Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
heja.

iza co jest ? przemęczenie?

Doti oj biednas :* jak sytuacja w domu? teściu nadal w szpitalu?
nalezy Ci sie dzien porządnego lenistwa i jedzenia do lozka ! tylko jak 😞. chętnie bym pomogla w tym jakbym byla w poblizu 🙂))

tymek poszedł na playgroup z tatą a ja oczywiście sprzątanie i gotowanie, a też mam lenia przedokresowego i ppgoda barowa -tylko gnic w łóżku.

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Doti co jest??
ale Ci współczuje tej całej aury która Ci się przytrafia, jak nie choroby to sprawy rodzinne, straszne. oby wszystko Ci się zrekompensowało i wkońcu nadeszły te lepsze dni z podwojoną mocą.

u mnie o tak o. trochę humor mi nie sprzyja ale mam nadzieje że to minie.
mieliśmy dzisiaj szczepienie i moje dziecko rozryczało się tylko przy badaniu, a na widok igły tylko stękną i tyle. więc można powiedzieć że zuch chłop.

mąż pojechał do Krakowa na kilka dni. (swoją drogą może to nam dobrze zrobi)
a pojechał do swojej siostry tzn. jej pomóc a dokładniej zająć się swoim 8letnim chrześniakiem bo mały 8miesięczny Antoś jest w szpitalu na zapalenie ucha i płuc 😞 a jej mąż jest w Belgii, więc w sumie swojego M wygnałam żeby troche wsparł siostrę w tych trudnych chwilach. a ja z Szymkiem zostałam bo nie chciałam zaraz po szczepieniu wywędrować z małym i narazić go na jakąś infekcję. a po drugie rozkręcam swój mały biznesik i powoli jestem ku finiszowi i nie chciałam sobie przerywać.

Szymon po tym szczepieniu mi zgorączkował, dałam paracetamol i biedny usnął.

• Mamusie
hejoooo 🙂
Doti ja obstawiam alergie u Matiego, ula niestety ma to samo - skóra szorstka, pojawiaja sie plamy na policzkach lub plecach, kaszel, zwlaszcza w nocy, lekarka mowi, ze jest zdrowa jak rybka 😮

A tak poza tym to sorki, ze sie tak dlugo nie odzywalam, ale nie mam sily nic pisac. Ciagle jestem zmeczona, chyba nawet przemeczona, bo nawet ciezko mi sie w domu skoncentrowac, M cos do mnie mowi, a ja za chwile go o to samo pytam, nie jest latwo. Chodze spac o 21, bo nie moge sie rano dobudzic o tej 5 🤨 obowiazkow dostalam jak na 3 stranowiska, pod koniec lutego konczy mi sie umowa probna i zobaczymy co bedzie dalej...
Ula super, na szczescie obeszlo sie bez szpitala z ta jelitowka, wrocila do zlobka, jest bardzo mądra i bystra dziewczynką 🙂 panie mowia, ze najszybciej wszystko lapie z calej grupy, przy piosenkach pokazuje to co trzeba, ladnie powtarza slowa, super tanczy - jest glowna atrakcja na spotkaniach rodzinnych 😁 ale i straszna nerwuska z niej i wymuszaczka, staramy sie z tym walczyc 🙂
My wczoraj mielismy miec szczepienie, ale niestety za malo dni minelo od infekcji i odeslali nas z kwitkiem...

• Mamusie
Stało się najgorsze, dziś koło 18:00 M dostał telefon ze szpitala, że teść zmarł. Ciężko bardzo. Nie wiem jak mam go wspierać. Widzę, że przeżywa strasznie. Wczoraj jak byliśmy to otwierał oczy, patrzył za M i nawet łzy mu z oczu płynęły. Dziś byłam u niego sama i spał.... Minęło kilka godzin i już go nie ma. Życie...

• Mamusie
Iza moze jakieś przesilenie wiosenne cie zlapalo juz 🙂?
pochwalisz sie nam biznesem 😉?
zawsze choćby chwilowa rozlaka dobrze robi 🙂

karolka trzymaj sie ! super ze Ula taka madra i dzielna dziewczynka 🙂 wynagradza Ci tym wszystko, kazda infekcje i ciezki okres w pracy 😉

Doti trzymajcie sie ! współczuję 😞......
moje kondolencje.

