Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Czesc dziewczyny

U nas zawrót glowy, hunor masakra, tesciowa masakra to malo powiedziane , nawet nie chce mi sie opiwiadac bo moge za duzo powiedzieć i nie wiadomo co o mnie pomyslicie nie mam sil do baby i calej rodziny M - szczerze mam ochote sobie kulke w leb dac lub im....wczorsj wojna , atmosfera z nimi zawsze chora , nawet M wstyd za nich i ma dosc tego wszystkiego. ..- to tak po krotce!

Jutro musze pobrac malemu mocz mam nadzieję ze dam rade z tymi woreczkami

W środę do.lekarza z wynikami , usg bioderek i ogolna kontrola...

Niestety nie mam jak was nadrobić .. az dziwnie jak nie wiem co u was zawsze bylsm.na biezaco 🙂. Mam nadzieje ze u kazdego wszystko w porządku; *

Ogolnie lekkk.juz mam.dosc. wiedziałam ze spieprza wszystko ci ludzie (rodzina M ) humor urlop chrzciny 😞

Dobranoc. :*

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Latka nie daj się 😠

Kasiu ano z chłopami tak jest :/ Jak poproszę o coś mojego to może po jakimś czasie się doproszę, ale od siebie niewiele daje 😞 Chociaż jak ostatnio trochę mu nawciskałam, to nawet talerz po obiedzie zmyje jak widzi, że pusty zlew poza tym jednym talerzem 😁 Szaleństwo 😁 Za 2 dni mu przejdzie. Pewnie każda tak ma i trzeba z tym żyć 🙂

Dobrej nocki, niech Wam chore dzieci nie chrumkają i pośpią spokojnie 🙂
Acha - jak Wojtek był mocno zakatarzony to 2 noce przespał na naszej wysokiej poduszce i to jeszcze na boczku 🥴 Tylko tak w miarę normalnie oddychał. Ale ja spałam jak zając, bo bałam się, że się zsunie albo wtuli... Lepsze to niż nic.

• Mamusie
dzien dobry 🙂 a ja przeziebiona 🤨 gardlo zawalone, glowa boli, w nosie kreci - wczoraj sie w pracy zalatwilam, bo kuźwa zachcialo sie szefowej przeciągów robic, tej to zawsze goraco, ona klimę włącza, a ja ją wyłączam i tak w kółko... no i nawet w lecie choruje przez to...ładnie kariere zaczelam...
Ulcia w nocy znosnie, chyba ten nasivin jej pomogl, bo jak po kapieli jej zakropilam nosek to nie chrumkala do 2.50, a o 2.50 zaczela sie dusic, rzucac i plakac, musialam 2 x fride zastrosowac i normalnie zielone lejace gluty jej wyszly 😮 zakropilam nosek znow nasivinem i zasnela...kurde, co jej jest??? no ale co, pojde do lekarza i jedynie bede mogla mu opowiedziec co jej jest, bo za dnia to nic jej nie jest i zadnego kataru nie ma 😮 mam nadzieje, ze sie ode mnie nie zarazi...

• Mamusie
Dzień dobry.
U nas noc lepiej... od 2 do 3:30 przerwa w spaniu i gaworzenie, nie wiem co mu się stało. katarku zdecydowanie mniej... ale za to mnie złapało 😞 i od 6 na nogach...
dzisiaj dalej od rana ciepło i słonecznie więc dzień zapowiada się na świeżym powietrzu...
Szymon robi pierwszą drzemkę a ja popijam kawkę...

