Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej 🙂
dzisiaj już było dobrze, Kalina wogole nie płakała dzisiaj, wrecz przeciwnie, przychoze, a moje dziecko usmiechniete od ucha do ucha 🙂 kamien spadł mi z serca. nie dawała jej dzisiaj mleka, tylko kaszke i to zjadła.
Meliska co do odcigania mleka, to swego czasu duzo temu poświeciłam uwagi, jakis czas temu, jak wiecie.... 🤔
robi sie tak jak piszesz: ściagaj jak najrzadziej, dopiero wtedy jak poczujesz ze piersi są pełne i to nie ściagaj wszystkiego, tylko tyle aby poczuc ulge. wiec mozesz sobie np co 2 dni ściagnac troche, potem co 3 dni. dodatkowo mozesz 2 razy dziennie pic herbate z szałwi, ona równiez zasusza pokarm.
ewentualnie mozesz pojsc do gina po tabletki Bromgeron na zakonczenie laktacji, bierze sie je 2 tygodnie, ale podobno czesto skutkiem ubocznym są mdłości, sennosc, zawroty głowy.

• Mamusie
hej kochane Eligiuszek miał szczepionkę 6w1 i w tym była żółtaczka dlatego następne szczepienie w grudniu!!! Dzień fajny mały dziś nam częściej spał a tak to oki!!!
U teściowej był dziś troszkę marudny!!!
MARIKA no to życzę powodzenia z teściową
ANIQA super że KALINKA zadowolona z niani i że ją lubi to najważniejsze!!!

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
hej 🙂
dzisiaj już było dobrze, Kalina wogole nie płakała dzisiaj, wrecz przeciwnie, przychoze, a moje dziecko usmiechniete od ucha do ucha 🙂 kamien spadł mi z serca. nie dawała jej dzisiaj mleka, tylko kaszke i to zjadła.
Meliska co do odcigania mleka, to swego czasu duzo temu poświeciłam uwagi, jakis czas temu, jak wiecie.... 🤔
robi sie tak jak piszesz: ściagaj jak najrzadziej, dopiero wtedy jak poczujesz ze piersi są pełne i to nie ściagaj wszystkiego, tylko tyle aby poczuc ulge. wiec mozesz sobie np co 2 dni ściagnac troche, potem co 3 dni. dodatkowo mozesz 2 razy dziennie pic herbate z szałwi, ona równiez zasusza pokarm.
ewentualnie mozesz pojsc do gina po tabletki Bromgeron na zakonczenie laktacji, bierze sie je 2 tygodnie, ale podobno czesto skutkiem ubocznym są mdłości, sennosc, zawroty głowy.

To super, że Kalinka dziś już lepiej 🙂 oby Florek wziął z niej przykład 😉
A jeśli o cycach mowa... swego czasu sama Ci polecałam do picia ten napar z szałwii i nawet nie pomyślałam o nim teraz, bo jak można używać coś na coś czego już praktycznie nie ma haha ale komplikuję, o mleczko mi chodzi. No ale właściwie nie wiadomo co będzie jutro 🤔 I o ściąganiu co 2 , 3 dni też nie pomyślałam, bo zdawało mi się, że rzadziej niż raz dziennie się już nie da... a da 😜
Dzięki dziewczyny 😘 ale Wam powiem, że mam wyrzuty sumienia, że dziś mleka dla Julki nie będę "produkować" 😞 😞 😞

• Mamusie
marika hehehe no jak wychodzilam z domu bylo 21 stopni i strasznie wialo... :PP wiec jak tylko ogolnie ubiore go przy takiej pogodzie w rampersa np to chwila moment i lodowate rece kolanka stopki... zmarzlak po mamie...
meliska Julka cala jest cudna i jak siedzi i jak plywa i w ogole hehehe
aaagaaa to za kare bede ci klaskac;p
holi ja mam szczepienie w czwartek na wzw... i tez spokoj do grudnia ale boje sie bo slyszalam tak samo ze to boli;/ chociaz u nas zawsze krzyk jak by ze skory misia obdzierali....
Asia ja rowniez 😘 i no comment... bo znasz moje zdanie...

