Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Trochę nadczytałam Was. Niestety sama z Małą siedzę, więc nie mam za dużo czasu na neta 😞
Wkurzyłam się na teściową, zrobiłam na dzien babci bułeczki drożdżowe z jagodami, mieliśmy prezent dla niej w postaci serduszka a w środku zdjęcie Izuni i ta "małpa" nie przyszła nawet, chociaż mąż po nią dzwonił i zapraszał. Niech ją szlag ! A dziecka nie widziała od wigilii, a mieszka "rzut beretem".
Szkoda, że moja mama jest tak daleko, bo ona to dzień bez telefonu nie może wytrzymać i żeby chociaż Izunie przez telefon posłuchać jak gaworzy.
A Izuni bardzo posmakowała gruszka i sok ze śliwki z hippa, natomiast banan jest fe 😉
Izula ciągle w nocy się budzi na cycę, ząbków jeszcze nie ma, ale łapki do buzi ciągle wkłada, i woli rączki od gryzaków.
Co do mąki to chyba lekarce się pomyliło z kaszą manną !!!!
Pozdrawiam wszystkie słodkie 4-miesięczniki 😉 Buziaczki !

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Karolka ja nawet teraz jak coś podaje Szymkowi to sie krzywi i wypluwa... ale później załapuje po kilku łyżeczkach... a początki były takie jak u Ciebie... wszystko ja musiałam kończyć 😉

pospałam troszkę i jestem jeszcze bardziej zmęczona niż wcześniej 😮 zdecydowanie złapał mnie leń!
mały na macie się zabawia, ja idę mu zrobić amu amu...

september też bym się wkurzyła na teściówkę gdyby mnie tak olała ;/
inirtam udanego i miłego wypoczynku 😁 może inny klimat dobrze posłuży Tymkowi i da Ci odpocząć 😉

ale zrobiłyście mi smaka tymi smakołykami...

mixi strasznie szybko zaczyna ząbkować Twoja Wikusia (ale będzie tarmosić cycuchy) 😁 ... mój ma dół twardy, ale żadnych kreseczek, kropeczek itp nie widać... ale rączki non stop w ruchu...

• Mamusie
ale naskrobałyście już z samego rana 😮

musiałam chwilę spędzić żeby nadrobić Was 🙂

no dziś w przeciwieństwie do wczoraj, gdzie w ciągu całego dnia miała 2 zaledwie półgodzinne drzemki, córeczka postanowiła sobie trochę pospać.. na szczęście - śpi już od 10! 🤪 🤪 mimo, że mam teraz niezły rumor w mieszkaniu bo od dobrych 30 minut faceci z dachu zrzucają śnieg i tak szurają tymi łopatami i tąpią butami czy nie wiem co oni robią, że obłęd 🤢

Efek, Latka, 100 lat dla Waszych maluszków 😘 😘

• Mamusie
Kurcze,mysle i mysle... mamy takiego znajomego starszego pana nazwijmy, ze takiego przyjaciela rodziny i sie wlasnie dowiedzialam, ze ani pieniedzy na jedzenie nie ma ani nic, pierwszy raz mi sie do teho przyznal... ;//.i mysle jak mu tu pomoc??
Moze jakas zbiorke zorganizowac??

Kazdy kupi cos za 10-15 zl, to chyba nieduzy wydatek , a sie uzbiera 😉 Pokaznie...
Co myslicie. nie bedzie sie czul urazony??
Choc pewnie jak sam sie przyznal, ze nie ma co jesc, to juz chyba oczekuje jakiejs pomocy??

• Mamusie
myślę, że skoro o tym powiedział, to faktycznie musi być mu bardzo ciężko
bo normalnie raczej każdy wstydzi się o czymś takim powiedzieć, że mu nie starcza itd.; dopiero jak jest już się naprawdę w ciężkiej sytuacji i nie mamy innego wyjścia to szukamy pomocy itd.
dobry pomysł, w tej sytuacji każda złotówka, cokolwiek do zjedzenia się przyda i będzie na pewno ogromnie wdzięczny

• Mamusie
Witam:-)

Karolka zapracowana mama też prosi o muzyczkę na maila jeśli można 🙂

Wszystkiego naj dla chłopaków: Wojtusia i Tymusia 😘 😘

Ja tam tego szczura też wcale nie widzę tylko jakąś białą grudkę 😜 która może być wszystkim... Ja z Nestle nie kupuję bo małej mleczko Nan z Nestle nie służyło więc kaszek na mleku też się boję podać. Kupiłam z Bobovity ale narazie leżą w szafie bo po tej wysypce od marchwi próbujemy narazie z dynią i czekam na reakcję i nie chcę za dużo nowości od razu dawać 🙂 Zrobiłam akcję poszukiwania dyni i teraz wszyscy dynie dawają dla mojego dziecka 😜 jutro muszę pozaprawiać w słoiczki żeby było na zapas 🙂 ale powiem wam że wczoraj dałam jej dynię ze słoiczka Hipp to na początku badała konsystencję a później zrobiła kupę i tak jej posmakowało że zaczęła aż tąpać na mnie nogami i mnie poganiać żebym szybciej dawała 🤪 no i na całe szczęście narazie nie widać żeby jej szkodziło

