Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
dzień dobry 🙂

moja córcia też dziś pobiła rekord, spała 6 godzin!!! 🤪 🤪 od 21 do 3.. byłam w szoku
potem pobudka o 5 i 8
wczoraj byliśmy u teściów...jakoś przeżyłam
ale powiem Wam jak się tak z boku patrzy co te babcie wyczyniają z wnuczkami to śmiać mi się chce
wczoraj wisiała nad nią i przez 10 min w kółko gada do niej: no uśmiechnij się, uśmiechnij do babci, no uśmiechnij ...boże myślałam, ze w końcu wypalę, że jak będzie chciała to sama się uśmiechnie, nie trzeba jej napastować słownie, ale wytrzymałam..
potem ją nosiła i nosiła i oczywiście znowu uśmiechnij się do babci... a mała się u niej rozbeczała i mąż jej zabrał małą heheheh
całe szczęście, że nie widzimy się za często bo by mi psycha siadła

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ciekawe, kiedy moje dziecię tak pośpi 🤔
u nas był koncert od 16.30 do 20.30, wzmocniony kąpielą w międzyczasie 😉 budził się w sumie 3 razy o 22.40, potem 1.40 i 4.40, a o 6.30 to już pobudka na dobre, bo wciąż nie przestawił swojego zegara 😉 ale teraz już śpi z godzinkę, więc chwila dla siebie jest 🙂
a dziś zamierzam zostawić go z tatusiem i wyskoczyć choć na trochę po sklepach połazić 🤪 (pierwszy raz odkąd Tymek jest z nami 😉 ) wygonie ich pewnie na spacer, żeby mały spal i wtedy pójdę 🙂

• Mamusie
Hej dziewczyny.
Sandra super te Twoje córcie jak dwie krople wody .
Doti chusta fajna .Brawo za pomysł. 🙂
Moja mała wczoraj wieczorem nie mogła zasnąć od 17 do 22 szalała.
O 22 zasnela i spala do 7 . 🤪
My czekamy na niedziele i lepsza pogode bo musze zrobic maraton po grobach. 🙂

• Mamusie
Witam się i ja. Niestety zrezygnowaliśmy z cyca 😞 Mimo że przestrzegałm diety, mały potrafił przepłakać cały dzień i pół nocy. W sumie na butli jesteśmy od niedzieli i jest już o niebo lepiej. Dziwi mnie tylko to, że nie ani razu od tej pory nie musiałm ściągać pokarmu. Tymcio zaczyna się już śmiać i co raz więcej gużyć. Teraz nawet umie sam poleżec- wcześniej było to nierealne- bo wcześniej jak nie jadł i nie spał to płakał- zero samodzielności.

• Mamusie
witam 🙂
u mnie nocka też nawet, nawet 🙂
zasnęła ładnie ok 22, pobudka przed 4... no i później co 1,5/2h.
pierwsza kolka dzisiaj zaliczona ;//
teraz sobie leży i jak zawsze marudzi.

Wczoraj wypiłam do południa 4 herbatki laktacyjne, więc pierwsza pobudka przed tą 4, a łózko i piżama całe w mleku :O aż szkoda, że się tyle zmarnowało. Dzisiaj z herbatką spasuję 😉

• Mamusie
Witajcie Mamusie,
my sie dalej leczymy,a szkoda bo pogoda ladna i chetnie bym wyszla z tymi lobuziarami 🙂
Nocka ladnie przespana tylko jedna pobudka o 4 i od rana usmiech i pogaduchy z mama i siostra i tym co tam na scianie widzi 😉teraz na cycu zasnela.
Sandra ale podobne do siebie te twoje corcie 🙂
Marylu babcia odeslana?Odpoczywaj kochana bo niewiadomo kiedy tesciowa cie nawiedzi 😉

• Mamusie
Dziewczyny wpadlam tylko po wypis z noworodkow z Polnej...Doti jak zrobilas ta chuste?? 🙂 🙂 🙂 moze sie skusze....Majka jeszcze w szpitalu nie ma zadnego zapalenia a kaszel moze byc od nie podawania leku...bo mialam z Polnej napisane ze przez dwa tygodnie go podowac a tu sie okazuje dzwonilam do kardiologa ze to caly czas...o Boze masakra!!!!!!! i przez to Mała ma taki kaszel

• Mamusie
Natalia biedna ta twoja Majeczka, takie maleństwo a tyle cierpienia musi znieść 😞 Aż serce pęka, jak czytam, że ciągle w szpitalu 😞 Jesteście bardzo dzielnymi rodzicami.

