Skocz do zawartości

Lutoweczki 2013 | Forum o ciąży

innicone

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja zrobłam spaghetti, poodkurzałam, teraz idę na górę posprzątać trochę 🙂

Mam problem przeciwny - co zrobić póżniej z małym penisem?!? Czy coś czyścić dodatkowo, odciągać skórę czy coś? Trochę mam obawy że coś źle będę robiła z młodym w tej kwestii 🙂

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a u mnie oczywiście kraina snu 🙂 co prawda trochę to trwało, ale Wiktorek śpi 🙂 przy cycu jest znów co 1,5 - 2 godz. i lada moment mam wrażenie, że bimbałki mi odpadną 😉 palą i nabrzmiewają w zaskakującym tempie 😠 z jeden karmię a z drugiej już muszę łapać nawał ... no i jakieś białe zmiany na sutku od tego ciągania mi się zrobiły 🥴
ale za to Krasnalek już fajnych chomiczkowych policzków dostaje 😉 hihihihi

Tulipanka ja Ci mogę oddać trochę pokarmu ... w nocy prawie po pas mi nawał zalał koszulę i trzeba było się przebierać 🤔 a z tym laktatorem to się nie poddawaj ... dzielnie masuj i ściągaj a pokarm się ruszy 🙂 tylko bądź spokojna i cierpliwa, bo nerwy i stres też niczego dobrego nie przyniosą 🙂 3mam kciuki za ciebie i twój bar mleczny 😉

Zelazna kompletnie nic nie robisz 🙂 nic nie naciągasz i nic to cię nie interesuje 🙂 po prostu tylko delikatnie myjesz ptasiora i dupkę ... nic więcej 😉

mhmm ... kopytka 🙂 już mi pachniały w tym tygodniu ... chyba któraś z sąsiadek pichciła 😉 albo jakieś pyzy lub kołduny 🙂 jak ja bym wciągnęła takie 😁 z lekko złoconą cebulką 😁 mniam ... marzenie ściętej głowy - zwłaszcza w kwestii tej zasmażki 😉

• Mamusia
Czesc Dziewczyny 🙂Ja tylko na chwilke, klecze na podlodze i pisze..bo siedziec jeszcze nie moge 😞Opuchlizna zeszla ale jednak ciagnie bardzo jeszcze rana.Jak juz dojde z tym siedzeniem moim do normalnosci to ponadrabiam to i owo (jak dam rade tyle materialu strescic) 🙂

Co do karmienia to Ninus pierwsza noc w domku zle zniosla ale juz jest okey,z dwoch cycusiow jak sie napije to ladnie spi nawet do 3 h od pozcatku karmienia oczywiscie,a tak to zje z jednego tak jak dzis np i budzi sie po 1,5 godzinie.A co karmienie to jajeczniczka w pieluszce 🙂Nawet przebierac ja musialam dzis dwa razy w ciagu dnia tak nakleksila 😉
SONKA mnie nic nie swedzi ino chca mi sutki odpasc,a polozna kazala o nie zadbac,tylko zastanawiam sie jak skoro nie nadaza sie wchlonac masc na brodawki 🙂I tak jak zaczynam karmic sciskam zeby jak moge a potem juz ulga przychodzi.
Lece moje kochane ,dzis mamusia wraca do domku i zabiera ze soba maluchy na ferie troche mnie odciazy od obowiazkow a Paula zostaje i duzo mi pomoze 🙂Juz za nimi tesknie a jeszcze nie wyjechaly 😞

Caluski dla Wszystkich i do napisania 😉

• Mamusia
Mamuśka: a myślałam dzisiaj o Tobie, że nie było Cię tu już od dawna, że może coś się stało.. 🤢
bo Madzia to widzę, że choć jej tu nie ma to na fb szaleje 😁 😁 😘 😘
widzę że z karmieniem to wszystkie jakies przygody mamy...

