Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
wanilia napisał(a):
🙂Cherry napisał(a):
wanilia napisał(a):
Cherry Kacper odstawil swoją dziewczynę o całe lata świetlne 😮 Toż on zaraz Ci będzie chodził 😜 😁

Jak zacznie to zawioze do cioci Ani by za nim biegała hahaha 😁 😁 😁 😁 😁 😁

No u nas to się za bardzo nie rozpędzi 😜 Ale już niedługo, szanowni analitycy wreszcie nas zweryfikowali i mamy zdolność kredytową - dziś dostaliśmy klucze do mieszkania i czekamy aż właściciel dostarczy do banku resztę papierów. Mam nadzieję że do dwóch tygodni pozałatwiamy formalności i zaczniemy remont. Póki co mżemy tam w każdej chwili wejść i mysleć nad koncepcją

No to miło słyszeć!!! W końcu a jeszcze wczoraj w miejscu staliście !!!

GRATULUJĘ!!! 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

CIESZĘ SIĘ RAZEM Z WAMI!!! 🤪 🤪 🤪
BRAWOOOOOOOOOO!!!!

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej mamusie wieczorową porą. Mój Oskar też podobnie jak u Cherry, staje na proste nogi, ale to chyba zasługa skoczka, bo jak sobie tak podskakuje, to w chwili odpoczynku staje właśnie całymi stopami na proste nóżki. Co do siadania to podobnie jak u Was, leci do przodu. A ja zaczęłam powoli wystawiać na Allegro ciuszki po małym i swoje spodnie ciążowe i nawet jest jakieś zainteresowanie , co mnie cieszy 🙂 Na spacerówkę nadal się nie zdecydowałam, ponieważ i jedna i druga ma różne wady i zalety 😞 No i 12 maja idę na roczek do bliźniaczek mojej przyszłej szwagierki, nie mam pojęcia co im kupić.., a trzeba kupić dwie, no chyba , że jedną, ale taką żeby mogły się dwie tym bawić, ale te co znalazłam to po ok 160zł, masakra!

Cygnee
fotelik do karmienia ma super design, a Elcia prześmieszna w tym wielkim fotelu 🙂

Lala świnki Ci super wyszły, Ty to zdolna babka jesteś!

A co do brzucha to ja niby szczupła jestem dopóki nie usiądę...nawet moja mama ostatnio przy niedzielnym obiedzie się zdziwiła jak moja fałda wypłynęła ze spodni...nigdy u mnie takiego brzucha nie widziała 😞 na aerobik się zapisałam, ale miałam też stosować dietę i co? Właśnie podjadam czekoladki 😞 No i zaczęłam znowu mrugać oczami...raz na jakiś czas mam taki nawrót mrugania grrrr!!!

• Mamusie
Cherry napisał(a):
wanilia napisał(a):
🙂Cherry napisał(a):
wanilia napisał(a):
Cherry Kacper odstawil swoją dziewczynę o całe lata świetlne 😮 Toż on zaraz Ci będzie chodził 😜 😁

Jak zacznie to zawioze do cioci Ani by za nim biegała hahaha 😁 😁 😁 😁 😁 😁

No u nas to się za bardzo nie rozpędzi 😜 Ale już niedługo, szanowni analitycy wreszcie nas zweryfikowali i mamy zdolność kredytową - dziś dostaliśmy klucze do mieszkania i czekamy aż właściciel dostarczy do banku resztę papierów. Mam nadzieję że do dwóch tygodni pozałatwiamy formalności i zaczniemy remont. Póki co mżemy tam w każdej chwili wejść i mysleć nad koncepcją

No to miło słyszeć!!! W końcu a jeszcze wczoraj w miejscu staliście !!!

GRATULUJĘ!!! 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

CIESZĘ SIĘ RAZEM Z WAMI!!! 🤪 🤪 🤪
BRAWOOOOOOOOOO!!!!

