Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gunia mam jakieś tabletki na podtrzymanie po których dygotałam jak galareta, teraz już chyba organizm mi się przyzwyczaja i już trochę lepiej. No i skurcze trochę się zmniejszyły. Oproc tego dostaje 4 razy dziennie nospe, 3 razy dziennie coś na dygotanie serca i witaminy

• Mamusia
Olu a wypuszczą Cie czy planują trzymać do rozwiązania?

Celluit i mnie dopadł. Dziś robiłam sobie masaż pod prysznicem :[. Mam nadzieje, że nie będę musiała z nim tak długo walczyć po porodzie jak wtedy kiedy się pojawił pod wypływem brania pigułek anty.

• Mamusia
Moje ciało na szczęście trzyma się ładu i składu 🙂
No poza jednym moim nieproszonym "przyjacielem" - żylakiem na prawej łydce. Chciałam go kiedyś uśmiercić i podwiązać, ale lekarz mówił że póki planuję dzieci to nie ma sensu bo w ciąży zawsze może pojawić się ich więcej. Także zabiorę się za niego dopiero jak nie będę już planowała więcej ciąż ( a jeszcze jedna siedzi mi w głowie 😁)

Helenka znowu na noc dostała temp. 38,5 😠 A już w dzień wydawało się że jest ciut lepiej.

• Mamusia
Ilonka meza dawaj do mnie i jeszcze Ania wskakuj Ty 🙂 wysprzatcie mi dom na blysk i bedzie to najlepsze co moze byc 😁
O to widzisz Karolcia to super tylko szkoda,ze od nasteonego roku 🙂 ale nie bede miala problemu z Larisą,poniewaz juz wiemy 🙂 aczkolwiek nie ma w polskim kalendarzu jej imienin :P zas gdzie indziej 26marca 🙂 cellulit ? a wez idz z nim ;/ ja juz nawet nie zwracam na niego uwagi 😠
Aga jest czystym przykladem na to,ze porody sa wspaniale skoro planuje jeszcze 3 malenstwo 😁
Kupilam dzisiaj fix knorr placji racuszki pychaaaa 😁 zrobilam 2 na probe i mam jutro spokoj z obiadem bo itak nie mam jutro czasu na pichcenie 😁 a dzisiaj u Mamy fasolka po bretonsku 😁 teraz lece po mleko i bede szczelać 😁 hahahha

• Mamusia
Ilona takie zdjecia wrzuca ze robi mi sie przykro i chce mi sie plakac ☺️
Ja to sie chyba urodzilam z cellulitem, choc po ciazy z Majka jak by mniej juz go mialam.
Aga kurcze szkoda Helenki, dlugo sie zmaga z ta goraczka.Odpukac Majka jak do tej pory miala goraczke moze ze 4 razy od urodzenia.
U mnie weekend jak zwykle wolny od garow bo przewaznie jezdzimy do moich rodzicow na wyzerke, a coo 😁 jutro przy okazji dentysty w Szczecinie tez zajedziemy na obiad 😜
Ogladam wlasnie Sekrety chirurgii-jakas Pani (zglosila sie na powiekszenie persi) powiedziala ze nie ma czym scisnac penisa a to jest cel nadrzedny jej mezczyzny 😮 kwa mac dobrze ze niedlugo urodzi sie maluch to nie bedzie czasu na te idiotyczne programy.
Nie wiem co jeszcze mialam napisac-pora chyba klasc sie spac.

• Mamusia
Ilonko sama narazie nie wiem, lekarz który mnie tu prowadzi powiedział ze przynajmiej do wtorku, a jego dzisiaj ani wczoraj nie ma. Zapytałbym dzisiaj na obchodzie czy mnie dzisiaj wypiszą, ale on jest ordynatorem i zapewne nikt jego decyzji o wtorku nie podważy. Więc czekam do jutra, a wtedy powinnam się dowiedzieć.

• Mamusia
Ilonko sama narazie nie wiem, lekarz który mnie tu prowadzi powiedział ze przynajmiej do wtorku, a jego dzisiaj ani wczoraj nie ma. Zapytałbym dzisiaj na obchodzie czy mnie dzisiaj wypiszą, ale on jest ordynatorem i zapewne nikt jego decyzji o wtorku nie podważy. Więc czekam do jutra, a wtedy powinnam się dowiedzieć.

