 nie potrzeba... 🙂)
Mam tylko nadzieje, ze trafia do kogos kto potrzebuja, a nie do kogos z obslugi...;//

• Mamusia
Sandro właśnie dlatego lepiej samemu szukać osób faktycznie potrzebujących 😉 Ja na studiach miałam praktyki w specjalistycznym domu małego dziecka gdzie przebywały dzieci i nieletnie matki z niemowlakami i widziałam że im potrzeba - głównie tym młodym dziewczynom... zapakowałam co miałam i zawiozłam 🙂

• Mamusia

byłam wczoraj w szpitalu. doktor robił usg jakiejś pacjentce. czekałam z 15 min, a jak skóńczył to powiedział żebym przyszła w sobotę na to ktg to od razu zrobimy badanie i wtedy ustalimy termin. się wkurwiłam trochę bo się cały dzień stresowałam a tu kupa z tego. w sobotę mam po 11 się zgłosić więc krócej się podenerwuje. a już myślałam że będzie z głowy 😉

dziś znowu gorąc. ale dziś już trzeba się wziąźć za sprzątanie żeby jutro było mniej 😜

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
Ja nadal w szpitalu i ciągle 2w1.
Rano na obchodzie mówili,że zatrzymają mnie jeszcze na weekend na obserwację i bardzo możliwe,że w poniedziałek puszczą do domu.
Przepływy pępowinowe podwyższone nadal, mały waży 2395g.
Zobaczymy co dalej zadecydują. Koleżance z sali w poniedziałek będą wywoływać poród, bo przepływy mózgowe nie prawidłowowe.
Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
edith napisał(a):
Doti napisał(a):
Edith nie zazdroszczę całego dnia w stresie i nic...no ale do soboty już nie daleko 🙂
to ja Tobie nie zazdroszę. Ciebie fałszywe alarmy męczą już długo.
Po cichu mam nadzieję, że po dzisiejszych wariacjach z małżem coś się ruszy... od rana brzuch się napina ale bezboleśnie.Już dziś nic nie będę mu pomagać.Jak się ruszy to się ruszy 😉 Mała ma góra 3 tygodnie wygody jeszcze.

Madzia trzymaj się ciepło ;* Na pewno wszystko będzie dobrze!

• Mamusia
Witam Kobitki 🙂
Mnie znowu wieczorkiem troche postraszylo i po prysznicu przeszlo wiec czekam dalej.
Slodyczy mi sie tak chce ze masakra,znalazlam jakiegos gotowca Kruwke nigdy nie robilam ale tak pysznie wyglada ze chyba zrobie 😉
Sandra ty to pracus jestes 😁
Madzia trzymamy kciuki musi byc dobrze!!!
Ide polozyc moje dziecko i biore sie za sprzatanie i to ciacho 😜

• Mamusia
Witam, dziś znacznie chłodniej, ale własnie wyszło słonko więc jakoś pozytywniej 🙂
Ubrałam świeże pościele i spociłam się jak mysz.
Za tydzień i 1 dzień - termin 🙂
Buffy nawet nie pomyślałam o tym femibionie że na necie może być taniej...kurde...Ty też go zażywasz? Dobrze pamiętam, że Twoja dzidzia też będzie zaliczała się do tych \"większych\" ? Może to sprawka tych witamin właśnie ? hmmm
Kurde mała mi daje tak po żebrach ze chwilami oddychac nie mozna. Czuję ją tak nisko, krocze mnie kłuje,mam wrażenie że zaraz pomacha mi rączką, przez kaczkę 🙂 hahaha
Emi strasznie Ci współczuję. Najgorzej jak człowiek sie nastawi i dupa blada 😞 Szkoda że nie mieszkamy bliżej siebie, to byśmy się spotkały. Ja też ciągle siedzę w domu,raz poraz do miasta ale tylko na zakupy sama.Mam tylko jedną przyjaciółkę która pracuje na zmiany, ma rodzinę i ciągle zabiegana i nawet nie możemy się spotkać..Czasem brak kogoś by tylko np pójść na spacer czy lody. Dobrze że mam M, bo inaczej to wogóle gniłabym w chacie non stop.Tylko że nieraz chciałoby się z dziewczyną w podobnym wieku pogadać...Trudno 😞

Co do słodkiego,to ja od kilku dni też mam wciąż na to ochotę i mam nadzieję że po porodzie ona minie. Wogóle mi się pozmieniało bo wcześniej na obiady robiłam bleee i jadłam tylko chleb a teraz od kilku dni ze smakiem jem obiady,mam apetyt na ziemniaczki i wogóle.

• Mamusia
Pestka na szczescie masz nas do pogadania 🙂 Jakbysmy wszystkie mieszkaly w jednym miescie to by sie dopiero dzialo 😁
Ja mam tu mnostwo znajomych, ale co z tego odkad jestem w ciazy stalam sie nieatrakcyjnym towarzystwem dla nich, juz nie maja tyle czasu co kiedys, bo przeciez na piwko czy ompreze nie wyskocze... 🤔 stare to a glupie 🙂 na szcescie mam kilka zaufanych kolezanek, ktore mnie nie zawiadly i z nimi sie spotykam 🙂