Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Sandra my jeszcze niczego nie próbowaliśmy poza kaszką manną 🙂 Dostaje kawałek jabłka do pocyckania i jest zachwycony, ale żadnej papki jeszcze nie robiłam 🙂 Myślę, ze za tydzień, dwa dam marchewkę, nie będę zaczynała od jabłka. Wojtek na cycu przybiera w tak kosmicznym tempie, że jak zacznie jeść obiadki to strach się bać...
Doti tort piękny 😁

• Mamusie
Doti sliczny torcik 🙂 masz talent bo z tego co pamuetam to juz kuedys tez chwalilas sie swoimi dzielami 🙂
Ja wiedzialam ze jabluszka nie trze sie na metalowych ale nie wiedzialam dlaczego wiec dzieku Sandra za uswiadomienie 🙂 raz dalam oli skrobane jabluszko ale zrobula mi kupe ze sluzem wiec narazie przestalam bo po takum ze sloiczka nic jej nie jest.

Natalia Majeczka silna kobitka:*
Marylu udanego pobytu oby Krzysiu wrocil do UK juz zdrowy:*

• Mamusie
Witam się wieczorkiem 🙂

Doti bardzo ładny tort 🙂

Marylu fajnie, że się odezwałaś i że lot przebiegł spokojnie 🙂 Mam nadzieję ze synuś szybko wyzdrowieje 😘

Inirtam ja trochę staroświecka jestem i wolę mieć wszystko wywołane 😁 Właśnie dzisiaj przyszły do mnie fotoksiążki. Jestem bardzo zadowolona 😁

Tak piszecie o tych jabłkach, a może Maja dostała takiej biegunki po surowym jabłku, bo właśnie wtedy jej dawałam 🤔 Ech, sama nie wiem 🤨
Oczywiście pojechaliśmy do pediatry, bo wolałam, żeby ją zobaczył, chociaż dzisiaj już się poprawiło. Na szczęście wszystko jest ok a jak się powtórzy to mamy przepisane leki. No i Pani doktor pochwaliła mnie za Orsalit 😁
Maja śpi a starsza wybłagała mnie o pozwolenie na wyjazd na walentynkową dyskotekę. I znowu się nie wyśpię bo będę czekać, aż wróci 😠

• Mamusie
Hej laski 🙂
My byliśmy dzisiaj w szpitalu u mojej szwagierki, bo wczoraj urodziła córeczkę... Śliczna jest i taka malutka 🙂 Ja już zapomniałam jak mój dwu-kilowiec wyglądał :P
Kubuś został dzisiaj u babci na noc, bo bardzo chciała, więc nockę sobie prześpię spokojnie 🙂
Tak sobie patrzę w avatarki i podsumowując śliczne te Wasze pociechy!!!
Miłej nocki kochane :*

• Mamusie
sandroos napisał(a):
Ja od surowego chyba zaczne. Pamietajcie ze jalbka trze sie na plastikowych tarkach 😁
Nie na metalowej 😁

Jakie dzieci jeszcze nic nie probowaly do jedzonka oprocz Titulca??

Fuck, spierdolila mi sie kuchenka gazowa... a gwarance mam do 19.02 😁 hehe. zdaze 😁

No Tymulec tylko kaszke z dodatkiem manny dostaje wieczorem i w południe kilka łyżek marchewy od kilku dni 😉

• Mamusie
A jabłko pójdzie w ruch, jak już cały sloiczek marchewki zje i też na początek że sloiczka 😉

Pati, u mojej kumpeli odwrotnie, maluch z gotowcow je tylko deser, a zupki tylko jak babcia mu zrobi, inne cuda nie wchodzą w grę, więc to od gustu brzdaca zależy 😉 a i kaszek ni kuta nie chce, tydzień temu skończył 9 miesięcy...

