Skocz do zawartości

czerwcowe Maleństwa 2013:) | Forum o ciąży

MartaMartaMarta

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hania83 napisał(a):
Widzę, że temat sexu się pojawił 😁 No u mnie to jest tak, że mam straszną ochotę i mąż także, ale się powstrzymujemy, bo przy moim nadciśnieniu to raczej niewskazane 🥴 Ale ochotka jest i często sny erotyczne ehh tylko zauwżyłam, że gdy np. podczas takiego snu mam orgazm to strasznie mi twardnieje brzuch a to chyba nie jest też dobre 🥴 a przytulania to mam ostatnio aż nadto, codziennie przed snem mąż mnie przytula, głaszcze brzuszek i całuje. Ale niedługo to chyba nie będzie już w stanie mnie objąć, przybywa tych centymetrów 😁 🤪

A co do pączków to jeszcze dziś nie jadłam, ale kupione już są i czekają aż przyjdzie mi ochota 😁

Haniu, brzuch masz twardy bo Ci się macica napina. to jak najbardziej normalne po orgazmie 🙂 ja tego straaasznie nie lubie.

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Oj te pączki 🙂 . Wczoraj na poprawę humoru maz zabrał mnie do cukierni i kupiłam jednego z bita śmietaną a drugiego z budyniem polanego czekoladą. Z budyniem zjadłam juz w samochodzie i skończyło się tym że ledwo dojechalam do domu ale oczywiście drugiego pochłonęłam w domu. Zgaga przez prawie całą noc 🤢.
A dziś...... Juz mam za sobą 2 jeden z serem a drugi z wisienką.
Później się dziwie skąd te 7 kg na +. 🤪

• Mamusia
Ania13 napisał(a):
Oj te pączki 🙂 . Wczoraj na poprawę humoru maz zabrał mnie do cukierni i kupiłam jednego z bita śmietaną a drugiego z budyniem polanego czekoladą. Z budyniem zjadłam juz w samochodzie i skończyło się tym że ledwo dojechalam do domu ale oczywiście drugiego pochłonęłam w domu. Zgaga przez prawie całą noc 🤢.
A dziś...... Juz mam za sobą 2 jeden z serem a drugi z wisienką.
Później się dziwie skąd te 7 kg na +. 🤪

Oj tam na zdrowie! Ja też już mam 5kg na plusie 😆 pewnie niedługo będzie 6.. a zostały jeszcze 4mieś. średnio się powinno tyć 2kg na mieś. byle nie dojechać znowu do 20kg 🤢

• Mamusia
Dziś o kg nie myśmy w końcu to tłusty czwartek 😁 Ja w sumie jeszcze ani jednego nie zjadłam pączka ale na pewno zjem. Bo mama dziś piecze pączki. Mniam... 😁 Dziś nawet o kg nie myśle, w sumie przez ostatnie dni się nie ważyłam i nawet nie wiem ile mi przybyło, ale widze po brzuszku że coraz bardziej rośnie i w szybkim tempie 😮 Całe szczęście że brzuszek tylko mi rośnie do przodu a nie na boki 😁
Wiecie co dziś jakiś lepszy humor mam niż wczoraj, mimo że cały czas siedze w domu, bo bardzo sypie śnieg. Ostatnio dużo siedze przy komputerze mam nadzieję że małemu to nie szkodzi. 🤔 Niestety nie mam wyboru bo muszę skończyć pisać pracę licencjacką bo już coraz bliżej obrona.

• Mamusia
Hej dziewczyny, ja dzisiaj zjadłam 5 pączków już :/
Przesadziłam? 😁
Wczoraj do 2 w nocy piekłam pączki... ale wczoraj zjadłam tylko pół.
Dzisiaj już jestem po szklance mleka,bo zgaga jest... Ciekawe czy zjem jeszcze pączka, oby nie...
Zjem obiad i do dentysty lecę...

Wczoraj byłam u mojego "wspaniałego lekarza", który powiedział, że wszystko jest ok-zresztą jak zwykle. Powiedziałam jemu, że bolą mnie jajniki, to powiedział, że to pewnie po przeziębieniu,ale g*** prawda, bo bolały mnie już wcześniej, to pow. że jak będą bolały to na ostry dyżur mam prawo się zgłosić, ale oczywiście mnie nie zbadał...
Niedługo 6 miesiąc ciąży będzie, a ja zbadana byłam na początku w 1 i 2 mies. :/
Zastanawiałam się czy nie zmienić lekarza, ale trochę mam obawy, zresztą tak na koniec, to głupio... Chciałam się zapisać prywatnie do lek. na USG 3D, ale nie wiem jak mój będzie pracować w przyszłym tyg. a chciałam na 14.02 🙂
A propo mojego lek. jeszcze, to sapał, że zwolnienie wypisuje mi na 2 tyg. bo mam leżące, a on niby widział mnie na mieście jak latam.. no i oczywiście stała gadka, że sprawdzają itd. za każdym razem mi to powtarza, wkurza mnie on, że ma takie problemy z daniem mi zwolnienia, bo ja i tak już nie mam dokąd wracać, bo na moim miejscu już pracuje inna laska.

