Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
o rany!! naprawdę tu cicho!! 🤔

młody dopiero drzemkę zaczął, a nie spał dziś od 7, ech gdybym wiedziała, że tak późno zaśnie, to na spacer bym go wyciągnęła, bo ładna pogoda... z drugiej strony sama się czuję, jakby walec po mnie przejechał (okres się zaczął) i nie mam pomysłu na obiad dziś 🤢

macie jakiś smaczny pomysł na kaszę jaglaną? ostatnio kupiłam, bo chcę trochę zdrowiej jeść, do tego może kotlety sojowe zrobię i brokuły, tylko czy Tymol zje...

Marylu, właśnie tez bierzemy pod uwagę garaż, tylko wtedy jakiś inny projekt, pewnie piętrowy.. przy parterowym dom z garażem jest około 50-60tyś droższy w budowie :/ powiem Ci, że ja już w pewnym momencie byłam zdecydowana na zakup gotowego segmentu, ale jak zaczęłam właśnie bardziej wszystko analizować, to stwierdziłam, że wolę chyba dłużej się "przemęczyć" w tym naszym mieszkanku i powoli budować... tak na prawdę, jeszcze nie zdecydowaliśmy nic na 100% chciałabym jednak, żeby do wiosny było postanowione, bo w takiej próżni długo nie wytrzymam 😜

Doti, daj znać co i jak... trzymam kciuki, żeby było jak najlepiej!!

• Mamusie
Inirtam, polecam kasze jaglana wymieszać z podsmazona cebulka. Podsmazyc na niewielkiej ilosci masla klarowanego lub oliwy i dodac ugotowana kasze i wymieszac. Lub z podmazona cukinia na patelni grillowej, cukinie mozna tez z selerem naciowym. Jak nie masz grillowej to mozna na zwyklej.
ja nienawidził am jaglanej i tymek tez bo jest nijaka. Ale zrobilam tak i sie zajadal.
pewnie myslisz ze z cebulka jest niezdrowo-ja tez tak myslalam ale ten pomysl zaczerpnelam z bloga o zdrowym odzywianiu, bardzo fajnej kobietki, ktora schudla dzieki takiemu jedzeniu sporo 🙂
Przepisy ma przepyszne, mysle, nietrudne. Ja sie "zakochalam" w jej blogu 😁 🤪

• Mamusie
Jutro teść wraca do domu. Od dwóch dni je z łyżeczki, wiec to na plus. Dziś mają mu wyciągnąć cewnik i sprawdzić czy będzie sikał do pampersa. Oby bo ja nie wyobrażam sobie cewnika w domu 🤢 Rehabilitantka mówiła mi, że wczoraj bodajże przelazł przez barierkę szpitalnego łóżka i stał sobie obok - mimo że był przywiązany 😮 Takie ma pomysły ten mój teściu hahaha Ale dziś już teściową poznał, pytał czy idzie wreszcie do domu... a potem zapytał o godzinę i na wieść że przed 12 stwierdził że zaraz będzie obiad 🙂

Laura zbuntowała sie na pampersy! Wścieka się jak szalona przy każdym przewijaniu. Za to majtusie ubiera bez protestów. Czyżby czekało nas pożegnanie z pieluchą????
A przy okazji tej choroby to i ze smoczkiem się chyba rozstaniemy bo lepiej jej się ustami oddycha i smoczka wypluwa albo tylko trzyma w buzi bez ssania. Jak się lepiej poczuje i nie będzie maruda to spróbujemy się pozbyć dziada...

• Mamusie
moja Gabi to nawet nie wie co to jest smoczek hahahah 😁 😁 😁

więc problem oduczania jej od niego mi odpada 🙂

no i w sobotę pierwszy raz posadziłam ją na sedesie z tą nakładką i tak jej się spodobało, że co chwilę chodzi do łazienki, podnosi deskę, nakłada sama tą nakładkę woła "si" i czeka aż przyjdę i ją rozbiorę i posadzę, no i obowiązkowo musi dostać do ręki listek papieru toaletowego bo inaczej jest afera 😁 🙃

ale zawsze coś tam nasika więc wie o co chodzi, no ale do pełnego kontrolowania pęcherza to pewnie jeszcze i tak daleko, na razie jest to dla niej bardziej forma rozrywki chyba 🙂 no ale grunt że jej się strasznie podoba to siedzenie na sedesie