A moja jak kimnęła to śpi do tej pory, muszę ją zaraz obudzić, bo prześpi kolejne karmienie 😁
A póżniej wystawię ją na taras i pomyję okna, bo jak robili mi kostkę przed domem to mam tak zakurzone okna, że rolety niepotrzebne 😁
Ja oczywiście już uczesana, pomalowana 😁 obiad stoi przygotowany, pranie zrobione, chata ogarnięta i się nudzę 😁

A czy któraś z was używa butelek Dr Brown?
Bo mi strasznie przeciekają 🤔 Czy wy też tak macie? Dziś przyszła mi TT i ją wypróbuję, bo po tamtych mimo, iż podkładam pieluchę Maja cała zalana 🤔
Dziewczyny, jak dodajecie zdjęcia w postach?
Bo ja zielona w tych sprawach a moja starsza córa ciągle nie ma czasu, żeby mamę podszkolić 😁

• Mamusie
Cześć Mamusie.
U nas dzisiaj spokojnie. Wczoraj było małe kongo z Małą, bo ciągle chciała na ręce. Dziś śpi już od godziny we własnym łóżeczku. A ja musiałam znowu odstawić ją od prawej piersi. Teraz muszę się naprawdę wstrzymać na co najmniej dobę z karmieniem z tego cycka, bo cały czas próbowałam ją dostawiać do niedoleczonego, a ona ssąc zrywała strupa i ciągle mi się ta rana odnawiała. Dziś w nocy tak mi zassała tego cycka, że aż się spłakałam z bólu. Dam się doleczyć tej ranie, bo w końcu jakieś zakażenie mi się tam zrobi.

Z teściówką od przedwczoraj nie gadam. Powiedziałam mojemu M, że ma mówić, że straciłam głos, zachorowałam, wyjechałam, umarłam, cokolwiek , byleby z nią nie gadać. Do dziś mam gulę w gardle, jak sobie przypomnę, że mi sugerowała, że Mała jest jakaś nienormalna, bo ciągle płacze. Na szczęście M ma też spory dystans do swojej matki, więc mnie wspiera 🙂

Ja mojej Natce czasem zakładam niedrapki, ale to głównie z powodu zimnych rączek. A pazurki obcinam jej w tej chwili raz na 1,5-2 tygodnie, bo jej wolno rosną. U stópek to w ogóle jeszcze nie obcinałam, bo wciąż ma króciutkie.

Doti, super pomysł z tą poszewką 😁 Lusia widać, że czuje się dobrze na Twoim brzuszku 🙂 A ja w końcu zamówiłam tkaną Pentelki na allegro. Ciekawa jestem, czy poradzimy sobie z wiązaniem 🙂 Myślę, że mojej spodoba się chusta, bo jak ją kładę na swoim brzuchu, to zasypia od razu 🙂

Tusia, współczuję Ci, że Lenka tak płacze. Spróbuj może uspokajać ją kładąc u siebie na brzuchu. W przypadku mojej to się sprawdza idealnie za każdym razem 🙂 Chyba sporo w tym prawdy, że dzieci po cc w sposób szczególny i dużo bardziej potrzebują bliskości rodzica, najlepiej dotyku skóra do skóry.
A co do jedzenia z doskoku, to ja się musiałam nauczyć jeść lewą ręką, hehe 😁 Więc dziś jadłam lewą ręką twarożek, a prawą głaskałam Małą po brzuszku, bo wystarczyło, że przestałam, to już było wycie 🤢

Mamusiak, nie widzę Twoich zdjęć 😞 Wysłałam Ci zaproszenie do znajomych.

Agnieszka, a co się stało, że Maja jest już na butli? Ja mam dr Brown’s ale jeszcze nie używałam. Na razie jak już podaję jej mleko z butelki to używam przede wszystkim Medela Calma a raz wzięłam Aventa, bo z Calmy strasznie długo Mała ssie, a zależało mi, by szybko zjadła 🙂 Avent i Calma u mnie się sprawdzają. TT nie mam, ale słyszałam, że są ok.