Ciekawe co powiesz jak zobaczysz zdjęcia, poki co to tam syf, kiła i malaria 😁 Trzeba zrobic absolutnie WSZYSTKO. Ale dzieki temu zrobimy po swojemu. Wczoraj byliśmy ogladac wyremontowane mieszkanie i łazienka niby nowiutka ale mi sie nie podobały kafle czerwono białe. A na podłogach panele a my chcemy deskę zeby sie pies nie ślizgał. Więc opcja do remontu niby przeraża ale nam pasuje 🙂

• Mamusie
Waniliawiesz też przez to przechodziłam u nas też był tylko szary tynki i kable wisiały ze ścian a teraz to sama wiesz... Chociaż z prespektywy czasu bym wiele zmieniła... Deski to jest myśl !!! Bo się psinka kochana u mnie ślizgała!!! A zdjęcia z miłą chęcią zobaczę 🙂 🙂 🙂

i się zaczną popołudnia w marketach budowlanych 😁 😁 😁

• Mamusie
Yen ale Oskarek uśmiechnięty hoho 🙂 🙂 🙂 lubi plusianie 🙂 🙂 🙂

A te mruganie to tik nerwowy?
Wiesz ja jak bardzo sie zdenerwuję to mam taki że górna warga mi sama podskakuje to jest dopiero jazda 😁 😁 😁 Na studiach z tą skaczącą wargą na każdy egzamin łaziłam 😁 😁 😁 A na obronie to ona nie skakał a zasuwała 😁 😁 😁

• Mamusie
dziewczynki a ja dzisiaj sie alkoholizuje 🙂 sama, ale trudno 🙂 brat z pracy wroci to sie pewnie przylaczy 😁 popijam sobie martini ze spritem 🙂 mniammmmmm ale juz ledwo na oczka widze 🙂
tzn widze, ale czasami podwojnie 🙂 jak mi wiele nie trzeba po ciazy 🙂

• Mamusie
cygnee napisał(a):
dziewczynki a ja dzisiaj sie alkoholizuje 🙂 sama, ale trudno 🙂 brat z pracy wroci to sie pewnie przylaczy 😁 popijam sobie martini ze spritem 🙂 mniammmmmm ale juz ledwo na oczka widze 🙂
tzn widze, ale czasami podwojnie 🙂 jak mi wiele nie trzeba po ciazy 🙂

hahahahaha mam to samo !!!

Ostatnio wypiłam dwa kieliszki wina lambrusco (takie czeskie - słabe i gazowane) i rozrobiłam je z wodą to potem miałam lekko w czubie 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
hej
kurcze Maja na całego rozbudzona, zachciało sie córci gadać , zaznaczam że jest 2.15 Super 😮
dziewczyny ostatnio Majeczka trze prawe oczko. Trwa to jakieś 2. 3 dni. Nie wiem czy jej rzęska wpadła czy co. Jak myślicie powinnam jej kupić jakieś specjalne kropelki?
Może któraś z Was miała taką sytuację?

• Mamusie
martusiap napisał(a):
hej
kurcze Maja na całego rozbudzona, zachciało sie córci gadać , zaznaczam że jest 2.15 Super 😮
dziewczyny ostatnio Majeczka trze prawe oczko. Trwa to jakieś 2. 3 dni. Nie wiem czy jej rzęska wpadła czy co. Jak myślicie powinnam jej kupić jakieś specjalne kropelki?

ja miałam podobnie... znaczy nie tarł aż tak dłuuugo, ale jeśli chcesz sprawdzić, to weź ulubioną zabawkę i pokazuj Mai dookoła głowy tak, żeby kręciła gałkami. U nas to był taki śluz z oka. pozwoliłam, żeby się wypłakał i po kłopocie 🙂
Ja też mam ciut fałda brzusznego 🙂 i asymetryczne cycki 😁 😁 😁 Mam nadzieję, że Cherry zobaczy na żywca, jeśli się uda 🙂 A Lala schudła szybko, bo non stop sprząta i nie dojada i się seksi hahahhaa!!!!
Cygnee, super krzesełko! i jakie minki Eli! super!
Wanilia!ja też chcę zobaczyć zdjęcia przed i po! gratuluję zdolności!!! my nie mamy hihihi
Sandra! gdzieżeś Ty?
Shelby! halo! tu się zagląda!
Lenymama, Ania_xx, ManaLoa, Zania, Paula, Martka coś rzadko, MamaMatka i reszta brygady! wzywam Was!!!!