Pati na szczęście nic się Gabrysi nie stało... takie upadki są najgorsze - później cały dzień ma się stresa czy wszystko ok...
Gabi jeszcze chwile i będzie raczkować 🙂
a nie myśleliście o jakimś żłobku dla niuni?
jeśli chodzi o te chusteczki to mam napisane Cleanic Kindii (to chyba to samo o czym mówisz 🙂 bardzo ale to bardzo nam podpasywały, wcześniej używałam z pampersów, huggisów i dady ale te z cleanic są jak dla nas najlepsze więc chyba przy nich zostaniemy, i tam są jakieś programy 1,2,3 to M nakupił z każdego po 3 sztuki i każdy z nich jest super)
w wieku 21 miałaś wstawianą 1 ?? psuła Ci się czy co? straszne... ale chyba różnicy nie widać?

madzia, karolka jak nocka i zdrówko Kubusia i Uli? mam nadzieje że się poprawia... u nas małego puszcza a mnie zaatakował katar i to taki mega 😞

Doti Lusia wymiata!! zdolniacha ale widać że jest starsza (3 tygodnie a jaka różnica... ) 😉

Latka nie daj się! nie ma się co przejmować...
powodzenia w pobieraniu moczu 😁 hehe...

efek ja swojego M wytransportowałam do salonu a ja śpię z małym na dużym łożu, odgrodziłam troszkę kocem żeby nie sturlał mi się na podłogę i jakoś jest, chociaż to spanie z małym w łóżku jest męczące bo co chwile się budzę i słucham jak oddycha. Szymon śpi tak jak i Twój na poduszce tej co my i też na boczku... i o wiele lepiej mu się śpi i oddycha...
ale dzisiejsza noc była lepsza więc dzisiaj już małego transportuje do łóżeczka a męża przywołuje do łoża 😁

buffy to masz ciekawą pracę... pamiętam na uczelni na zaliczenie mieliśmy zrobić kampanię reklamową danej firmy jaką sobie wybierzemy... było siedzenia i siedzenia ... straciłam sporo czasu.

ja też niedawno tak jak Kasia spotkałam babeczki z porodówki z którymi leżałam... pamiętam jak dziś jak wchodząc na porodówkę zobaczyłam koleżankę z pracy/imprez nie bardzo bliską ale znałyśmy się 😁 i nie wiedziałam że ma na ten sam dzień termin co ja (bardzo ale to bardzo malutki brzuszek miała) dopiero na sali się zobaczyłyśmy i razem cierpiałyśmy 😁 ...a niedawno razem z wózkami się spotkałyśmy i powspominałyśmy, jej synek jest tylko 2h starszy od mojego Szymka i też przyszedł na świat przez CC . dopiero po dzieciach widać jak ten czas ucieka...

a co z Sandrą?? 😉 i Marylu nic się nie odzywa...

• Mamusie
Dzień dobry, 🙂

No dzień zapowiada się przepiękny i gorący! 25 stopni!!! 🤪 to chyba krótki rękaw można założyć, nie?
Normalnie w to nie wierze, wczoraj dopiero wyprałam nasze kurtki zimowe i będę chować w worki próżniowe, a tu nagle takie ciepełko
Przypomniało mi się zeszłe lato… te upały, na które tak narzekałyśmy, pamiętacie jak stękałyśmy jak to wytrzymać się nie da??? 😁 😁
A teraz pragniemy odrobiny słoneczka po zimie

Isa, na żłobek to już za późno, wszędzie są długie listy oczekujących, a nowe zapisy były w lutym ale to i tak na nowy rok szkolny, znaczy na wrzesień
Nawet nie braliśmy tego pod uwagę bo co innego było planowane z moją mamą, a ułożyło się niestety inaczej

A z tą moją jedynką to było tak, że jak miałam ok. 10-11 lat to pojawił się ostry stan zapalny, opuchlizna itd. prawdopodobnie musiałam się w niego uderzyć, jak to dzieciak i musiałam mieć go leczonego kanałowo, wskutek czego po jakimś czasie zszarzał i wyglądałam nieciekawie, wstydziłam się uśmiechać przez resztę podstawówki i technikum, dowiedziałam się, że można wybielać takie zęby „od środka” jakimś lekarstwem, no i tak mi stomatolog wybielał, że tak go osłabił i się złamał pewnego wieczora jak ugryzłam kanapkę, no i było po zębie, na szczęście mam nowego i różnicy nie widać, w sumie to nawet się cieszę

• Mamusie
Karolka, nie ma sensu jej do tych zarazków ciągnąć, a katarek na pewno zaraz przejdzie 😉

Latka, trzymaj się laska,współczuję przebojów z rodzina m... Postaraj się jakoś może ich olać i realizuj to, co miałaś zaplanowane, nie pozwól, żeby zepsuli Ci wyjazd, bo przecież miałaś się tu zrelaksować 😉

Isa, dobrze, ze Szymusiowi się poprawiło 😉 a Ty sobie pewnie lepiej z katarem poradzisz 😜 nie mniej współczuję...