Sandra, cudne masz córeczki 😁 I widać, że obie są siostrami 🙂

Inirtam, moja ma takie same pory budzenia. Jak w budziku co 2,5-3 godziny w nocy się budzi 😞 Ja na zakupy wybieram się sama jutro. Muszę poszukać sobie kurtki na zimę i jakichś butów. A nie chcę ciągać Małej ze sobą, więc tatuś zajmie się przewijaniem i karmieniem 😁 W zamrażalniku jest łącznie 300 ml odciągniętego mleka, więc spokojnie mogę ich zostawić sam na sam 😁

Małgosia, szkoda, że musiałaś zrezygnować z karmienia piersią. Ale najważniejsze, że Tymek zadowolony i najedzony 🙂

• Mamusie
Karolka dzięki 😁

Deira ja poległam na polu laktacji w czasie zamieszania z przeprowadzką. Już po wyjściu ze szpitala dokarmiałam małą, bo ciągle chciała jeść 🥴 Aż w końcu z cycków nic nie leciało i tylko butla nas ratowała. Tyle, że niestety poddałam się w przeciwieństwie do wielu z was 🤨 Pierwszą córę karmiłam pół roku ale jak tylko powprowadzałam dodatkowe posiłki typu kaszki, zupki to cyca nie chciała 🤔

Ja w ogóle siedzę na tarasie z laptopem na kolanach, mała śpi w wózeczku, słoneczko świeci 😁 Moje plany mycia okien legły w gruzach, ponieważ rozleniwiła mnie pogoda 😁

A wiecie, co ja niedawno odkryłam?????
Że mój M zużywa codziennie 1 pampersa (nowego oczywiście 😁 ) do czyszczenia kominka 😮 Twierdzi, że tym najlepiej się czyści 😲
No to sobie mój mężczyzna wymyślił 🤔

• Mamusie
agn36 napisał(a):
Karolka dzięki 😁

A wiecie, co ja niedawno odkryłam?????
Że mój M zużywa codziennie 1 pampersa (nowego oczywiście 😁 ) do czyszczenia kominka 😮 Twierdzi, że tym najlepiej się czyści 😲
No to sobie mój mężczyzna wymyślił 🤔

😁 🙃 dobre!!! 😁 w życiu bym nie wpadła na to,

• Mamusie
Witam dziewczyny.
ja nie mam czasu nawet żeby na kompa siąść ;/
U nas niby lepiej ale tak samo... ;/
dzisiaj w nocy Szymek o 2:30 tak się rozdarł że nie dawałam rady go uspokoić... nie dość że mi się krew z nosa puściła i zakrwawiłam pół pościeli to mały daje mi nieźle popalić 😞

• Mamusie
Iza biedulko Ty 😞

Ja dzisiaj odbieram kropelki SS, bo znalazłam takowe w Poznaniu już sprowadzone 🙂
mam nadzieję, że choć w małym stopniu pomogą... 🤨

Deira a Natka jak leży na Twoim brzuchu, bo masz ją w samym pampersie, czy normalnie w śpiochu/body Bo skoro tak się mówi to może i ja spróbuję...

• Mamusie
Hej laseczki
mój mały już drugi dzień mega marudny... w ogóle nie śpi, nawet na spacerze nie zmrużył oka. Oby w nocy dobrze spał.
emaleth babcia odesłana. a teściowka już sie zapowiedziała. na szczęście na dość krótko bo 5 dni... już nie wiem jak wytrzymam. A jak Ty się czujesz i Twoje dziewczynki? wszystkie zdrowe?
natalia buziaczki dla Majeczki 🙂
Sandros cudowne córeczki i rzeczywiście podobne 🙂

• Mamusie
Witam wieczorem ( już ciemno 😞)
byliśmy 4 godz na polku 😜 Mały cały czas spał, a Młoda wyjeździła się na rowerku biegowym, ale już pod koniec marudziła ze ją nogi bolą 😁

kurde w poniedziałek zamówiłam witaminy w aptece internetowej i dalej nie przyszły 😠

dziś mam nadzieję że się wyśpię 🥴

• Mamusie

Ja rowniez witam sie wieczorem 🙂 Milenka nie spala od 7...wiec sie srednio wyspalam... 🙂
Troche zalatwiania i zakupow bo w niedziele chrzciny 🙂 postanowilam ze ide w mojej studniowkowej sukience i zakiecie 🙂 troche stresa mam :p

Dzis kupilismy spiworek do wozka,fotelika i na sanki. Taki uniwersalny 🙂
Chuste sobie zrobilam z grubej poscieli ktora znalazlam rano w lumpie. Wcale sie nie wzyna w cialo i jest wygodna 🙂 mysle ze obszyje ja na maszynie i troche posluzy 🙂 kasa zaoszczedzona

Tez macie takie napady ochoty na seks? Czasami mysle ze tak na mnie wplynelo to wyposzczeniie..:d
Teraz co wieczor mogd brac kapiel z mezem...mmmm... :>>