• Mamusie
Doti, wspoluczuje kochanie!!!! Trzymajcie sie mocno!!!!

Ja sie nie odzywalam calutenki miesiac 😞 ale nie mam czasu, a poza tym stwierdzilam, ze musze troche odwyku od kompa miec 😁

Od pon sie znowu za diete wzielam 😁 bom gruba jak ta lala...a w kwietniu wesele...

A Titi dostala 3 dni temu pierwszy raz lyzeczke i fajnie sobie radzi 😁

• Mamusie
Cześć. Od rana jeździmy z M i załatwiamy formalności. A dzień zaczęłam od wizyty z Lusią u lekarza. Bidula tak strasznie kaszle...
Jestem wściekła na lekarzy... Przedwczoraj teść miał tomografię, mieli wysłać wyniki do kliniki uniwersyteckiej na konsultacje z neurochirurgami. Dziś miałam wgląd w dokumentację i widziałam wyniki konsultacji na papierze. Niby wszystko ok, tylko ordynator z tej kliniki mówił że żadnej konsultacji nie było, że płyta nie dojechała.... Krew się gotuje...

• Mamusie
Doti...kondolencje 😞

Karolka..może z Ulą to tylko jednorazowa przypadłość, ale bądź czujna. Niestety do dzieci trzeba mieć duuuużo siły, dasz radę !

Sandroos...ślicznie twoja Tituszka zasuwa już tą łyżeczką 🙂

Izia padła o 18.30 więc nadrabiam zaległości email-owe 🙂

• Mamusie
Doti, tak bardzo mi przykro 😞 i jeszcze te wszystkie choroby i inne przygody!! Za dużo Cię spotyka ostatnio!

Karolka, biedna Ulcia...jak nie urok, to sraczka i ciągle coś.. Oby to jednorazowe było!! Może szkodzi jej coś, co je?

Sandra, fajne, ze "wrocilas" 🙂 jak dziewczynki?

My już jutro do domu wracamy, na szczęście!! Od środy Mały bardzo wysoko goraczkuje, do 39 i ponad, do tego od wczoraj jest katar, co prawda już się zageszcza, ale mimo wszystko skutecznie utrudnia normalne funkcjonowanie, a jakby było mało, to i mnie rozkłada, temp 38,5 i zawalone gardło, także nawet na nartach nie pojezdzilam :/

• Mamusie
ja daje platki takie z działu dla dzieci po 12 miesiącu malinowe i bananowe
http://m.tesco.com/mt/www.tesco.com/groceries/Product/Details/?id=278215194
choć w sumie tego smaku nie czuć. z mlekiem krowim i smakują mu i mleko co wazne, w miarę.
bo gdybym mu tak dala z MM to by tylko bylo bleee, ale sniety musi wypic butle mleka bo inaczej nie spi spokojnie ale jeszcze troche i pewnie będzie koniec MM
aa i zwykle kukurydziane tez jadl.
a takie czekoladowe to chyba za słodkie lepiej nie będę go przyzwyczajać 😁

któreś z Was juz nie podają w ogóle MM ??

• Mamusie
ja w nocy mu nie daje odkąd skończył rok.
teraz może i by też sie odszedł z Butla bo i tak na śpiąco je pije ale jest przyzwyczajony ze po kolacji doprawia mlekiem a i ja mam okazję żeby mu podać.
a te kaszki po prostu rozrabiasz na zadko żeby przez smoka przeszły ?
bo Tymek nie zje z butli od początku , tylko z łyżeczki 🙂

dzień dobry 🙂

• Mamusie
Kaszki robie na gęsto, podaje z butli z miękkim ustnikiem niekapka który ma dziurkę wieeeeelką 😉 Coś takiego - dziura jest właściwie na całą górną powierzchnię ustnika - wygryzła się. Z butli idzie tylko dlatego, że Lusia nie wyobraża sobie wejścia do łóżka bez "kaki" 😉
http://akpolbaby.pl/3115-6971-large/ustnik-do-butelek-easystart-silikonowy-canpol-babies.jpg