Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
amelia viki waze lekko ponad 7kg chyba,ostatnio ja wazylam to wyszlo 7100.ma 66cm

amelia a moze masz jakies fajne proste przepisy nie wymagajace piekarnika?bo niestety nie posiadamy 😉

Ja mam nadzieje, ze uda mi sie z ta dieta,nie lubie gotowac i jesc bez chleba i nie wiem jak mi to wyjdzie ale musze schudnac 10kg do czerwca.
Nie wiem jak mi podejda krewetki bo nie za bardzo lubie ale tez trzeba bedzie sie poswiecic 😉

• Mamusia
OLUSIA- ja nie jem krewetek bo nie lubię. Często korzystam z przepisów na tej stronie:
http://dukan.blox.pl/html. I koniecznie zrób test dukana (wpisz w google) jest w wersji angielskiej i francuskiej. Wyliczy Ci ile powinnaś mieć fazy uderzeniowej, a 10 kg to zrzucisz w około 2 miesiące. Ja chciałabym jeszcze z 5 😎

• Mamusia
Chyba trochę lepiej z tą wysypką, ale zobaczymy jutro. Dziś już wprowadziłam kaszkę ryżowo - marchewkową (na szczęście Stasiek ją lubi) a jutro wracamy do mięska (na razie tylko królika).

Stasiek też zaczyna powolutku przemieszczać się na stojąco przy meblach i coraz bardziej niechlujnie trzyma się podczas stania. Potrafi już zmieniać poziom, np. na stojąco zebrać jakąś zabawkę z podłogi i nie wyłożyć się przy tym 😉 No i też łazi za mną jak mały piesek - głównie raczkując ale jak się bardzo spieszy to wtedy pełza.

Mam coraz większy problem z przewijaniem bo nie da się go już utrzymać na przewijaku - najgorzej jak trzeba go porządnie wyczyścić a on mi zwiewa z gołą pupą na sofę albo łóżko... Ubieramy i zakładamy pieluchę prawie zawsze na kolanach bo to jest jedyny sposób żeby go choć trochę unieruchomić. Tak więc Kkoralik, ciesz się ostatnimi chwilami komfortu bo niedługo odejdzie w niepamięć 😉

Acha, Stasiek waży 6980 czyli nadal poniżej 3. centyla ale nie wygląda na zagłodzonego 😉

• Mamusia
tak przewijanie to teraz totalna masakra ucieka mi z gołą dupiną najszybciej jak się da aby z dala od pieluch, ubrań 😮 i na siedząco ciężko utrzymać bo się wyrywa i zaraz krzyk muszę ją przekupywać czymś paczką chusteczek czy czymś w tym stylu aby szeleściło bo oszaleć można!

• Mamusia
ale Ci amelia dobrze !!! oderwiesz się od tej codziennej rutyny! 🙃 i mówią że i człowiek po tym mniej zmęczony mimo większego wysiłku fizycznego 🙃 a ja ostatnio tzw. " padam na łeb" chyba muszę też coś wykminić któregoś dnia bo zwariować można 🤢

• Mamusia
Sewciu wymiata 🤪 🤪 🤪 Lada chwila będzie za tobą biegał Michalindziorku 😎
I dużo buziaków dla Misi na wyzdrowienie 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
Koraliku nie martw się, Mikuś jest ciężki i dlatego trudno mu się przemieszczać. Ale wkrótce napewno nabierze sił na tyle, że będzie śmigać po domu a ty jeszcze zatęsknisz za czasami kiedy sobie spokojnie leżał 😜
Amelko podziwiam za wytrwałość w diecie 🤪 Ale w sumie jak widać TAKIE efekty to aż chce się żyć 😜
U nas Emi waży 7800 więc też nie jakoś spektakularnie ale ona praktycznie od początku idzie takim niskocentylowym trybem więc się nie martwię 😉 Widzę, że ma spory apetyt ale energia ją rozpiera i pewnie dlatego waga leci wolno w górę 😉 Co zje to od razu spali heheheh 😁 A poza tym jest wysoka bo ma 74cm więc waga też ma się gdzie rozłożyć 😜
U nas z ubieraniem i przewijaniem to samo 😉 A najlepiej jest sikać jak goła pupa w górze 😁 I też stosuję często metodę "przekupstwa" heheeh 😎