• Mamusie
Dzień dobry!
My dziś 5.40 na nogach, tzn. do 6 udało mi się z Bambiną poleżakować, a potem już był bunt. Więc jestem rześka jak nigdy 🙃

Marika staram się na pogodę nie narzekać, bo ciepło jest, ale z uapałami, o których tyle słyszę w telewizji nie ma to nic wspólneggo ...być teraz we Włoszech, tam dopiero mają 😎 Dziś się obudziłam i widze chmury..wczoraj się rozjaśniło w południe i było ładnie, mogłam wyjść do ogrodu, a że Yasmine spała to trochę tam popracowałam. Dziś też chmury, ale teraz juz z nich siąpi 🙃
Asia nie wiem co Ci pisać. Chciałoby się powiedzieć wywal gnoja...ale jak się kocha to nie takie proste. Sciskam mocno 😘
Aniqa pięknie, że Kalina się oswoiła z nową sytuacją. Tobie będzie też łatwiej teraz w pracy.

• Mamusie
holi32 napisał(a):
hej kochane jak tam upały znosicie??? u nas nawet mamy dużo miejsc fajnych przewiewnych i w cieniu!!!
Mały miał dziś szczepienie jak go ukłuła pani to tak płakał że nie słyszałam go nigdy takiego!!!
Waży 8100 i mierzy 76 cm także fajny chłopczyk!!!Wszystko poza tym ok

Dużyyyy chłopiec. 🙂 🙂 Mam nadzieję, że po szczepieniu wszystko ok.

• Mamusie
Hej
My wstalismy dziś troszkę wcześniej bo o 7.30 ale młody już uderzył na drzemkę chyba się jednak nawet sam nie wyspal...... no a ja sciagam mleko.....okaże się ile dziś jeszcze mam.....

Coq a Bambina szaleje 🙂 ciekawe czy jak wrócicie do francji czy wrócicie do starych nawyków wiem że to dlatego że m tak pracuje ale czy Bambina da się przestawić..... 😉 😉

Asia...........tak jak reszta no comment bo co Ci mogę napisać.......ale pomysl z rodzina nad tym bo chcesz by dziewczyny miały taki obraz taty......ściskam mocno!!!!!

• Mamusie
Siedzę na allegro (a co też teraz mam 😜 ) i przeglądam buciki.
Jesli cos kupię to chciałambym coś miękkiego, ale musze z siostra skonsultować czy warto w ogóle kupować...
takie buciko kapcioszki mi się podobają
http://allegro.pl/eko-buciki-paputki-dla-niemowlat-0-3-m-wyprzedaz-i2411204428.html
http://allegro.pl/papcie-paputki-kapcie-dzieciece-skora-6-12m-i2422626713.html
lub tenisówki
http://allegro.pl/primark-trampki-rozowe-9-12-miesiecy-i2416770177.html
http://allegro.pl/przesliczne-buciki-r19-balerinki-trampki-i2419383199.html

• Mamusie
czesc dziewczynki 🙂 dzieki...
u nas pogoda też sie coś zmieniła.był upał wczoraj nie ziemski więc się troszkę opaliłam 🙂 a dzisiaj jakoś tak słońce schowane i chłodem zawiało 😮 odsapniemy od upału 🙂 na spacer dłuższy można się wybrać 🙂 oby tylko nie padało.no i dżem truskawkowy będę dzisiaj robiła.mam 6 kg truskawek i troche mi sie zejdzie a musze robić sama bo mama do pracy idzie.osupełkowane i zagotowane.trzeba do sklepu po dżemix albo coś w tym rodzaju...jak Wy robicie dzem z truskawek? mama mówiła że kiedyś się smażyło truskawki 😮a teraz moda na cukry żelujące,dżemix,żelfix i inne bajery 😁 koniec końcem jak się kupi te wszystkie dodatki do dżemu(no cukier oczywiście) to ten dżem wychodzi droższy jak ze sklepu! no ale truskawki nie pryskane i dla moich dziewczatek 😁 sie wie 😁

• Mamusie
Coq te fioletowe ostatnie są boskie!!tylko że one są dla chodzącego dziecka.te pierwsze wydaje mi się że będą lepiej sie trzymały na nodze a te drugie tenisówki urocze bardzo ale jak dla mnie to wystarczy że dziecko machnie nogą o nogę i but padł 🙃 teraz to nie ma co kupować butów tylko skarpety 🙂 buciki ślicznie wyglądaja ale są niefunkcjonalne...jak będą się bąki uczyły chodzić to wtedy warto zainwestować w skarpety antypoślizgowe 🙂