• Mamusie
a jeszcze! ja abstynentką jestem... nie piję wcale! jedyne na co sobie pozwalam, to karmi od czasu do czasu 🙂 nie mam pewności czy nie przejdzie alkohol do mleka, więc wolę nie ryzykować po prostu...
i już się cieszę na wyjazd w góry!!!! sikam po nogach chyba 🙂 wyjedziemy raniutko, żeby dzieciaki jak najdłużej w samochodzie spały 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
hej 🙂 🙂 🙂

ja sobie pozwolę od czasu do czasu na odrobinę ale tylko dlatego bo wiem że Kacper przesypia całe noce przeciętnioe od 20.30 do 6.30-7.00

Co do brzucha to...... dziś idziemy na lody 🙂 🙂 🙂 Mam nadzieję że będą tak pyszne jak te w B-gu 😜 😜 😜 😁 😁 😁

Gosiaq z ta podróżą to na bank dacie radę. 🙂 🙂 🙂

Martusiap my mieliśmy antybiotyk w kropelkach 🙂 🙂 🙂 więc nie pomogę....

• Mamusie
martusiap napisał(a):
hej

Zawsze możesz przekropić oczko świetlikiem - jak cos tam jest to powino wyplynąć

• Mamusie
witam 🙂
ja zaczelam pic, bo juz w ogole piersia nie karmie 🙂
gosiaq - co do asymetrycznych cycow - ja mam lewy pol raza wiekszy od prawego 😮 i nie wiem jaki stanik kupowac, bo jak jest dobry na prawego- lewy sie wylewa 🤪 🤪 🤪, a jak jest dobry na lewego to w prawym miesca tyle, ze chyba skarpetki bede musiala wkladac, bo glupio to wyglada 🤪 🤪
u nas poranna kupa caly czas na nocnik 🙂 oczywiscie jak powiedzialam o tym mamie - to krzyki, ze co ja robie, ze jej zwichruje kregoslup (ale ja jej nie sadzam, tylko trzymam i ona lekko dupka sie tylko opiera), bo ona nie siedzi, poza tym kto to widzial, zeby takie malenstwa na nocnik wysadzac - to jej powiedzialam, ze prawie cala polska tak robi (bo przeciez kazda z nas jest z innego regionu 😁 )
no i ela sie chyba znowu gdzies zaziebila 😞 rano troszke pokaslywala i lekko zatkany nosek miala 😞 przy sniadaniu dam jej kropelki na kaszel, witaminy i mam nadzieje, ze sie nic wiecej nie rozwinie...
a u nas dzisiaj pogoda w miare - nie pada i nawet czasami sloneczko zaluka 🙂 no i jak moj wroci z pracy to jedziemy na shopping 🙂

• Mamusie
no właśnie otóż to !!! U nas podobnie nie rób tego bo coś tamtego też!!! Z tym skoczkiem to też było bym go jeszcze nie rozkładała.... a skoczek jest do 11 kg a Kacper waży już 8800 więc kiedy ma z niego korzystać? Jak będzie ważył 12 kg ? 😮 😮 😮 😮
W tej książce Natala co obie mamy masz wyrażnie napisane od kiedy dziecko jest gotowe do siadania a od kiedy do stania.... !!!

• Mamusie
Moje Kochane,

Dołączam się do klubów niesymetrycznych piersi 😉. Ja zakupiłam sobie wreszcie dwa nowe staniki, ale ile mniei to nerwów kosztowało. Przyszłam do sklepu, kobieta mnie mierzy i mówi 75 B. Ja się śmieję głośno, bo przed ciążą miałam 75 C i mówię, że to niemożliwe. W końcu po mierzeniu staników skończyło się na 75D i jeden na 75 E ( inny krój), ale ogólnie to masakra, biust mam bardzo ciężki, a nie karmię od 1,5 miesiąca. Nie przyzwyczajona jestem do mierzenia 20 staników, zawsze wchodziłam wybierałam najładniejszy mówiłam rozmiar i było ok. Teraz co stanik to inaczej wygląda na moich cycach jak donicach obwisłych 😉. Co do brzucha też mam fałdę, ale nie jest aż tak źle, ja najgorzej rozkraczyłam się w biodrach, to jest jakaś masakra, a moje nogi to kolumny zygmunta, u góry 36 a na dole 40 ;/.
Jem te jogurty, ale efektów nie widać, poza tym, że jestem chyba zbyt częstym gościem w wc.

