Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ania jak samopoczucie? Kiedy Cię wypuszcza i co z Twoją trzustka?
Agatka uważaj ze świecami - moja koleżanka pracuje przy wyrobie świec i mówiła mi aby lepiej unikać palenia świec w zamkniętych pomieszczeniach szczególnie w łazienkach bo to spalajaca się ropa i bardzo szkodliwe a szczególnie jeszcze te zapachowe.... Można bez obaw te z wosku pszczelego palić.

Mnie straszliwie ten brzuch boli, raz ze tak jak na okres a dwa że ciągnie podbrzusze mocno i każdy ruch to uuuuuh masakra, a wizytę Mam dopiero 11 kwietnia - wiem narzekam ale gdzie lepiej mnie zrozumieją jak nie tu ☺️

• Mamusia
Kurcze dziewczyny, chce Was nadrobic, ale nie mam za bardzo teraz czasu.. moze wieczorem mi sie uda nieco albo pozniej w ciagu dnia.... 🤨

Nasza bliska znajoma wczoraj urodzila chlopczyka, tez sie juz nie moge doczekac az zobacze choc zdjecie 😉

Adrianna - pytalas o czas kapieli? No wiec, jesli mezus juz wrocil z pracy, to nie ma problemu, zebysmy sie dziecmi podzielili 😜 Jesli jestem sama, to albo mlodszego wykapie najpierw w zaleznosci o ktorej sie przebudzi (np 18) i wtedy starszy chce pomoc 😉 (starszy w lutym skonczyl 4 latka), no a pozniej mlodszego nakarmie, poloze, on sobie zasnie i wtedy jak juz spi, to szybko ze starszym na gore, mycie itd, przebieranie, ksiazeczka na dobranoc i wsjo. A czasem jest tak ,ze mlodszy fajnei sobie spi, to go nie budze, zalatwie starszego najpierw, a pozniej mlodszego. Po kapieli mu sie fajnie spi, choc on w sumie ze spaniem nie ma poki co (odpukac w niemalowne) problemu. Gorzej ze straszym 😞

Karolcia - nie czuje sie jak sie sama szyjka rozwiera, ale bolesne skurcze ja rozwieraja, wiec w ten sposob no sie jakos czuje hehe, ale nie ze cos tam na dole sie 'otwiera' 😉

No wlasnie - ciekawe , co u Madzi. A wiecie na kiedy jej ta cc zaplanowali? Czy zle przeczytalam, ze ma miec cc?

Hancia - wiem, ze boli, ale wierz mi , im szybciej zaczniesz sie robic mboilna, tym lepiej dla Ciebie, i rany! Szybciej sie bedzie goic. A powiedz mi jeszcze - daja Ci zastrzyki takie do brzucha przeciw zakrzepom? AAA i jeszcze jedna rada, bierz tabletki przeciwbolowe REGULARNIE, co do minuty niemalze , bo to duzo pomaga - i to lacznie na noc 🙂

• Mamusia
Z tego co pamiętam, to Madzia miała zaplanowaną cesarkę, bo mały nie był główką w dół, a ostatni post napisała o tym ciśnieniu więc stawiam browara na to, że mamy kolejnego szkrabka kwietniowego 🙂
Co do bólu tej szyjki to tak porównałam jakby mi ktoś ją rozrywał, ale nie jestem pewna czy ona dalej się rozchodzi czy ma taki kaprys. Poproszę Pawła żeby sprawdził, powiedział, że z filimkiem z youtube nawet poród odbierze to i przecież rozwarcie da rade sprawdzić 😁 😁 😁

Wracajcie dziewczyny do zdrowia i piszcie co u Was 😜

• Mamusia
Karola to jak Tobie sprawdzi i mu się uda to podeślij mi go tu bo ja wizytę mam dopiero 11 kwietnia więc się nie doczekam 🙂
Magda pewnie urodziła faktycznie bo siedzi cicho.
Kochane jak ten czop wygląda, w sensie jak sie wydostaje - to taka jakby biała wydzielina ? i jakie ilości - duże na raz, czy małe po troszku kilka razy dziennie ?

• Mamusia
Gawinka - to wyglada jak taki jeden wielki (wielki!) glut 😁 Takie sluzowate, doslownie jak czop, zbite, moze byc przezroczyste, przezroczysto-bialwawo-kremowo...moze byc i zotlawy (najdluzszy przymiotnik swiata chyba 😜) , i moze byc tez krwia podbarwione. Ale z reguly to chyba taki jeden ,wielki, zbity, przezroczystawo-metny glut 😁 😁 😁 Piekny widok po prostu 😁 😜

Wydaje mi sie, ze moze wczesniej wychodzic, co niekonniecznie musi znaczyc, ze sie za jakas chwile porod zacznie, ale tez czesto odchodzi juz jak sa bole - no kazdy jest inny. U mnie czopy prz jednym i drugim odeszly w trakcie skurczy. W jednym na ok 5-6cm, w drugim na 4-5cm.