• Mamusie
heja 🙂
a mi przyszlo siedziec w domu, bo Ule ostra jelitowka chwycila 🤢 wieczorem jak zaczela wymiotowac to cala kanapa zafajdana, my, ona, masakra byla. wymiotowala co godzine w nocy a dzis rano sraczki dostala do tego. Bylysmy u lekarza to tylko biogaie dostala i scisla diete. Ma goraczke, zasnela mi biedna na siedzaco, a jej kupa tak wali ze az sie prawie przekrecilam przy pierwszej przewijce. Do wtorku na l4, nie wiem co u mnie w pracy na to powiedza, ale mam na to juz wyjebane, ostatnio zaczelam sie dowiadywac wielu rzeczy na temat zasad panujacych w tej firmie i sie do niej zniechecialm troche...

• Mamusie
biedna Ulcia!! zdrówka dla malutkiej, niech sobie teraz wypoczywa :*

a Ty ze sobą kiedy?

my po szczepieniu.. młody w całym opakowaniu waży równo 9,8kg, a jeszcze nie robił dziś kupy..grubas 😜 hehe
no i dostał skierowanie do alergologa ze względu na luźne kupy.. ponoc może to być nietolerancja na gluten albo laktozę... no zobaczymy.. musze znaleźć jakąś poradnie, w której przyjmą nas wcześniej niż za pół roku, czy rok 🤢

• Mamusie
hej,

Karolka zdrówka. no niestety tak jest, na początku firma wydaje się idealna ale z biegiem czasu widzimy i dowiadujemy się o niej prawdy co nas czasami zniechęca. ale skoro mówisz że w niej się w jakiś sposób rozwijasz to chyba dobrze, ale najważniejsze to zdrowie!!
inirtam malutko waży Twój synuś. 🙂 u nas za to kupa raz na 2/3 dni i to klocek porządny więc o tyle dobrze że nie ma babraniny 😁 a z tymi przychodniami to jakiś koszmar ;/
Doti dobrze że z teściem się poprawia.
i brawa dla Lusi że odrzuca pampersy, u nas podobnie przy przewijaniu, wyciąga i mówi nie nie nie , kilka razy mu pozwoliłam i chodził tylko w majteczkach, wiedział ze chce siku biegł do nocnika ale niestety nie zawsze wytrzymuje i niestety jest cały olany obok nocnika 😁 także mam dość przebiorek i jak będzie ciepło mam nadzieje że się sprężymy do wyeliminowania pampersów.
powodzenia w odrzucaniu smoka.
Pati Gabrysia sama wyrzuciła smoka?? super! i brawa dla niej za piękne kibelkowanie!
u nas smoczek obowiązkowo do spania i drzemki, później może nie istnieć, myślę o tym żeby mu ograniczyć jeszcze bardziej ale sama nie wiem jak 🤨
latka z jakiego blogu korzystasz?? ostatnio szukam inspiracji kuchennych bo znudziło mi się to standardowe jedzenie 😉

u mnie jakotako. plus taki że Szymon już w pełni zdrowy, tylko ja jestem troszkę w innym świecie i wszystko mnie denerwuje i dobija 😞

• Mamusie
Inirtam ja na poczatku marca udaje sie do szpitala o ile bedzie miejsce 😮 w pon lub wtorek sie przejade i zobaczymy.

Iza no niby sie rozwijam, ale troche z siankim mnie oszukali. Byla mowa o podstawie + dosc duzej premii, po czym sie dowiaduje, ze malo kto ta premie dostaje bo szefowie sobie wprowadzili liste kar i nagrod, gdzie kare finansowa dostaje sie o byle gowno, np. za nieposprzatanie biurka, a lista nagrod jest praktycznie zawsze pusta, no chyba ze jeden pracownik nakapuje na drugiego 😮 chore, chore, chore...bo oczywiscie nikt na siebie nie kapuje...

• Mamusie
Initram, zrob malemu badanie krwi na DQ2/DQ8. Wyjdzie czy ma tolerancje glutenu. U Krzysia wyszlo ze jest ok, a u dwoch kuzynow niestety jest nietolerancja. Mimo iz mlodszy w szpitalu mial wszystkie inne badania i wyszly niby ok.
Jak to wykluczysz, a jest to pewne badanie. bedziesz mogla sie nad nietolerancja laktozy zastanawiac.