U nas pięknie od rana, więc po drzemce małego wybywamy 😁

zapomniałam jeszcze... Tymol wczoraj ruszył mocno nieśmiało w raki... w zasadzie ruszył dziś, a wczoraj w klęku podpartym bujał się przód tył i wkurzał, bo bał się ruszyć, hehe 😉

• Mamusie
Dzień Dobry 🙂
Jakie słonko od rana, chce się żyć 🙂
Isa dobrze, że katarek odpuszcza, Madziu, Karolka Was też złapało? Pech po całości 😞
Doti Lusia wymiata 🙂 Super mobilna babka 🙂
Pati mój M też stracił górną 1, w 5 klasie, ślizgał się i przewrócił się na buzię. Mówi, ze nie czuł, że zęba wybił 😮 A teraz ma tak zrobione, ze jak komuś o tym nie powie, to się nie domyślą 🙂 Także nie jest źle z dzisiejszą stomatologią.

Mały taki pół na pół - za mało zmęczony, żeby spać, a za bardzo, żeby się ładnie bawić, marudzi na macie. Rzuciłam na puzzle nieużywaną cienką kołdrę - jest mniej śliska i Wojtek na niej czasem tyłek podnosi. Bo na puzzlach się artysta nauczył przesuwać ślizgiem... 😁
Jak się wyśpi to obiadek i na spacerek 🙂 Tylko nie wiem jak ubrać. Bo ciepło będzie bardzo, ale wiatr dość daje.

Zakładacie już krótkie rękawy dzieciom? W kropce jestem - serio nie wiem jak ubrać 😞 22 stopnie, słonecznie, ale wietrznie. Help?

• Mamusie
No ja wlasnie tez nie wiem jak mala do zloba ubierac...dzis zalozylam jej tylko body z dlugim, cienkie rajtuzy i cienkie legginsy, a na to wiosenna kurteczke i cienka czapeczke...ale jak ja bede odbierac po 15 to juz upal bedzie, wczoraj wracala w kurtce to sie darla bo chyba za goraco jej bylo 😮 to mam ja wiezc w samym body?

• Mamusie
Ja Kubie ubierałam, oczywiście jak wychodziliśmy 🙂, body na krótki rękaw, bluzkę na krótki rękaw i na to bluzę i bezrękawnik rozpięty,a na dole cienkie rajstopki i jeansy jak było ok 15-17 st. a teraz jak cieplej to bym go bez kamizelki wzięła i bez rajstop, tylko w dłuższych skarpetkach. Ale siedzimy w domu :/

• Mamusie
Hehe - zimą było łatwiej - ubierania 20 minut, ale przynajmniej zawsze w to samo i w miarę było ok 🙂
Ja Wojtka ubiorę jak Inirtam, zobaczymy, jak się zgrzeje to bluzkę można rozpiąć. Zdjąć też, choć jakiś mam opór przed zdejmowaniem wierzchniej warstwy 😮 To chyba przez ten wiatr
Karolka myślę, że jak nie wieje, a jest cieplutko to małej w body będzie ok. W końcu w domku jak macie 21 stopnie to śmiga w bodziaku samym i nie marznie 🙂

• Mamusie
Zazdroszczę wam spacerków, a my musimy się 'kisić' w domu :/
A ja przeglądam fotoobrazy, bo jak dostaniemy zdjęcia z sesji to chcę od razu zamówić kilka zdjęć Kuby, nasze ze ślubu i podróży poślubnej 🙂 i będzie ślicznie w mieszkanku, od razu weselej, będzie wiadomo kto mieszka...