• Mamusia
Wstałam. Chodź może raczej powinnam stwierdzić że wogle nie spałam bo znowu męczyły mnie jakieś pojedyncze skurcze. No nic mam nadzieje że jak się rozkręci to nie w nocy.....
Dzisiaj szuru buru w łazience 😉
Agata gdybym miała bliżej bym wpadła i pomogła z sprzątaniem 😜 tak na margnesie sprawdź pocztę 😘

Agnieszka może do lekarza z Helenką jeszcze raz bo gorączka coś długo się utrzymuje.....

Aga nie jest jedynym przypadkiem myśli o trzecim dziecku ja się zastanawiam już nad następnym mimo tych wszystkich niedogodności ciążowych ale to tylko jeśli Adam spierniczył robotę i jeśli będzie na 100% chłopak 🙂

• Mamusia
Ania że Ty masz jeszcze siłę by szorować łazienki i okna 🙂 harpagan nie dziewczyna 😁
Ola trzymam kciuki żeby dobrze było wszystko - a w sumie to już bezpiecznie i w terminie rozpakowywać się możesz 😁
Agata ja dziś też jakieś naleśniory zrobię na obiad i będzie.

Wczoraj byłam w Zawoi - kurcze jak pięknie jest w górach przy takiej pogodzie i w końcu można było odetchnąć świeżym powietrze bo u nas w Krakowie wczoraj znowu jakieś gigantyczne stężenie tego całego syfu było,.

Karola
to my chyba tylko dwie jesteśmy w fazie jeszcze nie rozpakowywania i zostaniemy na koniec 😁
Ilona Ty już o żadnym cellulicie i wracaniu do formy po ciąży nic nie pisz 😠 bo ten brzuch to jak mój 20 tygodniowy. Dziecko Ci wyskoczy i znowu brzuch przyklei Ci się do kręgosłupa 😁 😁 😁 i weź zjedz coś bo Ci żebra dziewczyno wystają 😁

• Mamusia
Ja też już po wizycie, kawkę popijam. W piątek idę na badania posiewowe do porodu. I tak sobie pomyślałam, że chyba warto by zakupić pozostałe rzeczy i spakować się - bo w 35 tyg to już chyba wypada nie 😜
Szyjka ponoć ładna, pozamykana, nie za długa ale tez nie krótka, z tego co dobrze kojarzę to mówiła coś o 3,8 cm.
Robiła mi tylko usg szyjki, powiedziała, Bąbel ma główkę bardzo nisko ( nie wiem czy dobrze czy nie) i uciska mi na wszystko co na dole. A że boli hmm no to taka moja uroda, bo innej przyczyny nie ma.
A i pytała czy mi wody uchodzą 😮 w sensie takie większe moczenie, a skąd ja mam wiedzieć, że obszerniejszy upław to wody ? 😮

Sylwia
to Ty też już tuż tuż 🙂
Ania chyba robi jakieś testy wytrzymałości szyjki 🙂

• Mamusia
Ania dzisiaj szaleje a jutro rano znowu powie ze noc slaba bo skurcze miala 😁
Sylwia nie wiem czy pierwsza peke, nie zbadane sa boskie wyroki 😁a noz widelec ktoras zechce rozpakowac sie juz w tym tygodniu???Ilonka ma szanse, Agnieszka, Ola tez 😁 Mam tylko nadzieje ze na Swieta bedziemy juz w domu.

• Mamusia
Ada no nie sprawdziła, włożyła palucha i jak wyjęła to tylko se pomaziała w rękawiczkach i zapytała czy nie odchodzą 😮 a ja do niej - a skąd mam wiedzieć że to wody, jak porównania nie mam ☺️ a mokro to mam czasem - taki większy upław, ale nie co dziennie.. i nie wiem czy to norma czy wody aaa dupa 😁
Ada zapomniałaś, że Ania robi wszystko aby Cię wyprzedzić 😁