No a badaliscie juz kiedys kal na ciala redukujace? To wlasnie badanie w kierunku nietolerancji laktozy. U nas wychodzilook jak karmilampiersia. Teraz nusze malemu powtorzyc.

• Mamusie
Cześć. Za wcześnie pochwaliłam teścia. Dziś przywieźliśmy go do domu i jest masakra! Nikt nie poinstruował tesciowej jak ma być pielęgnowany z cewnikiem (niestety do pampersa się nie załatwiał), jak mu ten worek na mocz przymocować żeby nie zwisał w nogawce do samej podłogi ani żadnych leków doraźnych na uspokojenie nie dostał. Efekt taki, że zamiast leżeć lub siedzieć na łóżku co chwile próbuje wstać i iść, w południe zjadł sam rosół (SAM bez karmienia) a teraz już jeść nie chce w ogóle, nie wiem co będzie przy zmianie pampersa..... Dziś jest bardzo zły dzień... Ja po śniadaniu o 10 dopiero przed chwilą zjadłam kromki bo nie miałam czasu, siły ani ochoty na jedzenie.... Nie wiem czy damy sobie z nim radę w domu 😞 😞 😞

• Mamusie
Cześć mamusie 🙂

Ja juz żyje wyjazdem do Polski, denerwuje sie bo raz juz M odrzucili prośbę o urlop. Wiec trochę pozmienialismy i dziś pójdzie znów rozmawiać i zobaczymy. Chcemy też od razu bilet kupić żeby trochę taniej było niż zaraz przed wakacjami.
to jeszcze sporo,lub nie czasu ale zleci na pewno. Przy okajzi trzeba troche sie pilnowac i pieniążki odłożyć
a zaraz przednwyjazdem jak zwykle mamy sporo płatności,takie nasze przedwyjazdowe zawsze szczęście 🙂.

• Mamusie
To jaki to blog??? Też chętnie skorzystam bo już mi się znudziło jedzenie....
Dziś zgrzeszyłam i zeżarłam paczkę czipsów, popiłam pepsi i doprawiłam czekoladą. A za jakiś czas na kolację robię pizzę. Tak zamiast środków na uspokojenie. Z teściem jest ciężko, bardzo, bardzo ciężko. Do tego dzieciaczki z którymi zostałam całkiem sama bo M jak jest w domu to siedzi z teściową i teściem, ciąża i domowe obowiązki które musiałam przejąć od teściowej.....

• Mamusie
Iza ja tez oczywiście na Solinie będę nie raz 🙂 jak tylko pogoda będzie 🙂
Dokładnie jeszcze nie znam daty , tzn znam ale potwierdzona podpisem szefa nie jest jeszcze.
Wylot z Anglii 20 czerwiec i ja wracam 25 lipca, a M albo 11 lipca(moje urodziny) albo jak pojdzie po naszej myśli to 14 lipca

ciesze sie ze blog sie spodobał 🙂. Tez mam zamiar te cukinie robić, a dawalas ten ser niebieski czy zmienialas?

Doti, blog to qchenne inspiracje.
wspolczuje Ci bardzo. Chora osoba w domu to najgorszy problem, ale dasz rade :*
Oj zjadlabym chipsy ale niee , walcze z wagą :/
Od nowego roku zero słodyczy, slodkich napoi, chipsow itd

• Mamusie
Latka jakby co to mamy kontakt na fb a bliżej lata obgadamy to szczegółowo 😉 więc może się spotkamy z naszymi chłopakami na tych wakacjach 😁
co do sera to dałam właśnie taki z niebieską pleśnią, kupiłam w biedronce... a danie wyszło przepyszne. dzisiaj babcia zrobiła pączki i skusiłam się na dwa ☺️ już żałuję... ale raz na jakiś czas trzeba się rozpieszczać 😁

Doti trzymaj się kochana... 😘

• Mamusie
Bardzo źle. Teścia zabrała karetka, tym razem do szpitala psychiatrycznego. Na naszą wyraźną prośbę. Muszą mu ustawić leczenie bo jest agresywny niesamowicie.
Wszyscy to przeżywamy ale, co oczywiste, teściowa i M dużo bardziej ode mnie.
A ile się nawalczyłam o tą karetkę... 3 razy chyba dzwoniłam zanim raczyli przyjechać, mimo że teść był agresywny i bił teściową i M. Ciężko bardzo 😞