Basia: ja bym z wielką chęcią podesłała Ci Hanię do baru mlecznego: żeby tak się dało 😁
wiem, że marudze w tym temacie ale prosze o zrozumienie: jakbym była tylko ja i Hania to niech i po 3 godziny wisi na cycu.. ale przy dwuletnim dziecku w domu: nie mogę sobie na to pozwolić.. i tak nie wiem jak tą godzinę co godzinę wyskubię i jak Witkowe moje dziecię ten czas wytrzyma 🥴
zaczynam mieć depresję 😁 😁 🥴 🥴

• Mamusia
Kasik marudź ile wlezie ... nas tu trochę jest i zawsze któraś coś ci podpowie z troski i żeby jakoś Ci ulżyć ... a samo pisanie - już nie raz sama się przekonałaś - bardzo dużo daje jak człowiek z siebie wyrzuci co nieco i to komuś kto zna ten temat i ból 🙂 więc 'spokojna twoja rozczochrana' pisz i marudź do woli 🙂

• Mamusia
Żelazna: mały penisek jest, tak jak Basia już napisała, niezwykle łatwy w higienie, trzeba tylko mieć na uwadze że po jąderkami mogą się dziać odparzenia. I w ogóle uważam, że chłopiec jest łatwiejszy w obsłudze: dziewczynka ma krótszą cewkę moczową i łatwiej o jej zapalenie niż u chłopca, trzeba częściej przez to pampki zmieniać, do tego jeszcze ten kierunek mycia... 😮 😮 😮

• Mamusia
Kopytka były pycha...ale poza tym to załapałam dziś lekkiego doła...Generalnie ostatnio już sobie myślałam, że trudno - mogę przenosić, bo i tak już nie dużo zostało...ale dziś zobaczyłam, że zaczęły mi się robić małe rozstępy przy pępku (normalnie nie rzucają się w oczy, tak przy rozciągniętej skórze, ale jak ścisnęłam, to się zorientowałam, że to - TO) 🤨 🥴 😠 No więc znowu chcę już urodzić, NATYCHMIAST!!! Gdybym urodziła w poniedziałek 11 jak chciałam, to by ich nie było... 🤨
A tak w ogóle, to gdzie Dzikuska i Smarkatka? Czyżby rodziły? Nie zostawiajcie mnie... 🥴 ☺️

• Mamusia
Sylwia ja nie rodze...tylko bylam z wizyta u rodziny i jutro tez sie wybieramy wiec poprostu nie mialam dostepu do kompa...jestem mega padnieta i zaraz ide spac...boli mnie kregoslup i spojenie lonowe...co jakis czas skurcze ale przechodza mam nadzieje ze wreszcie sie cos zacznie dziac...bo zadne s nie dzialaja a jak Mala sie rusza to czuje duzy bol tam na dole...

Ja juz tylko mam nadzieje ze urodze do 26 lutego bo tylko do wtedy mam zwolnienie...a nie wiem w sumie nie spytalam lekarki czy jak cos to mi wypisze nastepne...a nie chcialabym przechodzic na macierzynski...wiec zeby oszczedzic sobie lazenia za tym to mam nadzieje urodzic dzisiaj 😁 choc jakos w to watpie...

• Mamusia
U nas byli znajomi, zrobili mi kilka zdjęć, takich zwykłych, ale w końcu nie komórką 🙂 Nasprzątałam się, brzuch twardnieje dalej, ale wcale mu się po takim wysiłku nie dziwię 🙂

Smarkata faktycznie się w tym markecie z teściówką zakopała 😁

• Mamusia
hej hej nie rodze i zyje i zaraz wam napisze co i jak ale jestem glodna i musze zjesc kanapke jakąś pyszną ;p

no zjadłam z tuńczykiem i serkeim żółtym, pomidorkiem i majo;p taka jestem i się pochwalę bo była pyszna;p i popiłam sokiem brzoskwiniowym.

no więc nie nabawiłam się ani jednego skurcza dziś po tych zkaupach, ale nabyłam nowy stanik do karmienia za 20 euro[!] blee drogie tu to wszystko z takich rzeczy. no i kupiłam te nakładki na sutki do karmienia bo mnie swoimi opiniami skusiłyście, miałam problem z wyborem rozmiaru więc wybrałam w końcu normal, ale fajne są taki cieniusi ten silikon. o i kupilam taki milutki malutki kocyk z króliczkiem takim mięciutkim, który mi się tak spodobał na wystawie (a nie było go nigdzie na półkach) że go zaiwaniłam i wsadziłam do koszyka jak nikt nie widział, miał metkę więc w kasie normalnie skasowali, pewnie już dawno je wykupili bo takie słodkie i mięciutkie to to;p a jak szukałam takiego to wszystkie jakieś te główki zwierzaczków mają takie twarde albo z jakimś szeleszczącym czymś a ten taki słodki że zabrałam z wystawki;pppp

