Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam w Nowym Roku 🙂
Nasza spała od 20 do 24. Potem ją sama obudziłam, żebyśmy razem weszli w Nowy Rok. Po północy nakarmiłam i spała bite 5 godzin 🙂 Nawet petardy jej nie przeszkadzały 🙂

Nacudja, jak tam Igorek? Dał się w końcu utulić do snu?

Danusia, to samoistne wypływanie mleka w tak dużej ilości w końcu minie. Ja jak zapomniałam nałożyć wkładki na pierś z której nie karmiłam to miałam prawie mleczną powódź 😮 Teraz w zasadzie już tego nie ma, chyba że mam mocno przepełnione piersi. A tak między karmieniami piersi są bardzo miękkie, prawie flakowate a Mała i tak wyssie tyle ile potrzebuje 🙂

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry w Nowym Roku 🙂
Deira po tym jak we trójkę wylądowaliśmy w łóżku z Igorkiem mocno przytulanym po środku, to się udało 🙂 Zasnął przed samą północą i potem mu już nie przeszkadzały wystrzały. O ile oczywiście to o to chodziło. Obudził się o 5 na karmienie i poszedł dalej spać. Dziś zachowuje się normalnie, nawet bym powiedziała że w nowym roku więcej gaduli i się uśmiecha 😁
Danusia no mnie się niestety nie uda tak uzyskać mleka na wychodne 😉 Z drugiej piersi samo nie leci, musiałabym ściągnąć. Do tej pory wychodziłam na krótko, więc dawał radę. Poza tym wcześniej jakoś dłużej wytrzymywał niż teraz. Może jeszcze się to jakoś u niego unormuje. MM nie pije, więc na dłuższe wyjścia albo ściąganie albo dojeżdżanie na karmienie 😉 Zresztą z butelki jadł raptem raz. Ale będziemy musieli to przećwiczyć, bo pod koniec stycznia mamy wesele i jakoś trzeba będzie sobie poradzić 🙂 Co prawda sala będzie blisko moich rodziców (spacerkiem 10 minut), ale może głupio tak w trakcie wychodzić...

• Mamusie
Witam, w tym roku mnie tu jeszcze nie było 😁
Nam Zuzik zasnął po 19 i obudziła się o 4. Jak strzelały petardy to nawet Jej powieka nie drgnęła 🙂 Od 20 do 1 w nocy siedzieliśmy na Skype ze szwagierką i szwagrem i piliśmy z nimi szampana !!! Takiego sylwestra to jeszcze nie miałam ale było bardzo wesoło 😆

Danusia, Deira chcecie Sab Simplex?? Jeśli tak to ile bo muszę powiedzieć, bo we wtorek przylatuje szwagierka już na chrzciny. Pytałam się dokładnie ile płaciła jak ostatnio kupowała i mówiła, że 5,5euro czyli 22zł.

• Mamusie
Ja się cieszę, że moja zasysa butelkę bez problemu i bez problemu w sytuacjach awaryjnych mm też wypije 🙂 Dzięki temu jednak nie mam stresa, że jak gdzieś wyjdę i nie daj Boże się spóźnię, to M zostanie z ryczącym z głodu dzieckiem 😁

A my zaliczyliśmy pierwszy noworoczny spacerek nad morzem. Prawie 2 godziny żeśmy łazili, wywiało nas niemiłosiernie, ale fajnie było 🙂 Trzeba teraz korzystać z tego, że śniegu nie ma i jednak wózek dużo prościej się pcha 🙂

Aniu, ja poproszę 2 buteleczki, jeśli cena jest aktualna. Jeśli wyjdzie powyżej 25 zł za butelkę, to tylko jedną. Podaj mi proszę na priv numer swojego konta to jutro, najpóźniej w czwartek przeleję Ci pieniążki. Chyba, że z przelewem mam poczekać, aż szwagierka przywiezie ss ?

Nacudja, tak wygląda jakby Igorek przechodził skok wzrostowy - potrzebuje dużo przytulania, często je. Może to właśnie to?

A moja Królewna kończy dziś 3 miesiące 🤪 Ależ to zleciało 🙂 Z tej okazji dostała dziś w prezencie kotka-zawieszkę z Lamaze. Chyba jej się spodobał, bo piszczała i śmiała się do niego jak wariatka 🤪

• Mamusie
Wszystkiego Najlepszego dla Natki 😘

Deira Ulka ma zawieszke syrenke morska z lamaze - to jej ulubiona lala, ciagle jest nia zainteresowana i sie do niej szczerzy 😁 trzeba przyznac, ze zabawki z tej firmy sa solidnie wykonane i maja swietne kolory, co przyciaga uwage dziecka 🙂 Ula z lala sie w ogole nie rozstaje odkad ja dostala 😆

• Mamusie
Deira buziaki dla Natalki 🙂 Też myślałam nad tym skokiem rozwojowym. Wynikałoby z tego, że faktycznie Igorek na wszystko potrzebuje więcej czasu, bo niby ten skok powinien być koło 12 tygodnia, a my już jesteśmy dalej 😉
Ania może dogonił Cię noworoczny kac 😁 😉

• Mamusie
Witam się 😁
Nacudja miliony polaków piło a ja za nich mam kaca haha 😁

Karolka widziałam Twój filmik, Zuzka dokładnie tak samo gada!!! 😁 😁 😁 😁 😁

Zuzka wczoraj i przedwczoraj strasznie jeczała i płakała. Okropne pierdy Jej szły i zrobiłą tylko maleńką ale strasznie twardą kupę 🤢 Wypija codziennie blisko 100mlherbatki z koperku włoskiego więc nie wiem z czego raptem tak ma... Jak dziś będzie to samo to Jej dam czopka 🥴

