Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
marylu mleko na skaze kupuje sie tylko pierwsze za 100% ceny. Kazde nastepne tylko 30. Puszka bebilonu pepti teraz kosztuje mame ok.7zl. Wiem bo sama chodze po recepty i wykupuje. Rzeczywiscie dziwnie pachnie. Jak w ciazy robilam jej mleko i raz sprobowalam to kibelek byl moj 😁 smakuaje strasznie..

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam .
Ja już nie chwale Wiki ,że niby taka grzeczna i ładnie zasypia.
Wczoraj mi odwalila koncert przed spaniem jak ta lala 😮
Myslalam ,że zwarjuje i zasnela o 23 ,aa ja juz padalam na twarz.
Obudzila sie o 5 na cyca i spi jeszcze do tej pory.
Moja starsza corcia wczoraj dostala pierwsza w zyciu jedynke ,myslalam ,że bedzie placz bo tak sie zalamala. 🙂
Ale widziala,że my jakos to przelklismy to i jej sie lzej na sercu zrobilo.
Ma powiedziane ,że ma poprawic.
Natalia super że Majeczka w domu.
Aga super salon ,świetnie urzadzony ,widac że mialas 9 miesiecy na projektowanie.
Córka świetna ,pomyslec że moja taka bedzie za 5 lat 🤪
Sandra ja Cię podziwiam Ty nasz forumowy morsie.Ja po takiej kapieli to bym miala zapalenie pluc i w szpitalu wyladowala.

• Mamusie
Hej- u nas w miarę ok. Odkąd ostawiłam małego o piersi sytuacja znacznie się poprawiła. Mały jest spokojniejszy, śmieje się pełną buzią i nawet sam umie poleżeć (wcześniej było to nierealne). Tylko jakoś mi żal, że nie przystawiam go o piersi. Trzymałam dietę- ale widocznie coś musiało byś jednak nie tak, skoro Tymcio cały czas płakał 🤢

• Mamusie
Witam...
tak jak wam już wcześniej pisałam mój mały nie robił 4 dni kupki... i wczoraj od 15 do 18 non stop płakał z małymi przerwami, prężył się i dawał strasznie śmierdzące gazy :/ był strasznie głodny bo nie jadł 3h szukał cyca ale jak jadł to kupsko mu przeszkadzało i wypluwał cyca i tak w kółko.... zadzwoniłam do położnej i kazała zrobić mi mini mini lewatywkę... rozpuściłam kawałeczek szarego mydła w letniej przegotowanej wodzie i wcisłam w pupcię małego... później 30 min robiłam mu masaż brzuszka i co chwile zmieniałam pampersa... zużyłam w ciągu 15 min 10 pampersów z czego 6 było obabrane po brzegi... 😮
wykąpaliśmy go, karmiłam go ponad 30 min i poszedł spać jak aniołeczek o 20 i obudził się dopiero o 00 później o 3 i o 6 🤪 nakarmiłam go, pobawiłam się z nim i pospaliśmy do 10 🤪 normalnie szok szok!!

dzisiaj mamy na 13 szczepienie (wybraliśmy jednak ten program na 5tkę i szczepionka za 110zł) już mam stresa, i muszę powiedzieć pani doktor o tym niewypróżnianiu się małego... może coś poradzi. bo już wiem że to jest przyczyną jego bólów i budzenia się co chwile...
no i jedziemy sami bo M w pracy... ale będzie sie działoo 😁

teraz mały w leżaczku i zachodzi się śmiechem 😁 😁 całkiem inne dziecko...

agn ale laseczki 🙂 no i prześliczny salooon!
sandra podziwiam Cię! ja bym chyba zamarzła 😁

• Mamusie
Sandra moja rodzina od strony taty to tez same morsy 🙂 babcia to pierwsza wskakuje do wody :p tylko ze u nas to takie oszukane bo kapia sie w jeziorach a nie w morzu bo daleko 🙂
Ja dalam sie namowic raz i na tym sie skonczylo. 🙂
Edith ja zaplacilam ze buciki 7zl w komisie dzieciecym 🙂 nowe-zafoliowane.

Swoja droga...musze chyba ubranko od Milki wystawic na tablica.pl albo allegro

• Mamusie
dzien dobry 🙂 u nas noc taka jak zwykle, czyli 2 pobudki 🙂 spalysmy do 9.30 🙂 Ula cos od wczoraj kupy nie robila i ciagle sie wierci i pierdzi, a jak pierd nie chce wyjsc to zaczyna krzyczec 😮 nosze ja w pionie, moze to cos pomoze...
a my idziemy w czwartek na szczepienia. U nas 3 w 1 to koszt 220 zl, ale i tak zdecydowalismy, ze idziemy podstawowym programem. Choc nie powiem, ze nie mam stresa przed tym czwartkiem jak sobie pomysle, ze Ulcia bedzie 3 razy kłuta... 🤨