no i sciela mi T włosy, jakoś dziś tak bardzo na nerwy mi nie działała za to mojemu Kotkowi tak;p on sobie na kompie siedzi a ona mu terkocze;p ah niech sobie przypomni DOM :P

spałam jak suseł z 4 godziny w ciągu dnia, nogi mi puchną na potęgę, pęcherz zgnieciony na maksa aż boli ale skurczy nie ma. w pn będę miała usg to spytam mojej położnej co jeśli mała się dalej nie będzie pchać na świat to co w tedy kiedy wywołujemy poród??? bo już zwątpiłam w to że zacznę mieć jakieś konkretne skurcze....
no chyba że mój ukochany swoje zrobi i jak za dotknięciem magicznej różdżki akcja porodowa się zacznie;p (if you know what i mean 🤪 ☺️ 😁 )
a zuzia już chyba z 3 godzinę szaleje w brzuchu choć teraz to akutalnie czkawkę ma i mnie w pęcherz wali.

ok chyba wyspowiadałam się już aa jutro też pewno mniej będę bo trzeba zagospodarować T czas;p i jedziemy do znajomych także nie przeraźcie się, jak zacznę rodzić to wam napiszę w telefonie mam neta jak co;pp baju baj śpijcie dobrze!!

• Mamusia
🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Smarkata trzymam kciuki żeby jak najmniej bolało i żeby filmowo dalej szło !!!

o jeju jeju: a może to już !!! 🤪 🤪 🤪

( BTW: po 1. teściowa będzie się chwaliła, że to jej działanie wywabiło Zuzię 😁
po 2. takie eSki kiedy T za ścianą.. no no 😉 😉
po 3. twój facet faktycznie ma magiczną różczkę 😁 😁 😁 nie zdziwie się jak teraz będzie się bał 😁 )

Mamuśki: jeden plus dla nas z porodu Smarkatej: skonczy nas kusić słodkościami !!!!! niech poczuje co to dieta ( tse tse tse: smiech czarownicy 😁 😁 😁 )

• Mamusia
Smarkatka, trzymam kciuki i zazdroszczę... 😉 swoją drogą, napisałaś to tak jakby Cię nie bolało...przyznaj się jak jest? 😁 czemu na mnie żadne "S"nie działa...? ☺️
Jutro przed wizytą chyba zjadę parę razy na dół i będę wchodzić na 10p. na piechotę....może schodzy zadziałają 😁

• Mamusia
Smarkata o jaaaaaa! Roooodziiiiisz!!! Trzymam za Ciebie mooocno kciuki!

Tylko teraz to ja się boję, że jak jutro tą odpowiednią Skę włączymy to się od razu rozpakuję!
W ogóle brzuch mi w tydzień urósł po 2 cm u góry i u dołu! I siostra W. stwierdziła, że jest wysoko. Więc może doczekam tego 27 lutego 😁

• Mamusia
o jaaaaaaaaaaa Honoratka nam się rozpakowauje 🙂 na serio twój Apollo ma różdżkę z magiczną mocą i na całe szczęście już będziecie rodzinką w komplecie 😉
3maj się dzielnie Kochana i daj znać co i jak 🙂 przesyłam ci co nieco mocy, która ocalała po nieprzespanej nocy 😉

Inez dobrze kojarzę, że kupowałaś dla synka wiaderko do kąpania?! Gdzieś w necie je kupowałaś, może masz jeszcze jakieś namiary?

• Mamusia
Basidrak ten koles od którego kupiłam nie ma teraz w sprzedaży, ale tutaj masz zestaw cały, ja mam ten z zielono-zółtą podstawką i jest śliczny 🙂
http://allegro.pl/komplet-tummy-tub-wiaderko-do-kapieli-ze-stojakiem-i2961108887.html

• Mamusia
Ho-no-ra-ta!
Ho-no-ra-ta!
Ho-no-ra-ta!
Kibicujemy wszystkie razem! Widzisz, zamiast się stresować, że chyba nigdy nie urodzisz, trzeba było wcześniej wezwać T i nakłonić swego boskiego Apollo, żeby "poczarował" i wszystko już dawno miałabyś za sobą 😁 😁 😁
Powodzenia Kochana!!!