Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam 🙂
Mi też forum nie działało :/
Ech, a ja wróciłam ze spaceru i zrobiłam obiad i co? I teraz słońce wyszło! Ale nie wychodzę 2 raz, za zimno :/ Coś humor mam dziś skopany... Za to Wojtek grzeczny na szczęście 🙂
Tak mi się chce słodkiego, a w szafce 2 paczki ciastek 😞

• Mamusie
Witam, ja tylko na chwilę...

Efek ja mam przy pojemniku od blendera miarkę w ml no i w słoiczki takie od dżemy czy chrzanu te małe wlewam a one mają po 200 g przez to wiem ile robię
Deira wszystkiego naj dla najmłodszej wrześniówki 😘
Marylu moja Ola od 1 dnia w domku śpi w swoim pokoju. 2 dni tylko spała ze mną jak była chora bo się bałam żeby tą flegmą się nie udusiła to chodziłam taka niewyspana że dziękuję 😮
Isa Szymuś zaczął jeść to od razu ma siłę chłopak 🤪 cieszę się ze mu się unormowało 🙂

A jeśli chodzi o ubranka to my na szerokość nadal rozmiar 62 ale na długość wchodzimy w rozmiar 74 😁 no i pampki teraz ostatnią paczkę 3 z dady mam i przechodzę na 4 bo są już te za krótkie. Karolka ja cały czas używałam tych zielonych chusteczek z pampersa a ostatnio też odkryłam te pomarańczowe i się z M zakochaliśmy w tym zapachu 🤪 ale na 2 paczki zielonych używam dla odmiany jedną pomarańczowych bo cenowo mi się nie opłacają 😜 bo te zielone są w 6 pakach w Rosmanie tanie 😉

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
Kasia te chusteczki pomaranczowe byly w netto w swietnej promocji, jakos 14 zl za 3 paki 🙂 i wlasnie tak je odkrylam 😁

Ula tez dzis zajadala marchewke z ziemniaczkiem, za pol godzinki dostanie jabluszko z jagodą 😉

Teraz sa w polo po 4.99 za paczkę więc kupilam kilka bo w miarę się oplacaly 🙂

• Mamusie
Najlepszego dla Natki 🙂

My używamy chusteczek Dada, bardziej mi pasują niż Pampersa bo są bardziej mokre... 😁
Wojtek zrobił kupkę po ziemniaku z marchewką, marchewki dałam sporo... Kupka pomarańczowa i wygląda jakby brzuszek marchewki nie strawił... Chyba musi się przewód pokarmowy przyzwyczaić... Tzn mam nadzieję, że za jakiś czas będzie lepiej trawił. W sumie po pierwszym ziemniaczku też było zielono w pieluszce, a po 2 dniach już elegancja francja 😁

Isa mój robi takie same wygibasy jak Szymek 🙂 Ciekawe który pierwszy wystartuje 😉

• Mamusie
od początku tygodnia obiecują słońce ale jakoś do mnie nie dotarło... i tak czekam i czekam na te promyczki i jakoś doczekać się ie mogę, a dziś dodatkowo jeszcze jakieś wiatrzysko jest więc sobie podarowałam spacer, szaro buro, nie chce mi się wyłazić przy takiej aurze

• Mamusie
Najlepsze życzenia dla Natalki! 😘 😘 😘
Fajnie że nie tylko mój śpi już sam u siebie bo zaczełam się czuć jak zła mama.... w każdym razie całej nocy na pewno tam ni ebedzie przesypiał bo za często się budzi żebym musiala łazić tak daleko:P
Sinlac próbowałam no i smak ma taki inny, ale jest dobry. Na pewno nie jest słodszy od kaszek mleczno ryzowych. A one mają cukier w sobie, więc też kicha:/
Mój Krzyś to do raczkowania się w ogóle nie bierze 😉 i tak dobrze że znów się zaczął obracać. Z koleji jego Kuzynek Oskar, raczkuje bez podnoszenia dupki? ale przemierza pokój w tempie szybkiego raczkowania. nie chce tego nazwać pełzaniem bo mega szybko to robi 😉 Chyba jednak jak jest strasze dziecko w domu to to mniejsze chce szybko nadgonić.

• Mamusie
Dobry 🙂 Moja mała tez nie spi sama moze juz latem bedzie spac sama tym bardziej przesypia cale noce to czemu nie 🙂 i Majka ma drugą drzemke 🙂 u nas słoneczko świeci ale jest okreopny wiatr 😞 takze narazie siedzimy w domku 🙂 jutro tez niby ma byc wzgledna pogoda zobaczymy

• Mamusie
Cześć Mamuśki. Nie czytam Was dziś, nadrobię wieczorkiem jak M pójdzie do pracy. Chciałm się tylko wyżalić że jak badałam pierś po odciagnięciu mleka do zera to wymacałam w sumie 2 guzki, jeden mniejszy a drugi większy. Płakać mi się chce... W pon idę do gina na usg...oczywiście prywatnie bo na NFZ nie ma szans - terminy na kwiecień 🤢

• Mamusie
Kurcze Doti 😞 To na pewno efekt karmienia i wszystko się niedługo wchłonie... Niemniej skontrolować trzeba 🥴
Koleżanki mama dostała ponowne wezwanie na mammografię, bo na pierwszej wyszły jakieś zmiany - okazało się, ze to pozostałość po karmieniu (kobieta jest po 50), a dokładniej jakieś zmiany pozapalne. Kobieta nie pamięta, żeby karmiąc miała zapalenie piersi, ale na zdjęciu wyszło. Więc takie to wszystko czułe, jak się karmi to w piersiach cuda się dzieją 😞

• Mamusie
Hehe 🙂 śmieszne dziecko
Initram u nas dzień przed zabkiem zrobiła sie dziurka w dziasle podluzna. A cały czas to mogłam tylko zgadywać kiedy wyjdzie i czy to w ogóle ząbki

Doti najpewniej to zmiany po karmieniu. Dobrze że już niedługo usg, uspokoisz sie:*

Sandross kiedy będzie ta decyzja? Już sama jestem ciekawa:p

• Mamusie
Ehhh koncze z tym mieszkaniem, bo plakac mi sie chce.. 😞( Za duzo.. nie lubie takich zyciowch ciezkiceh decyzji!! Boje sie tego ryzyka..
I tez tego, ze my powiedzmy wezmiemy kredyt, a babcia jak dostanie spadek nagle sie odmysli..
Albo stwierdzi, ze w sumie to nie warto kupowac
Dzis sie dowiadywalam, ze jak bedzie nasze to tak sporo mniej nie bedzie, bo okolo 800 zl remontowki i plus ewentualna rata...
Choc prawda taka, ze 100 000, a 500 000 to nadal dobry deal 🙂)
RATUNKU!!!!!!!!!
Jakby kto dal pewnosc, ze oboje bedzeimy miec robote...