Skocz do zawartości

czerwcowe Maleństwa 2013:) | Forum o ciąży

MartaMartaMarta

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
fijolek napisał(a):
a ja dzis idę do lekarza na kontrolę. zobaczę mojego Dzidka znowu. 🙂

Ale fajnie bo zobaczysz dzidziusia też bym chciała już zobaczyć swojego, ale to dopiero 27. 02 niestety. 😞 Zostaje uzbroić się w cierpliwość. Czekamy na wiadomości oczywiście 🙂

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
zonanagazie tez mam wizyte w czwatek i juz nie moge sie doczekac... a badania ide zrobic juz w poniedziałek... mma nadzieje, że wypije ta glukoze bez odruchu zwrotnego hihi 😉
a mam pytanie czy to prawda, że przy tym badaniu z glukoza pobieraja krew 2 razy???

• Mamusia
fijolek napisał(a):
Medli89 poczytaj tutaj [spam]
paniki nie ma. 🙂

Dzięki fijolek. Właśnie przeczytałam i się uspokoiłam. W sumie lekarz mi nic nie powiedział że jest coś nie tak. Zobaczymy co następnym razem wyjdzie.

• Mamusia
Kasiulka1989 napisał(a):
zonanagazie tez mam wizyte w czwatek i juz nie moge sie doczekac... a badania ide zrobic juz w poniedziałek... mma nadzieje, że wypije ta glukoze bez odruchu zwrotnego hihi 😉
a mam pytanie czy to prawda, że przy tym badaniu z glukoza pobieraja krew 2 razy???

Nie wiem. Możliwe, że pobierają przed i po wypiciu.
Wiem natomiast, że jak ci wyniki źle wyjdą to pijesz glukozę drugi raz.
Ja też się boje odruchu zwrotnego.

• Mamusia
czesc laski. u mnie nadal krucho z humorem wczoraj probowalam pogadac z mezem to wszystko zwalil na mnie 😮 wczoraj bylam na babskim cąbrze hehe i mialam nie przyjemny wypadek posliznelam sie i upadlam na bok przestraszylam sie ogromnie 😞 ej a czy ty tez tak macie ze bola was pachwiny tak jak by od ciezaruu lub nacisku ? bo ja tak mam jak chodze lub stoje 🤨

• Mamusia
zonanagazie napisał(a):
Kasiulka1989 napisał(a):

mozna wziac cytryne i wchodzi lepiej.
dla mnie wypicie nie bylo zle, najgorsze to potem siedzenie dwie godziny bez ruchu, ani spacerowac, ani spac.. yyych . czytanie zostaje.

• Mamusia
Moja koleżanka w ciązy tak miała że ją pachwiny bardzo bolały...

A wiecie co?Wczoraj miałam mega doła i w dodatku skurcze w brzuchu po pączkach :/
No, ale uśmiechnęłam się zaraz jak się położyłam, narzeczony przyszedł i przytulił aż tu nagle puk puk puk i tak chyba z 7 raz, mój położył głowę to prawie jemu podskoczyła takie ruchy czułam, teraz wiem co to ruchy 😁[/color Podejrzewam, że gdybym zapaliła światło to bym widziała ruszającą się skórę 😁 ale nie chcieliśmy stracić tego i czuć każdy ruch, więc się ani nie ruszałam , ani światła nie zapalałam 😁 Ale to było cudowne uczucie, w końcu się uśmiechnęłam od kilku dni 🙂 Kocham tą niunię! 🙂

• Mamusia
fijolek napisał(a):
zonanagazie napisał(a):
Kasiulka1989 napisał(a):

mozna wziac cytryne i wchodzi lepiej.
dla mnie wypicie nie bylo zle, najgorsze to potem siedzenie dwie godziny bez ruchu, ani spacerowac, ani spac.. yyych . czytanie zostaje.

Koleżanka mi mówiła że dobrze wziąść ze sobą cytryne rozkrojoną na pół. I dodać do glukozy. Wtedy smakuje jak bardzo słodka lemoniada i idzie to wypić bez odruchów wymiotnych 🙂

• Mamusia
Hej czerwcowe mamuśki 🙂 Jestem tu nowa,ale mam nadzieję, że będę często zaglądać. Date porodu mam na 1 czerwca 2013 r. 🙂 Aktualnie jestem w 23 tygodniu i 6 dniu. USG mam 13 lutego i już nie możemy się z moim mężem doczekać. Oczywiście będzie chłopak - Kajtek. Pozdrawiam was serdecznie 😜

• Mamusia
Serdecznie witamy Mamsita26 🙂 Wpadaj jak najczęściej 🙂

A ja akurat wróciłam z 4godzinnego spaceru połączonego z zakupami 🙂 Jeszcze wytrzymuję tyle na nogach bez odpoczynku, nie jest źle 😁

Co do białka w moczu to mój lekarz mi mówił, że przy nadciśnieniu może oznaczać zatrucie ciążowe -gestozę lub rzucawkę- stan bardzo niebezpieczny dla matki i dla dziecka. Ale znikome ilości białka mogą być w moczu,szczególnie podczas ciąży. Ja jak na razie nie dostałam skierowania na tą glukozę. Może jeśli nie mam cukru w moczu ani we krwi na czczo to nie będę musiała robić tego testu... 🥴 Wolałabym nie robić, bo zawsze mdleję podczas pobierania krwi 🥴

• Mamusia
hania83 napisał(a):
agapit napisał(a):
Haniu muszę cię zmartwić ale słyszałam, ze wszystkie ciężarne muszą zrobić tą glukozę

agapit to bardzo niedobrze 🥴 Ale póki co lekarz nie wspomina o tym badaniu, więc na razie mam spokój 🙂

potwierdzam, nie ominie Cie to badanie 🤔