• Mamusia
U nas z przewijaniem też jest problem. Wszystko małego interesuje, a to że rodzice go ubierają ma gdzieś 😉
Michalindziorku, podziwiam Cię kochana. Dużo zdrówka dla Twojej rodzinki! 😘
Amelko, no to ładnie już Ci waga spadła. Właśnie dzisiaj myślałam żeby się Ciebie podpytać jak tam idzie Ci z dietą. A przy tej diecie można pić alkohol? Udanej zabawy jutro życzę!

A ja od jutra zaczynam mentalnie przygotowywać się do 2 tygodniowej samotnej opieki nad Tymim 😞

• Mamusia
ELLIE- nie wolno,ale generalnie podczas diety wypiłam piwo i nie było przykrych efektów. Poza tym mam być na tej diecie jeszcze bardzoooooo długo, więc przecież nie będę się ciągle umartwiać. Coś mi się też od życia należy 😎 Później zacisnę pasa 😉

Właśnie przegladam gazetkę reala (bo jutro tam na zakupy się wybieram) i jest mnóstwo dziecięcych promocji! 🤪 Strasznie się cieszę bo akurat w promocji są rzeczy które muszę kupić (mleko, nowe butelki, kubek niekapek,nocnik)!!!

• Mamusia
Amelia a ile czasu juz jestes na tej diecie?

co do wagi Viki to ja rozmawialam z lekarka i powiedziala, ze jak mala jest taka ruchliwa to nie bedzie duzo przybierac.Chociaz i tak zauwazylam, ze sie zrobila bardziej pyzowata na tym mleku modyfikowanym.ale i tak dalej kurczak 😉

• Mamusia
Amelko u nas ta promocja była w czwartek i były super rzeczy. My bardziej nastawiliśmy się na bodziaki i zabezpieczenia kantów i gniazdek 😜 Kupiliśmy piękny zestaw dwóch bodziaków z długim rękawem ze Snoopim za 12,99 🙂 🙂 🙂
Co do kubków niekapków to ostatnio w DDTVN Zawitkowski mówił, żeby generalnie starać się od razu uczyć dziecko picia z normalnego kubeczka, a kubek niekapek sprawdza się bardziej doraźnie np. na spacerach kiedy nie mamy możłiwości przebrania dziecka gdy się zmoczy. W domu lepiej dla aparatu mowy aby uczyć picia ze zwykłego kubeczka (zatyczki do niektórych butelek mają fajnie wyprofilowane dzióbki np. w Lovi). A i według niego wynalazki typu treningowe kubki niekapki czyli te z silikonowymi ustnikami są zbędne, bo nie uczą za bardzo picia z kubeczka bo dziecko ten ustnik stara się ssać...
My narazie kubka niekapka jeszcze nie kupujemy, tylko idąc za radą Zawitkowskiego, który jest moim osobistym góru jeśli chodzi o dzieci 😉 będę się starała w miarę możliwości uczyć Emi picia z tej zatyczki do naszej butelki Lovi 😜

• Mamusia
Dzień dobry wszystkim paniom..pozwoliłam sobie wleź na wasze lipcowe forum,bo dziś jedna z was ma urodzinki....Karolcia ........
Z bukietem róż nie mogę przyjść
by złożyć Ci życzenia,
lecz NA FORUM tym przesyłam myśl
niech spełnią się Twoje marzenia:
te duże - większe, te małe - mniejsze
i te wyśnione, te najpiękniejsze
a w sercu Twym niech gości
wiele szczęścia i radości.