Z zatkanego noska się wyleczyłam IBUPROM ZATOKI SPRAY, kobiety w ciąży mogą go używać normalnie, jeszcze tylko trochę kaszlu mam...

A co do sexu, to ostatnio jak byłam chora, to przez tydzień spaliśmy osobno, to po tym tygodniu na osobności na SEX już nie narzekam 😁

Idę zjeść chrusta :p

Miłego tłustego czwartku!!!! 🙂

• Mamusia
magdad86 napisał(a):
Wczoraj byłam u mojego "wspaniałego lekarza", który powiedział, że wszystko jest ok-zresztą jak zwykle. Powiedziałam jemu, że bolą mnie jajniki, to powiedział, że to pewnie po przeziębieniu,ale g*** prawda, bo bolały mnie już wcześniej, to pow. że jak będą bolały to na ostry dyżur mam prawo się zgłosić, ale oczywiście mnie nie zbadał...
Niedługo 6 miesiąc ciąży będzie, a ja zbadana byłam na początku w 1 i 2 mies. :/
Zastanawiałam się czy nie zmienić lekarza, ale trochę mam obawy, zresztą tak na koniec, to głupio... Chciałam się zapisać prywatnie do lek. na USG 3D, ale nie wiem jak mój będzie pracować w przyszłym tyg. a chciałam na 14.02 🙂
A propo mojego lek. jeszcze, to sapał, że zwolnienie wypisuje mi na 2 tyg. bo mam leżące, a on niby widział mnie na mieście jak latam.. no i oczywiście stała gadka, że sprawdzają itd. za każdym razem mi to powtarza, wkurza mnie on, że ma takie problemy z daniem mi zwolnienia, bo ja i tak już nie mam dokąd wracać, bo na moim miejscu już pracuje inna laska.

Wiesz ja na Twoim miejscu chyba bym zmieniła lekarza. Mnie mój gin na każdej wizycie czyli co dwa tygodnie lub co tydzień(zależy od sytuacji) bada szyjkę, brzuch itp. A gdybym chciała dokładniejsze badanie to także nie odmawia. A co do L4 to sam mnie namawiał bym na nie poszła, chociaż ja nadal chciałam pracować. Wypisuje mi je automatycznie podczas każdej wizyty. Aha i L4 ciążowe wcale nie musi być leżące (no chyba, że stan zdrowia tego wymaga to tak - nie wiem jak jest u Ciebie). Ja mam normalne, takie że mogę chodzić itp. Także nie obawiam się kontroli czy z ZUSu czy z innej instytucji 🙂

• Mamusia
fijolek napisał(a):
[

Haniu, brzuch masz twardy bo Ci się macica napina. to jak najbardziej normalne po orgazmie 🙂 ja tego straaasznie nie lubie.

Ahaa czyli to normalne jest 🙂 A ja się bałam, że coś tam mi się złego dzieje i się wystraszyłam. Ale orgazm podczas ciąży to jednak niezbyt przyjemne uczucie - przynajmniej dla mnie. Ten ból był okropny a brzuch jak skała (twardy, bolący). Nie chcę chyba tego powtarzać 🥴

• Mamusia
medli89 napisał(a):

Wiecie co dziś jakiś lepszy humor mam niż wczoraj, mimo że cały czas siedze w domu, bo bardzo sypie śnieg. Ostatnio dużo siedze przy komputerze mam nadzieję że małemu to nie szkodzi. 🤔 Niestety nie mam wyboru bo muszę skończyć pisać pracę licencjacką bo już coraz bliżej obrona.

hmmmm....... praca licencjacka. Muszę zacząć pisać, a obrona za pasem. Weny twórczej brak 🤨

• Mamusia
zonanagazie napisał(a):
medli89 napisał(a):

hmmmm....... praca licencjacka. Muszę zacząć pisać, a obrona za pasem. Weny twórczej brak 🤨

Oj wiem coś o tym, bo u mnie z tą weną też jest ciężko tym bardziej że mam taki temat gdzie materiałów nie ma za wiele, ale jakoś poszło. Zostalo mi napisać wstęp i zakończenie i wysłać do promotora. Ja tak naprawdę to powinnam mieć to już za sobą ale zwlekało się, zawsze było coś innego do zrobienia. Ale teraz w końcu przysiadłam bo być może w tym miesiącu uda się obronić 🙂

• Mamusia
Witajcie! Ja dziś zakupiałm 5 pączków z czego 2 zjadłąm osobiście, jeden Polusia i ostatnie dwa czekają na męża. U mnie cały dzień śnieżyca. Pada i pada. Tak mi się już chce ciepełka, wiosny, lata... Właśnie moja koleżanka rodzi. Chodzę i myślę o niej.