Mój Kubuś też pozycję menela ma jak siedzi sam.

Co do wagi mój Kubuś stoi na 7,5 od dłuższego czasu, lekarz mówi, że ok i się nie martwić. Ale od kilku dni ma zatwardzenie i takie czasem trochę zielone kupy martwi mnie to. Chyba zacznę mu dawać regularnie wodę i soki.

• Mamusie
Krusyna gratulację szósteczki 😁 😁 😁 😁 😁 Brawo dla Maksia 😁 😁 😁

A u nas przełom. Siedzę sobie w łazience, słyszę moją bratową. Marta szybko szybko. Ja w szoku, majtochy w górę i lecę. Patrzę a Moja córeczka sama usiadła sobie w leżaczku. Troszkę się chwiała na boczki ale bardzo ładnie kładzie się na wpół leżąco i siada. Super to wygląda. Podpiera się łokciem i siup siada. Dumna jestem z niej.
Tak się teraz zastanawiam czy nie obniżyć łóżeczka. Zrobiła to już któraś?

• Mamusie
Witam Mamusie. Ja cały dzień z rodzicami i Oskarem u brata na wsi...na ranczo jak to nazywamy 🙂A teraz po kąpieli Oskar padł i mam chwilkę dla siebie 🙂
Co do alkoholu to ja popijam sobie od czasu do czasu Reddsa jabłkowego, np dziś u brata jak się opalałam...no i efekt był taki, że jak Oskar zasnął to ja razem z nim 🙂

Cherry to moje mruganie zawsze pojawiało się jak przyjeżdżałam na urlop do Polski, być może to wynik tego, że w Anglii było wilgotniejsze powietrze,a tu, zwłaszcza jak jest tak gorąco jest bardzo sucho i może muszę częściej mrugać, żeby oko nawilżyć...no albo na tle nerwowym, chociaż się nie denerwuje aktualnie...w każdym razie przechodziłam to już kilka razy i za każdym razem po czasie przestawałam.

Krusynagratulacje dla Maksia z okazji 6 miesięcy, dużo zdrówka dla Niego!

Martusiap Tobie też gratuluje postępów córci, a co do łóżeczka to ja mam obniżone na drugi poziom.

• Mamusie
krusyna- brawo dla was za pol roczku!!! jak te dzieciaczki szybko rosna 🙂 a my sie starzejemy hihi 🙃 duzo zdrowka!!!

moj maz mial sie dzisiaj zajmowac ela a ja mialam sprzatac, zeby jutro sobie odpoczac - efekt byl taki, ze ja zajmowalam sie mala i sprzatalam, oczywiscie nie wszystko jeszcze 😞 a jutro ide zrobic badanie wzroku, bo ostatnio jak czytam to po jakims czasie zlewaja mi sie literki, musze oddalic a pozniej przyblizyc ksiazke i znowu jest ok na jakis czas 😞 moze bede gogle nosic 😁 jutro sie okaze 🙂
i znowu sobie drinkuje z moim 🙂 zebym tylko w alkoholizm nie wpadla 🙂 ale tak mi smakuje martini (a dokladniej jego podrobka) ze spritem, ze hoho 😁

• Mamusie
martusiap - jak dla mnie bomba 🙂 sama chcialam eli cos takiego kupic, ale teraz mi sie juz nie oplaca, bo tylko 3 tyg w domu a pozniej na 3 miechy do pl, wiec jak wrocimy moze byc juz do tego za duza 😞 ale pomysle o tym w polsce, moze tam jej cos takiego sprawie 🙂 bedzie sobie siedziec na podworku i sie bawic... zobaczymy 🙂
aaa dziewczyny powiedzcie, czy musze cos miec zeby w razie czego kupic cos na allegro? czy tylko zalozyc konto i szlec?? 🙃 🙃 🙃
wiem, troche glupie pytanie ale ja to zielona jestem w takich sprawach ☺️