• Mamusie
Dzien dobry,
a ja wyspana za wszystkie czasy,padlam z corkami o 20,karmienie po 4 i do 8 spalysmy w trojeczke(jedna z cycuchem,druga z raczka mamy 😁)
Agn ale w was laseczki i dom super urzadzony!!!
Natalia super ze macie juz Majeczke w domku,duzo zdrowka dla niej 😘
Sandra podziwiam,ja to biore prysznic prawie we wrzatku tak nie cierpie zimnej wody,a takie morsowanie to dla mnie kosmos,a jak tam przygotowania do chrzcin?
Deira wspolczuje ci z tym sutkiem po opisie to az mnie ciarki przeszly,ale wazne ze juz sie zalecza.
Moj dalej wrazliwy ale nie tak bardzo jak wczesniej.
Mixidixiaga to biedna corcia,poprawi i bedzie po sprawie 🙂
A Wikusie przechwalilas i musiala pokazac ze jeszcze mame potrafi zaskoczyc 😉
Marylu moze tez wyprobuje pelling tylko nie wiem czy czas znajde bo tak to prysznic na szybko,a tak bym sobie w wannie polezala z dobra ksiazka i lampka wina 😜

• Mamusie
My idziemy jutro i nastawiam sie na placze i krzyki, bo wiem co Nadia wyczyniala ;/
No ale coz zrobic..

Jaki mam humor spierdzielony, w calej chacie doslownie wilgoc wychodzi ;(( Stare pierdolone mury ;//
Dzis potraktowalam to domestosem.. swiezo malowane sciany juz pobazgrane ;// normalnie masakra... po chrzcinach wyjde z dzieciakami a Darek preparatem bedzie musial zrobic.. bo w sumie malo domestosa dalam,zeby nie capilo.. ;//

• Mamusie
sandroos napisał(a):
Jak dzis mi sie nie uda odciagnac mleka to normalnie sie przeprosze z modyfikowanym ;/
Bo juz mnei wkurza, ze nigdzie wyjsc nie moge 😞(

ja też nie mam żadnych zapasów zgromadzonych, jak próbuje odciągnąć to góra 50 ml uda mi się uzbierać na dzień... a czasem nic nie chce lecieć.. masakra jakaś, więc nawet nie bardzo sens jest to mrozić w pojemniczku o pojemności 180...

• Mamusie
Musze sie Wam pochwalic ,że Wiki dzisiaj z pozycji lezacej na brzuszku podniosla glowe z jednego boku i przelozyla na drugi .
A potem podniosla sie tak wysoko ,że aż klatke piersiowa uniosla 🤪
Niedawno nie podnosila glowki wcale nawet na sekunde ,a tu taka odmiana . 🙂

U mnie na szczescie moj M robi zakupy ,nieraz sie z nim wybieramy jak nam sie chce wyjsc i jest oczywiscie pogoda .

• Mamusie
Witam się 🙂
U nas nocka taka sobie, bo Małej tak strasznie ruszył się katar, że aż serce mnie bolało, jak widziałam jak w nocy cierpi, bo nie może oddychać, a ja jedynie mogę jej tylko sól podawać i odciągać co chwila aspiratorem 😞 Też jestem niewyspana, bo całą noc czuwałam przy niej.

Ja przez to, że leczę tę jedną pierś, to w lodówce mam chyba już z pół litra mleka odciągnietego 😁 Ale wszystko na świeżo - z wczoraj i dziś i na bieżąco podaję Małej.

Kupiłam sobie cyckonosz - moje cyce weszły w miseczkę D 😜

• Mamusie
Deira, i jaki kupiłaś sobie ten stanik? z tej firmy Alles?
bo ja też zaszalałam i kupiłam sobie porządny lekko usztywniany stanik z odpinanymi ramiączkami, miałam zamówić w necie ale jednak kupiłam w sklepie gdzie mierzyłam, bo na necie ok 70 zł + przesyłka to wyszło mi praktycznie tyle co w sklepie ... 80 zł dałam

wiadomo, że pewnie góra jeszcze 4 - 5 m-cy go ponoszę, bo pewnie dłużej niż do 6-7-go m-ca nie będę karmić, potem trzeba będzie odstawiać małą bo do pracy będę wracać to i piersi zmaleją pewnie o połowę i stanik do wymiany, ale myślę, że warto choć jeden taki sobie kupić, bo dużo wygodniej się karmi, jedną ręką można sobie odpiąć i potem zapiąć miseczkę

• Mamusie
Witam was 🙂 moje dziecko wczoraj po raz kolejny dalo pokaz swoich mozliwosci 🙂 nie spala do 2 😮 😮
pauleczka moja ma tylko i wylacznie na policzkach i to minimalnie
marylu tak na recepte niecale 10 zl puszka
poszlam dzis do pediatry bo mala nie chciala tego szitu pic i jak ja zobaczyla to stwierdzila ze poki co nie ma potrzeby zmiany skoro ladnie schodzi po kremach powiedziala ze jesli powroci i bedzie sie wysypka nasilac to mam przyjsc i wtedy da recepte na pepti ale pelnoplatne 😮 jeblo ja cos chyba 🤢 🤢 🤢 az nie moglam uwierzyc ze mi chce dac 100% platne a inne mamy maja to na recepte 😮

• Mamusie
Pati pochwal się jaki kupiłaś... ja też już chyba od tygodnia oglądam te staniki na allegro i pewnie będę musiała kupić w necie, bo na zakupy to się nie ruszam (M robi)...

a w ogóle to się witam 🙂 noc jak zwykle udana do 4, a potem co godzinę pobudka, na szczęscie teraz zasnął, więc mam chwilę dla siebie i biorę się za spaghetti 😁