Karolcia - a z rozwarciem to, jak juz dasz swojemu sprawdzic 😜 to pamietaj - 1 palec = 1cm, 2 palce = 2cm, 3 palce = 3cm..itd 😜
Karola , a nie boli Cie ucisk na miesnie tam na dole z powodu pozycji dzidzi? Moze tez sie malutka juz obiza i szykuje pomalu? 😁 Wysoko masz brzusio, czy juz nisko?

• Mamusia
A jeszcze Wam powiem, ze niedawno ogladalam na yt filmik z porodu domowego, ale matka sama sobie porod odbierala - ktos tam filmowal i to bylo wsjo przygotowane nie, ze z nienacka - o - chwytaj kamere, tylko widac wlasnie, ze wszystko zaplanowane. Tak patrzalam 🥴 🤔 😮 🤢 😲 😆 🙂 😉
A kobita rodzila na stojaco 🙂

• Mamusia
Kasiu, mogę Ci podesłać, ale ciekawe co na to Twój mąż 😆
Mi kilka dni temu wypłynęło coś glutowatego, jakbym sobie nasmarkała w majty w ilości takie, że prawie się w nich nie zmieściło. Kolor biało-przezroczysto-kremowy...piękny widok 😮 ale teraz nie wiem czy to była część tego, czy dalej coś będzie się odklejać skoro szyjka ruszyła, nie wiem.

Madzia- powiem Ci szczerze, że nie wiem co boli hahaha 😁 Napierdziela mnie brzuch i krzyż tak jak na okres. Paweł wczoraj masował plecy, trochę ustało. Brzuch wydaje mi się, że obniżył się, bo łatwiej mi się oddycha, a podobno to jest oznaka tego. Chyba, że młoda dupę wypnie to jest z jednej strony 😆

A kegla sobie ćwiczę jak mi się przypomni 😁

Zrobiłam dzisiaj gołąbki oszukane, wyszło mi tyle, że mój będzie je jeść do następnego tygodnia, no cóż 🙂

• Mamusia
mi te gluty scodza od ponad tygodnia. Wcale nie jest powiedziane,że czop musi zejsc raz i na porodowe. moze schodzic stopniowo...
Gawinka jak uszko? ja od wczoraj z zapaleniem prawego latam, boli jak cholera. Niby jakis antybiotyk w kroplach dostalam, to dzisiaj slysze wszystko jak przez gabke.

No dziewczynki która sie dzisiaj szykuje?? Ja powiedziałam mojemu, ze w tygodniu moglam rodzic a teraz dopiero po 7.04 bo mam ochote na tort bezowy, który mi mama na urodziny zamówiła :p wiec do niedzieli zakaz wstępu :p

• Mamusia
Ojej 🙂 jednak nie był fałszywy alarmos 🙂)) super !!!! 🙂))
Ja byłam jednak dzisiaj u gin. i powiedziala ze to normalne bo nasz nietoperz ciagle wisi główką i uciska 🙂 mam dopiero 2cm rozwarcia 😞 ale pocieszyla mnie,ze cos sie jej wydaje ze do 15 sie ropakuje 😁 😁
To biegam skacze i czekam i czekam 😁 😁

• Mamusia
Madera29 napisał(a):
Kasiu, mogę Ci podesłać, ale ciekawe co na to Twój mąż 😆
Mi kilka dni temu wypłynęło coś glutowatego, jakbym sobie nasmarkała w majty w ilości takie, że prawie się w nich nie zmieściło. Kolor biało-przezroczysto-kremowy...piękny widok 😮 ale teraz nie wiem czy to była część tego, czy dalej coś będzie się odklejać skoro szyjka ruszyła, nie wiem.

Madzia- powiem Ci szczerze, że nie wiem co boli hahaha 😁 Napierdziela mnie brzuch i krzyż tak jak na okres. Paweł wczoraj masował plecy, trochę ustało. Brzuch wydaje mi się, że obniżył się, bo łatwiej mi się oddycha, a podobno to jest oznaka tego. Chyba, że młoda dupę wypnie to jest z jednej strony 😆

A kegla sobie ćwiczę jak mi się przypomni 😁

Zrobiłam dzisiaj gołąbki oszukane, wyszło mi tyle, że mój będzie je jeść do następnego tygodnia, no cóż 🙂

no tak, jakby ktos w majty nasmarkal - czop tez wlasnie wyglada.
A co do boli kochana, to krzyze moga zwiastowac zbizajacy sie porod, zwlaszcza jak boli jk na okres z przodu tak samo! Ta moja znajoma, ktora wczoraj wieczorem urodzila- jej wlasnie tez sie od boli w krzyzach zaczelo i znam jeszcze jedna, ktora takie objawy miala przed 🙂 To moze i u Ciebie sie wlasnie zaczyna pomalu? 😆