• Mamusia
Witajcie! Ja dziś zakupiałm 5 pączków z czego 2 zjadłąm osobiście, jeden Polusia i ostatnie dwa czekają na męża. U mnie cały dzień śnieżyca. Pada i pada. Tak mi się już chce ciepełka, wiosny, lata... Właśnie moja koleżanka rodzi. Chodzę i myślę o niej.

• Mamusia
A ja dziś jeszcze nie jadłam ani pączka ani faworka ale cierpliwie czekam jak mi mężuś od teściowej przywiezie, ja bardziej lubie faworki niż pączki 🙂

A brała któraś z was podczas przeziębienia coś na kaszel czy czekałyście aż sam przejdzie ?

• Mamusia
Co do zmiany lekarza, to ja miesiąc zmieniłam bo nie byłam zadowolona z wcześniejszego. A teraz jest całkiem inaczej. Ten lekarz dokładnie bada, i robi USG i dokładnie ogląda małego czy wszystko w porządku. Także nie żałuje tej decyzji o zmianie. 🙂 Jak tylko znasz jakiegoś lepszego ginekologa to nie zwlekaj tylko się do niego zapisuj. Nie ważne że to już 6 miesiąc będzie, ważne żebyś była zadowolona i wiedziała że z maleństwem wszystko jest dobrze. Takie jest moje zdanie 🙂

• Mamusia
agapit napisał(a):
A ja dziś jeszcze nie jadłam ani pączka ani faworka ale cierpliwie czekam jak mi mężuś od teściowej przywiezie, ja bardziej lubie faworki niż pączki 🙂

A brała któraś z was podczas przeziębienia coś na kaszel czy czekałyście aż sam przejdzie ?

W tej drugiej kwesti ci nie pomoge bo odpukać na razie cały czas się dobrze czuje. Ale zawsze jakieś domowe sposoby możesz próbować. Chyba że bardzo cię złapie to nie ma co czekać i do lekarza.
Ja już 3 pączki zjadłam, i pewnie ani jednego więcej dziś nie będzie bo już patrzeć nie mogę tak mnie zamuliło. Z tym, że na raz trzy zjadłam i to były troche inne pączki bo na parze a nie smażone. Smażonych nawet nie przełknę bo za tłuste. 🙂

• Mamusia
Same domowe sposoby Ci nie pomogą, ja tak zwlekałam i próbowałam sie leczyć sama i w 17 tygodniu miałam zapalenie oskrzeli, całe świeta i Sylwestra przeleżałam w domu;/ no cóż...przez ten czas wypiłam: Flegamine, syrop prawoślazowy, syrop sosnowy, prenalen i 3xdziennie sok z cebuli a na noc gorące mleko z łyżeczką masła i miodem...bleee ale skuteczne choć bez antybiotyku sie nie obyło na katar lekarz z pogotowia kazał mi psikać Euphorbium, na obniżenie temperatury pyralginum i jeszcze calcium C. ale tydzień w łóżku i jest dobrze...maleństwo rozwija się prawidłowo wiec nic mu nie zaszkodziło (miejmy nadzieje)

• Mamusia
Witajcie w tłusty czwartek :-) ja jestem po jednym pączku, zjadłam dla podtrzymania tradycji :-)
Dziewczyny ale mam dziwne nastroje..od kilku dni ciągle płaczę tzn wręcz szlocham :-)
Poszłam dzisiaj do galerii i kupiłam body dla synusia przyjaciółki..... a mąż zapytał czy nie mogłam kupić jednych bo ja oczywiście kupiłam 4 szt. i to wystarczyło już ryczę...a wczoraj siedziałam przy kompie na krzesełku a mąż mnie odepchnął od komputera i oczywiście taki lament urządziłam że aż sama jestem w szoku...potem cały czas mnie przepraszał że by tak nie zrobił jakby wiedział ze będzie z tego taka afera...Jejku co się ze mną dzieje..

• Mamusia
Właśnie wcinam płatki czekoladowe z mlekiem, bo tak miałam ochotę na słodkie.
Kurcze nawet nie wiecie jak mi się dłuży. Najchętniej już bym poleciała do lekarza, zobaczyłaby kluskę, a najważniejsze to usłyszeć te słowa - wszystko w porządku, rozwija się prawidłowo. Nie wiem jak wy wytrzymać tyle możecie. Ja już nie umiem sobie miejsca znaleźć.