• Mamusie
Uli świetnie idzie 🙂
Zastanawiam się nad zapisaniem się z Igorem na basen. Niby już od 3 m-ca można. Znalazłam nawet w Łodzi takie zajęcia dla dzieci. Myślicie, że to dobry pomysł? Nie wiem tylko co z moimi cycami w wodzie. Bo dla dzieci są specjalne pieluchy do wody, a ja? 🙂
Igorek nie bardzo słucha muzyki z płyt. Woli jak mu się śpiewa i z nim tańczy 🙂 Wczoraj przerabialiśmy repertuar biesiadny 😁

• Mamusie
Hej dziewczyny,
u mnie nocka i dzień po prostu do bani... 😮 Mała tak mi dzisiaj daje popalić, że ja już wymiękam 😮 Zasnęła teraz koło 19, ale obudze ją za chwilę na kąpiel. Mam nadzieję, że da mi dzisiaj w nocy pospać.

Próbowałam dziś poćwiczyć.. 😮. Ale masakra 🤢 🙃 Nie wiedziałam, że mi tak kondycha siadła przez rok. A muszę się wziąć w garść bo od marca z moim M zaczynamy znowu biegać i chodzić na squasha. A mi uda teraz nie wytrzymują przysiadów 🙃

Ja o stałych pokarmach to będę myśleć dopiero około 6 miesiąca, o ile do tego czasu utrzymam karmienie piersią.

Karolka, ale Ulcia super sobie radzi z kulaniem się! 😁
Moja zrobiła się jakaś leniwa i wogóle nie chce się dzisiaj kulać. Tylko stęka i ryczy, bo na brzuchu jej się nie chce leżeć. A co do muzyki, to moja ma w nosie narazie taką puszczaną z cd 😉 Woli jak jej matka nad głową fałszuje 🙃 Teraz upodobała sobie kolędę "Przybieżeli do Betlejem" 😁

Powodzenia na szczepieniach, Karolka 🙂

• Mamusie
a no zapomniałam, że na cycu troszkę później się wprowadza stałe posiłki 🙂 To ja będę eksperymentowała i opowiadała Wam jak Zuzce idzie jedzonko i czym najchętniej lubi opluwać matkę 😁 😜 😉
Deira u mnie z kondychą też nie tak jak być powinno. Chciałam wybrać się na deskę na kilka godzin, ale gdybym się przewróciła to chyba dupy ze stoku bym nie podniosła, bo jak ostatnio zaczęłam robić przysiady to stwierdziłam, że mój niegdyś szczupły, zgrabny tyłek przeciąża całą resztę mojego ciała i ciągnie mnie do tyłu.... po prostu dynda mi tam z tyłu na wszystkie strony i z przysiadami dałam sobie spokój... 😮

Karolka Zuzka też się tak obraca z moją pomocą ale sama to tylko z pleców na boczek i z boku na brzuszek lub plecy 🙂

Młoda śpi od 16 a już 20... coś czuję, że w nocy będzie baaaardzo aktywna 😲 😲 🥴

• Mamusie
Och, jak bym chciała żeby Piotruś też już potrafił się przekręcać. Na razie tylko wierzga niecierpliwie nóżkami jak leży na pleckach a na brzuchu ma wszystko w nosie i ryczy jak bóbr 😞
Widać chęć do ćwiczeń ma taką samą jak jego mama 😮 Rodzinka leniuszków 😉 Za to wydaje ostatnio różne dzięki i uśmiecha się do nas i swoich najbliższych przyjaciół: wszelkiej maści lamp i lampek 😉

• Mamusie
Aniu za ss dziekuje bo raczej sie nie przyda bo Olga jednak kolek nie ma, po probiotyku wszystkie problemy brzuszkowe minewly, sukieneczki tez nie wezme bo okazalo sie ze kombinezon ktory miala do chrztu od babci jest juz na nia za maly wiec kupie caly zestaw z plaszczykiem czapeczka itp.
a rozszerzania diety nie zaczyna sie od glutenu? badz ostrozna bo zbyt wczesne rozszerzanie diety zwieksza ryzyko alergii wiec ja bym zapytala pediatre od czego i kiedy zaczac.....

My tez myslimy zeby chodzic z mloda na basen, ale myslalyscie o szkole dla bobasow czy indywidualnie???

U mnie z cycami od paru dni cos nie tak 😲 nie sa juz wielkie i twarde tylko miekkie prawie takie jak przed ciaza, chyba konczy sie mleczko????? wiem ze teoretycznie to niemozliwe ze piersi dostosowuja sie do dziecka ale teoria juz tyle razy mnie zawiodla ze nie wiem...

Deira- buziaki dla Natalki 🙂

Karolka- Ulcia ślicznie cwiczy, moja jeszcze tak ladnie tego nie robi....
Olga ma kolekcje plyt mozart dla bobasow i tez bardzo lubi to niby mozart tylko taka aranzacja dziecieca- dzwoneczki graja , a i puszczam jej czasem kolysanki z plyty ktora byla w gazecie "dziecko"

• Mamusie
Danusia wiadomo,że zapytam pediatrę co podać na początek tylko przy mm od 4m-ca się wprowadza, więc u mnie to już za 5 tygodni wypada 🙂 A może lekarz powie, że później mam zacząć, zobaczymy 🙂
My na basen chcemy się zapisać dla niemowlaczków. Ale tak jak pisałam jak już Zuza będzie miała ok pół roku 🙂
Danusia co prawda ja już nie karmiąca ale chyba jak się laktacja unormuje to właśnie cyce robią się miękkie ale mleczka dalej jest tyle samo 🙂 Ale to niech karmiące się wypowiedzą czy faktycznie tak jest 🙂