U nas dziś kaszka wylądowała prawie w całości na podłodze, tak się dziecię ekscytowalo przy jedzeniu, że rączki latały tu i tam i jedna wpadła w miseczke 🙂 potem dorobić musiałam, bo było mało 😁

• Mamusie
my też jeszcze za dużo poza cycem nie jemy.
od zeszłego czw pół łyżeczki kaszki z glutenem i od wczoraj po łyżeczce marchewy. na razie wszystko smakuje. marchewę sami robimy. potem chyba ziemniaka wprowadzę i następnie dynię. poczekam z jabłkiem bo boję się, że jak słodkie poczuje to warzywka już nie będą smakowały. no i ogólnie mi tam się nie spieszy bo chcę pdo roczku karmić cycem 😉

dobrej i spokojnej nocki!

ps. mixi mój M. powiedział to samo-meteoryt przeleciał, można iśc spać 😉
no to idziemy!

• Mamusie
Dziewczyny mam pytanie dt waszych maluszkow. Czy wasze dzieci gdy polozycoe je spac po kapieli budzą sie z rykiem co 15min? Nie da sie ich cycem uspokoić?
Moj zawsze tak robił, to jest meczace, ale sądziłam ze takie sa dzieci? A lekarze uważali ze przesadzam. Ale teraz jak moja mama i siostra zobqczyky co sie dzieje z małym to lekko sie przerazily, bp mu ewidentnie cos dolega. Nie jest głodny, kaszka przed snem+cyc. Espumisam zeby brzuszek nie bolał. Nie wiem po prostu co mu jest:/ mojej siostry synek ma nietolerancję laktozy, i coś z nerkami a nie ma takich jazd z nim 😞 pytam sie was, bo już sama nie wiem co to i czy normalne to jest.
Próbuje go zawsze ułożyć na tysiąc sposobów. I w różnych miejscach i to nie pomaga.

• Mamusie
Dzień dobry. Nocka w porządku a poranek jeszcze lepszy bo synal wybitnie grzeczny. Mała od wczoraj nauczyła sie wrzeszczec dla zabawy. Takie dzwieki głosne wydaje ze sama zdziwiona co sie dzieje 😁
Marylu u nas co wieczór po ok. godzinie od zasniecia jest syrena ale wystarczy smoczek i jest spokój - ona sie nawet nie budzi....

• Mamusie
Witam .
Marylu moja się budzi z płaczem po około godzinie od zaśnięcia ,ale pomaga zatyczka w postaci cyca 🙂
Buffy jak robisz marchewkę ? Na parze ,czy w małej ilości wody ? Może ja też zrobię swoją bo ta ze słoiczków Wiki nie pasuje.
Doti moja też od pewnego czasu się przeraźliwie drze ,że lecę ją zatkać cyckiem bo inaczej bębenki pękną. 😁
Moja mała od paru dni jak leży na brzuchu to się strasznie szybko przemieszcza ,nawet barykady nic nie pomagają muszę cały czas przy niej być .A na podłogę jej nie położę bo mamy panele i zimno od nich jest. 🙂
I cały czas na brzuchu by leżała non stop się przekręca ,aż mnie to denerwuje bo nawet przez sen w nocy . 😠

Jejku zwariuje z nią tak trze zęby o zęby ,że mi aż ciarki przechodzą po całym ciele. 😮 😮
A i mam już chrzestną 😁 😁

• Mamusie
dobry,
u nas od wczoraj jakiś kosmos... mały płacze a jak nie płacze to marudzi i tak cały dzień... dzisiaj od 5 dalej to samo... wysiadam. w dodatku dalej smak mu odszedł bo w nocy zjada mi raz 100ml a w dzień po 20-50ml co 4-5h 😮

M mi powiedział że dzisiaj przyjeżdża jego mama, i dwie siostry 😮 jestem mega zła!! 😠 (ponoć teściowa jest tak zła że mały sie jej boi że zamierza mi go zabierać na 'spacery' i się z nim oswajać! poje*** baba!!! jak tylko mi coś dzisiaj powie to będzie jazda jakiej nie było!!)