Mixi ząbki wam rosną jak grzyby po deszczu 🤪 🤪
Sandra zaszalałaś.... to za miesiąc czy za rok ten rachunek???? 😮

Dziewczyny już mam dosyć tego śniegu 😠 😠 😠 znow u nas zaczęło sypać 😞

• Mamusie
Sandra dobry pomysł z tą zbiórką !
u nas jeszcze nie było gościa od prądu...

mój Szymuś padł na macie 😁 sam się poprzykrywał pieluchami i śpi...

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/41/imag0064xy.jpg/][IMG]http://img41.imageshack.us/img41/6241/imag0064xy.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

jeszcze jedno : 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/706/imag0073tk.jpg/][IMG]http://img706.imageshack.us/img706/8746/imag0073tk.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Hehe, ale agent z tego Szymka 😁 Jaki kamuflaż 😁

Sandra, ja bym zwariowała z takim rachunkiem 😮 A właściwie mój M, bo on płaci prąd. My za 2 miechy mamy zawsze około 300 zł, ale my sporo prądu zużywamy. Ale my grzałek nie mamy. A ten pomysł ze zbiórką - super 🙂 Fajnie jest komuś tak pomagać 🙂

A ja jestem już podekscytowana, bo właśnie klepnęłam rezerwację w Zakopcu na wakacje 🤪 Jedziemy z Małą w góry 🙂 W końcu górki 😁 już się stęskniłam, bo u nas to głównie płaskowyż 😉
Jakby któraś planowała wyjazd do Zakopca w sierpniu, to my jesteśmy od 17 do 25 sierpnia. Gdyby któraś z Was była, to niech da znać. Może razem w Chochołowską pójdziemy na całodzienny spacerek 😁

• Mamusie
Cześć
My byliśmy rano na ważeniu i... przez miesiąc mały przybrał 230gram. Na dodatek jeszcze dziś kupy nie było więc pewnie jeszcze mniej 😞 jestem załamana. nie wiem co mam mu dawać jak on butli nie chwyta 😞 czekam na telefon od rodzinnego lekarza i mam nadzieje że mnie skieruje do pediatry.
isa to ja odstawiam ten debridat, bo czuję że nic dobrego nam nie robi. Szymuś ślicznie się opatulił do snu 🙂
Deira jak wrócimy do polandii to trzeba ich zapoznać 😁 dziś już mam umówiony telefon z lekarką rodziną i muszę na niej wymusić wizyte u pediatry. Jeśli się nie uda tio będe tu prywatnie chodzić, szkoda trochę że to drogie ale dziecko ważniejsze.
sandroos dzięki, chyba będę musiała ten nutricon podawać bo on tak z wagi leci:/
Latka buźki dla Tymka
efek buźki dla Wojtka 😉

-jakie są normy przybierania na wadze w 4 miesiącu?! jest coś takiego!?

• Mamusie
Albo Nestle się z nią skontaktowało i odpowiednio argumentując kazało zamknąć wątek na fb i nie kontaktować się z mediami.

Inirtam, my raczej preferujemy góry latem i jesienią 🙂
Marylu, koniecznie 🙂 Może coś się z tej znajomości między naszymi szkrabami zrodzi 😁 Jakaś piaskownicowa przyjaźń 😁 A wg książki "Moje dziecko" - w 2 kwartale 1 roku dzIecko powinno przybierać 600-750 g/miesiąc. Krzysiu pewnie tak słabo przybiera przez to ulewanie 😞

A moja właśnie na macie zaczęła się przemieszczać 🤪 Leży sobie na pleckach, nagle zapiera się nóżkami o podłogę, wygina się w łuk i pprzzesuwa stópki w lewo albo w prawo 😁 Prawie mi z maty wyszła 😁

Wyszłabym sobie na spacer, ale muszę czekać na gościa od naprawy pralki, do tego mam drobną robotę na jutro i łeb mnie zaczyna tak nawalać, że prawie w szwach mi się rozchodzi. Chyba ciśnienie się zmienia. Dziś spacerek sobie odpuszczę, ale jutro ruszymy nad morze.

• Mamusie
Witam.
Mój syn śpi po spacerze już 2 godzyny 🤪 dawno tak nie było. I chyba już mu się sen unormował wreszcie po tym szpitalu bo zasypia 21-22 i budzi się ok 6 na jedzenie i wstaje po 8 więc jest super oby tylko się nie pozmieniało 🤔 I zaczyna wreszcie jeść mi co 3 godziny bo tak to jak z zegarkiem w ręku jadł co 2 - szaleństwo wręcz. 😁