• Mamusie
aga fajnie Maciulek sobie śpi 🙂 moja na brzuchu leżeć nie chce to spać raczej też nie prędko na brzuchu będzie.po mamie.ja nie mogę i nie lubię na brzuchu.kręgosłup mnie boli jak na brzuchu poleżę.dziwna sprawa...no ale tak już mam 🙂
no i pielucha u nas obowiązkowa też 🙂

• Mamusie
dzień dobry 😁

a mi synuś pozwolił dzisiaj pospać do 8.30 😁 😁 😁 z małą przerwą ok 6.30 na jedzenie. a tak to w nocy od 19.20 nie jadł nic!!! pierwsza taka noc, mam nadzieję, że to początek czegoś dobrego 🙂 w nocy budził się ze 2 razy, żeby się napić, ale go rozumiem bo u na gorąco więc miał prawo 🙂

a ja dzisiaj mam bierzmowanie brata, i na 18 do kościoła. Mam nadzieję, że ten mój pryncypałek wytrzyma i będzie się grzecznie zachowywał 🙂 mam plan, że wykąpię go dzisiaj wcześniej, teraz ciepło to nic mu się nie stanie jak po kąpieli wyjdzie na dwór. A po kościele kolacja w domu dla rodziny. Także dobre jedzenie mnie dzisiaj czeka 😁

aaa, w ogóle to ostatnio czytałam w gazecie, że przy takiej pogodzie to można kąpać dziecko nawet 2-3 razy dziennie, bo ono też się poci i może mu być po prostu niekomfortowo 🙂
Asia 😘 dla Ciebie
Aniqa super, ze Kalinka już się oswoiła 🙂
Agami mój Maciek nie jest zmarzlakiem, wręcz przeciwnie. ale z reguły na body mu ubieram koszulkę i krótkie portki, jakoś boję się, żeby wyszedł w samym body... chociaż koło domu to sobie pomyka w samym body, a wczoraj to w rampersie z odkrytymi ramionkami 🙂 no ale cykor jestem, ale nie aż tak bardzo. bo czekam dzisiaj na basen 😁 a właściwie dwa baseny 😁

coś jeszcze miałam napisać, ale nie pamiętam...

aaa, Asia oj jak musi u Ciebie pachnieć tym dżemem z truskawek 🙂 cudooo! 🙂

a teraz zabieram tego mojego małego ściałkota, bo coś piszczy w łóżeczku, do leżaczka i na taras uderzamy, bo mam ochotę na kawkę na powietrzu wypitą 🙂

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
aga fajnie Maciulek sobie śpi 🙂 moja na brzuchu leżeć nie chce to spać raczej też nie prędko na brzuchu będzie.po mamie.ja nie mogę i nie lubię na brzuchu.kręgosłup mnie boli jak na brzuchu poleżę.dziwna sprawa...no ale tak już mam 🙂
no i pielucha u nas obowiązkowa też 🙂

ja od tej pieluchy go odzwyczajam, bo przecież teraz gorąco...

a tak to spał pierwszy raz 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Siedzę na allegro (a co też teraz mam 😜 ) i przeglądam buciki.
Jesli cos kupię to chciałambym coś miękkiego, ale musze z siostra skonsultować czy warto w ogóle kupować...
takie buciko kapcioszki mi się podobają
http://allegro.pl/eko-buciki-paputki-dla-niemowlat-0-3-m-wyprzedaz-i2411204428.html
http://allegro.pl/papcie-paputki-kapcie-dzieciece-skora-6-12m-i2422626713.html
lub tenisówki
http://allegro.pl/primark-trampki-rozowe-9-12-miesiecy-i2416770177.html
http://allegro.pl/przesliczne-buciki-r19-balerinki-trampki-i2419383199.html

podobają mi się te żółte paputki - świetne po prostu 🙂
i fioletowe trampeczki 🙂

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Hahahaaaa Macius pozycja na supermena normalnie 🙂 🙂 🙂 nie to nie samolot, to nie super pies to SUPERMEN!!!!!!! 😉 😉 😉

hehe, dobre!!! 🙂

a najlepsze było w tym wszystkim to, że jak zeszłam po 22 do sypialni i on tak spał to zaczęłam rozmawiać z mężem i on tak jakby się przebudził, podnosił głowę w górę, ale ona chyba była za ciężka i mu opadała... i tak kilka razy, w końcu zrezygnował i spał dalej 🙂 ale te jego próby wyglądały komicznie 🙂